Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By Kragi
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2561202#p2561202]*deni* napisao:[/url]A ko uopšte, Kragi, da im daje/odobrava legitimitet ? '' Umiljato mače '', '' ŽedanKurca '', '' Diskretan26 '' i ostali identiteti raširenih guzeva, a bez glave sa Romea ?
Ma jasno, ali mi nije jasno ono 'Necu te nikada podrzati jer nisi legitiman predstavnik ... ', pa se pitam kako se to postaje i na osnovu cega jedan (misli da) jeste a drugi nije legitiman?
Ok, mozda ja nisam lepo razumeo i na stranu sta mislim o radu i jednog i drugog, ali ne mogu da se ne zapitam - da nije malo sebicno i nekako 'monopolisticki'(?)
Je l' to nekome treba neki sertifikat da bi mogao da pocne da se bavi aktivizmom izdat od strane jednog od najpoznatijih aktivista ili sta? :)
Ko je merodavan da procenjuje neciji legitimitet, na osnovu cega i koje uslove treba ispuniti za dobijanje istog? :D
Meni je to ponasanje u fazonu 'ja sam ovde glavni i ja se za sve pitam!' -.-
By zmeu
Kada budu sveopšti izbori za svepedersku narodnu skupštinu, onda možda netko od njih i bude "legitimni" predstavnik zajednice. Do tada će se morati samo zadovoljiti predstavništvom neke ideje, politike (u širem smislu te riječi) ili pokreta. Budući da obojica teže ka tome da budu nečiji predstavnici, a ideja baš i nemaju onda se samo treba naći pametan netko da ih sve skupa otpuše u ropotarnicu historije, da ih se što prije sve skupa zaboravi.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
:bljak:
Ja dobijam transfer blama od oba visoka predstavnika. Ovog proprajd i ovog proivica.
Srpskom politickom scenom vlada javasluk i amaterizam. Prajd bi trebalo da bude svojevrstan politicki protest. Tako da donekle mogu da razumem histeriju i paranoju od strane Milicevica, koji bi trebalo da vaskoliko srBstvo ubedi kako je eto, SPS stranka koja postuje manjine i ostale basne. Njemu je The Boss na Miljacku naredio da sabotira Prajd, ali eto, njegovi mehanizmi ne sezu dalje od serendanja na tviteru. A Miletic naseda jer je i on nervozan i histerican.
Korisnikov avatar
By AbortiraniTerorista
Legitimitet je možda loša reč, ali svakako stoji da Goran Miletić nema podršku šire LGBT zajednice, šire NVO zajednice, šire političke zajednice za svoj rad.

Sasvim je legitimno postaviti pitanje da li ste zadovoljni na koji način Goran Miletić radi svoj posao organizovanja Parade ponosa? Po mojim procenama ogromna većina populacije nije zadovoljna i u tom smislu Miletić nema legitimitet da i dalje organizuje Paradu ponosa.
By Simor
Nisam zadovoljan kako Goran Miletić obavlja svoj posao, ali ja sam jedan od, recimo, 700.000 gejeva i lezbejki u Srbiji pa ne znam da li mu to ukida legitimitet. Uopšte ne ulazim u to da li Goran Miletić proneverava neke pare koje se vrte oko Parade ponosa ili ne, tek on odaje otužni utisak velikog broja organizacija za ljudska prava u Srbiji koje tu kao nešto postoje, vrlo su politički profilisane (u smislu da se odriču svoga nepolitičkog prefiksa i svrstavaju se uz određene političke partije), a bukvalno ništa nisu uradile na poboljšanju ljudskih prava. Paradoksalno, više je uradila, npr., vladina Kancelarija za ljudska i manjinska prava, nego taj deo NVO sektora koji se za to vreme bavio strateškim osnaživanjem Čede Jovanovića (da li Dereta Miljenko voli Fidelinka testenine, pitam se pitam).

Nekada davno sam duboko verovao u organizacije poput Inicijative mladih za ljudska prava, Helsinškog odbora za ljudska prava, Fonda za humanitarno pravo, itd. jer mi se činilo da oni zaista rade na tome da Srbija postane bolje društvo. Onda sam shvatio da su u pitanju samodovoljni zatvoreni krugovi kojima je do ljudskih prava stalo koliko do lanjskog snega, a jedino je važno, kada se neko pravo prekrši, na to ukazati međunarodnim donatorima e ne bi li se opravdale donacije za buduće delovanje. Komunikacija sa širom zajednicom ne postoji, istinska promocija ljudskih prava ne postoji, postoji samo heremetičnost, netransparentnost i ogromni elitistički prezir prema ostatku puka. Što se mene tiče, hvala im na svemu, ja im više ič ne verujem.

