Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Podela Kosova?

Da
19
70%
Ne. Celo je srpsko.
2
7%
Ne. Celo je kosovarsko.
6
22%
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Originally posted by Ulix
Originally posted by Lucem Ferre
propagiraš aneksiju, a o tome nema reči.. već o ustanovljenju jedne samostalne države...
Jedna samostalna država je već ustanovljena, sad to što Srbija šizofreno odbija to da prihati, druga je priča.
Kao što rekoh, moraš sve staviti u kontekst... obe strane sporazumno moraju biti zadovoljene... Kosovo je država u nastajanju i to stoji, ali imajući u vidu istorju problema, pa dodatne okolnosti koje su pratile ovu priču, ono što ostaje jeste podela... Međunarodna zajednica će oberučke prihvatiti ovu mogućnost koju je i Ahtisaari još ranije predlagao kao jedino zdravorazumsko rešenje... Kosovo će morati da prihvati ovo jer nema neke mogućnosti.. Ima nagomilan dug koji će dobrim delom Srbija oprostiti bude li dobila deo svoje pokraine natrag...
By Ulix
propagiraš aneksiju, a o tome nema reči.. već o ustanovljenju jedne samostalne države...
Jedna samostalna država je već ustanovljena, sad to što Srbija šizofreno odbija to da prihati, druga je priča.
Kao što rekoh, moraš sve staviti u kontekst... obe strane sporazumno moraju biti zadovoljene... Kosovo je država u nastajanju i to stoji, ali imajući u vidu istorju problema, pa dodatne okolnosti koje su pratile ovu priču, ono što ostaje jeste podela... Međunarodna zajednica će oberučke prihvatiti ovu mogućnost koju je i Ahtisaari još ranije predlagao kao jedino zdravorazumsko rešenje... Kosovo će morati da prihvati ovo jer nema neke mogućnosti.. Ima nagomilan dug koji će dobrim delom Srbija oprostiti bude li dobila deo svoje pokraine natrag...
Obe strane ne mogu, a i ne moraju biti zadovoljene. To je jedan potpuno iracionalan zahtev.

A kako će međunarodna zajednica reagovati, hajde da vidimo pa da onda diskutujemo o tome. Ja još nisam postao vidovit. :sweet:
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Obe strane ne mogu, a i ne moraju biti zadovoljene. To je jedan potpuno iracionalan zahtev.

A kako će međunarodna zajednica reagovati, hajde da vidimo pa da onda diskutujemo o tome. Ja još nisam postao vidovit. :sweet:
Hehe, slažem se sa tvojim zaključkom... nije potpuno iracionalan, pa čak, nije ni iracionalan zahtev, ali da, ne moraju biti obe strane zadovoljne.. Srbija nikada neće biti :)

A ne treba biti vidovit da bi shvatio da će svako kome ponudiš da mu odstraniš trn iz oka, to i prihvatiti... ono, treba biti sado mazohista da bi tako nešto odbio... MZ to nije :)
By Simor
Ćosićevske somnabulije koje ponovo vaskrsavaju kroz usta prvog čoveka policije samo govore koliko se Socijalistička partija Srbije nije izvukla iz miloševićevskog šinjela. Džaba je Boris Tadić traćio vreme da nas ubedi da, DS-SPS razmenom bolova, Ivica Dačić postaje novi Friedrich Ebert ili Olof Palme.

Ako već nisu uspeli da Kosovo zadrže u Srbiji tako što bi umesto sprovođenja Načertanija stvarali građansko društvo, onda neka pomognu nezavisnom Kosovu da postane građansko društvo i tako pomognu onim Srbima koji žive dole. Ta nacionalna razgraničenja i slična sranja su pokazala neverovatno razoran efekat tokom 90-ih na tlu ex-Yu da samo um poput Dačića može u tome ponovo da traži rešenje.

Suviše sam glasna,
ali neću da se stišam,
imaš dobre brkove,
al' ja kroz bolje pišam.

:kragi:
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by smaug

^
1.Bem ga, mozda je vreme da se nesto desi.Ali mislim da nije vreme da se ovo desi. I nije svaka promena dobra promena. Ja razumem, to je ono…dajte vise da se nesto desi pa makar i… E mene zanima ovo posle ‘pa makar I’. Sta? Ratovali? Bili pod sankcijama? Gledali kako se koljemo zbog nekoliko drugih (malih ili vecih) teritorija (u okviru Srbije I komsiluka na kojoj u vecini zivi manjinsko stanovnistvo) koje su se odvojile I pripojile nekom drugom i/ili Srbiji. Imali izbore skaih sest meseci?

