ha, ovo mi bilo promaklo, pa da sada odgovorim
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2515803#p2515803]Simor napisao:[/url]
Neće se zaustaviti proces evrointegracija zbog LGBT prava jer ta prava nisu prioritet u agendi EU. (Kada se govori o manjinskim pravima, uglavnom se misli na prava nacionalnih manjina i to onih čije države se nalaze u EU - tako ugrožavanje pripadnika mađarske manjine može da bude problem jer je Mađarska članica EU, ...............
ovo na zalost izgleda da je iskljuchivo tako shto daje sugestiju da je tako, medjutim, bice vishe da je stvar u ovom-----
evropskom drushtveno-politichkom mentalitetu je u savremeno doba postalo toliko strano pojmiti da jedna nacija, drzava, drushtvo mogu toliko da obespravljuju i mrze SVOJU SOPSTVENU gej populaciju da sumnjam da su i predvideli mogucnost da postoje drzave i drushtva- na evropskom tlu- kao shto je npr. srpsko ( i vecina ostalih od zemalja ex-Yu, for that matter) gde je bolje biti npr. kosovskoalbanski ratni zlochinac nego srpski lojalni gradjanin i porezni obveznik a gej.
zato shto u velikoj vecini evropskih drushtava i drzava jesu cheshce ugrozeniji inostranci, Romi, imigranti, inoverni..... nego svoji sopstveni ( nemachki, francuski, engleski, belgijski, shpanski, grchki, talijanski....) gejevi, zato se i vishe akcenta stavlja na poshtovanje nacionalnih manjina i odaje se neispravan privid da EU ne mari ni priblizno toliko za polozaje gej ljudi. EU zapravo josh uvek kao da ne moze da shvati da su srpsko drushtvo i drushtva vecine ostalih ex-Yu zemalja u ovoliko kriminalnoj meri homomrzilachka pa da stalno treba tupiti drzavnim i drushtvenim predstavnicima koliko borba protiv homofobije vazna zapravo jeste.
i, sada, neovisno o citiranom korisniku navishe,
ono shto najvishe potresa u ovoj temi od strane ovih koji su dali podrshku ovom autogolu glica, je njihovo nepoverenje i njihova negativna energija prema EU in general, u startu. toliko da vrlo podsecaju na to isto koshtunichinih-dveri itd.....
cilj moje teme uopshte nije slepo poverenje ni prema kacinu (koji je josh i najmanje bitan u celoj prichi, ponavljam) ni prema EU, dapache, jasno rekoh kako je iskrenost dobrih namera i ciljeva EU-a i njihovih predstavnika prema Srbiji, regionu ex-Yu, gej zajednici i ljudskim pravima upravo najvaznije u svemu i da to treba testirati, ali, u startu, imati ovako cinichne i gadno antiEU, pa i anticivilizacijske stavove s kojim su izashli ovi koji su potrchali da podrze ovaj glicev autogol, je

a, ovakvi i daleko gori i gori, i preovladjuju u srpskom drushtvu.
ja ne znam kako Srbija misli s toliko negativne energije prema EU i zapadu in general da postigne bilo shta.