Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Tek da podelim svoju paranoju :qqlele: sa vama, koji mozete da se slozite i ne slozite...

Stvar je u sledecem:
u poslednje vreme vidjam neke silne lgbt vesti na sajtovima blica, devedesetdvojke i ostalih...

Mislite li vi da oni to rade zbog broja pregleda i komentara? (suludo ili ne, tek, secam se da je clanak o 10 ,,najznamenitijih gejeva povecanstva'' na blicu dana kada je postavljen bio najcitaniji...uz simptomaticno malo komentara, sa druge strane...)
Ja mislim da iskljucivo...zlorabe tu ideju u svrhe neke samopromocije, na najbizarniji nacin...

e, to je to :spliff:
Korisnikov avatar
By Dark Walker
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2544849#p2544849]Orlando the Lady napisao:[/url]
Ja mislim da iskljucivo...zlorabe tu ideju u svrhe neke samopromocije, na najbizarniji nacin...
Mislim da je ovo u pitanju.
Čini mi se da ekploatišu tu ideju zbog čitanosti, a i čini mi se da mnogo što šta blic, B92 i ostala bratija zlorabe u svrhu kako ti reče samopromocije, pa i to.

E, i da iskoristim priliku da pohvalim teme koje otvaraš, mnogo mi se sviđaju. :lol:
Korisnikov avatar
By badu
ne znam, ali od one scene sa menjanjem teksta (neki sveštenik nije hteo da blagosilja ilištaveć prvo dete u novoj godini jer nije muško, pa je taj tekst sledećeg dana vaskrsnuo u novom obliku sa sve slikama posete) ja ih ne gledam/čitam istim očima.
(ovo se odnosi na devedezdvojku)
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
^
mislim da je to bio patrijarh.. ili neki niški vladika.

što se tiče teme, novinari ko novinari, pišu ono što se čita. mada, taj tekst o 10 najznamenitijih gejeva je možda malo više od puke čitanosti.
Korisnikov avatar
By mega therion
ne znam sta da mislim. Ne smem da mislim o tome. Nekako mi je drago a sa druge strane me kopka odakle odjednom toliko lgbt vesti.
Korisnikov avatar
By antibiotic
NIje bas odjednom, B92 vec neko vreme ima posebni virtualni kutak pod nazivom "gej"

Slika

a po masi homofobnih komentara nisu najgori portal, verovatno zato sto ih filtriraju...
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
za ovo gore može glat pritužba poverenici
By space_oddity
@maleficent: to beše Blic (možda je i b92, ali za Blic znam sigurno).

I ja mislim da je zbog čitanosti. Aktuelna je tema, ljudi su iz nekog razloga vrlo zainteresovani.
Onda svako u skladu sa sopstvenim nahođenjem oblikuje vest tako da ima prizvuk u skladu sa ideološkim uverenjem (za b92 mi se čini da su u "pro gej" fazonu, makar donekle, a neki drugi mi deluju dosta maliciozno, tipa Alo).
Korisnikov avatar
By badu
^ moguće, meni sve to tako isto.

dobro, bar mi je "glavnina" posta tačna :lol:
By space_oddity
Jes vala, jako su slični. B92 i Blic, super žena i blic žena.
Jedino još Blic nema odeljak "gej".
Korisnikov avatar
By sing&dunum
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2545346#p2545346]Srklet napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2545338#p2545338]VikiVetar napisao:[/url]
http://novosti.rs/vesti/naslovna/drustv ... -natalitet" target="_blank
lijepo sam se nasmijao čitajući ^^
Ja, vala, nisam procitao vise od 3 recenice. Necu da se zagadjujem. ^^
Procitao sam, s druge strane, komentare, od kojih je vecina u pozitivnom svetlu. :pinknaocari:
Izvesna Andjela je strpljivo i biranim recima uzvratila na svaki pokusaj trovanja mrznjom :klap: , doduse, pisuci negaciju prideva odvojeno. :giggle:
By Misim...
Pa uocljivo je da se o toj temi vise pise. S jedne strane, obzirom na malu primetnu prisutnost gejeva i u medijima i svakodnevici, oni postaju pogodan apstraktni koncept i slobodna tema u koji svako moze da upise sta pozeli (svoje "stavove"), i slikom o njima moze da se manipulise na najrazlicitijim nivoima. Suska se je li onaj gej ili nije, vidla baba cudo u kukuruzistu. Auuu. Sa druge, o toj temi se cutalo dugo, i uzgajao se jedan tabu na primitivnom stupnju koji ne funkcionise na principu logickog, no kolektivnog misljenja, i vrlo je skeptican prema ma kako racionalnim argumentima koji se protive potonjem. Treca, postoje te EU tendencije ili price, koje podrazumevaju drugi sistem vrednosti kome se treba prilagoditi, i Srbija dobija (retoricke) packe iz EU zato sto ih ne postuje, a navodno zeli da udje u nju. (verujem da je to zamajac-pokretac). No mene vise tu brine sta se pise jer mi se cini da se toj temi neretko pristupa na jednom gotovo estradnom novu, kao da se radi o nekakvim cirkuskim tackama, a ne ljudskim pravima.
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2545010#p2545010]antibiotic napisao:[/url]