Pa to Srbija ni politicki ni ekonomski niti ikako drugacije ne moze sebi da priusti. Srbija ne moze pravno I ekonomski da izdrzi nikakvu al nikakvu ni mrvine mrve mrvu velicine nestabilnost. I to ne samo ‘unutar teritorije’ nego I u komsiluku. Kako se to kaze - regionu

2. Znam da nije Dacicev. Hocu samo da skrenem paznju da nije ni Cosicev (jer se ovde, na forumu pominje kao takav).Mislim da strasno gresis ako mislis da su Dacic I SPS nebitni. Ti mislis da je ovo Tadicevo opipavanje pulsa preko konja Dacica? Mislim da gresis. Ali ako jeste pa onda je Tadic gori politicar nego sto ja mislim da jeste. I onda je upravo izvrsio samoubistvo. Ja mislim da Dacic vrlo dobro zna sta radi I mislim da on i hoce da Tadic pristane na ovu ideju. A onda je to njegov, Tadicev I DS, kraj.
I jos nesto (ovo znam da tebe nece da zgrane zato sto znas sta mislim o soviniznu, ratovima I sranjima te vrste) – ali zasto bi Srbija odustala od jednog dela svoje teritorije? Postoje valjda zaboga nacini (koji nisu ratovi, represija, proterivanje) da se pregovara oko teritorije. Pa ni medjunarodna zajednica nema pojma sta da radi sa Kosovom. Ti mislis da je ona budaletina Jeremic onoliko putovao zato sto niko osim nas ne vidi da je on kreten ili zato sto je Kosovo malo kompikovana stvar, te su morali da pregovaraju sa njim? I nije li zanimljivo da je upkos tome sto je Srbija izgubila pravni spor u vezi sa nezavisnoscu Kosova ( a to zasto je I kako izgubila je jos zanimljivije*) izostalo puno I potpuno priznanje istog. EU, na primer nema zvanican stav povodom nezavisnosti zato sto su 22 od 27 clanica priznale nezavisnost. EU nema pravni kapacitet da diplomatski prizna I jednu zemlju ako se sve clanice ne sloze. UN su jos zanimljivije – 75 od 192 su priznale Kosovo.
Mi sad mozemo da posmatramo to ovako pa da kazemo – ma to su samo Rusija, Kina I indija. To u sustini nije niko drugi. A mozemo da kazemo to su Kina I Indija sa kojima npr Amerika a i pola EU ima jake ekonomske I trogovinske veze… Takodje mozemo da kazemo da je EU neformalno priznala Kosovo ovim ili onim postupkom. Ali zar vlada Srbije nije insistirala na formalnom priznanju? I zasto se od toga odustalo?

3. Jedva cekam. Mada se meni ‘javlja’ sta ce da bidne..

4. Ok. Znaci kako je trenutno. A sta je sa manastirima? I zasto onda da Albanci sa juga Srbije ne postanu deo Kosova? I zasto onda da muslimani iz Raske oblasti takodje nemaju nezavisnu oblast? I zasto onda Albanci u Makedoniji I Crnoj Gori da ne potegnu isto pitanje? Misim, kako ce Srbi na severu jedne nezavisne zemlje da budu ok da se odvoje, a ostalima nece to da bude dozvoljeno.Ili Kosovo nije drzava za sebe. Pa se sever ‘ostaje’ a ne odvaja se? I kako to onda? Kosovo nije nezavisno?

I jes – naravno da imaju pravo na samoopredeljenje. Samo koga bi pitao? Srbe?Albance? Srbe I Albance? Ko pita? Srbija? Hm…

*The International Court of Justice delivered its advisory opinion on 22 July 2010 and concluded that the declaration of independence of Kosovo "did not violate any applicable rule of international law", because it was not issued by the Assembly of Kosovo, Provisional Institutions of Self-Government, or any other official body and thus the authors, who named themselves "representatives of the people of Kosovo" were not bound by the Constitutional Framework (promulgated by UNMIK) or by UNSCR1244 that is addressed only to United Nations Member States and organs of the United Nations.
1. a bes ga ,) znas i ti sta ja mislim o ratovima etc - sto bi bilo 'pa makar ovo-ono'? i koji ratovi? zju, daleko bilo.

