[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2545010#p2545010]antibiotic napisao:[/url]
a po masi homofobnih komentara nisu najgori portal, verovatno zato sto ih filtriraju...
ali, B92 kao, očito sada već nekadašnji, simbol valjda Druge Srbije važi ili je važio za najprogresivniji a relevantan medij u Srbiji, dobivalac svakojakih ljudskopravnih priznanja i nagrada, određen kao progresivan. standardi očekivanja kvaliteta i političke korektnosti su sigurno viši za B92. no, vidljivo je da je u poslednjih 3 ili 4 godine pa naovamo, B92 postao, na žalost, manje-više ništa drugo do još jedan populistički mediokritet u srpskoj medijskoinformativnoj žabokrečini. izgleda da kontaju da da bi zadržali titulu najpopularnijeg medija među Srbima, kao trebaju širom da otvore vrata političkomentalitetskim devedesetašima, putinistima, antigejima, antiglobalistima.... što i jesu nažalost uradili. ja se na B92 osećam neretko kao da sam na sajtu kurira, novosti i ostalih smradikalsko-putinskih sranja.
takođe, ono što sam primetio je da B92 često izrazito vešto manevriše i fingira vesti i komentare na vesti. stalno kao da prave neku ravnotežu (gde ravnoteže nema i ne može biti) između virulentne homofobije, koju dozvoljavaju svakodnevno, i progej komentara. ali to ravnotežiranje i ta neodređenost se automatski prevodi na dominaciju antiljudskopravnosti i antitolerancije jer su ove ionako već odvajkada dominantne u srpskom (ili bilo kom drugom exYu) društvu. B92 je imao šansu da svojom jasnijom ljudskopravnijom i tolerantnijom određenošću na svom sajtu zapravo tek pomogne nekoj istinskijoj ravnoteži, a ne ovako "ovu vest i komentare na nju ćemo rezervisati za proevropske, progej ili protolerantne, a ovu vest i komentare na nju ćemo rezervisati za sve suprotno...." pri čem u zadnjih nekoliko godina rade više ovo drugo tj. "a ovu vest i komentare na nju ćemo rezervisati za sve suprotno..." nego ono prvo......
mene B92 svaki dan zbunjuje u nekoliko najnovijih godina.
a da i ne pominjem koliko puta namerno neće da objave replike antigejima pa mi koji pružamo otpor tamo homofobiji i homomržnji moramo da sejvamo svoje komentare i da ih šaljemo nebrojeno puta dok B92 redakcija kooooooonaaaaaačno već jednom se ne smiluje da nam ih objavi. te koliko puta su žalbe zbog skoro svakodnevnog objavljivanja i nagrađivanja preporukama virulentno antigejnih komentara koji krše i sopstveno tj. B92-ovo upozorenje o članu 38 Zakona o javnom informisanju pri pisanju, slanju i objavljivanju komentara, ostajale bez rezultata.
na B92 su često u redakciji ili masa nezrelih ljudi ili prikrivenih ili ne baš ni toliko prikrivenih političkih devedesetaša, antigeja, proputinovaca (primetio sam da nijedan kritički komentar o putinu i njegovom sistemu u Rusiji ne može da prođe bez mase nalupanih minusa), antiljudskopravnih......