Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By bambola
Originally posted by SouthSide
Ma da, moze,mada od njih kasnije ne mogu da se uspavam,samo bi da skakucem

:bouncy:

I jel ce neko od dusebriznika da mi odgovori sta se ovde smatra fiksanjem?

Mislim valjda ne svrstavte travicu i heroin u isti kos??? :wtf:
Daleko sam od dusebriznika al` da ti odgovorim- pod fixanjem se ovde misli na IV unosenje heroina ili kokaina ili speedballa(heroin+kokain).Dakle misli se na iglu.
Trava je daleko od heroina,ali kazu doktori da se `tako pocinje`!
Korisnikov avatar
By SouthSide
Pa sad.....ko zna gde su poceci???
Cigarete? I to su pocci zavisnosti...
Psiholoski problemi, odrastanje, labilnost....uzroka je bez broj.
Droga nije uzrok vec posledica...

Dakle stvar je u osobi, ko je jaka licnost, niti ce da predje na heroin niti ce da postane zavistan. Sve je u karakteru
By Çâðê_DUP
Pa sad.....ko zna gde su poceci???
Cigarete? I to su pocci zavisnosti...
Psiholoski problemi, odrastanje, labilnost....uzroka je bez broj.
Droga nije uzrok vec posledica...

Dakle stvar je u osobi, ko je jaka licnost, niti ce da predje na heroin niti ce da postane zavistan. Sve je u karakteru
E da, malo je blesavo misliti da se "pocinje s travom", u smislu da je ona uzrok prelaska na teze droge, tako da te na neki volseban nacin odvede do heroinske zavisnosti. Pocinje se pre od ovakvih stvari kao sto su gore nabrojane, a da li ce se prvo posegnuti za dzointom, flasom, crtom, iglom etc. mislim da je samo pitanje manje ili vise zaobilaznog puta. Hocem reci, ne vodi svako gudriranje zavisnosti, sto, slazem se, zavisi prvenstveno od licnosti. Ima ljudi koji bi se mogli okarakterisati kao "narkofili" u smislu da gotive konzumiranje nekih droga, ali nisu ovisnici. Licno ne bih isla dalje od rekreativnog duvanja, i to samo u situacijama kad mi bas onako dodje zelja, davno sam prestala da duvam samo zato sto je, eto, neko pripalio dzoint. Sve ostalo - jok ja.
Korisnikov avatar
By reveal
na zalost, pribegavam takvom nacinu razgovora, zato sto je smisao sam po sebi izgubio znacenje. to je ono---- cemu poenta ako niko ne slusa.

vrlo dobro znam kako sve to izgleda. i vrlo dobro znam kako izgleda kretati se po takvim krugovima, ici na zurke sa tim i takvim drustvom. nasla sam se u tome, nazalost. i onda sam prestala, odjednom. shvatila sam postoji mnogo vise u zivotu nego sto je drogiranje radi nekog viseg cilja. pobeda je kada ga postignes sam, a ne sa raznoraznim pomagalima.

ne mozes da uporedjujes legalizaciju homosexualnih brakova sa legalizacijom droge. ovde se radi o zivotu, a ne o formalnosti koja potpomaze supruznike da imaju vise prava kada je u pitanju zivot partnera. ne bih da idem u detalje zato sto se ta prica zna.
kada bi se legalizovala droga, recimo, koliko je sigurno da bi vecina korisnika znala granicu do koje sme da ide sa upotrebom droga? to je isto, ali i nije, ko sa pusenjem. sta, moci ce se kupovati pakovanja heroina na kojima ce pisati: Heroin stetan po zdravlje, ili zabranjeno za mladje od 18?
ma dajte, heroin je globalno zlo! svi moji argumenti su napisana na pocetku teme, u opisu dejstvar i posledica droga.

i ne moras da mi kazes koliko ja to "previse tragicno shvatam' ili sta vec. cinjenica je da veliki broj ljudi koristi droge, ne znajuci stvarno zasto niti kakve to posledice ima.

cudno je ali sam isto tako mislila do pre jedno godinu i po dana....
i pravo da vam kazem, bas me briga. ako cete da se drogirate, izvolite. neke stvari nikada nece biti jasne...
Korisnikov avatar
By bigirl
Originally posted by EYA
Argumenti, cinjenice, licna iskustva, razmisljanja... dajte da vas cujemo !
Argumente i cinjenice sam dala na pocetku ove teme. To nisu moja "licna razmisljanja" i "tripovi" vec naucne cinjenice, rezultati mnogih istrazivanja.
Licno iskustvo je dala reveal, ali ajde evo i moje...