cinjenica jeste, zalosna cinjenica, da kako god ovo ispadne neko ce biti ozbiljlno ljut.

a ovo cepkanje teritorija do besvesti nece smanji niciju ljutnju, al bar mozda malo smiri zivot sbima tamo. nesto slutim da od pomaganja kosovu da postane gradjansko drustvo nema nista.

a i meni je beskrajno zanimljlivo ovo cerecenje tako male zemlje, gresna mi dusa. majkemi. al i ja sam na sigurnom u BGu pa mi lako pricam.

2. daleko od toga da su dacic i sps nebitni. ne bi bio zamenik premijera AND ministar unutrasnjih poslova da je tolko nebitan. (unutrasnji poslovi jedne drzave jesu ta drzava - preciznije - sluzbe jedne drzave jesu ta 'drzava' - sps mi vlada drzavom vec 20 dina)

saamo nije najpozvaniji za ovu pricu. mislim, imamo jebeno 'ministarstvo za ksovo'. da, mislim da tadic preko njega gura ovu pricu & pipa puls.

to sto ti mislis da ne gura, govori da ipak nije toliko glup (ako sam ja u pravu)

ako si ti u pravu, onda je dacic prosto eto rekO nesto i nikom nista.

sto se tice EU & UN & medj. suda pravde, idemo na sledecu stavku.

3. bas zato se meni ne javlja. ali zaista, pojma nemam sta moze se desi sa ovom idejom sada. sve je moguce. jer 'poceli su pregovori'. lol

4. sva ta pitanja su postavljana i kada je kosovo proglasilo nezavisnost.

..

zahebana stvar. presedan je, nije li? videcemo.

ocemo li 'nikada da ne priznamo kosovo', ocemo ga secemo, ocemo ga drzimo u ustavu i dalje?

za UN potrabna dvotrecinska vecina, cak, ja mislim. Stoga sa medjunarodne strane ovo mozda i nastavi da bude presedan koji nije presedan. odn, nije nemoguce dalje seckanje.

videcemo.
Korisnikov avatar
By smaug
^
A ti od svog zla ponudjenog bas izabra rat? :lol:
A bilo bi to sve ili nesto zato sto ne moze tako kako je Dacic zamislio.
Btw, da li se 'zvanicna' srpska vlada oglasila ovim povodom? Jel reko i Tadic koju?

Mene zanima kvantitet i kvalitet tog nekog 'ko ce biti ljut'. I kad ovako kazes - neko ce biti ozbiljno ljut- meni zvuci kao da pricamo o svadji u zabavistu pa se mala Ema naljutila...
To je samo moj utisak...pogresan, verovatno.

Ja sam i dalje pri stavu da je ideja o aneksiranju severnog dela Kosova velika greska. I da nece biti kraj nego pocetak velikog sranja.

Salis se, jel da kad kazes da je Dacic bitan te je zato zamenik premijera i glavni pub?
Bice da se ja nisam dobro izrazila - Dacic je opasn po zdravlje i glavu stanovnika. I njegovo vidjenje sveta i politika se od Slobine nije pomakla ni za ovoliko. A znamo svi kako je bilo suuuper za Slobina vakta, za vreme Slobinog Dacica.

E vidis, zanimljivio sto mislis da Dacic nije najpozvaniji za ovu pricu? Ne mislis da je Srbija pandurska zemlja? :) A ja bas mislim da on jeste najpozvaniji. Potpuno pogubno sto jeste, al jeste. I, vidis, i on misli da jeste pozvan. I nikad Dacic ne kazes samo da bi reko. A i Tadic i on su neopisivo tupavi i nesposobni i netalentovani i totalno vremenom pregazeni politicari. Samo - ako je ovo Tadicevo maslo onda je on i suicidalan.

Super sto su sva pitanja vec postavljena. Samo, mozemo ti i ja da postavljamo pitanja do zauvek. A oni bi morali da daju odgovore i resavaju probleme. A ne da su sva vazna pitanja uvek otvorena. I ne da svako malo uz dobos i tananaaaa izvuku zeca iz sesira.

