Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By tebra
Jake, nemoj da se osecas kao da si ti njih izneverio. Jbg, to si, sto si i teraj dalje. Meni je keva dramila na kub kada sam joj se outovao. Onda je usledilo veliko zatisje koje se prekinulo kada sam izjavio da idem na Pride ove godine. Onda je krenula sa kuknjavom da je to protiv Boga (ooo, dokle vise sa religijom :drama:) i da je to mozda prihvatljivo da smo u UK, USA (nabroja mi zapadne zemlje), ali posto smo u Srbiji treba da cutim i nikom nista ne pricam. Hvala Bogu, pa sam odavno prestao da obracam paznju na nebuloze tako da sam je samo iskulirao. Onda je usledilo zatisje sve do pre nekoliko dana kada je saznalo da mi je dosao decko. Onda mi je rekla da brukam sebe, svoju bracu i roditelje i da moj zivot vodi u propast. Zaboleo me je taj deo kada je napomenula da je brukam i bas sam bio u bedaku. No, sta joj ja mogu. Samo sam joj rekao da se ne stidim niceg i da sam jako ponosan na sebe sto sam gej. Nista mi nije odgovorila. Bilo bi kul kada bi malo izasla iz tih verskih okvira i normalno porazmislila o svemu. Ovako cemo se samo udaljavati jer sigurno necu da trpim uvrede i nerazumevanje.

Budi hrabar i znaj da smo svi ovde uz tebe. Bitno je da si ti svestan da nisi bolestan ili ne znam ni ja vec sta i da se ne stidis sebe jer je to jedini put ka boljem zivotu. Pozdrav ;)
drzim se ja :)
jos, kako sam se nadao da ce biti, proslo je odlicno... zamisljao sam da ce me "jednog dana kad im kazem" izbaciti iz kuce, pa sam cekao da se odselim, osamostalim, pa tek onda... ali nije ispalo tako, jbg...

@tebra da, da... sad je i ovde veliko zatisje, videcemo dokle ce da traje...
Sva sretna autovanja nalikuju jedna drugom, svako nesretno autovanje je nesretno na svoj način. A sva su sretna, jer kad tad prihvate, čak i u onim prividno najnesretnijim slučajevima, samo je potrebno vreme. :hypno:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Men cale rekao da ako ne postanem str8 da ce da mi ukine finansije i da ce mi prekinuti studije i vratiti me kuci. Tako da sad sam u potrazi za poslom :awesome:
Update:

5 dana niko nista nije spominjao, sve do veceras kada su me pozvali na razgovor i objasnili mi kako sam glup sto sam ikome rekao da se tako osecam, "u cara trojana kozije usi" jer cim sam rekao jednoj osobi, znaju svi, a rekao sam vise od 1 i sad se, jelte, prica o tome (a ne prica se)... cek, bila je jos jedna pametna recenica... a, da: "secem sam sebi granu na kojoj sedim", jer, jelte, sad upisujem fakultet, sebi stvaram etiketu koja mi je nepotrebna... kad dodje vreme za posao, odbice me jer sam neki tamo gej, nebitno koliko ja budem sposoban i bolji od drugih, dace posao nekom drugom... i, na kraju, posto su oni moji najbolji prijatelji i zele mi samo dobro, (dogovorili su se i takoreci zabranili meni), ali "dogovorili smo se" da vise nikada nikome ne kazem kako se osecam, da cak i sa ovim ljudima koji znaju ne pricam vise o tome, a kad odrastem, onda da vidim sta cu sa svojim zivotom, pa ako se i tad budem osecao ovako, jbg, zivecu "tim nacinom zivota"...

a, da, zaboravio sam da napisem deo gde moja keva kaze "A mozda sam ja lezbejka?" ja joj kazem "Ne nisi lezbejka..." "Otkud znas? Mozda sam se ja ozenila i rodila tebe samo da niko ne bi primetio..." "Pa, da si to uradila, onda bi ti sve ovo bilo mucenje..." "Pa mozda mi i jeste mucenje... mozda bi i ti trebalo da se pomucis, zaboravis tu glupost i nastavis da zivis normalnim zivotom..."