Nekada davno bila sam u "divnom" drustvu. Zezali smo se, provodili, ucili, spavali, SVE radili zajedno... Sve je to pocelo kad sam se zaljubila u jednog iz tog drustva i saznala da je on narkoman. Sta dete kao ja (13 godina!!!) zna o drogama? Mislila sam da je to kao pusenje: pusis zbog drustva i mozes da prestanes kad god hoces (tako je bar bilo sa mojim pusenjem). I tako sam i ja pocela, logika: umuvacu se ja tako u njegovo drustvo, smuvacu ga i posle cemo oboje da prestanemo da se drogiramo. Pocela sam prvo sa "laksim" drogama, pa presla polako na teze (cak sam se jednom i ufixala). Eh, things you do for love... Medjutim, eto, nisam se toliko uvukla u sve to da bih zaboravila svoj primarni cilj, a kako mi je moc ubedjivanja uvek bila jaca strana - pocela sam polako da ga cimam oko toga. Jbg, ne mogu se bas pohvaliti da je imalo efekta. Mozda dva dana, ali vec treci bi ga nalazili negde u nekom jarku Karadjordjevog parka. Izbacili su ga iz tima, trenirao je fudbal i bio odlican golman, cak pred potpisivanjem ugovora za (valjda) Obilic. Izbacili su ga iz skole jer se nije uopste pojavljivao, a kad bi se pojavio, lupao bi gluposti koje niko nije zeleo da slusa.

A pocelo je naivno... Mamu nema otkad zna za sebe (poginula u saobracajnoj nesreci kad je bio mali), tata... zar treba opisivati, standardan tata Balkanac sa sinom koji svu tugu oko smrti zene svaljuje na njega. Poceo je da bezi od kuce i da se okuplja u obliznjem dvoristu sa momcima koji su pusili vutru. Wow! Kakvo otkrice! Dva dima i happy si celo vece. A onda kad bi otisao kuci, sve bi se nastavilo... prljav stan, tata pijan i besan, domaci opet neuradjen, utakmica sutra, a on jedva stoji... Onda dodje jedna zurka i... otkrio je novu zanimaciju - plava mala pilulica koja resava sve probleme u trenutku i omogucava ti da ludis ceeeeelu noc, cak traje toliko da kad se vratis kuci, mozes samo da se smejes caletu u lice kad pocne da se dere na tebe i da te mlati. Do jaja! Poceo je da ih uzima u svako doba dana. I onda se pojavio jedan pametni lik koji zna resenje za sve tvoje probleme (lokalni diler) i ponudio ti nesto jace, "al' b'ate, mnogo dobro". Presao je na heroin.

Tad sam ga otprilike i upoznala. Ja 13, on 15 godina. Ostvarenje svih mojih snova: golman (ludim za fudbalom), plava kosa, plave ochi (mmm), ma savrsen. Samo jedna mana. Ali eto, resicu ja to za par dana. Pocela sam prvo sa marihuanom, ali sta mi to vredi kad dok ja duvam on zapali u drugu sobu. Jbg, hocu li da mu skrenem paznju na sebe ili ne? Moram nekako da se uvucem u tu drugu sobu... Pocela sam da idem na zurke sa njima i da pijem sve sto i oni. Ne znam zasto, ali pola toga nije delovalo ili se bar meni tako cinilo tada. Popustila sam u skoli. I to ne malo popustila vec mnoooogo. Prestala da idem na treninge (odbojka), bila bih nekako uvek umorna i smorena da bih isla na trening. Zdravlje?! Da ga ne spominjem uopste. Posto sam, pod uticajem droga, naravno, bila "sposobna" da po cicoj zimi idem bez jakne - navukla sam upalu pluca koju sam lecila 6 meseci i to uz vrlo jake injekcije (koje bole u p.m.). I onda je dosla TA zurka! Smuvali smo se, jeeeeeeeeeee!!! Kasnije sam saznala istinu. Zapazio me je on i ranije, ali je cekao da dodje ta zurka (kod njega kuci), da bi me udrogirao (ni dan danas ne znam cime), poj... i sutnuo, naravno. Udrogirao me je, sipao mi je nesto u pice dok sam ja verovatno gutala nesto peto i nemam pojma sta se desilo dalje. Probudila sam se kuci, u sasvim normalnom stanju. Uglavnom, sazalio se. Bar mi je tako rekao posle 5 godina, ali iskreno, mislim da je nasao bolju, iskusniju ponudu za to vece, pa sam ja bila postedjena. Kad smo vec kod sexa... za to vreme je spavao sa 11 devojaka, 9 je ostalo trudno posle toga. Sta vam to govori o zastiti? To je 11 devojaka za vreme drogiranja exijem, posle jednostavno... nije bio bas uvek up & ready for it. Imao je srece da ne zakaci nesto vise.

Anyway... On i ja smo se smuvali. Moja naj drugarica se smuvala sa njegovim drugom jednim, a njegov najbolji drug nam je bio... pa... dodatak (u svakom smislu te reci). Savrsena petorka. Sve je bilo "ok", dok na jednoj zurci Marija nije ostala bez svesti, meni na rukama... Njegova dva druga ("dodatak" i Marijin decko) su zbrisali glavom bez obzira, plaseci se da ih panduri ne uhvate, pa da roditelji ne saznaju gde su i sta rade. On je otrcao po tetku (koja inace, zivi u istoj zgradi, ali se nikada nije smela mesati u njegov zivot, zbog njegovog oca, naravno), a ja? Otreznila sam se u trenutku, ali sam samo stajala. Stajala i gledala u nju. Ne poznajete me, ali oni koji me poznaju znaju da sam neko ko uvek u svim situacijama trezveno totalno misli, neko ko uvek zna kako, sta, gde, kome, cime. Samo sam stajala, a kroz glavu mi je prolazilo samo "...u jebote... jebote... jebote... Majo... jebote... brate... jebote...". Nije uzela nista jace od exera. Ali jednostavno... bio je nepogodan trenutak. Bila je u komi 2 meseca, a mi ostali prinudjeni da idemo na lecenje i psi savetovanja i ostale gluposti, kao i da posle redovno dolazimo na kontrolu krvi. Mogli smo da biramo. Ili tako, "dobrovoljno" ili bi rekli roditeljima, pa bi smo isli "prinudno" i do kraja zivota ostali bez poverenja od strane roditelja (a kad imas 15 godina, roditelji mnogo znace). Verovatno ni to ne bi bilo moguce da njeni roditelji nisu jako poznati psiholozi (koji inace rade po pandurskim stanicama).