Neces ni da se igras 'javljanja'.
Evo ja cu da pogadjam.
En ten tinuuu savaraktiiinuuu, savarakatikataka, elem, belem buc, tric trac, truc: Amerika, Rusija, Kina protiv cepkanja. Nemacka i Turska za.
Francuzi uz Amere. UK takodje.
Korisnikov avatar
By svejedno

^
1. A ti od svog zla ponudjenog bas izabra rat? :lol:
A bilo bi to sve ili nesto zato sto ne moze tako kako je Dacic zamislio.
Btw, da li se 'zvanicna' srpska vlada oglasila ovim povodom? Jel reko i Tadic koju?

2. Mene zanima kvantitet i kvalitet tog nekog 'ko ce biti ljut'. I kad ovako kazes - neko ce biti ozbiljno ljut- meni zvuci kao da pricamo o svadji u zabavistu pa se mala Ema naljutila...
To je samo moj utisak...pogresan, verovatno.

3. Ja sam i dalje pri stavu da je ideja o aneksiranju severnog dela Kosova velika greska. I da nece biti kraj nego pocetak velikog sranja.

4. Salis se, jel da kad kazes da je Dacic bitan te je zato zamenik premijera i glavni pub?
Bice da se ja nisam dobro izrazila - Dacic je opasn po zdravlje i glavu stanovnika. I njegovo vidjenje sveta i politika se od Slobine nije pomakla ni za ovoliko. A znamo svi kako je bilo suuuper za Slobina vakta, za vreme Slobinog Dacica.

5. E vidis, zanimljivio sto mislis da Dacic nije najpozvaniji za ovu pricu? Ne mislis da je Srbija pandurska zemlja? :) A ja bas mislim da on jeste najpozvaniji. Potpuno pogubno sto jeste, al jeste. I, vidis, i on misli da jeste pozvan. I nikad Dacic ne kazes samo da bi reko. A i Tadic i on su neopisivo tupavi i nesposobni i netalentovani i totalno vremenom pregazeni politicari. Samo - ako je ovo Tadicevo maslo onda je on i suicidalan.

6. Super sto su sva pitanja vec postavljena. Samo, mozemo ti i ja da postavljamo pitanja do zauvek. A oni bi morali da daju odgovore i resavaju probleme. A ne da su sva vazna pitanja uvek otvorena. I ne da svako malo uz dobos i tananaaaa izvuku zeca iz sesira.

7. Neces ni da se igras 'javljanja'.
Evo ja cu da pogadjam.
En ten tinuuu savaraktiiinuuu, savarakatikataka, elem, belem buc, tric trac, truc: Amerika, Rusija, Kina protiv cepkanja. Nemacka i Turska za.
Francuzi uz Amere. UK takodje.

1. ma to 'pa makar i...' to 'makar i' uvek vuce na 'makar svi pomrli'. mrzim 'makar i..' ,)

zvanicna srpska vlada rekla 'ne damo kosovo'. isto i ministar za kosovo.
tadic rekao da ovo nije nova ideja. dok je blejao sa decom sa kosova, na kosovu, rekao kako podela kosova nije nova ideja. zamisli. nije nova.

2. i mene zanima. al maloj emi ne meres udovoljis u ovom slucaju sta god uradis.

3. sto? koje resenje ne bi bilo greska, zapravo? sta god se resi, bice greska. its a lose-lose situation.

4. zapravo, ne bas. ili ajde ovako - dacic nije bitan pa je zato glavni pub, no je glavni pub pa je zato bitan.
a u puboviji zemlje srbije jedva cekali se vrati stari dobri poznati sps sistem glavesina murije. sto je mnogo bitnije od samog dacica.
i ima veze sa tom 'promenom' politike sps-a, jel. i 'promenom' murije.
uzasi.

5. jeste, ko sto je i tadic najpozvaniji, a srbija je svakako pandurska zemlja.
al imamo jebenog ministra za kosovo koji je na papiru pozvaniji za pitanje kosova.

6. istina. morali bi. al nece.
opet, da kosovo 'zadrzimo' sanse nema, da ga priznamo nema sanse, a podela bar deluje kao neki blago moguci scenario.
cak i sa medjunarodne strane - broj zemalja u UN koje su proiznale i koje nisu govori o...podeljenosti, jel.
a nista drugo ne deluje ni blago moguce.
i u tom zecu grmi lez.

7. savarakatinu :lol:

de se seti toga .)

lm, da, verovatno, al cak mi deluje da nije nemoguce da ameri kazu kako 'nije to los pocetak nalazenja resenja problemu' i tome slicne semanticke akrobacije.

