Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Nisam vidio da postoji ovakva tema, pa eto, rekoh da je otvorim. Unaprijed se izvinjavam ako sam omašio lokaciju, ako već postoji ili nešto slično. Na sve strane su nekako razbacane emocije, te kaži mu/joj, kako se osjećate, poezija, šta slušate itd. , ali nekako nije dovoljno kad kola krenu nizbrdo, a i znam da ne luduju svi za prosutom krvlju i patetikom po čitavom forumu. A i o baricu suza čovjek može da se oklizne. Dakle, ovo bi bio jedan spamić, tugovanka, jadikovka neutješnih, nesrećnih u ljubavi, povrijeđenih, beskrajno tužnih. Melanholija, nostalgija, ono kad vas ophrvaju emocije, kad biste da puknete, a ne želite nikome drugom stajati na muku, kvariti mu dan. E, ovo je taj kutak. Shvatite, časni oci, sudije, moderatori, mali nam je svjetski bol, ovo boli jače. Pustite nas da se isplačemo ko ljudi, dok nam je ovo malo ranjene duše i "samopoštovanja" :(
Korisnikov avatar
By Anton Pavlovič
Vrijeme. Odvratno vrijeme. Kad želiš da traje, brzo prođe, kad želiš da brzo prođe, neće, vuče se ko puž. Muči, jede, mrvi, žvaće nas natenane, a potom strpa u vremenski burag, da nas još malo preživa, pa ko preživi.
Korisnikov avatar
By Blady
Da li je konkretno samo za ljubav?
AP, krasno pišeš. Fina, fluidna, poetična melankolija koju (mi) je lijepo za čitati. :)

OnTop.;
Nemam što za napisati budući da svoju tugu izravno plačem osobi zbog koje sam tužna. :)
Korisnikov avatar
By Anton Pavlovič
Imao sam jedan poduži razgovor sa samim sobom. Možda sam sletio s pameti, otkud znam, ali prosto je poteklo iz mene. Smiruje me kad pišem. Manje boli. Kucao sam kao lud, pitao, odgovarao, zaključka baš i nema, neće ga biti jedno vrijeme, ali bar znam da mi je prijalo. Osjećam neku slatku iscrpljenost. A evo i razgovora. Ne morate ga ni čitati, bitno mi je da znam da je tu (sa mnom). :)

