Sada sam procitao ovu temu, pa sam osetio potrebu da doprinesem diskusiji.
Aksentiev, cini mi se da si malo prenaglio sa svojom reakcijom. Poprilicno sam siguran da si jos uvek mlad, i jako je lepo sto si puno optimizma! To je odlika mladosti!
Nikome ovde na forumu nije cilj da tebe ismeva, ali ono sto se desilo ne moze ni da te iznenadi. Ako si resio da se bavis pisanjem, onda moras biti nadprosecan u tome. Tvoj stil mora da bude na zavidnom nivou, nije dovoljna samo ideja. A da bi ti stil bio vrhunski, preduslov je da nema gramatickih gresaka. To ti je kao da si resio da sviras neki koncert, a tehnicki nisi spreman. Dzaba ti sva volja i optimizam! Niko ovde ne moze da prica o kvalitetu tvog "romana", jer ga niko osim tebe nije ni video, ali sam na osnovu tvojih statusa ovde poprilicno siguran da i u njemu postoje brojne pravopisne greske. Pa nije valjda da imas dugme koje ukljucujes kada zelis da pises pismeno?! A kada smo vec kod paralele sa muzikom, zaista ne znam ni za jednog kompozitora koji je prvo pisao simfonije, a zatim solo pesme. Nije dzabe sto se pocinje sa jednostavnijom formom. Prica, novela... Docices i do romana, ako to bas budes zeleo.
A moj ti je savet da sednes i sto vise citas. I to najrazlicitije pisce, iz raznih zemalja. Da analiziras njihov stil, i time poboljsas svoj. Jer uvek ima mesta za napredak zar ne?