Dobro dosli na forum
Ne znam odakle da pocnem. Svi su vam odgovarali na pitanja, a ja cu se radije osvrnuti na neke druge stvari.
Morate da shvatite da je homoseksualnost urodjena osobina. Dakle nije stvar izbora.
Morate da shvatite da sama cinjenica da je neko gej govori o osobi da je emotivno/seksualno privlaci isti pol i ama bas nista vise. Kod nas (u Srbiji) postoji stereotip da su homoseksualci isfeminizirani i promiskuitetni sto je potpuno netacno. Oni su, valjda, najuocljiviji pa je zato i nastao taj stereotip. Ne postoji ni jedno ponasanje koje je izrazenije kod homoseksualaca nego kod heteroseksualaca.
Morate da shvatite da se seksualnost ne moze promeniti. Decenijama unazad je bilo dosta pokusaja 'lecenja' homoseksualnosti - bez uspeha. Naravno da svako moze da izabere da ne bude u vezama i seksualnim odnosima sa osobama istog pola, pa cak da i sebe natera da na silu oformi porodicu sa osobom suprotnog pola (koju, naravno, ne voli, mozda jedino prijateljski). Ali posledice po samopouzdanje, srecu i uopste psihicko stanje osobe su iste kao kada biste Vi sebe naterali da nemate nikakvih odnosa sa zenama i da oformite porodicu sa muskarcem kog, u najbolju ruku, mozete smatrati za prijatelja ali sigurno ne za ljubavnika. Da li biste i koliko dugo izdrzali?
Na kraju morate da shvatite da je sreca Vaseg deteta bitnija od toga sta ce narod da prica o njemu (pretpostavljam da Vam je i to jedan od strahova). Zar je stvarno bitno sto tetka Heljda iz Pizdinaca misli da Vam je sin bolesnik, ako on zivi srecan zivot pun ljubavi sa osobom koju voli (u ovom slucaju, hipoteticki, sa muskarcem)?
Sto se tice nastavljanja 'loze' - opcije su usvajanje, vestacka oplodnja ili jednostavno mali seksualni izlet sa zenom koja ce njemu i njegovom partneru predati starateljstvo nad detetom.
Ako to ni za 20+ godina ne bude zakonski regulisano (nadajmo se da hoce) - onda jebiga. Gledajte na to kao da je sterilan. Ili da je nasao zenu koja je sterilna. Bilo bi Vam krivo sto ne moze da ima decu, ali ne biste ga mrzeli, zar ne?
Uh, raspricah se

Dosta od mene
P.S. odgledajte film 'Molitve za Bobija' (Prayers for Bobby).