Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By Glasnik
Neki ljudi su već dali potpune odgovore.

Džukelo, (mada UOPŠTE ne razumem zašto bi se neko registrovao na forum pod ovim nick-om :shrug: ) reci mi da li razumeš engleski?

Mogu da ti prosledim ovde neki materijal, čisto onako informativno, ako se već interesuješ za LGBT tematiku.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Problem je što stavljate pedera u isti rang sa kriminalcima i narkomanima. Na tome Vam "hvala".

Šta to znači moći? Je l i Vi možete imati dete sa svakom drugom ženom na kojom naletite? Šta Vas u tome sprečava? Je l Vama Vaš penis i vagina daje predispoziciju na čitav spekatr znanja, iskustva i vrednosti? Na ovo pitanje vrlo odrično se može navesti, jer polni organ u Vašim gaćama ne govori ništa o Vama. Pogotovu ne o spektrima znanja i iskustava, jer ovim rečima već padate na temu seksualnosti, ravnopravnosti, seksizma i homofobije. A ako slučajno spomenete podrazumevane muške poslove ili ženske, onda ste stvarno neozbiljni.

Eh, da. Razlika između strejt kučki i jebača i dva pedera jeste što prvi mogu da naprave decu kada neće, pa posle toga se jede, i dete zbog toga ispašta.
A pederi moraju da plaćaju stotine hiljada evra ili da prolaze kroz mukotrpan proces godinama, da bi dobili dete. Pa da vidimo ko ima veću predispoziciju da bude bolji roditelj, onaj koji isprva nije želeo dete, ili onaj koji to želi više od života?
Korisnikov avatar
By voicesman
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2331937#p2331937]dzukela napisao:[/url]prvo, da se "predstavim", ja sam nisam gay osoba, porodičan sam čovek, tolerantan sam prema gay osobama, i od pre 2 godine sam postao otac, imam sina.
Dobrodosao i cestitam
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2331937#p2331937]dzukela napisao:[/url]ne bih sada da ulazim u diskusiju zašto me to zgražava, jer bi verovatno mogli (kulturno) raspravati o tome 3 godine, a da ja ne shvatam vas, niti vi mene, već sve ovo pišem u nadi da ćete mi pomoći da shvatim jednu stvar, koju ja nikako ne mogu da shvatim, jer naravno, nisam gay.
Nazalost, nije samo do toga sto nisi gay, nego sto se u Srbiji (a i okolini) niko ne usudjuje da dotakne ovu tabu temu, pa cak ni kroz npr nastavu biologije (samo da podsetim homoseksualnost nije pojava karakteristicna samo za ljudski rod, vec je dokumentova u preko 450 vrsta).
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2331937#p2331937]dzukela napisao:[/url]interesuje me posebno adolescencija i mladost mog sina, znači period od recimo 12-13 godina, do 20-te kada je potpuno oformljen, pod tom, ne daj bože pretpostavkom, da je gay.
Zasto ne daj boze? Zar je bitno sta je ako je srecan i voljen?
period adolescencije je u slucaju seksualne orijentacije samo vreme spoznaje a ne i formiranja. Formiranje se obavi u momentu zaceca.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2331937#p2331937]dzukela napisao:[/url]1. u kom trenutku (godini života) će shvatiti da je gay?
U vecini slucajeva, kao sto su i neki drugi vec napomenuli, u periodu adolescencije izmedju 12 i 16 godine zivota. U redjim slucajevima ume da bude i ranije i kasnije, sto se najcesce dovodi u vezu sa uticajem okoline.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2331937#p2331937]dzukela napisao:[/url]2. da li gay osoba može biti "malo" gay, "srednje" gay, ili samo "potpuno" gay?
Ne.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2331937#p2331937]dzukela napisao:[/url]3. da li gay nekako može osećati uzbuđenje kada vidi lepu devojčicu/devojku kao i prema muškarcu(pretpostavljam da onda nije bay, nego bi ???), i da li bi takvu situaciju, uz porodične savete pa čak i prisilu, mogli korigovati i "preobratiti" ga?
Bilo kakvo nasilno/prisilno "preobracanje" moze samo da nanese duboke psihicke (u nekim slucajevima i fizicke) traume. Mi ovde govorimo o stvari koja nije bas izborna. Kao sto je Korvin napomenuo, od srednjeg veka su razne metode pokusavane bez ikakvog uspeha, sem ako povecanu stopu samoubistava, klinicke depresije i raznoraznih psihoza nesmatras uspehom.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2331937#p2331937]dzukela napisao:[/url]4. da li bi ikako, na neki način, preferabilno uz potpunu pozitivnu stimulaciju, bez ikakvog pritiska, da ne kažem prinude/nasilja, mogli "preobratiti" sina, tako da, ne mora da voli, ali da pristane da bude sa ženom i da ima porodicu?
ovo je verovatno jako teško pitanje, i molim vas za iskrene odgovore.
Tvoj sin, i ako se ispostavi da je gay (sansa je 1:10), i dalje moze da bude otac (bioloski) i da ima porodicu, s' tom razlikom sto ce tvoje unuce imati dvoje oceva :D Poenta je da dete bude voljeno a ne upravljano.