- Dobro, Antone Pavloviču, kad misliš prestati da lažeš ove ljude?
- Da lažem?
- Da, da lažeš.
- Mislim da te ne razumijem najbolje.
- O da, razumiješ ti mene vrlo dobro. Kad ćeš im reći da nisi ti taj koji je ostavljen, već si ti taj koji je ostavio.
- Ali to nije istina, znaš da nije istina.
- Istina je samo jedna, samo je pitanje da li istinu prihvataš ili duboko u sebi skrivaš. Pa, hoćemo li čuti tu istinu već jednom, zašto si ostavio?
- Nisam ostavio, bar ne kako ti insinuiraš. Bilo je drugačije.
- Ajde, objasni mi kako je bilo?
- Svjesno sam se udaljio.
- Opa, svjesno. Znači da si htio.
- Hm, naravno da nisam htio.
- A da nije nesvjesno?
- Ne znam, otkud bih ja to mogao znati.
- Pa zapitaj se.
- Zar nije već dovoljno što pričam sa samim sobom, šta će ljudi pomisliti.
- Šta te briga za ljude, sada si bitan samo ti, jer ako ovako nastaviš, za ljude svakako nećeš biti.
- Šta ti uopšte hoćeš od mene i ko si ti da mi se motaš po glavi?
- Ja? Ja sam tvoje zrnce razuma, onaj glasić što te čuva da ne poludiš.
- Izvini, nisam te prepoznao. Savjest mi je čista. Tačka.
- Ko je govorio o savjesti, pričam o razumu, razuma tebi fali, treba ti nova dioptrija, ljubavni okviri su ti potpuno poremetili vidno polje.
- A ti ćeš mi pa pomoći da, kao, progledam?
- Ja sam tu da ti bude bolje, a pomoći možeš jedino sam sebi, ukoliko to uopšte želiš.
- Okrutan si.
- Samo iskren, dragi moj.
- Ta iskrenost me skupo koštala u životu.
- Spram drugih ljudi da.
- Ne razumijem?
- Zapitaj se kad si posljednji put bio iskren prema sebi, zanemari sve druge.
- Hm.
- Vidiš, nije lako pitanje, a kamoli kad se treba pogledati u ogledalu.
- Teško mi je.
- Znam. A meni s tobom takvim još teže.
- Izvini.
- Eto, opet ista priča. Prestani se izvinjavati za sve i svašta. Nauči da IZVINI mora da se zasluži, ne prosipaj ga olako.
- Pa šta drugo da kažem?
- Kaži kako jeste, otvori dušu, pusti da isteče otrov, progledaj, budi iskren, iskren prema sebi.
- Odakle da počnem.
- Počni od kraja, početak uvijek razvodni stvar.
- Ne mogu sam, bojim se.
- Tu sam ja, glupavo moje.
- Hvala ti.
- Hej, nemoj mi se sad raspekmeziti tu, trebaš mi priseban.
- Dobro. Huh, samo da udahnem. Teško je. Boli.
- Mora da boli. Neka. Ajde, pogledaj, šta vidiš?
- Vidim sebe.
- Zaroni.
- Bojim se.
- Tu sam ja.
- Ne znam kako, kuda, šta, gdje...
- Pođi od onog: zašto si nestao, zašto si prekinuo kontakt?
- A to... Ne znam, nešto me vuklo.
- Objasni.
- A ne umijem.
- Probaj, napiši.
- Biće konfuzno.
- Hej, ja sam tu da mislim o tome.
- Huh, pa ne znam. Ne umijem to objasniti. Jednostavno sam osjetio da tako treba. Sve je nekako bilo povuci-potegni. Početak...
- Nećemo na početak, nije problem u početku.
- Pa promijenio se. Nije htio da kaže šta nije u redu, a postavljao sam hiljadu pitanja. Osjetio sam da se nešto promijenilo. Ja sam ostao isti. Ne znam, možda je i u meni bio problem.
- Hoćemo li opet s tim mazohizmom, srce moje?
- A nećemo, samo bih da budem iskren, sam si rekao da...
- Nastavi.
- Mislio sam da ću uspjeti da preokrenem situaciju, da vratim točak unazad, dok smo pričali o zajedničkoj budućnosti, dok su leptirići...
- Leptirići da ne kažem šta.
- Dobro, dobro, znaš da sam sav u frazama, malo mi treba.
- Slušam.
- Promijenio se, mislio sam da ću uspjeti i ja negdje da se promijenim, da pratim to njegovo, pošto nisam htio da ga izgubim. Želio sam ga imati kao prijatelja.
- Znaš da je to teško.
- Znam. Pokušao sam, stvarno sam pokušao. A odmah bih zamislio situaciju, šta kad on nađe nekog drugog, kako ću reagovati...
- Kako bi prijatelj reagovao?
- Ostao bi uz njega, podržao bi ga.
- A ti, kako bi ti reagovao?
- Mislim da bi me boljelo.
- Sujeta?
- Srce, ovaj krvavi stančić sa četiri sobice. Šaka jada, a brdo patnje.
- Onda je trebalo da staviš tačku.
- Pokušao sam, davao sam nagovještaje.
- Na primjer?
- Rekao sam mu da će se sve promijeniti kad se to desi.
- Emocionalno ucjenjivanje? Pasivna agresija?
- Možda, ne znam.
- Nazovimo stvari pravim imenom.
- U redu, kriv sam, ali morao sam zaštititi sebe. Uostalom, ko mi servira mehanizme odbrane, ko me štiti kad se tako istrčim, poznaješ li tog gospodina?
- Sad sam ja kriv.
- Kriv si što ne sarađuješ kad mi je najpotrebnije, kriv si što spavaš, što propuštaš one koje ne treba da propustiš.
- Neka ti bude.
- Umoran sam.
- Znam.
- I ne mogu ovo više, gubim se, ludim.
- Ne, dragi moj, ovo ti upravo daje smisao.
- Koliko više misliš da me mučiš?
- Dok ne shvatiš.
- Šta to?
- Da se neke stvari prosto dešavaju, da život ide svojim tokom, da je neko govno i da ga treba nazvati pravim imenom, da ne zaslužuje tvoje suze. Za tango je potrebno dvoje, istina, ali neko ipak treba prvi da povuče nogu.
- U redu, počinjem da shvatam.
- On je otpočeo, ti si nastavio, što te čini saučesnikom.
- Ali on se povukao.
- Dešava se.
- Dešava se, da, ali zašto mi je onda stalno potpirivao nade, kad god bih pokušao da se vratim unazad?
- Dečko je igrač, to je već do njega. Šta si ti radio?
- Prihvatao, opet se nadao, pravio inicijativu, samo što se nisam bacao pod noge.
- A on?
- On se smješkao, njemu je sve bila zabava, bio sam marioneta u njegovim rukama.
- A sad ćemo malo po ibzenu. A, Noro?
- Svjesno ili nesvjesno, da, očekivao sam da se desi čudo. Nije ga bilo.
- I?
- Pokušao sam da nestanem. Kad god bi došli do tog stadijuma, ja bih se povlačio, prekidao kontakt, nisam htio da budem saučesnik u sopstvenoj patnji. Njemu sam bio razbribriga, sam je rekao, sve je to bilo neobavezno. I uspijevao sam, držao sam se podalje, nestao bih po mjesec dana, a onda bi me samo dočekala jedna rečenica. Slatkorječivi bi opet krenuo u boj, opet bih pomislio da smo na početku, jer mu je stalo, obasipa me pažnjom, uljepšava moj odraz u ogledalu, pumpa Ego...
- I?
- I opet bismo ušli u kolotečinu. A onda bi doktor napravio rez, da malo žacne, ali održavao je pacijenta u životu. Valjda ih tome uče na tom njihovom fakultetu. Da održavaju nečiju dušu, za to su već potrebne neke druge škole.
- Nastavi.
- Pokušao sam, bio indirektan, direktan... Uzalud, za njega je bio prošao optimalni trenutak.
- Optimalni trenutak?
- Ono kad neko poželi da ta osoba bude "da sam ja za tebe jedini na svijetu".
- Hm...
- Nisam slušao, nisam slušao prijatelja koji me je upozoravao da će loše da se završi. Ne počinji, rekao je.
- I sad?
- Sad je to što je. A boli što me je lagao, što sam dopustio da me navede na pomisao da je drugačiji, da je iskren, što nisam primijetio tu sebičnost iza njegovog anđeoskog osmijeha, iza svih onih umnih riječi, iza njegove duhobitosti... Uvlačio se pod kožu lagano i trovao me je svakim danom. Znaš onu priču o kuvanju žabe? E, ta sam žaba bio ja. Grijao je stepen po stepen. Red umnih riječi, malo neformalne priče, pa osmijeh, pa bezobrazan pogled, onako izazivački. A ja se primio, pa ko pseto, trčkaram, a on samo baci lopticu - trči. I znaš kako se završilo, tako što je uradio sve kontra od onoga kakvim se prikazivao. O, da, pokazao je on samo takvu inicijativu, i to brzopoteznu, sa likom koji čak nije ni njegov tip, bar je on sam tako rekao. I sad, sad se osjećam prodano, jeftino, izdano... Da, osjećam mučninu, gadi mi se zbog svih laži, začinjenih tim neiskrenim osmijehom. I korim samoga sebe što puštam suze za nekim ko to nije zaslužio. Prolazim kroz milion faza u istom danu, čas bih plakao, čas mu poželim da umre, da zaradi hiv i sifilis, pa se opet korim što tako razmišljam, a onda opet shvatim da mi je i dalje jebeno drag i da je sva ova patnja proistekla iz toga da mi nije svejedno, bar ne još. I nek nije zaslužio, opet ridam.
- Znam. Pustio sam te da se isplačeš. A moraš i ti pustiti njega. I moraš osloboditi sebe. Neću ti pričati o opsesijama, fiksacijama, neko će drugi to pomenuti, a ti ćeš se pravdati. Pusti, pusti ih nek pričaju. I svi će biti u pravu, jer ljubav je to, a u ljubavi smo i trapavi, i nemušti, i slijepi, i gluvi. Niste bili dovoljno dugo da bi sve postalo rutina i svakodnevica i da mane otvore oči. Sad je gotovo. Ideš dalje, takav je život. Boljeće, boljelo je i prije, sjeti se, i jednoga dana će zacijeliti. Ožiljak će te sjećati. I možda ponekad i žigne, na pojavu lošeg vremena, ali taj prvi bol će uminuti. Opet smo na početku, srce moje. A živjeti se mora, pa kako god.