..

SuS, srbi tamo stvarno zive strasno sada. to, jel, znam jer poznajem par ljudi odatle.

i sve ove zajebancije su zanimljive za nagadjanje etc, ali realno treba pronaci nacin da se tim ljudima olaksa zivot.

dal je podela pravo resenje, pojma nemam.

al indikativna je stvar da neko iz vlade izadje sa pricom koja nije 'kosovo je srce planete'.

i mozda gresim, al ne verujem da je to eto dacic sad rekao jer eto to misli i jer eto krecemo u kampanju.

mislim da je svaka izjava u vezi kosova iz vlade - izjava vlade.

..

i've been wrong before ,)
Korisnikov avatar
By smaug
^
Setila sam se savarakatinu zbog male Eme...Kojoj niko ni ziv ni mrtav ne moze da udovolji. Pa se svako malo razbraja ko ce. E, i zato sto joj se udovoljava. A to podrazumeva da Ema zna sta hoce pa da njena ocekivanja nisu onomad ispunjena pa daj sad da joj udovoljimo makar malo.Da prestane da se duri...stize ona rospija sto ce da nas ogovara po selu...
Srbija nema poooojma sta hoce a sta nece. Nema dugorocne planove ni politiku. Nema 'viziju' (mrzim ovaj izraz, al ne mogu sad da se setim niceg boljeg). PLAN! Ne zna kako ce taj plan da ispuni. Ko su ljudi koji ce to da guraju i vuku... Sweet fuck all is known there.

Mislim da ne bi bila greska da Srbija prizna Kosovo. A da onda ili pre toga ili za vreme toga..lepo kaze - drzava ce o manjinskom Srpskom stanovnistvu i manastirima and other national heritage na Kosovu i Metohiji da brine. I to znaci da ce da bidne da se obznani da toliko i toliko para ima u budzetu za ovo i za ono tamo. Pa onda Srbija raspise tender ko ce npr da obnovi poruseno ovo ili konzervira poruseno ono. Pa taj tender bude posten. Pa nije vazno dal se prijavio Srbin, Nemac, Albanac, smaug...Najbolje i najjeftinije resenje prodje (to znaci smaug dobio projekat :wink: ). Onda kazu mi imamo budzet da izgradimo 2 kuce na severu Kosova za Srbe. I imamo budzet da ove godine izlijemo temelj za svlacionice, a sa Djokovicem pregovaramo da da kintu za seme travice da posejemo travu za fudbalski teren. Ajte Albanci uzmite nase pare mi 'ocemo da gradimo za manjinu.
Pa onda pisemo raaaznima u svetu kako je i zasto znacajno da manastiri budu cakum pakum. Pa nadjemo nekog naseg da tamo u svetu kaze npr irskom muzeju ili npr Kembridzu (pun Kembridz srpskih arheologa. Pun. I imaju kontakte samo takve. E ako ja znam za njih i ako ja imam kontakte onda, jebiga, svi imaju) pa kazu vidite ovo je jaaaako vazno. NE zato sto je Srpsko (to je nama naravno bitno) ali je jaaaako vazno jer je jaaaako matoro i retko da se nadje drugde..Pa ljubicanstvena boja je, vidite, prvi put upotrebljena bas odje. Pa perspektiva u isto vreme kad i prvi put u svetu.
A onda kazemo imamo ovoliko kinte za skole. I u skolama ucimo da budemo open minded, nema religije, ima nauke ovoliko, i istorije i sporta (eno imamo novi fuzbalski teren pa cemo da razbucamo onaj drugi tim) ima da se uci pet jezika (i jos na to srpski i albanski) i imamo malcicko para da posaljemo najbolje dete na cet'r' dana u tu zemlju ciji se jezik toliko trudi da nauci...

Eto.

Al neeeeece mene niko da pita....

