Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Tungi
Ma mnogo mi je fin komšiluk i saobraćaj. Preznojim se i poludim svaki put kad izađem napolje.
volim:
Košutnjak,
25maj
Kosančićev venac
ulice oko Kondine
parkić kod Skupštine i Pionirski park
Kalemegdan, prvenstveno donji grad
Taš
delove Novog Beograda
volim i Kneza Miloša
Veliko Ratno ostrvo
Studentski Trg
Terazije
Beogradska
mislim da imam ok emocije i kad pomislim na Vidikovac i Cerak.
volim i Vračar, mada me ništa ne vezuje za njega.

verovatno sam zaboravila neke delove grada da spomenem
al manje-više za ostale delove grada me ne vežu nikakve uspomene, ili mi se jednostavno ne dopada.
Korisnikov avatar
By Mars
Volim Senjak.

Mnogo volim Gospodar Jovanovu i Gospodar Jevremovu.

Volim sve delove odakle se vidi crkva Svetog Marka, ne volim nijedno odakle se vidi hram Svetog Save.
iz perspektive ovog ajmeričkog rust-belt shityja, pardon, cityja, jako mi nedostaju exYu gradovi Beograd, Zagreb, Sarajevo, .... ma, čak i delovi Mostara...

kada sam bio u ovim gradovima uklj. Beograd, da se skoncentrišem na Beograd, uglavnom sam zavoleo sve ove delove koji su već navedeni kao omiljeni kod većine što su pisali na ovu temu.

mada, sve i to zavisi..., zavisi od određene, trenutne atmosfere ljudi u određenom delu grada, može zavisiti i od mog raspoloženja ili stanja u određenom vremenu u određenom delu grada.....
npr. bio sam u Beogradu s mojih 21 godine života... u Zagrebu i s nekoliko godina mlađi... sve to u naporima da napustim zemlje exYu, devedesetih.... (u Sarajevu sam bio pre rata, tj. kasne 80-e, najranije 90-e, s mojih rano-tinejdž godina u čestim posetama sestri koja je onda studirala tamo te par rođaka)
iako u ono užasno političko vreme (pogotovo kada sam bio u Zagrebu i Beogradu), ipak sam bio entuzijasta o ljudskom napretku i pun nade i vere u bolje ljude. i, pošto sam bio na putu da napustim zemlje exYu, bilo mi je teško da napustim Zagreb, i, naročito, Beograd.

sada, nažalost, (i tu na veliku žalost se nužno upliće opet politika koja određuje i afektira živote) razočaran sam dinamikom osnovnih ljudskih promena na bolje, pogotovo u Beogradu jer iako znam da je nažalost preplavljen nebeogradskim mrakobesima iz boga-pitaj-odakle, kontao sam da Beograđani većinom neće dati ni dozvoliti da im neki palma-koštunjo-tomodiplomo-sel(j)aković-gljivičoidi i ostali još ekstremniji smradobesi određuju živote. računao sam dosta na tu exYu metropolu i velegrad da će se s što većom puninom moći odupreti kaljuzi one specifične fuzije neostaljinizam-pravoslavistčkifundamentalizam koja oblikuje srbonacifašističku misao još od početaka smiloševića pa sve naovamo, te sustići npr. npr. bar jednu Sofiju (koja ga je prešišala) ili čak i Budimpeštu pa i Beč (bar donekle). ........
tako da su izgleda moji omiljeni delovi velikih exYu gradova uklj. Beograda, ostali utopija i mistika natopljena još kojim zrncima nade i entuzijazma iz najranije mladosti.
Volim Senjak jer je oaza mira, zelenila i ptica koja gleda na grad,

Volim Novi Beograd onaj deo izmedju Bulevara Mihajla Pupina i Zorana Djindjica u celoj svojoj duzini prema Tosinom bunaru, puno zelenila, siroke ulice, prilicno sve uredjeno i puno sadrzaja.

Volim Stari grad, onaj deo oko Toplicinog venca i potez od Vasine do Dusanove.Tu sam ziveo kada sam dosao u Beograd, tu sam se i prvi put zaljubio, zaposlio, upoznao neke ljude sa kojima sam postao prijatelj.Volim te strme ulice, te kafice, te trosne zgrade.Bas volim taj kraj.
Korisnikov avatar
By bern
ne znam jesam li pisao: ne volim zeleni venac. zamrzio sam ga devedesetih.
Volim Vidikovac i Skojevsko naselje, kao i Filmski grad jer je blizu Kosutnjak, trim staza za trcanje, a super je i za setnju. Sve mi je na dohvat ruke, ima puno zelenila sto mi je jako bitno, a i ljubimci uzivaju. Takodje, volim i Banovo brdo jer se spustis do Ade za par minuta.

Ne volim Cukaricku padinu, Karaburmu, Mirjevo, prljav i zapisan Zeleni venac, Bezanijsku kosu.
Gardos,
Zemunski Kej, Kalemegdan(nocu je pogotovo strava setati),Knez Mihajlova,Trg Republike(volim najvise zbog pozorista), Terazije, Put od Zelenog venca pa sve prema centru Zemuna kada se ide Bulevarom Nikole Tesle. :love: :bouncy: :srpska: btw Novi BG bi bio u kompletu lepsi da ga komunisticki rezim nije unistio, koliko znam da su bili veliki planovi za NBG pre dolaska komunizma, nekako mi se ne svidja brutalisticka arhitektura. Izvinjavam se ako sam nekoga uvredio o misljenju komunizma :shrug:
Волим Центар, кад се крене у круг реком Савом узводно до моста ''Газеле'' а одатле Ауто-путем, односно булеваром Франше Депереа према Аутокоманди. Затим се наставља Јужним Булеваром и Господара Вучића улицом до Цветкове пијаце на Смедеревском друму па се одатле спушта на другу страну, доле, Батутовом, Димитрија Туцовића и Светог Николе све до узбрдице и почетка Северног Булевара са кога се опет иде надоле до реке Дунава и Панчевачког моста...

Омиљене улице:

Крунска од Београдске ка Каленићевој пијаци на Врачару у делу који се зове ''Грантовац''.
Шуматовачка, на Неимару, цела, од Ранкеове до Јужног Булевара.
Далматинска, цела, од Ботаничке Баште до Димитрија Туцовића, делом је на Палилули а делом на Звездари.
Захумска на Звездари.
Пожаревачка на Црвеном Крсту.
Цариградска на Старој Палилули.
Ломина у горњем делу Савамале.
Солунска на Доњем Дорћолу - ''Јалији''.

Тргови:

Kопитарева Градина на Старој Палилули.
Сквер на углу Палмотићеве и Милутина Бојића, налази се недалеко одатле.
Korisnikov avatar
By Over the rainbow
Iz nekog razloga - jako gotivim Zemun. Valjda sto svaki put kada sam tamo imam ceo dan za kuliranje (inace se ne bih ni cimala do tamo).
Ne volim Kumodraz, cujem da ga ljudi svrstavaju u Bg. :lol:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!