[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2331937#p2331937]dzukela napisao:[/url]izvinjavam se ako sam nekoga možda uvredio ovim pitanjima, to mi stvarno nije cilj, jednostavno, hipotetička situacija da mi je sin gay je moj strah, a ova pitanja bi mi jako pomogla da shvatim neke stvari, koje u mojem krugu poznanika/prijatelja, ne mogu nikoga da pitam.

hvala, i nadam se iskrenim odogovrima.
Ja se tebi izvinjavam za neke odgovore koje si dobio tj nisi dobio od nekih ljudi koji bi kao pripadnici manjine ipak trebali da budu malo tolerantniji.

Nisi ti ni blizu toga da si tolerantan u potpunosti sa homosexualnoscu, ali si na pravom putu. Trebalo je imati hrabrosti i obratiti se ovde :D
Korisnikov avatar
By DEXI70
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2332013#p2332013]dzukela napisao:[/url
DEXI70,
to da, mada opet, nekoliko stvari bi me načinilo nesrećnim ocem:
1. ne-školovanje
2. kriminalac
3. narkoman
4. peder
5. sekta
6. musliman, pogotovo da prihvati šerijat ili kako se već to zove

sve sto ste naveli je stvar izbora sem homoseksualnosti , a ako budete tuzni i nesrecnim zbog toga sto vam je sin homoseksualac imajte na umu samo jednu stvar a to je da ste ga vi tagvog napravili kao i da on nicim nije mogao da utice na to hoce li mu se dizati na zene ili muskarce.
By dzukela
Glasnik,
"dzukela" je još od vremena modema i BBS-ova (ako se neko seća toga), i ne menja mi se posle toliko godina, mada sam svestan kako ljudi mogu da reaguju na taj nick, stalno se rvem sa komentarima na blic-u oko toga.

engleski odlično razumem, filmove tako gledam, tako da slobodno pošaljite linkove. mada, ne interesujem se generalno za LGBT tematiku, već za tematiku "kako nastaje" peder.

KorvinOdAmbera,
citat: "Problem je što stavljate pedera u isti rang sa kriminalcima i narkomanima. Na tome Vam "hvala"."
NIJE TAČNO!!!

ako već moram da rangiram moju hipotetičku "nesreću", što je glupo, neka to bude ovako:

najgore: narkoman, da prihvati šerijatski islam
srednje: kriminalac, (blaža (ako to postoji)) sekta
najpodnošljivije: ne-školovanje, peder

ni drugu stvar niste razumeli: PO MENI, nisu penis+penis ili vagina+vagina inferiorniji za razvoj deteta od penis+vagina samo zbog polnih organa. pa dete ne sazreva zato što gleda penis i vaginu, NEGO zato što PO MENI ja i moja žena imamo potpuno različit spekar doživljaja, rezonovanja, razmišljanja ... i samim tim "zapljuskujemo" dete mnogo većom količinom informacija nego što 2 ista to mogu da urade. PO MENI.

vaš treći pasus je po meni ili pogrešan, ili diskriminatorski prema LGBT zajednici kojoj pripadate, što me jako čudi. znači, imate 2 kategorije, siromašni pederi koji ne mogu da ulože stotine hiljada evra i na one koji to mogu.
i naravno da dete može da doživi pakao od svojih roditelja, i ja jesam za sterilizaciju muškaraca i žene, kada naprave nešto neoprostivo prema detetu, kao na primer ono slivoanje deteta od 1 meseca u engleskoj što sam pročitao pre neki dan.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2332038#p2332038]dzukela napisao:[/url]Glasnik,

najgore: da prihvati šerijatski islam
najpodnošljivije: ne-školovanje, peder
Poštovani gospodine,
zašto bi Vam to baš toliko strašno palo? Toliko ljudi na ovom svetu, milioni ljudi, više od miliona ljudi žive kao muslimani, neškolovani i homoseksualci i veoma su srećni, ništa im ne fali.