edit: Hvala, Aven. :)
Korisnikov avatar
By Macan86
grize me savest još uvek...Znam da nema tu drgih osećanja ona su davno isparila još pre nego što su se stvarno i razvila jer nije bilo prave prilike,ostala je samo ta griža savesti koja mi ne da da zaboravim...zbog koje patim za njim zbog drugih...Ko god da me povredi ja uvek patim za njim...zato što ja sam njega povredio...Zato što sam bio sebičan...Zato što sam hteo da budem običan...Zato što sam hteo da mu prećutim istinu da sam freak...Zato što sam zbog toga zakomlivao stvari...I čak ni tad nisam smeo da mu priznam...Zato što sam pokušao nešto što ne mogu i zato što sam se ljutio na njega kao da je on to od mene tzražio...Svo moje nezadovoljstvo sam istrisao na njega za gluposti i sitnice jer mi je trebao izgovor da ga uvredim...hteo sam ga da boli koliko je bolelo mene i hteo sam da se oseća koliko sam se ja loše osećao...A bolelo me je više nego njega,zato što sam ustvari zeleo da ga volim,zato što je bio tačno ono što sam želeo,tačno ono što mo je trebalo a moje glupe nesigurnosti i moji strahovi su me doveli do toga da ga povredim zato što sam bio kukavica.
Koliko god da se trudim ne mogu sebi da oprostim ni sada,iako me je on već i zaboravio...zato što mu nisam ni dozbolio da mi da pravu priliku da se iskupim,da mu objasnim...
Korisnikov avatar
By zozefin st
macan86
bas lepo napiano
nadam se da ces dobiti drugu sansu
Korisnikov avatar
By Macan86
hvala žozefin,ali nema tu više popravki...neko dugi se možda ne bi ni opterećivao time