Opametili smo se. Svi mi slusamo price kako se neko predozirao, kako je nekom pozlilo i slicno, ali uvek pomislimo "ma, nece se to meni desiti". Ali eto, ona je dozivela taj neki sok i upala u komu. SVAKOME to moze da se desi, bez obzira na godine i savrseno stanje organizma. Desi se bez ikakve najave. U sred smejanja... puf... pade...ne mrda se...

Posle toga nikada se vise nismo druzili. Drustvo se totalno raspalo. Njega je tetka poslala u Australiju, ja sam nasla novog decka, ona je otisla u Rusiju, njih dvojica... nemam pojma, jos uvek gluvare po kraju, ali drogu nisu pipnuli vise. Jos uvek imam trag od uboda, jednog jedinog, koncentracija u mom zivotu ne postoji, zdravsteni problemi... uzas, a verovatno i moji problemi kontrole besa imaju neke veze sa tim. Mogu misliti kako je tek njemu...
Originally posted by mirth
Samo dve struje: moralisti u pms-u, i oni drugi, napadnuti od strane ovih prvih bez obzira koliko su malu dozu tolerancije ka pojavi pokazali.
Originally posted by EYA
Dosta lupetnja ! Culi smo sta mislite, ako nemate nista novo da kazete, pustite druge da zive, misle... pa cak ako zele i da se drogiraju !
Ako zaista zelite nesto da promenite, ukljucite se u neki centar za pomoc narkomanima i sprecavanje pojave novih.
Da li se to odnosi na sve ili samo na drogu? Jer ako je tvoje misljenje da je stalno pricanje o necemu "tupljenje" i "lupetanje", onda bi najpametnije bilo da se nikada ne prijavis u neku gay-aktivizam grupu ili ako si uclanjena odmah da se isclanis. Koja je korist od nekoga ko nema strpljenja da se bori za nesto sto oseca i misli?

A mi, "moralisti u pms-u" smo mozda vec i aktivisti neke anti-drug grupe, pa svoju kampanju borbe protiv droga nastavljamo i na ovom forumu. Koliko sam ja upucena u pravilnik ovog foruma... niko me ne moze spreciti da pisem negativno o drogama (iako velika vecina pise pozitivno).

Ne razumem samo kakvi to ljudi vode ovaj forum. Kontam da je ovaj forum "drugaciji" od ostalih, kao i populacija koja dolazi ovde, ali moramo li bas sve "moralne okove" da zbacimo. Ne pricaju ljudi dzabe koji su shit droge!

DROGA JE SMRT! Kada cete to shvatiti? Koliko ljudi treba da padne u komu? Koliko ljudi treba da umre?
Korisnikov avatar
By bigirl
Originally posted by Skyen
Ovo su pricali i za legalizaciju alkohola, cigareta, homosexualnog braka, pojavu TVa, vestacke inteligencije...toliko ih je.
Legalizacija - NIKADA! Dok ima ljudi sa mozgom u glavi, legalizacije ovde nece biti. I nije tu rec ni o kakvoj "zatupljenosti i nepoverenju prema novim stvarima", vec na prvom mestu - o zdravlju i zivotu. Ljudi ce od droga umirati bez obzira na to da li ce ih kupovati na recept, uz racun ili kod dilera!

Da, legalizovali smo alkohol, a sad se borimo sa gomilom pijanaca koji biju sve zivo i nezivo, a njihovi clanovi porodice beze od njih, na kraju umiru po bolnicama u jakim bolovima jer su unistili organizam picem. Legalizovali smo alkohol i sad smisljamo nove zakone sa sve manjim brojem promila kao dozvoljene kolicine alkohola u krvi kako bi bilo manje saobracajnih nesreca.

Da, legalizovali smo duvan, pa sad ne mozemo da se izborimo sa rakom pluca (ciji je GLAVNI uzrok pusenje). Legalizovali smo pusenje, a sad se trudimo da nateramo ljude da postuju zakon o zabrani pusenja na javnim mestima. Donosimo zakone o zabranama pusenja na svim zivim mestima.
Originally posted by Skyen
I previse tragicno sve ovo shvatas i dogmatizujes. Niti cu ja sprovesti legalizaciju, niti ces je ti spreciti.
Dokle vise? Rekli smo vec vise puta - bolje spreciti nego leciti!

