Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Aksentiev
Ko ne ume kulturno da se ponasa,nema potrebe da mi se obraca,ne vredjam nikog i nezelim da mene neko vredja,ali kad me neko vredja,znam i ja tada da uzvratim
Korisnikov avatar
By dharmox
IriS napisao:
Aksentiev napisao:kada budem imao vremena tada cu postaviti odlomak iz romana kojeg sam poceo da pisem.
kojeg sam počeo da pišem :doh:

kad/ako ga budeš objavljivao, nadam se da će lektor duplo da ti naplati :lol:
Lektor će da se zanesvesti. Slika
Korisnikov avatar
By dharmox
Popeye napisao:btw, jel jos uvijek ne mozes da mu odgovoris kako si skuzio da nije nacitan? :giggle:
Nikad mu to neću reći! :nevinkaoradekončar:
Korisnikov avatar
By moonadorn
Sada sam procitao ovu temu, pa sam osetio potrebu da doprinesem diskusiji.
Aksentiev, cini mi se da si malo prenaglio sa svojom reakcijom. Poprilicno sam siguran da si jos uvek mlad, i jako je lepo sto si puno optimizma! To je odlika mladosti! :)
Nikome ovde na forumu nije cilj da tebe ismeva, ali ono sto se desilo ne moze ni da te iznenadi. Ako si resio da se bavis pisanjem, onda moras biti nadprosecan u tome. Tvoj stil mora da bude na zavidnom nivou, nije dovoljna samo ideja. A da bi ti stil bio vrhunski, preduslov je da nema gramatickih gresaka. To ti je kao da si resio da sviras neki koncert, a tehnicki nisi spreman. Dzaba ti sva volja i optimizam! Niko ovde ne moze da prica o kvalitetu tvog "romana", jer ga niko osim tebe nije ni video, ali sam na osnovu tvojih statusa ovde poprilicno siguran da i u njemu postoje brojne pravopisne greske. Pa nije valjda da imas dugme koje ukljucujes kada zelis da pises pismeno?! A kada smo vec kod paralele sa muzikom, zaista ne znam ni za jednog kompozitora koji je prvo pisao simfonije, a zatim solo pesme. Nije dzabe sto se pocinje sa jednostavnijom formom. Prica, novela... Docices i do romana, ako to bas budes zeleo. :)
A moj ti je savet da sednes i sto vise citas. I to najrazlicitije pisce, iz raznih zemalja. Da analiziras njihov stil, i time poboljsas svoj. Jer uvek ima mesta za napredak zar ne? :)
Korisnikov avatar
By Stripi
Vala, ako može Nives Celzijus pisat romane, što ne bi mogao i ti?
Samo naprijed!
Korisnikov avatar
By Aksentiev
milan_gay,da odgovorim i tebi,roman koji pisem nema gramaticke greske,imam decka koji je zavrsio knjizevnost i on je procitao ceo moj roman,a inace on se veoma dobro razume u pravopis i rekao mi je da nemam gresaka u romanu.I ja takdoje studiram knjizevnost,ali ne u Srbiji,vec u Bugarskoj sam upisao fakultet za bugarski jezik i knjizevnost i sada sam za u drugu godinu.Ko mi veruje nek mi veruje a ko ne zeli i ne mora............
Korisnikov avatar
By Aksentiev
JA VIDIM DA JE OVAJ FORUM PUN DEBILA,CAST IZUZECIMA,TAKO DA IPAK MI JE BOLJE DA SE VRATIM DOMACIM,BUGARSKIM GAY FORUMIMA KOJE SAM DO NEDAVNO POSECIVAO,BAREM TAMO NISAM NAILAZIO NA DEBILE KAO STO SAM NAILAZIO NA OVE OVDE.JOS JEDNOM KAZEM DA JE FORUM PUN DEBILA,SVAKA CAST IZUZECIMA,JER MEDJU MNOSTVO NENORMALNIH LJUDI PRONADJE SE I NEKO NORMALAN,ZAISTA SAM SE ZGROZIO PONASANJEM POJEDINIH KOJI PISU OVDE RAZNE NEBULOZE.
Korisnikov avatar
By Aksentiev
MORAM JOS NESTO DA NAPISEM OVDE U VEZI ONOG NISLIJE KOJI JE POCEO ROMAN DA PISE,TAJ DECKO JE ZAISTA DOBRO ZAPOCEO SVOJ ROMAN,VIDI SE DA SE DOSTA TRUDIO,A POJEDINCI SU OVDE KRENULI DA GA NEGATIVNO KRITIKUJU KAO DA SE ONI NEKI KURAC RAZUMU U PISANJE ROMANA PA JOS SI DAJU ZA PRAVO DA SE IGRAJU KRITICARA I GLUME KAO DA MNOGO NESTO ZNAJU O PISANJU ROMANA.NA JEDNOM BUGARSKOM FORUMU CAK SAM OSTAVIO I SVOJ DEO ROMANA KOG SAM PREVEO SA SRPSKOG NA BUGARSKOG I VECINA KOMENTARA SU BILI POZITIVNI,RETKO KO MI JE NAPISAO NESTO NEGATIVNO,A OVDE JOS UVEK NISAM POSTAVIO DEO SVOG ROMANA A VEC SU NEKI POCELI DA MI GLUME PAMETNE KRITICARE I DA ME UCE PRAVOPISU KAO DA JA PRAVOPIS NEZNAM.U KOMENTARIMA,KOJE OSTAVLJAM,NE OBRACAM PAZNJU NA GRAMATICKI PRAVOPIS,JER TO SU IPAK SAMO KOMENTARI,NIJE TO NESTO STO CE SE OBJAVITI U NOVINAMA ILI KO ZNA GDE PA DA KOMENTARE NA OVOM FORUMU MORAM BAS GRAMATICKI NAPISATI.
Korisnikov avatar
By Tungi
Neki dupli nalog, predosecam. :)
Korisnikov avatar
By moonadorn
Znam da ispadam potpuni idiot posto ovo ponovo pokusavam da ti objasnim, ali aman covece, gramatika se ne iskljucuje i ukljucuje po potrebi. Ako si pismen, pismen si uvek, ako nisi - nisi. To bi bilo kao da znas da plivas samo kada si na moru, ili da vozis bicikl samo cetvrtkom kada je pun mesec...
A stvarno mi nije jasno kako je moguce da ocekujes samo pozitivne kritike, a da kada ti neko sugestiju da, ti to shvatis kao kopanje ociju. Sa takvim stavom nigde neces dobro proci, cime god se budes bavio...
Korisnikov avatar
By blenta
aksentijev