a po masi homofobnih komentara nisu najgori portal, verovatno zato sto ih filtriraju...
ali, B92 kao, očito sada već nekadašnji, simbol valjda Druge Srbije važi ili je važio za najprogresivniji a relevantan medij u Srbiji, dobivalac svakojakih ljudskopravnih priznanja i nagrada, određen kao progresivan. standardi očekivanja kvaliteta i političke korektnosti su sigurno viši za B92. no, vidljivo je da je u poslednjih 3 ili 4 godine pa naovamo, B92 postao, na žalost, manje-više ništa drugo do još jedan populistički mediokritet u srpskoj medijskoinformativnoj žabokrečini. izgleda da kontaju da da bi zadržali titulu najpopularnijeg medija među Srbima, kao trebaju širom da otvore vrata političkomentalitetskim devedesetašima, putinistima, antigejima, antiglobalistima.... što i jesu nažalost uradili. ja se na B92 osećam neretko kao da sam na sajtu kurira, novosti i ostalih smradikalsko-putinskih sranja.
takođe, ono što sam primetio je da B92 često izrazito vešto manevriše i fingira vesti i komentare na vesti. stalno kao da prave neku ravnotežu (gde ravnoteže nema i ne može biti) između virulentne homofobije, koju dozvoljavaju svakodnevno, i progej komentara. ali to ravnotežiranje i ta neodređenost se automatski prevodi na dominaciju antiljudskopravnosti i antitolerancije jer su ove ionako već odvajkada dominantne u srpskom (ili bilo kom drugom exYu) društvu. B92 je imao šansu da svojom jasnijom ljudskopravnijom i tolerantnijom određenošću na svom sajtu zapravo tek pomogne nekoj istinskijoj ravnoteži, a ne ovako "ovu vest i komentare na nju ćemo rezervisati za proevropske, progej ili protolerantne, a ovu vest i komentare na nju ćemo rezervisati za sve suprotno...." pri čem u zadnjih nekoliko godina rade više ovo drugo tj. "a ovu vest i komentare na nju ćemo rezervisati za sve suprotno..." nego ono prvo......
mene B92 svaki dan zbunjuje u nekoliko najnovijih godina.

a da i ne pominjem koliko puta namerno neće da objave replike antigejima pa mi koji pružamo otpor tamo homofobiji i homomržnji moramo da sejvamo svoje komentare i da ih šaljemo nebrojeno puta dok B92 redakcija kooooooonaaaaaačno već jednom se ne smiluje da nam ih objavi. te koliko puta su žalbe zbog skoro svakodnevnog objavljivanja i nagrađivanja preporukama virulentno antigejnih komentara koji krše i sopstveno tj. B92-ovo upozorenje o članu 38 Zakona o javnom informisanju pri pisanju, slanju i objavljivanju komentara, ostajale bez rezultata.
na B92 su često u redakciji ili masa nezrelih ljudi ili prikrivenih ili ne baš ni toliko prikrivenih političkih devedesetaša, antigeja, proputinovaca (primetio sam da nijedan kritički komentar o putinu i njegovom sistemu u Rusiji ne može da prođe bez mase nalupanih minusa), antiljudskopravnih......
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!