Sta, jel svi treba da se povucemo iz borbe protiv droga, samo zato sto ce (MOZDA) 3055 godine droga biti legalizovana? Treba se prikloniti vecini??? Ja nisam tako vaspitavana, a verujem ni vi. Borimo se - dok ne bude kasno. Ne treba odustajati jer si "pojedinac", pojedinac po pojedinac i skupi se nekoliko miliona ljudi. A to je vec cifra koja menja stvari.
Korisnikov avatar
By mirth
Pa vidis, eto upravo o tome pricam. :invalid:

Iznositi svoje misljenje o tome kako je droga fuj, bljak, and so on nijedne sekunde nisam osporila.

Odnoslilo se na to da svako bude napadnut iste sekunde kad izrazi drugacije misljenje, a ja mislih da se i na to ima pravo. A ne: droga je zlo, i vi koji se drogirate nemate pola grama mozga, odmah prestanite, i ne spominjite to na forumu ni slucajno!!! I ne lici mi na neki produktivni aktivizam...

A evo ti moj primer za to sto iznesoh. As far as you know, ja mogu biti i najveci protivnik droga ever, jer se ne secam da igde ovde iznesoh svoj stav. A ti se pronasla u mom postu i ipak me manje-vise prozvala zbog neosvestenosti o problemu.

Kontas? :bouncy:
Korisnikov avatar
By bigirl
Odnoslilo se na to da svako bude napadnut iste sekunde kad izrazi drugacije misljenje, a ja mislih da se i na to ima pravo.
Cekaj, zar se ne slazemo da je droga zlo? Trebalo bi da se slazemo da je droga zlo. I trebalo bi da radimo na tome da oni koji misle da droga nije zlo, to prestanu da misle. Na tom planu, dozvoljena su sva sredstva. Zivoti su u pitanju! Nema milosti prema drogama. Ne treba ni da ih ima!
A ti se pronasla u mom postu i ipak me manje-vise prozvala zbog neosvestenosti o problemu.
Naravno da sam se pronasla, kad sam opisana kao "moralista u pms-u". Nisam u pms-u, a nisam ni moralista, samo neko sa velikim iskustvom sto se droga tice. I smatram da moje iskustvo moze mnogima da pomogne. Smatram da ja licno, mogu da pomognem u borbi protiv droga, pa makar na ovom forumu.

Uzivaocima droge treba ubaciti malo straha od svega sto moze da se desi prilikom samo jedne konzumacije opojnih sredstava, a da ne spominjemo tu tek one koji redovno uzimaju sve i svasta. Mnogi od njih nemaju pojma sta droga cini njihovom organizmu, bitno im je samo trenutno zadovoljstvo. Ova tema je tu gde jeste da pokaze pravu istinu o drogama, da prikaze one NE-"primamljive strane droge", da objasni i pojasni da je DROGA = UZAS i da treba uciniti sve da se spreci njeno sirenje :shtap: (i da pojedinci mogu da pomognu, makar svojim prijateljima i poznanicima). :boxer:
Korisnikov avatar
By mirth
Pa ok.

Ja samo eto mislim da ova vika, CAPS LOCK, uzvicnici i omalovazavanje inteligencije osoba sa problemom (i trpanja u taj kos svih koji napisu da su se i ocesali o drogu) ne pomaze.

Kao sto mislim da ni ukidanje tema u kojima ljudi otvoreno pricaju o tome na gay-serbia forumu ista doprinosi resenju datog problema.

Mada, svako ima pravo da se bori kako zna i ume.
I ne, ne mislim da postoji ijedno pitanje na planeti po kome bi morali svi da se slazemo. Ubila bih se od dosade.

:nono:

.
Korisnikov avatar
By SouthSide
Ma ovo sve podseca na ono kao u osnovnoj skoli: BUAAAA, DROGAAA!
Ko koristi drogu ima da umre! Ovakvi stavovi su doneli i rezultate,
sve vise narkomana!

Kao sto sam vec jednom spomenuo, droga je posledica nekih dubljih problema u osobi a ne uzrok. Niko se iz dosade ne ubode u venu.
I uopste citav taj pristup, ako zapalis dzoint, kasnije ces da umres ne valja.
Smislite drugi nacin borbe. U nasoj zemlji mladi nemaju alternativu, ko ovde brine o mladima??? Kome mladi npr.u srednjoj skoli mogu da se obrate za pomoc?? Isfrustriranim profesorima? Psiholozima koji samo osudjuju?
Roditeljima naravno ne, znajuci stavove vecine tinejdzera o roditeljima u tom periodu. I naravno ta fora "droga", sve sto je zabranjeno, to je i privlacnije i vrlo lako se mladi navlace.