Strašan je ovo život gospodine. Vi ste našli svoju sreću u svojoj supruzi, pokušavate da nađete smisao u svojoj religiji (verujem da vam se tu niko ne meša, u tako komplikovan zadatak). Dajte šansu i Vašem detetu da nađe svoju.

Imajte malo uzdanja u vaše dete da će biti sposobno da nađe svoju sreću, bez obzira na to kako ispadne. Dotle (a i posle) vi budite njegova uzdanica kada ono nije srećno i pokušajte da se ne pridružujete toj ogromnoj većini na ovom svetu koja će hteti da mu naudi, ma kakav on bio (pa makar bio i heteroseksualni pravoslavni hriščanin sa diplomom), to je jedino što možete da promenite.
Znate, postoje ovde gej ljudi koji imaju svoje supružnike, decu i porodice. Probajte sa njima da porazgovarate!

Uostalom, još je uvek malo dete. Nemojte sebi stavljati u glavu nepotrebne misli, smirite se i uživajte dok je malo, srećno i nesvesno grozota kojih je ovaj svet pun.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Pogrešno ste me razumeli. Hoću da kažem, kada peder hoće da ima dete, onda mora da uloži mnogo veće napore. I samim tim kada je neko spreman da uloži toliko napora (da li su u pitanju pare, papirologija, problemi oko sredine ili bilo šta sa čime se suočavaju. ne moraju u ovom slučaju da budu pare, to sam samo naveo kao jedan od primera, a ne da pravim diverzifikaciju pedera) može se pretpostaviti da je spremniji da više uloži u dete (ne pare, nego emotivno da se uloži).
By Glasnik
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2332038#p2332038]dzukela napisao:[/url]
engleski odlično razumem, filmove tako gledam, tako da slobodno pošaljite linkove. mada, ne interesujem se generalno za LGBT tematiku, već za tematiku "kako nastaje" peder.
http://www.hrc.org/files/documents/Stra ... r-2010.pdf

Ovo vam je ''Strejt vodič za LGBT ljude''. Kratko je i veoma informativno. Tiče se raznih pitanja oko ovoga, a dotiče se i ovog što vas posebno interesuje na par mesta. (Posebno strana 18.)

Generalno, ''kako nastaje'' gej je pitanje na koje niko na svetu nema konkretan, jednostavan i potpun odgovor. Dakle, možete tražiti koliko želite i naći ćete najrazličitije tvrdnje.

Ne postoji čarobna formula koju treba da primenjujete u vaspitanju deteta kako ono ne bi došlo jednog dana do spoznaje da je gej.

I kakve god seksualne orijentacije da vam dete bude, volite ga. To je najvažnije od svega. ;)
By dzukela
voicesman,
citat: "Nisi ti ni blizu toga da si tolerantan u potpunosti sa homosexualnoscu, ali si na pravom putu. Trebalo je imati hrabrosti i obratiti se ovde"
sigurno, mada je i diskutabilno šta je "tolerantan". ako nisam psovao, tukao, vređao pedere, mislim da je to dovoljno. barem u ovoj državi.

DEXI70,
samo to i tražim da saznam (pored toga da li se može "preobratiti", što sam definitivnio precrtao posle vaših odgovora), da znam da ja ili moja žena nikako nismo "pogrešili"! onda bih rekao, pa dobro, šta je tu je.
mada sam pročitao da razni poli-vinil-štaveć hemija u ranoj mladosti mogu da utiču na to, i zato se jako plašim plastike u rukama deteta.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Dobro dosli na forum :)

Ne znam odakle da pocnem. Svi su vam odgovarali na pitanja, a ja cu se radije osvrnuti na neke druge stvari.

Morate da shvatite da je homoseksualnost urodjena osobina. Dakle nije stvar izbora.

Morate da shvatite da sama cinjenica da je neko gej govori o osobi da je emotivno/seksualno privlaci isti pol i ama bas nista vise. Kod nas (u Srbiji) postoji stereotip da su homoseksualci isfeminizirani i promiskuitetni sto je potpuno netacno. Oni su, valjda, najuocljiviji pa je zato i nastao taj stereotip. Ne postoji ni jedno ponasanje koje je izrazenije kod homoseksualaca nego kod heteroseksualaca.