niko te nije vredjao
nego ti ljudi sugerisu da ako vec kanis biti pisac
moras umeti pisati pravilno, to je minimum minimuma

gledam celu temu
nisi covece nijedan jedini post napisao bez makar 2 gramaticke greske

ovde ti je na temi pisalo dvoje ljudi koji su diplomirani lingvisti
i dvoje koji se pisanjem bave profesionalno

poslusaj profesionalce
ako ne umes nista da doprineses sem glupavog trolovanja
vrati se lepo na bugarske forume i mani nas se

ali molim te nemoj nista sa srpskog i na srpski prevoditi
jer nisi savladao jezik dovoljno ni za prvi pocetnicki nivo
a kamoli za nesto iznad toga

ako ti je srpski jezik maternji ili ako si ziveo u srbiji
zao mi je sto te je skolski sistem izneverio
Korisnikov avatar
By blenta
a ti orlando d'prostis jebi se
sto me uputi na postojanje ovog, ne znam ni sta je

ali mi vec sad zvuci po beskonacnoj supljoj prici bez mogucnosti da ga prekines
kao da ce da bude sjajni brana ili neki drugi knjizevnik/politicar za ove nase specijalne partije

edit1:
blenta: "postojanje ovog, ne znam ni sta je"

kad se izgugla
vidi se da je zavrsio muzicku gimnaziju i studira srpsku knjizevnost
a inace je srpski pisac, pesnik, novinar, kolumnista, i geopoliticki analiticar ruskog porekla.
:lol:

kontam ivana zigon ako ne izlije dildo sa glavicem u obliku glave mu
nista nije zanpravila za zivota
Korisnikov avatar
By Stripi
Aksentiev napisao:JA VIDIM DA JE OVAJ FORUM PUN DEBILA,CAST IZUZECIMA,TAKO DA IPAK MI JE BOLJE DA SE VRATIM DOMACIM,BUGARSKIM GAY FORUMIMA KOJE SAM DO NEDAVNO POSECIVAO,BAREM TAMO NISAM NAILAZIO NA DEBILE KAO STO SAM NAILAZIO NA OVE OVDE.
Šta ti je Europska Unija.
Korisnikov avatar
By Mars
Ja vas preklinjem da ga ne uplašite i ne oterate...

Ne mogu sad bugarski da učim i da ga tražim tamo po forumima.
Korisnikov avatar
By Markiza
Počela sam sa :D na licu od ranog jutra...a sada se uveliko :lol:
Što volim kad mi dan ovako počne....
"Džudžubejac nepismeni",reče neko od vas.To će mu biti i prvi i poslednji gay(i uopšte)roman. :)
Korisnikov avatar
By bern
milan_gay napisao:Ako si resio da se bavis pisanjem, onda moras biti nadprosecan u tome. Tvoj stil mora da bude na zavidnom nivou, nije dovoljna samo ideja.
Pitaj Hakslija da li dovoljna "samo" ideja.