Treba pristupati problemu sasvim otvoreno, razdvojiti pojmove, reci lepo sta je sta, kako itd.....a ne ovakvim glupim izjavama, uplasite ih i nece smeti, recite im da ce da umru i ostale baljezgarije.
Muka mi je
Korisnikov avatar
By bambola
Ovakav pristup izaziva razlicite vrste osecaja-
1.kod ljudi koji konzumiraju droge-dosadu i nerazumevanje
2.kod dece koja se jos ne drogiraju fazon-uuu bre,koja smor prica...
3.kod starijih koji vec imaju svoj stav prema droZi-sve ovo napred receno nece promeniti njihov stav

Uopste ovakve-SMRT DROGAMA price,nikad nisu dale ikakav rezultat,osim kao sto vec rekoh osecaj smaracine dok ih se cita.Nemam nista protiv bigirl i ostalih protivnika drogama,ali sve ovo sto pokusavate preko foruma nije prava stvar.Ako ste zaista toliko pogodjeni efektom droga na mlade ukljucite se u neku grupu za pomoc-covekoljublje,GOD...mnogo cete vise uciniti,nego sa ovakvim rigidnim stavovima.Nije mi zelja da diskutujem,matora sam i imam svoje stavove,koje naravno da necu iznositi,ne bi imalo smisla,niti bi se ista promenilo,ali nece se promeniti ni tim vasim BAU VAU pricama(svi mi imamo ponekog ko je overio ili sta vec,nece to uplasiti nijedno dete u pokusaju)!
Korisnikov avatar
By bigirl
Originally posted by bambola
Nemam nista protiv bigirl i ostalih protivnika drogama,ali sve ovo sto pokusavate preko foruma nije prava stvar.Ako ste zaista toliko pogodjeni efektom droga na mlade ukljucite se u neku grupu za pomoc-covekoljublje,GOD...mnogo cete vise uciniti,nego sa ovakvim rigidnim stavovima.Nije mi zelja da diskutujem,matora sam i imam svoje stavove,koje naravno da necu iznositi,ne bi imalo smisla,niti bi se ista promenilo,ali nece se promeniti ni tim vasim BAU VAU pricama(svi mi imamo ponekog ko je overio ili sta vec,nece to uplasiti nijedno dete u pokusaju)!
Ne mogu da stojim sa strane i ?itam pri?e na ovom forumu o tome kako su droge super stvar i kako svako treba da proba da se sexa pod dejstvom popera ili šta ve?. Dosta mi je pri?e o drogama u pozitivnom svetlu. U tom smislu sam i pokrenula ovu temu, da ljudi vide da droge nisu ok i super i zdrave i bla bla bla. Ljudi umiru od droga. O tome ne sme da se ?uti. :povez:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by EYA
Argumenti, cinjenice, licna iskustva, razmisljanja... dajte da vas cujemo !

Dosta lupetnja ! Culi smo sta mislite, ako nemate nista novo da kazete, pustite druge da zive, misle... pa cak ako zele i da se drogiraju !

Ako zaista zelite nesto da promenite, ukljucite se u neki centar za pomoc narkomanima i sprecavanje pojave novih.
Smatram da su se vec svi ispucali, pa bili to oni koji su apsolutno protiv ili oni apsolutno za.
Nije pristojno, niti je jpametno reci nekome da lupeta, posebno ne na temu narkomanije.

Ostajem pri svome....opojna sredrstva smatram stetnim i mislim da je neophodna edukacija mladih ljudi na tu temu. Ne zastrasivanje, nego cinjenice. Uz bolju saradnju sa centrima za lecenje narkomanije, mislim da bi se postigao uspeh i na planu edikacije mladih, a i vracanju lecenih narkomana u drustvo.
Korisnikov avatar
By bambola
Originally posted by bigirl
Ne mogu da stojim sa strane i ?itam pri?e na ovom forumu o tome kako su droge super stvar i kako svako treba da proba da se sexa pod dejstvom popera ili šta ve?. Dosta mi je pri?e o drogama u pozitivnom svetlu. U tom smislu sam i pokrenula ovu temu, da ljudi vide da droge nisu ok i super i zdrave i bla bla bla. Ljudi umiru od droga. O tome ne sme da se ?uti. :povez:

Potpuno si u pravu sto se tice reklamiranja droga i sl. ali smatram da ima delotvornijih nacina za borbu protiv istih.I kao sto rece Mina Harker svi su se vec ispucali i na kraju videsmo da od prica(i jednih i drugih) vajde nema.Treba preci na dela!

I ostaviti svakog da radi ono sto misli da je pametno i da mu odgovara.Oni koji umeju da iskoriste tudja iskustva dobro ce proci.Ovi drugi-ne.Jednostavno.Tako ce biti dok je sveta i veka...:deda:
By Storm
Evo ovde još jedan glas u borbi protiv droga.
Meðutim, mislim da svojim glasom mogu eventualno da pomognem samo onima koji se još kolebaju, jer ljudi koji su ve? "u drogi" su u ozbiljnom problemu, koji je težak izmeðu ostalog i zato što je vrlo teško komunicirati sa njima ("uživaocima").
Svideo mi se post Southside-a, jer se fokusirao na jedan vrlo prisutan obrazac.
Ma ovo sve podseca na ono kao u osnovnoj skoli: BUAAAA, DROGAAA!
Ko koristi drogu ima da umre! Ovakvi stavovi su doneli i rezultate,
sve vise narkomana!
Mogu?e da svi ti apeli protiv droge zaista i deluju štreberski, mogu?e da i ovaj moj post deluje štreberski, ali nekako mislim da sa zreloš?u treba si?i sa te teenage scene "ja-buntovnik" protiv "njih-štrebera". Prosto, treba raditi stvari u životu zato što baš želiš da nešto radiš (ili ne radiš), a ne zato što si još u ratu sa školskim simbolima.
Eto ja nekako, uz pomo? mnogo navodnika sklepah ovaj post.
Korisnikov avatar
By Mars
A ja oko sebe sve cesce cujem glasove i stav: Zao mi je sto to nekad nisam probao/la"

Od ljudi koji nisu u najranijoj mladosti, koji su po tom pitanju bili uvek i oduvek cisti ... a u kojima se sada javlja neka zakasnela zelja i zal sto to nisu probali dok im je bio vreme.

