Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By svemirskimajmun
Ja sam ormarusa (danas sam naucio ovaj izraz :) )
Skoro niko me ne pita ..a i ako se desi ponekad ja ili precutim ili skrenem temu.

Nemam izgovor sto nikom nisam jos rekao. Jednostavno se samo plasim da to kazem.
Imam 21 godinu inace.
Korisnikov avatar
By Srklet
well, this is what i call a good start. <3

^^
Korisnikov avatar
By Hys.
^decko je dosao juce i posle 2 posta se videlo da je neko fino i pametno čeljade.

podseća me na Anhea

edit - heheh...a vid dete je programer. eto :)
Korisnikov avatar
By svemirskimajmun
Ja bas i nemam ni ideje kako bih to rekao . Citao sam neke fine price ovde i ima puno snimaka na youtube, sto je od pomoci :) ali i dalje sam jako nervozan u vezi toga.

Za vezbu sam rekao dvojici momaka koji su str8 i znaju me samo preko neta ali to mi je znatno drugacije. U poruci je lako. Ja se uzivo sledim. Generalno ne volim da drzim neki govor a jos manje ako je lican kao sto bi ovaj bio.

Voleo bih da kazem svojima i ponekim drugovima i drugaricama. Onima koji su homofobi nesto i ne bih da kazem , ali sa njima se srecom uglavnom i ne druzim (ne samo zato sto su homofobi nego generalno mi ne odgovaraju)
Korisnikov avatar
By Srklet
ppl, i have a job and have to earn a living. moze li netko drugi odgovoriti na post iznad, pls? ^^
Korisnikov avatar
By svemirskimajmun
ne mora odgovor (moze ako neko bas ima zelju :D ), ima dovoljno materrijala za citanje
Korisnikov avatar
By blenta
za vezbu nadji osobu sa kojom si jako blizak, drug, drugarica, sestra, rodjak...
ispipaj teren i ukoliko je potrebno pripremi ih pre autovanja

niko ne kaze da moras odmah i sada, niti da je to najbitnija stvar na svetu
i treba da se desi po tvom tempu i po tvojim uslovima

i u neku ruku bitno je da se prvo autujes osobama za koje znas da ce te prihvatiti
jer ce ti to izgraditi samopouzdanje i bazu za oslonac

za mlade gej osobe je bitno da se samoaktualizuju kako im laganje i skrivanje, i tihi samoprezir
ne bi postali zivotna svakodnevnica
bitno je i da se shvati da ne mozes i nisi sa nekim blizak ako te taosoba zaista ne poznaje
i ti odbijas da joj ukazes dovoljno poverenja i postovanja da je pustis da te upozna
sve dok si potpuno zatvoren u ormaru zapravo si sam i u mraku - nemas blisku osobu, nemas prijatelje i nemas vazduha
Korisnikov avatar
By svemirskimajmun
ma tereni su uglavnom ispitani ..treba samo da kazem :)

Ne osecam neku veliku nelagodnost sto ljudi oko mene ne znaju ono sto treba da znaju :D (mozda i pretpostavljaju ..) ali ipak ima odredjena doza nelagodnosti.
Grupa ljudi sa kojima se druzim je takva da se mi vise zezamo samo , niko ne prica nesto previse licno . To je vise onako everyday talk a ja i nemam nekog decka o kome bih mogao da pricam .

U sustini poenta je da ja skupim dovoljno hrabrosti i da kazem ..ali izgleda nemam muda :D

p.s. blenta thanks :*
Korisnikov avatar
By bothways
poenta je valjda da nađeš dečka, pa da imaš o čemu da pričaš? :eureka:
By Kragi
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2635450#p2635450]svemirskimajmun napisao:[/url]ma tereni su uglavnom ispitani ..treba samo da kazem :)

Ne osecam neku veliku nelagodnost sto ljudi oko mene ne znaju ono sto treba da znaju :D (mozda i pretpostavljaju ..) ali ipak ima odredjena doza nelagodnosti.
Grupa ljudi sa kojima se druzim je takva da se mi vise zezamo samo , niko ne prica nesto previse licno . To je vise onako everyday talk a ja i nemam nekog decka o kome bih mogao da pricam .