Biće bolje, biće bolje, biće bolje, biće bolje, biće bolje, biće bolje, biće bolje, biće bolje, biće bolje, biće bolje, biće bolje, biće bolje, biće bolje, biće bolje, biće bolje, biće bolje, biće bolje, biće bolje, biće bolje, biće bolje, biće bolje, biće bolje, biće bolje, biće bolje, biće bolje, biće bolje, biće bolje, biće bolje, biće bolje, biće bolje, biće bolje, biće bolje, biće bolje, biće bolje, biće bolje, biće bolje, biće bolje, biće bolje, biće bolje, biće bolje, biće bolje, biće bolje, biće bolje, biće bolje...
Korisnikov avatar
By Anton Pavlovič
Uh, rado bih se ja oslobodio tog tereta, komplikuje život.

----------------------

"Bez tvog osmeha i život je ljut...."
Kako pregurati dan... i noć... O, zašto više neko ne smisli neki usisivač neželjenih misli i osjećanja, pa fino prisloniš, uključuš, izvučeš sve što boli, jednostavno izbrišeš - nema ga u glavu, a čega nema, ne postoji, nije se desilo. I kreneš dalje, nov, svjež, bez bola, bez 'šta bi bilo kad bi bilo', bez one gorke knedle što se zaglavi u grlu, pa nikako da siđe. Slan i gorak, takav sam ovih dana.

Dobro jutro i laku noć,
samo ti me čuješ kad zovem u pomoć,
kucam ti na prozor svaki dan,
nepozvana stižeš mi u san.

Dobro jutro i dobar dan,
kako si mi danas, koji nam je plan,
pratiš me u stopu, ne puštaš ni tren,
kako ću bez tebe sama, da li smem?

Tugo moja,
dobro te poznajem,
budi samo moja,
dok mi on iz srca ne ode.

U mojoj sobi smo ja i ti,
jedna pesma o ljubavi,
u njoj svoje mesto našla si,
nikad više sama neću ostati.

Dobro jutro i dobar dan,
kako si mi danas, koji nam je plan,
pratiš me u stopu, ne puštaš ni tren,
kako ću bez tebe sama, da li smem?

I, koji nam je plan, tugo, moja vjerna drugo?
Korisnikov avatar
By Anton Pavlovič
Ni meni nisu jasne neke teme, pa opet ne dovodim u pitanje njihovu logiku. Čim su tu, znači da nekom trebaju, postoji neki smisao, bar za te koji unutar nje ostavljaju poruke. U skladu s tim, niko nikoga ne prisiljava da ovo čita. Preskočiš fino i ćeraš dalje, ka temi koja ti lično ima smisla i koja te ne smara.

