Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Jeste li vjernik?

Vernik (Hriscanin)
62
27%
Ateista
111
48%
Ostalo (Alternativna-neka vrsta spiritualnosti-vera u prirodu, okult...)
60
26%
Korisnikov avatar
By blenta
jer je sladak
(ima tasj meeee izraz lica na tim fotkama, uklapa mi se u koncepciju)
By sncbgd
don't pray in my school and I won't think in your church :D :lol: :smeh:

Blento tebra car si
Korisnikov avatar
By barni011
Malo o homoseksualnosti u Starom zavetu...

Homoseksualnost u Novom Zavetu je prikazana kao greh, tj. da ne valja ali nije neoprostiva.Ta recenica iz novog zaveta je prvo sto cujes od svestenika u crkvi kad mu kazes za sebe :lol:

ali....
Homoseksualnost u Starom Zavetu je malo drugacija.

U starom zavetu se pominje car Izraela David, hrabar, pravican, svirac harfe, pesnik i pisac.Novi zavet govori kako je Hristi potomak iz Davidove loze.David je vladao 1000 godina pre rodjenja Hrista.Davidu je bitan kako za Hriscane tako i za Jevreje i Muslimane.
Tuzbalica koju je napisao David posvecena svom poginulom prijatelju Jonatanu iz Starog zaveta prevedena na nas jezik:
Kraj tuzbalice je malo cudan

Izginuše div-junaci na tvom visu!
Porazu vi u Gatu ne pričajte,
Aškelonskim ulicama ne glasite, da se kćeri ne vesele filistejske,
Mlade žene da ne kliču nevjerničke.
Gilbojske gore klete, rosa na vas ne padala nit vas kiša s neba prala!
Vaša polja ne vraćala rod za sjeme, jer kod vas je osramoćen štit junaka!
Štit Šaulov nije bio uljem mazan, nego krvlju ranjenika, mašću palih!
Luk Jonate nikad nije promašio, mač Šaulov nikad bezuspješan bio!
Šaul i Jonata, ljupki, ponositi, ni živi se ne rastaše, ni u smrti!
Od orlova bjehu brži, od lavova snagom jači!
Za Šaulom sad plačite, Izraelke, jer je u kras i u grimiz vas odijevo!
Uz to zlatan nakit on je na ruho vam pričvršćivo.
Usred boja poginuše div-junaci!
Smrt me tvoja, Jonatane, ožalosti!
Žao mi je tebe, brate, Jonatane!
Kako li mi drag bijaše ti veoma!
Ljubav tvoja bješe meni još od ženske čudesnija!

E sad zasto je David svoju ljubav prema Jonatanu poredio sa ljubavlju prema svojoj zeni?
Ako je ljubav prema prijatelju nekakvo univerzalno osecanje zasto je nije poredio sa ljubavlju prema svojoj majci, deci, ocu ili bratu?
David je imao desetak zena i samo se u jednu zaljubio, Vitsaveju i sa njom je poredio Jonatana u svojoj tuzbalici.
Mnogi kazu da je on bio zaljubljen u Jonatana.
Korisnikov avatar
By barni011
Kako to radi Finska pravoslavna crkva...

"Klirici Finske Pravoslavne Crkve (Carigradske Patrijaršije) pozdravili su otvaranje Evropskog foruma hrišćanskih zajednica homoseksualaca «Hrabrost sléditi zakon ljubavi» u gradu Jarvenpeje kod Helsinkija.
Obraćajući se učesnicima foruma, sveštenik pravoslavnog hrama u gradu Jarvenpeje, Johanes Karhusaari, poželeo je da članovi seksualnih manjina, koji se osećaju pravoslavnima, nađu svoj duhovni dom u pravoslavnim parohijama i da u potpunosti učestvuju u bogosluženjima, molitvama i Svetim Tajnama, pišu finske novine «Kotimaa» (Domovina).

U radu foruma učestvovao je i episkop Evangelističke luteranske crkve Finske Miko Heika.

Sveštenici Carigradske Patrijaršije su ranije objavili nameru da u okviru foruma povedu diskusiju o duhovnoj integraciji homoseksualaca u život Crkve i da posvete jednu sednicu razmatranju teme «Može li sveštenik-muškarac osećati ljubav prema drugom muškarcu i živeti sa njime?'

Obecana zemlja gej pravoslavca :love:
Korisnikov avatar
By Azdaja
ako flertujem izmedju pravoslavlja i budizma, jesam li vernica? :awesome:

barni, ne daj da te isprovociraju...:lol:
Korisnikov avatar
By barni011
Ti si vernik na kvadrat :lol:
sala mala, ja volim da meditiram :P
Nisam nikada hteo da pisem o tome jer bi se to drugacije protumacilo, ali ja sam bio u dosta budistickih zemalja u jednoj i ziveo neko vreme.
Dosta tamo covek moze da nauci.Tamo pas ne laje na macku...mozd ja malo preterujem jer bi neke stvari voleo bih da vidim ovde u Srbiji.Tamo je religija svuda oko tebe i veoma je blagonaklona prema svakom zivm bicu.
......
Znam ja sta oni zele, par forumasa, da me isprovociraju pa da ih izvredjam kao oni mene i time se poistovetim sa njima, te bi taj moj postupak opravdao njihovo delovanja ka meni.
Ja to nikada necu uraditi jer jednostavno nisam takav.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Sta rasklapate o tome sta se kaze u Bibliji, ovaj citat je sasvim dovoljan:

"Ko bi muškarca obležao kao ženu, učiniše gadnu stvar obojica; da se pogube; krv njihova na njih." (3. Moj. 20:13)

:kafa:
Korisnikov avatar
By barni011
blenta napisao:znaci i psi su tamo budisti?
ne znam kako se oni izjasnjavaju...

off topic..opravdava muvanje
Blento odakle si ti?
Imas li link popunjenog tvog leksikona na forumu da pogledam sta volis da jedes i koja ti boja ociju :smilegrin:
Korisnikov avatar
By blenta
iz materice
nemam popunjen leksikon
sta te zanima?
Korisnikov avatar
By Vel boy
ZlatnaPtica napisao:Sta rasklapate o tome sta se kaze u Bibliji, ovaj citat je sasvim dovoljan:

"Ko bi muškarca obležao kao ženu, učiniše gadnu stvar obojica; da se pogube; krv njihova na njih." (3. Moj. 20:13)

:kafa:

leviticus a ja sam ti rekao shta je i za koga je leviticus prvenstveno. da podsetim, za Levi kastu starojevrejskih sveshtenika. i to sve ako je bash pravilno prevedeno s originalnog znachenja, a shto je upitno i da je.
a i oni tj. Levi kasta starojevrejskih sveshtenika slabo shta slede po leviticus-u.

@barni101, u Novom Zavetu samo izrazito kontroverzni sv. pavle laprda neshto negativno o homoseksualnosti.
i opet, i to sve ako je bash pravilno prevedeno s originalnog znachenja, a shto je upitno i da je.

niko nigde nishta vishe!
Korisnikov avatar
By barni011
Vel boy napisao:
@barni101, u Novom Zavetu samo izrazito kontroverzni sv. pavle laprda neshto negativno o homoseksualnosti.
i opet, i to sve ako je bash pravilno prevedeno s originalnog znachenja, a shto je upitno i da je.

niko nigde nishta vishe!
da, zato se ja drzim starog zaveta, vise mi odgovara tuzbalica Jonatanu :lol:

.... vidim da me od skora oslovljavas sa barni101 a ne barni011 jel to neka poruka?
Korisnikov avatar
By Vel boy
pa, htedoh reci da u Novom Zavetu ima i manje homofobichnih delova. sem pavlovih poslanica, nikakvih. a koji je shtih sv. pavle? nikakav.
Isus, Isusova Majka i apostoli koji su direktno s Isusom prijateljevali su jedino shto je bitno. a, ne, neki toboznji "preobracenik" poput pavla a koji je isprva bio zestoki progonitelj hrishcana.

u vezi 101, izvini, totalno tipfeleri. :)
Korisnikov avatar
By barni011
eto da se malo pohvalim
uskoro ako Bog da pevacu u crkvenom horu Vizantijsko pojanje, pa cu vas obavesiti ko zeli da odje da me slusa :D
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Barni ne peva, on poje :awesome: :ivanazigon:

Zekim se :D Svaka cast, javi gde i kad nastupate da svratimo. :)
Korisnikov avatar
By bern
barni011 napisao:Ti si vernik na kvadrat :lol:
sala mala, ja volim da meditiram :P
Nisam nikada hteo da pisem o tome jer bi se to drugacije protumacilo, ali ja sam bio u dosta budistickih zemalja u jednoj i ziveo neko vreme.
Dosta tamo covek moze da nauci.Tamo pas ne laje na macku...mozd ja malo preterujem jer bi neke stvari voleo bih da vidim ovde u Srbiji.Tamo je religija svuda oko tebe i veoma je blagonaklona prema svakom zivm bicu.
......
Znam ja sta oni zele, par forumasa, da me isprovociraju pa da ih izvredjam kao oni mene i time se poistovetim sa njima, te bi taj moj postupak opravdao njihovo delovanja ka meni.
Ja to nikada necu uraditi jer jednostavno nisam takav.
gordosti, ime ti je barni. zbog toga se gori u paklu, a? :awesome:
Korisnikov avatar
By barni011
ajd otvorite temu gde cete pisati o meni, jer nije fer prema drugim forumasima sto sve jedna tema gde se ja pojavim ode u offtopic zbog vas nekoliko koji me navucete na to da se raspravljam sa vama.I uvek svedeto to na licno, vredjanje.
Kako vam vise nije dosadno da radite to.
Evo otvoricu temu pa pisite tamo vasa osecanja prema meni, a postedite forumase koje to ne zanima, iskreno ni mene ne zanima, samo se bezveze pecam na to
By sncbgd
prestani da pises gluposti i kontriras svakom pa neces ulaziti u sukob ni sa kim
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 30
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!