Sve u svemu, ovim je svaki nas razgovor o ovoj temi odlozen do daljnjeg... (vrv dok im ne padne jos neki pametan savet na pamet), ali vise ne brinem, jer, na neki nacin su me prihvatili, bar ja zelim u to da verujem... moglo je da prodje mnogo gore...

Tell parents I'm gay and give them time to accept - CHECKED
JakeLedger napisao:Update:
Sve u svemu, ovim je svaki nas razgovor o ovoj temi odlozen do daljnjeg... (vrv dok im ne padne jos neki pametan savet na pamet), ali vise ne brinem, jer, na neki nacin su me prihvatili, bar ja zelim u to da verujem... moglo je da prodje mnogo gore...
Prva reakcija je veoma burna, onda samo burna, pa manje burna. Zatim, negoduju. Kada prođe negodovanje usledi zvocanje, a posle zvocanja nevoljno prihvatanje. Posle nevoljnog prihvatanja sledi period 'što se mora nije teško' i, najposle, prihvate te u potpunosti. Ovo su neminovne faze, tvoje je samo da ih preživiš. Drži se! :angel:
Jake, ne brini za ovakve bisere koje ti pricaju roditelji, mislim da su takva razmisljanja kod vecine njih ( i kod mojih su bila)...meni su bila cak jako simpaticna :D
i Galateja ti je super opisala faze...btw ,ja sam nedje izmedju 2. i 3. :lol:
ali moj ti je savjet da ne izbacis tu temu potpuno iz vaseg razgovora. ne moras je non-stop potencirati, ali nakon par dana zatisja spomeni nesto vezano za gay...npr. ja volim da se zezam na svoj racun, tako u zadnje vrijeme stalno "bacam" neke fore vezano za moj pederluk :lol: cisto da ne zaborave, iako mislim da nece lako :lol:
srecno :wink:

5 dana niko nista nije spominjao, sve do veceras kada su me pozvali na razgovor i objasnili mi kako sam glup sto sam ikome rekao da se tako osecam, "u cara trojana kozije usi" jer cim sam rekao jednoj osobi, znaju svi, a rekao sam vise od 1 i sad se, jelte, prica o tome (a ne prica se)...
meni je keva ekstra odreagovala i podrzava me ali joj je zasmetalo kad je cula da zna jedna drugarica cak mi je predlozila da joj kazem kako ja vise nisam to... i non stop mi pominje kako je ona imala iskustva sto se tice prijatelja i tajni i rekla mi je da je uvek bolje zadrzati za sebe.. i da neke njene tajne niko ne zna i da nikada nece znati jer to bi joj unistilo zivot...
bas me interesuje kako bi reagovala kad bi cula da za mene zna cetvoro :D
Korisnikov avatar
By Galadriel
Anhedonie napisao:Men cale rekao da ako ne postanem str8 da ce da mi ukine finansije i da ce mi prekinuti studije i vratiti me kuci. Tako da sad sam u potrazi za poslom :awesome:

Pa samo mu reci da imas devojku dok ne zavrsis fax, i ne boli te glava..
Korisnikov avatar
By now_pictured
Galadriel napisao:
Anhedonie napisao:Men cale rekao da ako ne postanem str8 da ce da mi ukine finansije i da ce mi prekinuti studije i vratiti me kuci. Tako da sad sam u potrazi za poslom :awesome:

jel ti se ne cini da ce tata hteti da upozna tu devojku? :P
constantine napisao:

5 dana niko nista nije spominjao, sve do veceras kada su me pozvali na razgovor i objasnili mi kako sam glup sto sam ikome rekao da se tako osecam, "u cara trojana kozije usi" jer cim sam rekao jednoj osobi, znaju svi, a rekao sam vise od 1 i sad se, jelte, prica o tome (a ne prica se)...
meni je keva ekstra odreagovala i podrzava me ali joj je zasmetalo kad je cula da zna jedna drugarica cak mi je predlozila da joj kazem kako ja vise nisam to... i non stop mi pominje kako je ona imala iskustva sto se tice prijatelja i tajni i rekla mi je da je uvek bolje zadrzati za sebe.. i da neke njene tajne niko ne zna i da nikada nece znati jer to bi joj unistilo zivot...

