Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Tungi
Mene asociralo na Gidru u Zikinoj dinastiji, kad se licka i ceka fizioterapeutkinju :smeh:
Korisnikov avatar
By Mars
Pitaj nekoga kako tačno izgleda procedura kako bi mogao što bolje da pripremiš svoju ulogu.

Još kad bi tu bila Simona.

Unapred se radujem videu!
Korisnikov avatar
By Mars
Pitaj ih obavezno i za grafitnu olovku nešto.
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
koja je svrha ovog popisa, kad 95% odgovora na sva pitanja drzava vec ima?
By sncbgd
pa ne bas
ovo je prvi popis u ovoj Srbiji
koliko se dece od zadnjeg popisa rodilo
koliko je izbeglica u ovu, potpuno novu drzavu doslo
koliko ih je iz nje otislo
koliko je mladih stasalo da se izjasne o svojoj nacionalnosti
koliko je ljudi umrlo
demografska slika je bitno izmenjena od poslednjeg popisa, kao sto su i kuce izgradjene i uslovi stanovanja promenjeni
Korisnikov avatar
By boo_radley
Jao kod mene je bila neka nepismena, nisam verovala šta se dešava. Ne znam da li uopšte postoje neki kriterijumi kada biraju te popisivače?
Tražila mi je da joj spelujem nereleigiozna jer nije znala to ni da izgovori. :lol:
I napisala je HrvaCka i još 100 nekih sličnih grešaka je bilo, ali pokušaja da se upiše nešto što ne želim ili bilo kakvog prisiljavanja nije bilo, srećom.
Korisnikov avatar
By voicesman
sncbgd napisao:ovo je prvi popis u ovoj Srbiji
cinjenica, prosli je bio u Srbiji i Crnoj gori
sncbgd napisao:koliko se dece od zadnjeg popisa rodilo
postoje podaci i to veoma precizni. sve zdravstvene ustanove to redovno dostavljaju zavodu za statistiku + jelte roditelji su u obavezi da prijave dete ...
sncbgd napisao:koliko je izbeglica u ovu, potpuno novu drzavu doslo
koliko ih je iz nje otislo
Takodje postoji sta vise precizniji podatak od onog koji ce se popisom dobiti jer agencije/prihvatilista/fondovi itd redovno prate te stvari i naravno izvestaje na mesecnom nivou dostavljaju zavodu
sncbgd napisao:koliko je mladih stasalo da se izjasne o svojoj nacionalnosti
erm takodje poznat podatak u smislu brojke, nacionalnost je manj vise bitna posto te to ionako prekrste po potrebi :D
sncbgd napisao:koliko je ljudi umrlo
kao i za rodjenja tako i za smrtne slucajeve postoje jako precizni podaci i to po danima/satima/imenima/razlogu smrti. Mrtvozornici (koji potpisuju sve umrlice inace nemoze covek da se sahrani) salju mesecne izvestaje zavodu za statistiku
sncbgd napisao:demografska slika je bitno izmenjena od poslednjeg popisa, kao sto su i kuce izgradjene i uslovi stanovanja promenjeni
Demografska slika je manje vise poznata na osnovu regularnih izvestaja, ostatak podataka nije toliko ni tema popisa (mada opstine vode racuna o tome) te podaci dobijeni istim se uvek vode kao nepotpuni ili ti delimicno validni.

nego kad smo kod popisa, vec dva dana gledam trojicu preslatkih popisivaca u susednoj zgradi i pitam se kad ce do mene :eevil:
Korisnikov avatar
By Mars
*deni* napisao:Evo i tog penjoara u kojem planiram da dočekam popisivače :

Slika
Šta je na njemu tačno bordo??
sour_cherry napisao:Jao kod mene je bila neka nepismena, nisam verovala šta se dešava. Ne znam da li uopšte postoje neki kriterijumi kada biraju te popisivače?
Tražila mi je da joj spelujem nereleigiozna jer nije znala to ni da izgovori. :lol:
I napisala je HrvaCka i još 100 nekih sličnih grešaka je bilo, ali pokušaja da se upiše nešto što ne želim ili bilo kakvog prisiljavanja nije bilo, srećom.
Tuga.

:povez:
Korisnikov avatar
By Mars
AAa.
Pa dobro.

Bilo bi efektnije da bordo dominira, al ajde.

Izvuci neki efekat pomenutim peškirom gore.
Korisnikov avatar
By *deni*
Efekat ne može da izostane kad se penjoar ogrne na golo telo, jer je dosta providan, a crveni peškir na glavi će doprineti opštem utisku. Uostalom, planiram svakako da snimim popisni proces, pa videćemo kako će ispasti. Ako ne ispadne smešno, neću ga ni postavljati na youtube.
By sncbgd
voicesman napisao: nego kad smo kod popisa, vec dva dana gledam trojicu preslatkih popisivaca u susednoj zgradi i pitam se kad ce do mene :eevil:
ni ovaj popis nece biti bas previse tacan, ali necu da se s tobom prepucavam o zavodu za statistiku i tacnosti podataka koje imaju, znam nekoliko osoba koje se vode kao stanari u Beogradu, a zive vec godinama, neki cak decenijama, po raznim inostranstvima, i uredno im dolaze glasacki listici, znao sam neke koji su i umrli van granica ove Srbije, a vode se kao zivi, licno sam omogucio prijavljivanje u Beogradu desetini ljudi koji ovde zive i rade, ali gazde i gazdarice odbijaju da ih prijave, da ne bi placali porez na izdavanje za drustveni stan dok u vlasnistvu zaista stanuju, itd, itd
Korisnikov avatar
By bothways
Moji me popisali u moje ime dok nisam bio kod kuce. :S
Korisnikov avatar
By Herald
*deni* napisao::rumtea: Ja ozbiljno razmišljam da ih dočekam u bordo - crnom kućnom penjoaru sa ogromnom aplikacijom zmaja na leđima i peškirom na glavi, pod izgovorom da sam bolestan i da zato ne mogu drugačije da učestvujem u popisu. I da svako malo uzdišem '' Uh, uh, uh, uh '' , '' Neka se raduje ko je zdrav i može da radi, bolest je najveća nesreća... uh, uh, uh, uh.... ''
:temperatura:
:lol: :lol: :lol:
Korisnikov avatar
By Herald
Ja sam diktirao za obrazac P1, sva pitanja su bila kao iz citiranonog obrazca. Nista van tih pitanja.