Elem, ako odvoje sever odose Raska i Makedonija i sever Crne Gore (a mos se desi i neki delovi Vose) u racku.
I onda Srbija opet sece usi da zakrpi dupe.
A indikativna izjava jes, al aj da vidimo dal se Dacic brine za Srbe s Kosova il za svoju bulju.
En ten tinu...
Korisnikov avatar
By svejedno

^
Setila sam se savarakatinu zbog male Eme...Kojoj niko ni ziv ni mrtav ne moze da udovolji. Pa se svako malo razbraja ko ce. E, i zato sto joj se udovoljava. A to podrazumeva da Ema zna sta hoce pa da njena ocekivanja nisu onomad ispunjena pa daj sad da joj udovoljimo makar malo.Da prestane da se duri...stize ona rospija sto ce da nas ogovara po selu...
Srbija nema poooojma sta hoce a sta nece. Nema dugorocne planove ni politiku. Nema 'viziju' (mrzim ovaj izraz, al ne mogu sad da se setim niceg boljeg). PLAN! Ne zna kako ce taj plan da ispuni. Ko su ljudi koji ce to da guraju i vuku... Sweet fuck all is known there.
ne zna kako. al ima viziju. vizija je i evropa i kosovo i amerika i rusija i ds i sps i miskovic i ceca i narukvice i kucni pritvori i gadafi i nato. jebena vizija.
Mislim da ne bi bila greska da Srbija prizna Kosovo. A da onda ili pre toga ili za vreme toga..lepo kaze - drzava ce o manjinskom Srpskom stanovnistvu i manastirima and other national heritage na Kosovu i Metohiji da brine. I to znaci da ce da bidne da se obznani da toliko i toliko para ima u budzetu za ovo i za ono tamo. Pa onda Srbija raspise tender ko ce npr da obnovi poruseno ovo ili konzervira poruseno ono. Pa taj tender bude posten. Pa nije vazno dal se prijavio Srbin, Nemac, Albanac, smaug...Najbolje i najjeftinije resenje prodje (to znaci smaug dobio projekat :wink: ). Onda kazu mi imamo budzet da izgradimo 2 kuce na severu Kosova za Srbe. I imamo budzet da ove godine izlijemo temelj za svlacionice, a sa Djokovicem pregovaramo da da kintu za seme travice da posejemo travu za fudbalski teren. Ajte Albanci uzmite nase pare mi 'ocemo da gradimo za manjinu.
Pa onda pisemo raaaznima u svetu kako je i zasto znacajno da manastiri budu cakum pakum. Pa nadjemo nekog naseg da tamo u svetu kaze npr irskom muzeju ili npr Kembridzu (pun Kembridz srpskih arheologa. Pun. I imaju kontakte samo takve. E ako ja znam za njih i ako ja imam kontakte onda, jebiga, svi imaju) pa kazu vidite ovo je jaaaako vazno. NE zato sto je Srpsko (to je nama naravno bitno) ali je jaaaako vazno jer je jaaaako matoro i retko da se nadje drugde..Pa ljubicanstvena boja je, vidite, prvi put upotrebljena bas odje. Pa perspektiva u isto vreme kad i prvi put u svetu.
A onda kazemo imamo ovoliko kinte za skole. I u skolama ucimo da budemo open minded, nema religije, ima nauke ovoliko, i istorije i sporta (eno imamo novi fuzbalski teren pa cemo da razbucamo onaj drugi tim) ima da se uci pet jezika (i jos na to srpski i albanski) i imamo malcicko para da posaljemo najbolje dete na cet'r' dana u tu zemlju ciji se jezik toliko trudi da nauci...

Eto.

Al neeeeece mene niko da pita....
:lol:

i ti imas viziju ,)

lm, lepo je sve to. samo je malo nemoguce. ne zato sto je nemoguce vec zbogradi njihove vizije.

imam i ja ideju kako da se okonca rat u avganistanu - prosto get the fuck out of there. u ....found him.

in pakistan.

not in a cage, btw. in a mansion.

so theres really no point in staying in afghanistan. its kinda a multinational company, al-qaeda.

proven, then thrown in the ocean.

al nece ni mene niko pita.

Elem, ako odvoje sever odose Raska i Makedonija i sever Crne Gore (a mos se desi i neki delovi Vose) u racku.
I onda Srbija opet sece usi da zakrpi dupe.
A indikativna izjava jes, al aj da vidimo dal se Dacic brine za Srbe s Kosova il za svoju bulju.
En ten tinu...