Morate da shvatite da se seksualnost ne moze promeniti. Decenijama unazad je bilo dosta pokusaja 'lecenja' homoseksualnosti - bez uspeha. Naravno da svako moze da izabere da ne bude u vezama i seksualnim odnosima sa osobama istog pola, pa cak da i sebe natera da na silu oformi porodicu sa osobom suprotnog pola (koju, naravno, ne voli, mozda jedino prijateljski). Ali posledice po samopouzdanje, srecu i uopste psihicko stanje osobe su iste kao kada biste Vi sebe naterali da nemate nikakvih odnosa sa zenama i da oformite porodicu sa muskarcem kog, u najbolju ruku, mozete smatrati za prijatelja ali sigurno ne za ljubavnika. Da li biste i koliko dugo izdrzali?

Na kraju morate da shvatite da je sreca Vaseg deteta bitnija od toga sta ce narod da prica o njemu (pretpostavljam da Vam je i to jedan od strahova). Zar je stvarno bitno sto tetka Heljda iz Pizdinaca misli da Vam je sin bolesnik, ako on zivi srecan zivot pun ljubavi sa osobom koju voli (u ovom slucaju, hipoteticki, sa muskarcem)?

Sto se tice nastavljanja 'loze' - opcije su usvajanje, vestacka oplodnja ili jednostavno mali seksualni izlet sa zenom koja ce njemu i njegovom partneru predati starateljstvo nad detetom.

Ako to ni za 20+ godina ne bude zakonski regulisano (nadajmo se da hoce) - onda jebiga. Gledajte na to kao da je sterilan. Ili da je nasao zenu koja je sterilna. Bilo bi Vam krivo sto ne moze da ima decu, ali ne biste ga mrzeli, zar ne?

Uh, raspricah se :D Dosta od mene :)

P.S. odgledajte film 'Molitve za Bobija' (Prayers for Bobby). :)
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Generalno ne verujem u neku vrstu uticaja, barem što se tiče fenotipa.
Mislim da se ne može uticati nešto silno na bilo čiju seksualnost. Evo, kada se invertuje, koliko postoji pedera u Srbiji na koje su i otvoreno i privatno i fizički i psihički bilo uticano na sve načine da postanu hetero, a nisu.
E tako isto radi i obrnuto.
Možete terati koliko god hoćete dete da postane peder, ali ako je hetero, hetero je, pa to ti je.
Korisnikov avatar
By sort_of_me
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2331986#p2331986]dzukela napisao:[/url]

neznam,
moj sin će imati od mene bezrezervnu ljubav i podršku, mada sam spreman da ODGLUMIM i malo drugačiju igru ako bih shvatio da: jako popušta u školi, prilazi narkomanskim krugovima ili kriminalu, ili da bih tom glumom mogao da ga ispravim. to bi bila gluma, važno je ono što osećam.
Lepo je čuti da će imati bezrezervnu ljubav i podršku. :up:

U mom prethodnom postu nisam ni mislio da dete ne treba vaspitati i na dobar put izvesti, već sam govorio o tome da seksualna orijentacija ne spada u stvari koji se mogu menjati, niti je bolest itd... a samim tim ne smete to stavljati u isti koš sa narkomanijom, kriminalom, popuštanjem u školi itd... to nema nikakve veze jedno sa drugim, kao što nema veze da li neko ima plavu ili crnu kosu i kakav će čovek postati :)

Naravno, niko ne bi poželeo svom detetu da bude gej, zbog društva/sveta u kome živimo, jer niko ne želi da mu bude teže u životu nego što je neophodno...

Možda se nismo najbolje razumeli, i možda sam malo omašio tematiku, videću kad budem odmoran i koncentrisan. :)
By Kragi
Peder ne nastaje, peder se rodi. ok?
ne postoji stvar koju ti mozes da ucinis kako bi uticao na 'buducu' sex orijentaciju svoga deteta, kao ni to da je eventualno jednoga dana ptomenis.
Brak, porodica, deca nisu svojstvene samo heterosexualcima a sa druge strane covek moze da ih ne zeli cak i ako je str8.
zapitaj se samo koliko neozenjenih str8 ljudi bez dece poznajes?
To sto ti zelis svom detetu i od njega ocekujes ce biti iskljucivo njegova orijentacija i izbor kako zeli da zivi. Ocekivati bilo sta od njega, cak i iz najbolje namere, je jako, jako sebicno a posledice mogu da budu jako lose :)
Ako si se vec odlucio da budes otac onda imaj na umu i ovo sto sam ti rekao.
Korisnikov avatar
By Hellas
Mene zanima kako si ti saznao za ovaj forum?
Zasto te toliko plasi mogucnost da sin shvati da ne voli (samo) zene?
On nece umreti od toga ako bude voleo (i) muskarce?
Kako mozes da kazes da te je Sanja S. razocarala, kada ni ne poznajes devojku?