:dj:
By Simor
Eh samo da dodam: ja uopšte nisam defetista po pitanju naših ljudskih prava u Srbiji. Naprotiv. Ako pogledamo u godine iza nas, pomaci nesumnjivo postoje i nema razloga da se taj trend ne nastavi. Ja samo nemam dileme da će tom trendu doprineti Miletić ili Biserko.
Korisnikov avatar
By Srklet
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2561363#p2561363]AbortiraniTerorista napisao:[/url]

Sasvim je legitimno postaviti pitanje da li ste zadovoljni na koji način Goran Miletić radi svoj posao organizovanja Parade ponosa? Po mojim procenama ogromna većina populacije nije zadovoljna i u tom smislu Miletić nema legitimitet da i dalje organizuje Paradu ponosa.
ogromna većina tzv. populacije su autohomofobne ormaruše nesposobni za bilo kakvu suvislu političku analizu, a da ih se doista pita oko prajda isti se nikad ne bi ni održao. tako da je em licemjerno em smiješno to naricanje u stilu 'ah jadan dobri narod'.

pritom ništa od toga ne znači da je miletić dobar u onome čega se prihvatio.
Korisnikov avatar
By AbortiraniTerorista
Vidiš kako ništa nisi razumeo.
Lepo sam napisao način na koji radi svoj posao organizovanja Parade ponosa, a ne da li Paradu treba organizovati ili ne. Znači, moj post je bio limitiran na one koji misle da Paradu ponosa treba organizovati.

Da li je Miletić organizovao Pride od kada ga je preuzeo 2011. godine na način kako ga je preuzeo? Nije!

Da li je Miletić obezbedio veću političku podršku za Pride? Nije

Da li je Miletić obezbedio veću podršku LGBT populacije za Pride? Nije

Meni je to dovoljno da zaurlam: OSTAVKA, OSTAVKA, OSTAVKA!!!
Korisnikov avatar
By nsc
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2561366#p2561366]Simor napisao:[/url]Nisam zadovoljan kako Goran Miletić obavlja svoj posao, ali ja sam jedan od, recimo, 700.000 gejeva i lezbejki u Srbiji pa ne znam da li mu to ukida legitimitet. Uopšte ne ulazim u to da li Goran Miletić proneverava neke pare koje se vrte oko Parade ponosa ili ne, tek on odaje otužni utisak velikog broja organizacija za ljudska prava u Srbiji koje tu kao nešto postoje, vrlo su politički profilisane (u smislu da se odriču svoga nepolitičkog prefiksa i svrstavaju se uz određene političke partije), a bukvalno ništa nisu uradile na poboljšanju ljudskih prava. Paradoksalno, više je uradila, npr., vladina Kancelarija za ljudska i manjinska prava, nego taj deo NVO sektora koji se za to vreme bavio strateškim osnaživanjem Čede Jovanovića (da li Dereta Miljenko voli Fidelinka testenine, pitam se pitam).
Nekada davno sam duboko verovao u organizacije poput Inicijative mladih za ljudska prava, Helsinškog odbora za ljudska prava, Fonda za humanitarno pravo, itd. jer mi se činilo da oni zaista rade na tome da Srbija postane bolje društvo. Onda sam shvatio da su u pitanju samodovoljni zatvoreni krugovi kojima je do ljudskih prava stalo koliko do lanjskog snega, a jedino je važno, kada se neko pravo prekrši, na to ukazati međunarodnim donatorima e ne bi li se opravdale donacije za buduće delovanje. Komunikacija sa širom zajednicom ne postoji, istinska promocija ljudskih prava ne postoji, postoji samo heremetičnost, netransparentnost i ogromni elitistički prezir prema ostatku puka. Što se mene tiče, hvala im na svemu, ja im više ič ne verujem. :dj:
:up:
Korisnikov avatar
By nsc
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2561434#p2561434]AbortiraniTerorista napisao:[/url]Vidiš kako ništa nisi razumeo.
Lepo sam napisao način na koji radi svoj posao organizovanja Parade ponosa, a ne da li Paradu treba organizovati ili ne. Znači, moj post je bio limitiran na one koji misle da Paradu ponosa treba organizovati.
Da li je Miletić organizovao Pride od kada ga je preuzeo 2011. godine na način kako ga je preuzeo? Nije!
Da li je Miletić obezbedio veću političku podršku za Pride? Nije
Da li je Miletić obezbedio veću podršku LGBT populacije za Pride? Nije
Meni je to dovoljno da zaurlam: OSTAVKA, OSTAVKA, OSTAVKA!!!
:odlican:
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2561333#p2561333]Wilhelmina napisao:[/url]:bljak:
Ja dobijam transfer blama od oba visoka predstavnika. Ovog proprajd i ovog proivica.
Srpskom politickom scenom vlada javasluk i amaterizam. Prajd bi trebalo da bude svojevrstan politicki protest. Tako da donekle mogu da razumem histeriju i paranoju od strane Milicevica, koji bi trebalo da vaskoliko srBstvo ubedi kako je eto, SPS stranka koja postuje manjine i ostale basne. Njemu je The Boss na Miljacku naredio da sabotira Prajd, ali eto, njegovi mehanizmi ne sezu dalje od serendanja na tviteru. A Miletic naseda jer je i on nervozan i histerican.
ovo.
i što reče zmeu.

neko napisa, citiram "Paradoksalno, više je uradila, npr., vladina Kancelarija za ljudska i manjinska prava, nego taj deo NVO sektora koji se za to vreme bavio........"

-pa, sigurno da će vlast uraditi više od NVOa kada vlast ima vlast :doh: :eureka: i moć da uradi što hoće, ako šta i kada hoće. sve to nemaju NVOi ali su NVOi to što jesu a vlast je to što jeste.
Korisnikov avatar
By Blady
Nisam zadovoljna kako bilo kod od svih obavlja svoj posao.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!