U najkracem-odgovorim im da su to uradili sigurno ne bi sedeli tu samnom, ma u kojoj varijanti (lecen, nedolecen, overen i sl.)

:snesko: :ledeni:
Korisnikov avatar
By bigirl
Originally posted by Mars
Od ljudi koji nisu u najranijoj mladosti, koji su po tom pitanju bili uvek i oduvek cisti ... a u kojima se sada javlja neka zakasnela zelja i zal sto to nisu probali dok im je bio vreme.
Da... trenutno imam veliki problem sa tim. Jedna moja drugarica ho?e da proba sve i svašta... Održim ja njoj neko predavanje, objasnim joj da joj to nije potrebno uopšte i iskulira par dana, a onda neko spomene neku tamo žurku i kako je :tea: i opet sve iz po?etka... Nemam više strpljenja da bijem tuðe bitke. A ne želim da se prepusti... Ne treba joj to...
Korisnikov avatar
By Mars
Mislim da sa tim stvarima svako mora sam da se izbori.
Stvarno ne verujem da icija prica na ikoga moze da utice...

Eventualno izlecenih narkomana, ali uporno i sistematski. Pa i tada-ako je neko u glavi predisponiran za to, pa jos veruje u zabludu samo da probam, jednom, uradice tokad-tad.

:snesko: :ledeni:
Korisnikov avatar
By TheCurseofBlondie
boze sacuvaj, naravno da ne!!!!

ja i igle..... :zid:

dzoint nekad, tako 2-3 puta godisnje kad je neki bolji parti inace ni to...
Korisnikov avatar
By bambola
opet ponavljam sve i da ima nekog ko s bode,taj to ovde nece reci...Bolje je preusmeriti pitanje na napr-smrcete li(ponekad,posto i to niko nece priznati ako je zavisan)?
Korisnikov avatar
By Gothrose
Obavestenje za sve ljude u problemu(narkomanija,hiv)

Utorkom u mesnoj zajednici "Gazela"(blok 19a)od 17 do 20h odrzavaju se sastanci organizacije GOD (generacijski odgovor drogama)koji okupljaju i imaju za cilj da pomognu ljudima iz ovih problema.

063 713 47 97

utora/sreda noc u 01-04h na radiju 202(104Mhz)emisija o narkomaniji-kontakt emisija ("Noc sa Ivanom Radojicicem")

iskra@net.yu
Korisnikov avatar
By Gothrose
Izraz "profesionalni"mozda zaista malo pretenciozno zvuci ali nisam znala koji drugi izraz da upotrebim.Edukativni je mozda bolji izraz za to na sta sam mislila.Elem,mislila sam na fakultetske ekskurzije na kojima smo obilazili manastire jer kad se radi o nasoj umetnosti u srednjem veku radi se zapravo samo o crkvenoj arhitekturi i slikarstvu.Posto se crkve oslikavaju scenama iz Biblije,Hristovog zivota,zivota raznih svetaca itd. sve to mora i da se nauci jer postoje stroga kanonska pravila u oslikavanju crkava.A jos pored toga morali smo da ucimo o crkvenim spisima,odezdama i sasudima...Tu jos dolazi i staroslovenski da bi se moglo razumeti sta pise po npr. raznim svitcima koje sveci drze u rukama. :cita:
Sve bi to bilo lepo i krasno ali kako Ministarstvo skolstva za studente ne daje ni prebijene pare u 2(!) dana smo morali da obidjemo vise manastira i samim tim se krace zadrzimo u njima.Bili smo u Zici,Studenici,Sopocanima(prestanak vizantijskog slikarstva i prelazak na renesansu-zakasnelu na ovim prostorima),Petrovoj crkvi(najstarija crkva u Raskoj oblasti)i u Djurdjevim Stupovima ali oni tada nisu izgledali cak ni kao danas-sve su bili samo temelji...Tu je npr.otac Gerasim-a da ga niko nije nista ni pitao,sam poceo da prica o spremnosti crkve-konkretno Stupova-da pomognu ljudima koji su,sto bi rekli "u problemu" navodeci nekoliko nasih rock muzicara koji su se njemu obratili(mislim da je jedan od njih bio Antun iz "Brejkersa").No,tolicno dana i toliko mesta,saslusati istorijat svakog manastira,zaduzbine,sve o zivotopisu zaista je prekratko i konfuzno:lood:
E,da,neovisno od toga bila sam i u Sabornoj Crkvi u Karlovcima koja je znacajna zbog zacetka baroka na ovim prostorima i u manastiru Krusedol na Fruskoj Gori.
Zvuci dosta a ustvari je nista kada pogledas timeing koliko smo se zadrzavali na jednom mestu...a i prilicno davno je bilo.Ako Bog da i nastavim studije mozda cu imati sta vise i da napisem...ako ovaj forum bude i dalje postojao i ako ikog bude briga za crkveno slikarstvo i arhitekturu u nas. :misli:
Ufff,raspisah se ja i definitivno smorih svakog ko ovo cita:zev2:.A definitivno odoh i u "off topic"-nadam se da ce bar onaj kratki komentar o ocu Gerasimu nekako da poveze ovaj post sa topicom na kojem smo...
:lukavi:
Korisnikov avatar
By Gothrose
Originally posted by Val

