Originally posted by EYA
Argumenti, cinjenice, licna iskustva, razmisljanja... dajte da vas cujemo !
Argumente i cinjenice sam dala na pocetku ove teme. To nisu moja "licna razmisljanja" i "tripovi" vec naucne cinjenice, rezultati mnogih istrazivanja.
Licno iskustvo je dala reveal, ali ajde evo i moje...
Nekada davno bila sam u "divnom" drustvu. Zezali smo se, provodili, ucili, spavali, SVE radili zajedno... Sve je to pocelo kad sam se zaljubila u jednog iz tog drustva i saznala da je on narkoman. Sta dete kao ja (13 godina!!!) zna o drogama? Mislila sam da je to kao pusenje: pusis zbog drustva i mozes da prestanes kad god hoces (tako je bar bilo sa mojim pusenjem). I tako sam i ja pocela, logika: umuvacu se ja tako u njegovo drustvo, smuvacu ga i posle cemo oboje da prestanemo da se drogiramo. Pocela sam prvo sa "laksim" drogama, pa presla polako na teze (cak sam se jednom i ufixala). Eh, things you do for love... Medjutim, eto, nisam se toliko uvukla u sve to da bih zaboravila svoj primarni cilj, a kako mi je moc ubedjivanja uvek bila jaca strana - pocela sam polako da ga cimam oko toga. Jbg, ne mogu se bas pohvaliti da je imalo efekta. Mozda dva dana, ali vec treci bi ga nalazili negde u nekom jarku Karadjordjevog parka. Izbacili su ga iz tima, trenirao je fudbal i bio odlican golman, cak pred potpisivanjem ugovora za (valjda) Obilic. Izbacili su ga iz skole jer se nije uopste pojavljivao, a kad bi se pojavio, lupao bi gluposti koje niko nije zeleo da slusa.
A pocelo je naivno... Mamu nema otkad zna za sebe (poginula u saobracajnoj nesreci kad je bio mali), tata... zar treba opisivati, standardan tata Balkanac sa sinom koji svu tugu oko smrti zene svaljuje na njega. Poceo je da bezi od kuce i da se okuplja u obliznjem dvoristu sa momcima koji su pusili vutru. Wow! Kakvo otkrice! Dva dima i happy si celo vece. A onda kad bi otisao kuci, sve bi se nastavilo... prljav stan, tata pijan i besan, domaci opet neuradjen, utakmica sutra, a on jedva stoji... Onda dodje jedna zurka i... otkrio je novu zanimaciju - plava mala pilulica koja resava sve probleme u trenutku i omogucava ti da ludis ceeeeelu noc, cak traje toliko da kad se vratis kuci, mozes samo da se smejes caletu u lice kad pocne da se dere na tebe i da te mlati. Do jaja! Poceo je da ih uzima u svako doba dana. I onda se pojavio jedan pametni lik koji zna resenje za sve tvoje probleme (lokalni diler) i ponudio ti nesto jace, "al' b'ate, mnogo dobro". Presao je na heroin.
Tad sam ga otprilike i upoznala. Ja 13, on 15 godina. Ostvarenje svih mojih snova: golman (ludim za fudbalom), plava kosa, plave ochi (mmm), ma savrsen. Samo jedna mana. Ali eto, resicu ja to za par dana. Pocela sam prvo sa marihuanom, ali sta mi to vredi kad dok ja duvam on zapali u drugu sobu. Jbg, hocu li da mu skrenem paznju na sebe ili ne? Moram nekako da se uvucem u tu drugu sobu... Pocela sam da idem na zurke sa njima i da pijem sve sto i oni. Ne znam zasto, ali pola toga nije delovalo ili se bar meni tako cinilo tada. Popustila sam u skoli. I to ne malo popustila vec mnoooogo. Prestala da idem na treninge (odbojka), bila bih nekako uvek umorna i smorena da bih isla na trening. Zdravlje?! Da ga ne spominjem uopste. Posto sam, pod uticajem droga, naravno, bila "sposobna" da po cicoj zimi idem bez jakne - navukla sam upalu pluca koju sam lecila 6 meseci i to uz vrlo jake injekcije (koje bole u p.m.). I onda je dosla TA zurka! Smuvali smo se, jeeeeeeeeeee!!! Kasnije sam saznala istinu. Zapazio me je on i ranije, ali je cekao da dodje ta zurka (kod njega kuci), da bi me udrogirao (ni dan danas ne znam cime), poj... i sutnuo, naravno. Udrogirao me je, sipao mi je nesto u pice dok sam ja verovatno gutala nesto peto i nemam pojma sta se desilo dalje. Probudila sam se kuci, u sasvim normalnom stanju. Uglavnom, sazalio se. Bar mi je tako rekao posle 5 godina, ali iskreno, mislim da je nasao bolju, iskusniju ponudu za to vece, pa sam ja bila postedjena. Kad smo vec kod sexa... za to vreme je spavao sa 11 devojaka, 9 je ostalo trudno posle toga. Sta vam to govori o zastiti? To je 11 devojaka za vreme drogiranja exijem, posle jednostavno... nije bio bas uvek up & ready for it. Imao je srece da ne zakaci nesto vise.