i ceo forum :awesome:
constantine napisao:
haha, za mene zna cca. 30 :D stvaram sebi zdravo okruzenje xD
now_pictured napisao:
Galadriel napisao:

jel ti se ne cini da ce tata hteti da upozna tu devojku? :P
brt, nadje neku koja ce da odglumi... ja sam se cak i dog sa ortakinjom da uskoro kazem kako sam s njom, al' sad sam se malo zajebao xD
Torry napisao:
constantine napisao:

i ceo forum :awesome:
a to se ne racuna :awesome:
e super je ljudima reci da se ne racunaju. :party:

OT> da se vratim na ono sto je napisao jake ledger. sve su to sto njegovi roditelji rekose, da ne okolisam, homofobne i malograđanske pizdarije najgore vrste. prvo su se uhvatili malo pranja mozga, pa malo manipulacije, pa malo emotivne ucjene, pa malo odnosno mnogo laganja. nesto prikazuju kao brigu za sina, a zapravo se jos nisu u stanju suociti s vlastitom homofobijom i jos uvijek su malograđani koji pate od toga 'sta ce ljudi reci'. nista od onoga sto je jake naveo u postu da su mu rekli nije izraz prave brige za svoje dijete (recimo, da su za to sposobni zapitali bi se kako je to biti mladi peder u srbiji i sl), nego izraz egoizma i zadrzavanja nekakve jadne fasade normalnosti.
naravno da to ne mora biti njihovo vjecno stanje uma i uvjerenje, ali je trenutno takvo. nema smisla uljepsavati cinjenicu da su se jakeovi roditelji ponijeli kao teski supci prema vlastitom sinu. to ne znaci da su oni losi ljudi i losi roditelji, no u ovom trenutku su oboje.

uglavnom, meni se cini da oni misle kako su se dosjetili jednog okvira u kojem ce decka kontrolirati u nadolazecim godinama. mislim da se protiv tog okvira treba sto prije pobuniti, i to pucati s teskom artiljerijom emocionalnih ucjena. jednostavno postoje situacije u kojima razumna rijec ne pomaze, a tinejdzeru je coming out cesto pitanje egzistencije, pa se ne treba ustrucavati. ja bih roditeljima sad pristupio s pitanjem 'a zašto vi mene mrzite?' :D to nikome nije ugodno cuti od vlastitog djeteta. ;)

jake, istina je da je moglo proci gore. ali nije ovo bas dovoljno dobra reakcija roditelja, da se ne bi osjecao povrijedjeno i/ili ljuto. nemas razloga cijelu krivicu prebacivati na sebe.
Korisnikov avatar
By now_pictured
ja razmisljam da sada kazem mojim roditeljima za mene
ali ipak ne znam, da li sam vec spreman za to

posebno posto sam u proslosti cuo od njih, posebno od caleta svakakve homofobicne stvari. ali stoji i to, da su mi rekli, da mogu sve da im kazem, da ce uvek da me podrze i vole, no matter what i to da kao se nadaju da cu naci pravu ljubav, i da nece to nikad kao osporavati (posto baka, mama od caleta, nije htela da se on venca sa mamom, nije cak ni dosla na vencanje). a pre par nedelja, kad je bilo ono za paradu, je tata kao rekao, e sta mislis ti o paradi. i ja sam kao rekao, da mi se ne cini skroz to super, i on je rekao kao da mu ne smetaju gejevi (to je prvi put da sam cuo nesto takvo od njega, kao ne anti gej ali da mu se cini parada nepotrebna).