U sustini poenta je da ja skupim dovoljno hrabrosti i da kazem ..ali izgleda nemam muda :D

p.s. blenta thanks :*
Muda imas.
Nisi (doslovce) ormarusa.

btw, i ako nekada budes morao da radis na prihvatanju, odnosno ako reakcije pojedinaca/ki i ne budu u skladu sa tvojim ocekivanjima bice ti mnogo manje stresno u odnosu na period 'frka mi da to kazem'.
By Aven
Kroz godine modificiram mišljenje o ovoj temi. :D

Kad netko kaže "Ali on/ona ne zaslužuje da zna išta o meni" postavim pitanje bi li to govorio da je heteroseksualan tj. da je u vezi s osobom suprotnog spola. Ukoliko je odgovor "DA", onda mi je to sasvim okej. Nekim ljudima ne bih rekla ni kakav sam kruh kupila u trgovini, a kamo li išta više o sebi. No ako je odgovor "NE", e onda se već radi o internaliziranom strahu kojeg se treba riješiti. Strah dovodi do frustracija i neuroza i blokira čovjeka u svakom segmentu života. Takav život je nezdrav.

Mislim da je u najvećoj mjeri prisutan strah od gubitka ljubavi onih ljudi koje volimo, al' onda se postavlja pitanje kakva je to ljubav? Zasigurno ne prava i autentična kad je izgrađena na umjetnim konstrukcijama o našem identitetu. So, na lokalnoj razini je outanje bitno zbog uspostavljanja autentičnih odnosa i zdravog disanja identiteta.

Kad bi to svaki pojedinac riješio sam za sebe, onda bi se i globalna razina lako regulirala. U suprotnom LGBT zajednica ide obrnutim i težim putem. Izvana prema unutra.
Korisnikov avatar
By Srklet
@aven: svi pojedinci jednostavnu nisu u stanju sami za sebe to riješiti. ekšli, meni se čini da je manjina pojedinaca sposobna za to. većina samo pređe iz jedne paradigme u drugu, pod utjecajem čegaveć. :/
By Aven
"Sam za sebe" je bio nespretan izraz. Točnije bi bilo "riješiti za sebe". Ne moraju svi biti u stanju sve sami riješiti. Zato postoji prijateljska i/ili stručna pomoć kao most od problema do rješenja.

Strah je sasvim opravdan i znam da nije lako. Nismo svi isti i svatko od nas dolazi s različitim postavkama (obitelj, odgoj, okolina, pozitivna/negativna iskustva, psih. stabilnost) pred taj problem. Ono što mene smeta je kad vidim potpunu inerciju i/ili nadograđivanje ormara. To već opasno koketira s patologijom i ne da mi se na te ljude trošiti vrijeme i energiju.
By lonely boy
Ja dok ne nađem dečka nemam nameru da bilo kome šta govorim, neću uopšte da pričam o tome
Kad sam se prvi put zaljubio osetio sam da to treba svi da znaju, ali nije bilo ništa od toga, jednostrana ljubav ne funkcioniše
Korisnikov avatar
By bern
prije ćeš ga naći ako se outuješ :D

edit:

scratch that. whateva xD
By Kragi
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2642032#p2642032]Aven napisao:[/url]Kroz godine modificiram mišljenje o ovoj temi. :D

Kad netko kaže "Ali on/ona ne zaslužuje da zna išta o meni" postavim pitanje bi li to govorio da je heteroseksualan tj. da je u vezi s osobom suprotnog spola. Ukoliko je odgovor "DA", onda mi je to sasvim okej.

Sa ovakvim pristupom se ne slazem.
Ne samo zato sto je odgovor posledica pretpostavke pozicioniranja sebe u nekakvu pricu koja je skroz strana, vec zato sto mislim da homoseksualnost kao takva ima uticaja na nase zivote u meri da formira i neke nase stavove.
'DA' takodje moze biti i posledica internog straha, autohomofobije tj. moze biti stav oformljen pod njihovim uticajem kao logicna reakcija koja ce opravdati klozetiranost u datom ili (bilo kom drugom) momentu.
Korisnikov avatar
By Vronski
Necu nesto previse da palamudim, ali imam običaj, čisto da znate :D

Meni je to ''skrivanje'' mlaćene prazne slame... Sta znam, 90% mog okruzenja zna za mene... Oni novi saznaju u roku od 72h :D I nikad nisam naisao na neko neodobravanje, na odbacivanje....

Takođe, vidim da dosta klinaca ceka da zavrsi srednju pa da kaze roditeljima da je homoseksualnog opredeljenja? Cemu to? Vezbas pred ogledalom, hraniš svoj strah, maltretiras se... cemu to?
Kazes, ono, kao flaster kad skidas, pa kud puklo da puklo! U 90% slucajeva je samo blago zategnuta sitacija u porodici, i nista vise. A, ako ne mozemo da se nosimo sa tim, sta cemo sa svim ostalim sto bi zivott mogao da donese?