Naravoučenije: Putuj, igumane, ne brini za manastir. ;)
Pa trebalo bi da vodis racuna o logici.. ipak si ti neki covek koji jedini od ostalih zivih bica ima sposobnost logickog razmisljanja, slobodno je upotrebi nekad.. ja isto imam pravo da dzadzujem ovakve teme kao sto ti imas pravo da zazmuris kad dodjes do faze kognitivnog nesklada zbog neke teme . :spijun:
Korisnikov avatar
By Anton Pavlovič
Tvoje pravo da džadžuješ ne daje ti za pravo da nekome daješ savjete u vezi sa njegovim odnosom prema logici, pogotovo ako te savjete neko nije tražio. I ne traži logiku u apsurdu, nećeš je naći. :)
Korisnikov avatar
By Macan86
ja mislim da je ova trema dobra ideja...Nije baš ni lako izbaciti svoja osećanja tek tako da drugi čitaju i povezuju kako hoće,ali na neki način osobađa,tako da samo nastavi Anton.
ako hoce da se izjada a nikome da ne kvari dan ima aplikaciju u telefonu koja se zove beleske.. ovde se radi o tome da mu je potrebna paznja i neko da ga tapse po ramenu za sve sto napise sto je suprotnosti sa prvim postom gde kaze da ovde dodjes da pises kad si tuzan i ne zelis nikome da kvaris dan.. cim izadjes sa necim u javnost to automatski znaci da zelis da budes komentarisan i da ti je potrebna paznja, takvo je prosto vreme doslo..
odlazim sad zauvek. poy gejovima i lezbejnjakinjama koji ce da nastave da tapsadu :snob:
Korisnikov avatar
By Anton Pavlovič
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2720477#p2720477]Macan86 napisao:[/url]ja mislim da je ova trema dobra ideja...Nije baš ni lako izbaciti svoja osećanja tek tako da drugi čitaju i povezuju kako hoće,ali na neki način osobađa,tako da samo nastavi Anton.

Upravo. I baš zato što iznosiš ono kako se osjećaš pred nekim koga ne poznaješ čini ti sam taj čin nekako lakšim, tebi je lakše, a to i jeste poenta ove teme, jer od sranja u kom si ne možeš pobjeći, bar ne dok jednoga dana iz toga prosto ne isplivaš. I kad ideš psihologu, ideš kod stranca, strancu otvaraš dušu. Prijatelji nisu objektivni, pa tu često bude kvaka. Naravno, ovo sve važi za slučaj 'neko će to da čita'. Ne patim od toga da budem atenšn hor, što je koleginica indirektno sugerisala. Rekoh već, osjećam se bolje kad iskucam sve što mi padne na um, onako automatski. Aplauze ne tražim, neće mi od toga biti bolje, to je sigurno, empatije imam dovoljno i od prijatelja, hvala lepo, ako neko poželi nešto da prokomentariše, ovako ili onako, ko sam ja da mu zabranim. Eto, koleginica je rekla šta je imala, neko drugi je rekao nešto drugo. Svima na volju, sloboda skoro ko apsolutna, neka cvjeta hiljadu cvjetova. :)

A ja ću za kraj, onako arhimedovsko-diogenski, za sve što ih tišti odsustvo logike, podvući: Ne dirajte mi krugove i Sklonite mi se sa sunca. :D
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2720479#p2720479]hippo... napisao:[/url]ako hoce da se izjada a nikome da ne kvari dan ima aplikaciju u telefonu koja se zove beleske.. ovde se radi o tome da mu je potrebna paznja i neko da ga tapse po ramenu za sve sto napise sto je suprotnosti sa prvim postom gde kaze da ovde dodjes da pises kad si tuzan i ne zelis nikome da kvaris dan.. cim izadjes sa necim u javnost to automatski znaci da zelis da budes komentarisan i da ti je potrebna paznja, takvo je prosto vreme doslo..
odlazim sad zauvek. poy gejovima i lezbejnjakinjama koji ce da nastave da tapsadu :snob:
joj što s...š ovde Hippo... :zev:

ajde, bye, bye iz ove teme, okani se čoveka i teme mu. :)
Korisnikov avatar
By Anton Pavlovič
Sentiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiir.... :(

Idemo još jedan krug - dan ima 24 sata, 24 sata x 60 minuta = 1440, 1440 minuta x 60 sekundi = 86400. Udahni duboko!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!