'ako ode kosovo odlazi i vojvodina i kipar ce se sjebe i rusija i ceo svet'.

tesko.

kosovo je presedan koji nije presedan. kosovo je, moze sa reci, izuzetak koji potvrdjuje pravilo ,)

..

sto se dacica tica svakako ga boli dupe za srbe sa kosova. samo vlada na 'mala vrata' ubacuje ideju 'mozda necemo bas uspeti da zadrzimo to kosovo'.

bar se meni tako cini.

tadic nije rekao 'jok, sere ivica'.

to je rekao ministar za kosovo.

tadic nije.
Korisnikov avatar
By 2kune
nepravedno je dijeliti samo Kosovo jer se onda radi o dvostrukim aršinima... ako ćemo granice između Kosova i Srbije formirati prema etničkom sastavu a ne prema avnojevskim granicama, pošteno bi bilo da se sjever Kosova pripoji Srbiji a Medveđa, Preševo i Bujanovac Kosovu... :sudija:
Korisnikov avatar
By 2kune
nego, ima tu jedno logičko pitanje koje me stalno kopka a svi se ponašaju kao da ga nema... naime, ako dijelimo Kosovo, onda mu automatski moramo priznati status neovisne države, državotvornost i pravo na odcjepljenje, zar ne? jerbo, zašto bi se dijelio teritorij Srbije unutar Srbije? :trep:
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by 2kune

nego, ima tu jedno logičko pitanje koje me stalno kopka a svi se ponašaju kao da ga nema... naime, ako dijelimo Kosovo, onda mu automatski moramo priznati status neovisne države, državotvornost i pravo na odcjepljenje, zar ne? jerbo, zašto bi se dijelio teritorij Srbije unutar Srbije? :trep:
pa.. da... thats the point. niko ne pominje jer se podrazumeva.
Korisnikov avatar
By smaug
Vas dvojica opet ne pazite na casu. Ccccc.
Korisnikov avatar
By 2kune
well... no to ne može da se podrazumjeva jerbo je protivno zaključcima Badenterove komisije, rezolucijama UN-a i ustavu Srbije... :tetka:
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
Originally posted by 2kune

nepravedno je dijeliti samo Kosovo jer se onda radi o dvostrukim aršinima... ako ćemo granice između Kosova i Srbije formirati prema etničkom sastavu a ne prema avnojevskim granicama, pošteno bi bilo da se sjever Kosova pripoji Srbiji a Medveđa, Preševo i Bujanovac Kosovu... :sudija:

looooooool... Jel ima i tebi nesto da se dopada odavde, da ti zapakujemo... za poneti? :awesome: Vojvodina soil? Zemun, mozda? :krezavi:
Korisnikov avatar
By lana-bg
Podelom bismo dobili nesto, jer sada nemamo nista, osim na papiru.
Predsednik Srbije vec godinama mora da trazi dozvolu da ide na Kosovo, a desavalo se i da ga odbiju, sto vec dovoljno govori. Imaju svoju valutu, sudstvo, jezik, ustav verovatno.. ma sve

Mislim da smo zakasnili sa tom ponudom i ne vidim kako ih ubediti da cepaju drzavu za koju su se izborili.
Korisnikov avatar
By smaug
Originally posted by svejedno

1. Iako me iz udobnosti irske foteljesve manje briga a sve vise zabole za spoljnu I unutrasnju politiku Srbije , mislim da podela Kosova nije dobra ideja. To cepkanje nece doneti dobra ni jednoj ni drugoj strain. A osobito nece biti dobro za Srbiju. I mislim da ce biti uzrok problemima u BiH, Makedoniji I u Raskoj oblasti.

Medjutim , zanima me nekoliko stvari.

2. Koliko ce puta SPS da servira isto govno I koliko ce puta stanovnistovo Srbije to govno da proguta? Koliko se secam SPS je u predizbornu kampanju usao sa stavom -obecanjem da je Kosovo neotudjivi deo Srbije. Usli su u vladu eksploatisuci taj stav I sada , kada je ocigledno da je nemoguce odrzati ovo obecanje, vrlo lako njihovo glasacko pucanstvo moze da im zameri da nisu uradili ono najbitnije sto su obecali. Pre malo vise od decenije je SPS referendumom branio Kosovo (sta god da je to) I celovitost njegove teritorije, a sada ce referendumom da ga podeli. Da se razumemo – nije Dacicu ni na kraj pameti (srpsko) stanovnistvo na Kosovu. Dacic I SPS vrlo dobro znaju da je Kosovo politicki resurs. I nije ovde rec o promeni politike I promeni misljenja I racionalnom reagovanju na novonastale politicke,geografske, nacionalne promene. Oh, no. Ovde se naravno radi opstanku I ostanku na vlasti. I bice da Dacic ovom izjavom opipava puls naroda I baca mrezu u koju ce se uhvatiti jedan malo kripniji primerak. Soma.