Za P2 ne znam.
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
sncbgd napisao:
voicesman napisao: nego kad smo kod popisa, vec dva dana gledam trojicu preslatkih popisivaca u susednoj zgradi i pitam se kad ce do mene :eevil:
ni ovaj popis nece biti bas previse tacan, ali necu da se s tobom prepucavam o zavodu za statistiku i tacnosti podataka koje imaju, znam nekoliko osoba koje se vode kao stanari u Beogradu, a zive vec godinama, neki cak decenijama, po raznim inostranstvima, i uredno im dolaze glasacki listici, znao sam neke koji su i umrli van granica ove Srbije, a vode se kao zivi, licno sam omogucio prijavljivanje u Beogradu desetini ljudi koji ovde zive i rade, ali gazde i gazdarice odbijaju da ih prijave, da ne bi placali porez na izdavanje za drustveni stan dok u vlasnistvu zaista stanuju, itd, itd

jedini popis koji bi bio apsolutno tacan je kad bi na svaka vrata istovremeno sa sve nalogom za pretres pokucali popisivaci

sve drugo je odokativno

i ne verujem da odstupa preterano od podataka koje drzava vec poseduje i to u raznim maticnim knjigama (rodjeni, umrlih, vencanih), evidenciji zaposlenih, evidenciji izdatih markica za prevoz i sl.

SELECT column_name
FROM table_name
By Kragi
Obavljeno :pionir:
Popisivac: komsija i drug iz osnovne.
Sve bilo ok, uredno pita za nacionalnu i versku pripadnost kao i za jezik.
Totalno hladnokrvan na moje ateista. Sta vise i on je :)
Korisnikov avatar
By gorilica
Mene juce na poslu popisivao jedan slatkis.
Posto ja na poslu obicno podivljam od zezanja i sirenja pozitivne energije sa musterijama, popisivanje se oduzilo na nekih 40 minuta, uz smeh do suza. :)
Na kraju sam ga pitao: A zar neces da zapises i koji mi je fejsbuk profil? :lol:
Dobih odgovor:
-Ne, ali mozes meni da das. :drama: :molise:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Ja bila na poslu, a popisivac je bio komsija. :smilegrin:
Utom je pala u vodu prvobitna ideja da se izjasnimo kao Romi, jer nije fazon da zezamo Stevicu. Nisam se izjasnila nacionalno, maternji mi je serbski, a veroispovest navedoh ateista, naravno upisano. Moji se nisu izjasnjavali po tim pitanjima, rekli coveku da preskoci. Jos popricao sa mamom.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
a sta se dogadja ako niko nije prisutan duze vreme tokom popisa?
Korisnikov avatar
By Galadriel
moja mama je rekla da ih ni pod razno nece pustiti u kucu i psovala drzavu i tadica. onda joj je pokucala neka dvadesetogodisnja studentkinja popisivac na vrata i ostala na rucku. :lol:
Korisnikov avatar
By smaug
KorvinOdAmbera napisao:a sta se dogadja ako niko nije prisutan duze vreme tokom popisa?
Popisuju se samo oni prisutni tokom popisivanja. Bez obzira gde su prisutni. Tj ako su u hotelu na Zlatibotu a inace zive u Zemunu popisu ih u hotelu.

Ako trenutno nisi u kuci i npr u kolima si na putu i tako nedelju dana i slucajno nisi 'nigde' u trenutku popisivanja a vratices se kuci posle te nedelje - popisivac ti ostavi poruku da mu se javis kad dodjes kuci da te popise.

Ako zivis u inostranstvu i nikad se ne javis na onaj broj koji su ostavili - ne popisu nikoga. Konstatuju da je kuca, sagradjena od cvrstog materijala :) - prazna.

Samo, ne znam kako je u Srbiji - ovde su dolazili i pitali da li znas gde ces biti na dan popisivanja. I ti ako si planirao da budes negde drugo kazes gde ces biti, da te ne popisu vise od jednom.
Bez obzira sto vredis za dva do tri coveka.

;)

Meni je census jako zanimljiva stvar.
Vidi npr ovo

http://www.nationalarchives.gov.uk/reco ... ecords.htm
Korisnikov avatar
By Hys.
Galadriel napisao:moja mama je rekla da ih ni pod razno nece pustiti u kucu i psovala drzavu i tadica. onda joj je pokucala neka dvadesetogodisnja studentkinja popisivac na vrata i ostala na rucku. :lol:

:lol:

Ja sa nestrpljenjem ocekujem da popisu Denija :D
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!