Anyway... On i ja smo se smuvali. Moja naj drugarica se smuvala sa njegovim drugom jednim, a njegov najbolji drug nam je bio... pa... dodatak (u svakom smislu te reci). Savrsena petorka. Sve je bilo "ok", dok na jednoj zurci Marija nije ostala bez svesti, meni na rukama... Njegova dva druga ("dodatak" i Marijin decko) su zbrisali glavom bez obzira, plaseci se da ih panduri ne uhvate, pa da roditelji ne saznaju gde su i sta rade. On je otrcao po tetku (koja inace, zivi u istoj zgradi, ali se nikada nije smela mesati u njegov zivot, zbog njegovog oca, naravno), a ja? Otreznila sam se u trenutku, ali sam samo stajala. Stajala i gledala u nju. Ne poznajete me, ali oni koji me poznaju znaju da sam neko ko uvek u svim situacijama trezveno totalno misli, neko ko uvek zna kako, sta, gde, kome, cime. Samo sam stajala, a kroz glavu mi je prolazilo samo "...u jebote... jebote... jebote... Majo... jebote... brate... jebote...". Nije uzela nista jace od exera. Ali jednostavno... bio je nepogodan trenutak. Bila je u komi 2 meseca, a mi ostali prinudjeni da idemo na lecenje i psi savetovanja i ostale gluposti, kao i da posle redovno dolazimo na kontrolu krvi. Mogli smo da biramo. Ili tako, "dobrovoljno" ili bi rekli roditeljima, pa bi smo isli "prinudno" i do kraja zivota ostali bez poverenja od strane roditelja (a kad imas 15 godina, roditelji mnogo znace). Verovatno ni to ne bi bilo moguce da njeni roditelji nisu jako poznati psiholozi (koji inace rade po pandurskim stanicama).
Opametili smo se. Svi mi slusamo price kako se neko predozirao, kako je nekom pozlilo i slicno, ali uvek pomislimo "ma, nece se to meni desiti". Ali eto, ona je dozivela taj neki sok i upala u komu. SVAKOME to moze da se desi, bez obzira na godine i savrseno stanje organizma. Desi se bez ikakve najave. U sred smejanja... puf... pade...ne mrda se...
Posle toga nikada se vise nismo druzili. Drustvo se totalno raspalo. Njega je tetka poslala u Australiju, ja sam nasla novog decka, ona je otisla u Rusiju, njih dvojica... nemam pojma, jos uvek gluvare po kraju, ali drogu nisu pipnuli vise. Jos uvek imam trag od uboda, jednog jedinog, koncentracija u mom zivotu ne postoji, zdravsteni problemi... uzas, a verovatno i moji problemi kontrole besa imaju neke veze sa tim. Mogu misliti kako je tek njemu...
Originally posted by mirth
Samo dve struje: moralisti u pms-u, i oni drugi, napadnuti od strane ovih prvih bez obzira koliko su malu dozu tolerancije ka pojavi pokazali.
Originally posted by EYA
Dosta lupetnja ! Culi smo sta mislite, ako nemate nista novo da kazete, pustite druge da zive, misle... pa cak ako zele i da se drogiraju !
Ako zaista zelite nesto da promenite, ukljucite se u neki centar za pomoc narkomanima i sprecavanje pojave novih.
Da li se to odnosi na sve ili samo na drogu? Jer ako je tvoje misljenje da je stalno pricanje o necemu "tupljenje" i "lupetanje", onda bi najpametnije bilo da se nikada ne prijavis u neku gay-aktivizam grupu ili ako si uclanjena odmah da se isclanis. Koja je korist od nekoga ko nema strpljenja da se bori za nesto sto oseca i misli?
A mi, "moralisti u pms-u" smo mozda vec i aktivisti neke anti-drug grupe, pa svoju kampanju borbe protiv droga nastavljamo i na ovom forumu. Koliko sam ja upucena u pravilnik ovog foruma... niko me ne moze spreciti da pisem negativno o drogama (iako velika vecina pise pozitivno).
Ne razumem samo kakvi to ljudi vode ovaj forum. Kontam da je ovaj forum "drugaciji" od ostalih, kao i populacija koja dolazi ovde, ali moramo li bas sve "moralne okove" da zbacimo. Ne pricaju ljudi dzabe koji su shit droge!
DROGA JE SMRT! Kada cete to shvatiti? Koliko ljudi treba da padne u komu? Koliko ljudi treba da umre?