bas sam u dilemi :P
Korisnikov avatar
By now_pictured
iznenadjujuce je kako stariji ljudi ne povezuju takve stvari.
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
mislim da roditelji takve stvari ne žele da povežu./ mami sam rekla odmah, nisam dobila podršku ali, šta je tu je.
Korisnikov avatar
By now_pictured
Dear Lucy napisao:mislim da roditelji takve stvari ne žele da povežu./ mami sam rekla odmah, nisam dobila podršku ali, šta je tu je.
da i meni se cini da ne zele da povezu
Korisnikov avatar
By JakeLedger
now_pictured napisao:
Dear Lucy napisao:mislim da roditelji takve stvari ne žele da povežu./ mami sam rekla odmah, nisam dobila podršku ali, šta je tu je.
i ja isto mislim... meni je soba oblepljena posterima Twilighta, Taylor Lautner, Robert Pattinson, Gossip Girl, Ed Westwick, Glee, TVD, Ian Sommerhalder, Britney Spears, Will & Grace, Hurts... kupujem Men's Health itd. ... i nikom nikad nista cudno nije bilo...
Korisnikov avatar
By constantine
JakeLedger napisao:
now_pictured napisao:
i ja isto mislim... meni je soba oblepljena posterima Twilighta, Taylor Lautner, Robert Pattinson, Gossip Girl, Ed Westwick, Glee, TVD, Ian Sommerhalder, Britney Spears, Will & Grace, Hurts... kupujem Men's Health itd. ... i nikom nikad nista cudno nije bilo...
mozda ides u teretanu i izgledas ovako :lol:
Slika
:bale: :lol:
Korisnikov avatar
By JakeLedger
constantine napisao: mozda ides u teretanu i izgledas ovako :lol:
Slika
:bale: :lol:

haha, mora da je to :D
idem u teretanu, ali ne izgledam tako (jos uvek) :P
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2317140#p2317140]Popeye napisao:[/url]e super je ljudima reci da se ne racunaju. :party:

OT> da se vratim na ono sto je napisao jake ledger. sve su to sto njegovi roditelji rekose, da ne okolisam, homofobne i malograđanske pizdarije najgore vrste. prvo su se uhvatili malo pranja mozga, pa malo manipulacije, pa malo emotivne ucjene, pa malo odnosno mnogo laganja. nesto prikazuju kao brigu za sina, a zapravo se jos nisu u stanju suociti s vlastitom homofobijom i jos uvijek su malograđani koji pate od toga 'sta ce ljudi reci'. nista od onoga sto je jake naveo u postu da su mu rekli nije izraz prave brige za svoje dijete (recimo, da su za to sposobni zapitali bi se kako je to biti mladi peder u srbiji i sl), nego izraz egoizma i zadrzavanja nekakve jadne fasade normalnosti.
naravno da to ne mora biti njihovo vjecno stanje uma i uvjerenje, ali je trenutno takvo. nema smisla uljepsavati cinjenicu da su se jakeovi roditelji ponijeli kao teski supci prema vlastitom sinu. to ne znaci da su oni losi ljudi i losi roditelji, no u ovom trenutku su oboje.

uglavnom, meni se cini da oni misle kako su se dosjetili jednog okvira u kojem ce decka kontrolirati u nadolazecim godinama. mislim da se protiv tog okvira treba sto prije pobuniti, i to pucati s teskom artiljerijom emocionalnih ucjena. jednostavno postoje situacije u kojima razumna rijec ne pomaze, a tinejdzeru je coming out cesto pitanje egzistencije, pa se ne treba ustrucavati. ja bih roditeljima sad pristupio s pitanjem 'a zašto vi mene mrzite?' :D to nikome nije ugodno cuti od vlastitog djeteta. ;)

jake, istina je da je moglo proci gore. ali nije ovo bas dovoljno dobra reakcija roditelja, da se ne bi osjecao povrijedjeno i/ili ljuto. nemas razloga cijelu krivicu prebacivati na sebe.

Da.

Delim tvoj stav po pitanju autovanja, da kada mora, osoba /posebno tinejdzeri i ostala izdrzavana lica/ treba da koristi sva oruzja. Posebno kada tako reaguju roditelji. Treba ih posramiti i uciniti da se osecaju jako lose i krivo zbog svojih stavova. Pitanje "ako me volite zasto zelite da patim?" i ostala su uvek super u tim situacijama.
Korisnikov avatar
By mOwbid
Pa znaju. Mama sve, tata samo da sam gej.
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 51
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!