Live and let live.
Pusti sina da bude ono sto jeste (ako je to u granicama zakona). Jer ako je on srecan, trebalo bi i ti da budes. Zar ne?

edit: Imam jos jedno pitanje :smilegrin:..
Da li bi se odrekao svoga sina da saznas da voli (i) muskarce?
Korisnikov avatar
By *deni*
Poštovani !
Mislim da su kolege diskutanti gore rekli sve što bih i ja mogao, ali neću propustiti priliku da Vam se obratim sa jednim pitanjem : Zašto ste odabrali nick dzukela ?
Pretpostavljam da je Vaš boravak u ovom našem malom diskusionom getou prolazan, da ste došli samo da biste dobili iz prve ruke odgovore na pitanja iz ove specifične oblasti i da nećete dalje učestvovati u diskusijama.
I sad ćete sa ovom temom otići u anale ( nije to što mislite, budite bez brige ) i ostaćete upamćeni kao dzukela. Zašto ?
Da li ste tim grubim, skoro agresivnim nadimkom želeli da istaknete svoju neupitnu muškost ? Da postavite i na taj način jasnu ogradu između Vas i Nas ? Mislim da je to bilo suvišno, a i preterano. Daleko od toga da kažem da je trebalo da se opredelite za nadimak kao što je Cvetić, ali dzukela zvuči baš brutalno.
U nadi da ćete izaći u susret mojoj znatiželjnoj prirodi, srdačno Vas pozdravljam i ostajem s poštovanjem.
:sesir:
By Glasnik
Deni, odgovorio mi čovek na isto pitanje u svom prvom komentaru na ovoj strani. ;)
Korisnikov avatar
By voicesman
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2332043#p2332043]dzukela napisao:[/url]mada sam pročitao da razni poli-vinil-štaveć hemija u ranoj mladosti mogu da utiču na to, i zato se jako plašim plastike u rukama deteta.
ta "hemija" nije vezana za mladost nego za plod tj. trudnocu. Postoji, tacnije postojala, je ta hipoteza da zbog hormonalnog i drugih hemijskih disbalansa tokom trudnoce postoji mogucnost da dodje do nesrazmernog razvoja mozga koji moze da usled bla bla bla (dosadan sam sam sebi), ali je ta teorija odbacena posto posle 25 godina nije dala apsolutno nikakve rezultata (mada ima jos par ludaka koji pokusavaju da nesto izvuku iz toga).

Sto se tice uticaja supstanci (plastike) posle rodjenja ... nisu otkrivene jos uvek supstance koje do te mere menjaju fiziologiju tela posle njegovog formiranja. Vise se brini sto te supstance mogu izazvati neki oblik kancera. Te moja preporuka je kupuj drvene igracke ili igracke renomiranih proizvodjaca (tipa LEGO) cija je platiska testirana.

U medjuvremenu je genetska teorija potvrdjena (kao jedan od uzroka) time sto je izolovan i identifikovan gen, tj genska sekvenca koja je karakteristicna za osobe homoseksualnih sklonosti, te ...
Korisnikov avatar
By bas bleu
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2332066#p2332066]Dzelajza Rouz napisao:[/url]Vidim da su mnogi već bili predusretljivi i ponudili korisne savete, pa ću se usredsrediti na ovaj detalj:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2332043#p2332043]dzukela napisao: mada sam pročitao da razni poli-vinil-štaveć hemija u ranoj mladosti mogu da utiču na to, i zato se jako plašim plastike u rukama deteta.
Da nije možda ipak u pitanju odnos poliestera i fut fetiša?
ne zamajavaj coveka, dzej ar. just rinse his legos with holy water and sure he'll be grand.
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2332073#p2332073]bas bleu napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2332066#p2332066]Dzelajza Rouz napisao:[/url]Vidim da su mnogi već bili predusretljivi i ponudili korisne savete, pa ću se usredsrediti na ovaj detalj:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2332043#p2332043]dzukela napisao: mada sam pročitao da razni poli-vinil-štaveć hemija u ranoj mladosti mogu da utiču na to, i zato se jako plašim plastike u rukama deteta.
Da nije možda ipak u pitanju odnos poliestera i fut fetiša?
ne zamajavaj coveka, dzej ar. just rinse his legos with holy water and sure he'll be grand.
:giggle:

Ja sam htela samo malo votersovski da zapaprim temu, a ko želi, može i da poškropi.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!