3. Takodje me zanima sta ce na ovaj predlog reci SAD I Rusija, a sta Nemacka I Turska.

4. Uzgred o kakvoj podeli se ovde govori? Da li na osnovu rasporeda I broja stanovnistva pre bombardovanja 1999. Ili pre balkanskih ratova? Da li ce se primeniti vatikanski model ili ne? I da li je onda ideja da srpski manastiri budu ‘stvar za sebe’ , kao na primer Atos, sto je predlagao Cosic?
I samo jos ovo (I to je ono sto mene uveseljava kad duva zapadni vetar a brine kada duva jugo)- ova ideja, ovo pitanje nije ni Cosicevo ni Djindjicevo ni Dacicevo. Pitanje podele Kosova je prvi put izneto na pocetku prvog bakanskog rata. Dakle problem je star bezmalo stotinu godina. I evo samo jos jednog dokaza da se Srbija za sto godina nije ni za pedalj pomerila niti resila ista povodom Kosova. A ako Dacic nastavi da joj bude politicka perjanica I ako se ne prestane sa resavanjem kosovske teritorije I ne pocne sa resavanjem problema stanovnistva Kosova, Srbija se nece skoro pomeriti iz tamnog vilajeta.
1. sta god da se resi bice uzrok problemima. ipak, vreme je da se nesto desi.

2. mnogo puta, ocigledno.
i da se razumemo - ovo uopste nije dacicev stav. dacic je ovde vrsta trojanca. nebitan, kao i sps.
posaljemo nekoga da prvi kaze nepopularnu promenu vladine politike, opipamo puls i ubacimo ideju da mooooozda necemo bas uspeti da vratimo to kosovo. al nije dacic taj koji pipa puls.

3. i mene.

4. ja mislim da je akcija tamo gde je srpsko stanovnistvo vecina.

..

i bes mi sve - ja bih pitao njih. imaju pravo na samoopredeljenje, jel.
3. Evo : http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=520595
Korisnikov avatar
By svejedno
ma sve je to kul & lepo, al ja se ponovo vracam na ovo:
Originally posted by svejedno

al indikativna je stvar da neko iz vlade izadje sa pricom koja nije 'kosovo je srce planete'.

i mozda gresim, al ne verujem da je to eto dacic sad rekao jer eto to misli i jer eto krecemo u kampanju.

mislim da je svaka izjava u vezi kosova iz vlade - izjava vlade.

..

a sad me mnogo vise interesuje sta ce kaze tadic. tek jeremic... gresna mi dusa, meni sve ovo jebeno zanimljivo. reality show.
Korisnikov avatar
By smaug
Men' se cini da ce biti da ce jedno da pevaju pre izbora a drugo da rade posle izbora. Mis'im, jel k'o i do sad.
Al da ce da bidne zanimljivo - oce.

:kokice:
Korisnikov avatar
By tebra
To je u mojoj familiji jako bolna tema jer mi je cale sa Kosova, ali ja uporno pricam da je Kosovo izgubljena stvar. Podela Kosova nije losa ideja, ali je za nju sada vec kasno.
Korisnikov avatar
By Srklet
protiv! albancima sve :D
(a srbija da to masno naplati!)
Korisnikov avatar
By Srklet
ali da, bilo bi dobro za srbiju da se makne od romanticne vanjske politike i baci na realpolitik. dakle, hrpa para za odustajanje od kosova.
Korisnikov avatar
By Tungi
Tadic bi dosad priznao Kosovo da nije vec dao zakletvu pred Narodnom skupstinom da ce braniti Kosovo i Metohiju kao sastavni i neotudjivi deo Srbije.
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by E.c.h.o...

looooooool... Jel ima i tebi nesto da se dopada odavde, da ti zapakujemo... za poneti? :awesome: Vojvodina soil? Zemun, mozda? :krezavi:
ne dušo... već imam zemlje od starine... obogatit će se EU administracija na meni jadnome... :lepeza:
meni se više dopada specifična moralistika i principjelnost... toga ako može da mi zapakuješ 2 kila i frtalj... hvala... :snob:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!