Da ne zalazim dublje u politiku...htela bih jos da dodam:
Kako taj nas narod ume da pruzme sa zapada sve sto je lose. 'Leba nemaju da jedu, ali za ta govna imaju! Neverovatno!
Izvini Val,ali ko su "govna"?
Ovde govorimo o narkomanima ili bivsim narkomanima koji su ,na zalost,vecinom i nosioci HIV virusa.Leka za Hiv(kasnije AIDS)nema ali postoje lekovi koji sprecavaju dalju progresiju hiv virusa i prelazak na tezi stadijum.Ti lekovi produzavaju zivot i daju nadu hiv+ osobama.Mesecna terapija koju sacinjava kombinacija tri leka kosta oko 1000 evra.Pare za te lekove drzava je dobila ali ujedno i skinula skoro sve lekove sa pozitivne liste sto ce reci-ko ima lovu taj ima i lekove.Da ne duzim vise o posledicama koje mogu nastati usled ne uzimanja lekova i prekidanjem terapije...sve lepo pise na http://www.jazas.org.yu/ Koga interesuje nek pod "Aktuelnostima" nadje "Kolumne" i procita kolumnu br 6. pisanu od strane ozloglasenog Ivana R.Kolumna je krajnje aseksualna i odnosi se samo na odnos drzave prema hiv obolelim.
A sta radi 'idejni vodja'?Nista protiv necije volje i ceka 1000 evrica da mu padnu sa neba pa da pozivi jos malo...kao i ostala hiv inficirana "govna".
BDW,GOD je pod nadzorom USDP-a,nazovimo "nadgledaca" rada nevladinih humanitarnih organizacija.
Niko od vas nije bio ni na jednom od sastanaka te vas uljudno molim da ne komentarisete nesto sto niste videli i culi.Proslog utorka je bila odrzana neka vrsta tribine na kojoj je govorio dr.Stevan Petrovic,prvi covek koji je na prostorima bivse YU zabelezio slucaj i jednog(prvog)narkomana i nesto kasnije slucaj prve hiv inficirane osobe uspesno nastavljajuci da se bori protiv ove dve bolesti.Nema covek pametnija posla nego da se vucara po nekim mesnim zajednicama...
Ljudi,ima li malo humanosti ovde?Ili bi zaista trebalo sve narkomane,hivovce,rakase,leukemicare i ostakle bolesnike koji otimaju pare za neophodno lecenje koje im znaci zivot zabarakadirati u njihovom bolnicama,pustiti ciklon-B ko u Ausvicu pa da stvorimo jedno zdravo ali ne emocionalo drustvo???A mozda sta i u pravu,da ih ostavimo bez lekova da umiru polako ali sigurno.Nesto nisam sigurna sta je pametnije.
By Бреее!!!
Originally posted by FoX
Da li se fixate ?
i ako to radite sta najcesce koristite?
Da li samo ponekad zapalite joint sa drustvom
ili koristite nesto jace kokain, LSD itd.
Nista od toga !!! :D
Ogorceni protivnik droge ! :bic:
Sport umesto igle ! :gol:

:zastava: :zastava: :zastava:
By Çâðê_DUP
Ne, ne drogiram se i nemam
zelju da probam.
Originally posted by gothrose
...Ili bi zaista trebalo sve narkomane,hivovce,rakase,leukemicare i ostakle bolesnike...
Tako ti svega ne izjednacavaj
narkomane i obolele od maligniteta!
Korisnikov avatar
By Gothrose
Prosto da covek ne poveruje da na forumu na koji dolazi preko 3000 ljudi nema nikog ko oseca zelju da pomogne,koliko je to moguce,ljudima koji su bolesniod bolesti zvane narkomanija(da,da,to je bolest takodje)i koji su nosioci hiv virusa?Takodje,statisticki gledano,nemoguce je da medju tolikim brojem ljudi nema nikoga ko je posredno ili neposredno vezan sa nekim od ovih problema.
Na zalost,postovi na ovom topicu poprimaju krajnje cudne oblike,mesaju se privatne stvari,deskriminacija i mizonizam.
Ja sam zaista zelela da pruzim priliku ljudima da dodju do mesta koje ce ih uputiti na mesta gde ce dobiti strucnu pomoc ali avaj...
Na radost mnogih ja se povlacim sa ovog topica jer je cisto gubljenje vremena pisati postove koji se sve vise udaljuju od osnovne teme i koji unose pometnju u vec zbunjene glave zavisnika ili hiv+ ljudi...
Sto se tice GOD-a,napisala sam sta imam,ko zeli i hoce javice se ili doci i svojim ocima videti o cemu se tu zapravo radi.Ako ste u problemu a zastraseni organizacijom GOD evo i ostalih mogucih opcija:

-Zavod za bolesti zavisnosti,Teodora Drajzera 44,Beograd tel.3671-429

-Institut za infektivne i tropske bolesti,ul.Bulevar JNA 16 tel. 268 33 66(centrala)-traziti ambulantu VI odeljenja tj odeljenje za HIV i AIDS

-"Covekoljublje"dobrotvorni fond srpske pravoslavne crkve-projekat psihosocijalne podrske korisnicima droga i osobama koje zive sa HIV/AIDS-om,Dragorska 4,Beograd tel:3672-970,3672-971 www.covekoljublje.org

neke od privatnih klinika:
-Specijalisticka psihijatrijska ordinacija "Lorijen"(dr Jasmina Knezevic Tasic,psihijatar),Tetovska 45,Beograd tel 454-263, 30 88 090,30 88 091,063/ 267 117

-Endo top klinika (prof dr Jovan Bukelic),Zmaj Jovina 6,tel 3284-698,634-630,639-136 www.endotop.co yu

-dr Popovic,Alekse Nenadovica 16,Beograd tel 434-207

-Specijalna bolnica za bolesti zavisnosti,Miklosiceva 9,tel 344 62 37

Na ovim mestima mozete dobiti strucnupomoc,leciti se u dnevnim bolnicama ili hospitalizovati-u zavisnosti od jacine problema.
Licno,preporucujem svakome da potrazi pomoc na nekom od ovih mesta gde npr methadonom apstinencijalna kriza prolazi lakse i bezbolnije.No,methadon nije lek vec samo pomoc,osnovna stvar u lecenju narkomanije je kasnije psihoterapijsko lecenje.

NISTE SAMI! :friends:
KAZITE DROGI-NE!!!

Sve najbolje
Gothrose
:bye:
By SUNNY B
Originally posted by Val

Umesto da iz zatvore u neku ogromnu sobu, dok ne dodju sebi, pa ko to prezivi...prezivi! I onda ga negde zaposliti, pod nadzorom i osbosobiti za zivot! Kakva crna okupljanja i sastanci ???
Da ne zalazim dublje u politiku...htela bih jos da dodam:
Kako taj nas narod ume da pruzme sa zapada sve sto je lose. 'Leba nemaju da jedu, ali za ta govna imaju! Neverovatno!

ovaj, sunny ovde, cisto da se zna.....

mislim, sada stvarno moram da te iznapusavam, a ti se pravid a nisi videla....

talasu, just for the record - i oni su ljudi , valjda..... a ti vidi ako mozes pa pocni da ih osudjujes jer imaju za govna a ne za leba, te se podseti da u proporciji u ovoj zemlji leb nasusni dodje skuplje od tih govana i kad vec moras da se cimas za leb onda makar nek ti svet izlgeda malo bolje....

a sad gledaj pa se uhvati za to da sam ja ili narkoman ili ih podrzavam.....ili eventulano, samo pokusavam da ih ne osudjujem.....

citaj barouza.......

p.s. svako se nosi sa zivotom kako zna i ume, ja se recimo hvatam u kostac tako sto kao pomocno oruzje uzmem casu, tj. flasu (da se ne lazemo) a ti me zovi alkoholicarem....samo me nemoj razbiti.....
Korisnikov avatar
By Marble
mmmmmmm.......
Da. Pa hajde onda da legalizujemo sve PAS i oslobodimo ih od PDV-a, zabranimo uzasno neprijatna ispiranja zeludca kod overdoze i trovanja alkoholom, jednostavno kako bi tim takodje ljudima sa potpuno jednakim pravima u divljastvu kvazi-demokratije dozvolili da sebi ulepsaju zivot!
Daj Sunchice, pijanka jednom-dvaput nedeljno i duvka s' vremena na vreme je ok, ali ono o cemu je ovde rec - ni ne pokusavaj da opravdavas.....
kisses
Korisnikov avatar
By Gothrose
Originally posted by SUNNY GIRL

citaj barouza
Mislis na npr. "Goli rucak"?.Tu tri strane da procititas dovoljno je da vidis kako drustvo funkcionise.... :cita: :up:
Ne mislim na knjigu onog uk kuvara-da ne dodje do neke zabune...
By SUNNY B
Originally posted by gothrose
Originally posted by SUNNY GIRL

citaj barouza
Mislis na npr. "Goli rucak"?.Tu tri strane da procititas dovoljno je da vidis kako drustvo funkcionise.... :cita: :up:
Ne mislim na knjigu onog uk kuvara-da ne dodje do neke zabune...
da, mislim upravo na "goli rucak". jeste, dovoljne su tri strane, ali seti se da je barouz i posle svega, i dalje na strani marginalnih grupa - narkomana, alkoholicara, homosexualaca, klosarai pored toga sto je rodjen i odrastao u tangeru koji je leglo "ovakvih" stvari.....ja sam na strani, naravno, barouza.....dakle, nemoj slucajno neko da mi osudjuje narkomane, osim, ako naravno, nije i sam cvecka, jelte.....u sta cu da poverujem koliko i u lepotu karle del ponte....
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!