Jos ovo i da zavrsavam: Svojima sam rekao u trecoj godini srednje (a znao od osnovne). Bilo je ''Upropastio si nam život'', ''Crk'o da bog da'', ''Zasto nam to radis?'', i ostale gluposti... Malo se izbegavali tri meseca i Voila! Sada imam 25 godina, igrom slucaja sam trenutno in between jobs, i zivim sa svojima (jbg, nuzno zlo). Moji u kuci ne pricaju o tome. Negiraju. A meni se baaaas je*e, da prostite na izrazu... Kad imam dečka, dovedem ga kuci i predstavim kao druga. Kraj. Tapija. Keva udje u sobu i pocne da caska... Dok ne ispizdim posle 3h i ne izbacim je napolje :D Nisu glupi uopste. Ali je sve ok.
By Ulix
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2677758#p2677758]Vronski napisao:[/url]

Jos ovo i da zavrsavam: Svojima sam rekao u trecoj godini srednje (a znao od osnovne). Bilo je ''Upropastio si nam život'', ''Crk'o da bog da'', ''Zasto nam to radis?'', i ostale gluposti... Malo se izbegavali tri meseca i Voila! Sada imam 25 godina, igrom slucaja sam trenutno in between jobs, i zivim sa svojima (jbg, nuzno zlo). Moji u kuci ne pricaju o tome. Negiraju. A meni se baaaas je*e, da prostite na izrazu... Kad imam dečka, dovedem ga kuci i predstavim kao druga. Kraj. Tapija. Keva udje u sobu i pocne da caska... Dok ne ispizdim posle 3h i ne izbacim je napolje :D Nisu glupi uopste. Ali je sve ok.
To si isto mogao da radiš i da mi nikada nisi rekao.

Protraćena prilika.
Korisnikov avatar
By EnMademoiselle
pa kriješ dečka iz statusa druga, ne? o čemu pričaš onda ne razumem
kontradiktorno zvuči mislim da je i ulix na to alaudirao neka me ispravi ako grešim

što se teme tiče uopšteno mi je bitno da zastupam sopstvene vrednosti, još ako mogu iz ličnog iskustva da pričam tim bolje. lično mi to koristi da procenim prave ljude pre svega
a ovako inače autovanje ima mnogo veći značaj, valjda o tome nema potrebe pisati bar na ovom forumu, no eto ipak izgleda da ima, ali mrzi me.
Korisnikov avatar
By bern
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2678208#p2678208]Vronski napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2678100#p2678100]Ulix napisao:[/url]

Protraćena prilika.
Ali koja je poenta... Zasto bih ikada zeleo da krijem neki deo sebe od bilo koga? Kome odgovara okej, kome ne odgovara, mars u tri lepe, da prostite...
pa kao... jeste ti dečko ali nije, jer možda si se "predomislio", kao što se mnogo roditelji nadaju/misle, dok im ne (po)kažeš 10000 puta da nisu u pravi.

JA SAM MSISLILA DA ĆEŠ DA SE ŽENIŠ IMAO SI SAMO DRUOOOGOVEEEEEEEEEE. smrc.

meh.
Korisnikov avatar
By Vronski
Ne... Moji znaju... i jasno sam im stavio do znanja da od sranje price o zenidbi, deci, i ostalom nema smisla pricati uopste... A zasto izgovorim rec ''drug'' umesto ''dečko'' kada su oni u pitanju? Pa, iz čistog nekog postovanja... Nisam gej da bih im to natrljavao na nos. Znaju, i to je dosta sto se mene tice. Za sada. Ko zna ta ce se sve sutra promeniti.
Korisnikov avatar
By bern
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2678327#p2678327]Vronski napisao:[/url]A zasto izgovorim rec ''drug'' umesto ''dečko'' kada su oni u pitanju? Pa, iz čistog nekog postovanja...
kakvog poštovanja, molim te? prije će biti sopstvene sramote.

poštuješ ih pa ne želiš da ih podsjećaš koliki si "moralni promašaj"? poštuješ njihovu želju da u stan ne dovodiš "prljave pedere"?
By Ulix
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2678208#p2678208]Vronski napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2678100#p2678100]Ulix napisao:[/url]

Protraćena prilika.
Ali koja je poenta... Zasto bih ikada zeleo da krijem neki deo sebe od bilo koga? Kome odgovara okej, kome ne odgovara, mars u tri lepe, da prostite...
... reče on i onda predstavi dečka kao druga. :wtf: :facepalm:
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 23
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!