Nije potrebno biti natprosječan. Problem je obrnut... većina misli da je natprosječna.

A što se tiče pismenosti na netu i tako to... bah.. neformalni jezik, brzina koćesestalnoopterećivati.

Btw, insistiranje na gramatičkim pravilma, jezičkoj ispravnosti i ostalim perfekcionizmima nije rijetka kod jednog profila pedera (ne mogu da prihvate sopstvenu "nesavršenost", pa se to rigidno odražava na mnoge stvari).

Jao što sam izfiloSofirao :D
Korisnikov avatar
By Anhedonie
pa u tome je i caka, ako si pismen ti neces mnogo razmisljati sta je pravilno a sta ne, nije to opterecivanje vec nesto skoro pa podsvesno.
Korisnikov avatar
By Srklet
bern napisao:
milan_gay napisao:Ako si resio da se bavis pisanjem, onda moras biti nadprosecan u tome. Tvoj stil mora da bude na zavidnom nivou, nije dovoljna samo ideja.
Pitaj Hakslija da li dovoljna "samo" ideja.
hajde mu odmah daj i wiki-link na huxleya, da ne pita 'jel to neki gej roman' :D
By Hans
Aksentiev napisao:MORAM JOS NESTO DA NAPISEM OVDE U VEZI ONOG NISLIJE KOJI JE POCEO ROMAN DA PISE,TAJ DECKO JE ZAISTA DOBRO ZAPOCEO SVOJ ROMAN,VIDI SE DA SE DOSTA TRUDIO,A POJEDINCI SU OVDE KRENULI DA GA NEGATIVNO KRITIKUJU KAO DA SE ONI NEKI KURAC RAZUMU U PISANJE ROMANA PA JOS SI DAJU ZA PRAVO DA SE IGRAJU KRITICARA I GLUME KAO DA MNOGO NESTO ZNAJU O PISANJU ROMANA.NA JEDNOM BUGARSKOM FORUMU CAK SAM OSTAVIO I SVOJ DEO ROMANA KOG SAM PREVEO SA SRPSKOG NA BUGARSKOG I VECINA KOMENTARA SU BILI POZITIVNI,RETKO KO MI JE NAPISAO NESTO NEGATIVNO,A OVDE JOS UVEK NISAM POSTAVIO DEO SVOG ROMANA A VEC SU NEKI POCELI DA MI GLUME PAMETNE KRITICARE I DA ME UCE PRAVOPISU KAO DA JA PRAVOPIS NEZNAM.U KOMENTARIMA,KOJE OSTAVLJAM,NE OBRACAM PAZNJU NA GRAMATICKI PRAVOPIS,JER TO SU IPAK SAMO KOMENTARI,NIJE TO NESTO STO CE SE OBJAVITI U NOVINAMA ILI KO ZNA GDE PA DA KOMENTARE NA OVOM FORUMU MORAM BAS GRAMATICKI NAPISATI.
1. U vezi sa onim Nišlijom;
2. Razumeju; Da li ste znali da je imperativ glagola razumeti 'razumej'? :)
3. Ovo 'si davati za pravo' je zapadna verzija srpsko-hrvatskoga ali ok. Može.
4. Kog sam preveo- Koji sam preveo;
5. Na bugarski;
6. Većina komentara je BILA pozitivna. Kongruencija.
7. Neznam- Ne znam. Postoji 4 ili 5 izuzetaka: neću, nisam, nemoj...
8. Nije potrebna apozicija.
9. Po pravilu zapeta ne bi trebalo da stoji ispred kauzalnih veznika.

OK, ovo je bila samo gramatika. Stilom se ne bih bavio. Ima tu materijala i za red reči u rečenici.

Ipak nije svako danas Marijana Mateus. Face it. A uostalom nemaš ni vaginu, te ćeš teško upasti na orgije kod Rotšilda. :sesir:
By Hans
blenta napisao: sjajni brana

kontam ivana zigon ako ne izlije dildo sa glavicem u obliku glave mu
nista nije zanpravila za zivota
:roflmao:

Kolabiraću od smeha!
Korisnikov avatar
By moonadorn
Hans napisao:
7. Neznam- Ne znam. Postoji 4 ili 5 izuzetaka: neću, nisam, nemoj...
Cesto primecujem da ljudi kao primer izuzetka navode i nisam. Ali posto ova rec nema "ne" u sebi, ne znam zasto je tu. A cini mi se da su nas u osnovnoj skoli tako ucili (necu, nemoj, nisam i nemam).

I posle znakova interpunkcije ide razmak. Jedan "pisac" bi barem to trebalo da zna.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!