Originally posted by The Misfit
Izvinjavam se unapred ako je ovo već neko postavljao. Pretražio sam forum i nisam ništa našao, a veoma me zanima ova tema.
Siguran sam da su se neki od vas već susreli sa ovim problemom, odnosno da imate (ili ste imali) drage osobe u životu, članove porodice ili prijatelje koji su, nažalost, homofobični. Dakle, nema sumnje da vi volite tu osobu, i da ona voli vas, ali javlja se ovaj problem - bilo da ona zna ili ne zna da ste gej.
Da li ste bili spremni na kompromise ili ste kategorički odlučili da prekinete svaki odnos?
Kod prvog pristupa, postoji dilema: "Dobro, volimo se, ali kako da imam odnos sa osobom koja mrzi ili se gnuša jednog dela mene?"
Kod drugog, opet, javlja se sledeće: "Ali život nije tako jednostavan. Ništa nije idealno, a povrh svega: kako iskoreniti tu duboku, višegodišnju ljubav."
Treba pomenuti da tu postoje i dva ishoda: osoba može da promeni ili zadrži svoje homofobično mišljenje, a da u oba slučaja zadrži odnos sa vama, samo što će u ovom drugom slučaju da kompartmentalizuje taj deo vašeg života. Kod ovog prvog, s druge strane, rađa se skepsa: "Kako je tako olako promenila mišljenje, i sa kakvom se to osobom družim/imam u familiji ako joj je empatija toliko osiromašena da mora prvo da se intimno upozna sa pojedincem pre nego što prestane da ga bezrazložno diskriminiše/hejtuje?"
Then again, život bi bio tako dosadan da nije ovoliko komplikovan.
Moje okruženje je bilo prepuno... Jednog dana mi je bilo dosta i seo sam sa najboljim drugom kojeg smatram bratom

Rekao sam mu sve i doživeo očekivano.. Lik je bacio kratak hejt kako je sve to njaaa i otišao... Nismo se čuli par dana i posle nekog vremena se on javio rečenicom tipa "kakav da si, moj si"
U početku je bilo problema da se on navikne i prihvati sve.. ali postepeno je shvatio neke stvari... Danas, moj najbolji drugar ima momente da se raspituje o likovima i preporučuje me
No, imam i drugu varijantu

Drugarica sa kojom sam odrastao i jedno vreme živeo zajedno, je saznala.. Njoj je sve to fuj itd.. prihvatila me je ali je i dalje dosta homofobična.. No, moram priznati da, kada je saznala za mene, devojka je radila na tome da pred mojim gay prijateljima bude uvek fina i sve kul..
Moj recept je nekako prost.. ne autujem se osobama u prvih nedelju dana poznanstva već im dozvolim da me upoznaju, po mogućstvu zavole i onda... bum!