Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Forum za pripadnike manje vidljivih delova populacije.
Transrodno, Interseksualno, Aseksualno, Queer, ...

Moderatori: Hys., Moderators

LGBT - Da li ono T ili Transgender ima manja prava od ostalih trenutno?

DA
24
80%
NE
6
20%
By katarina
Ja sam bas jutros razmisljala dok sam prelazila ulicu (nije bitno za pricu sta sam radila, nego samo da pokazem kako se zivo secam tog trenutka) kako je krajnje licemerno kako se taj termin koristi, a kako su ti ljudi krajnje marginalizovani u gay svetu.

Toliko za sada.
Korisnikov avatar
By Goran Smith
Naravno da imaju ... mada mislim da to nije samo kod nas, ve? i na zapadu :no:
Korisnikov avatar
By Rei
Imaju manje prava, i to zato shto ne mogu da sakriju da su ono shto jesu... L G i B imaju u principu ista prava kao i svi drugi, dok ne progovore...
Korisnikov avatar
By Moa
Kada sam pisala ovu temu mislila sam i na crossdresere i na dvopolne osobe.Znam ja da ima velika razlika izmedju njih ali nekako su ipak povezani.
Korisnikov avatar
By EYA
imaju manja prava na ovom forumu.
nesto mi se cini da oni imaju svoje organizacije, verovatno i svoj forum, nezavisno od nas ?
Korisnikov avatar
By Super Mario
Na forumu ih nema, a meni su tako cool :kiss:

Mada mislim da homofobi imaju vishe razumevanja za njih (recimo moj chale) nego za str8 look pedera. Jbg, rushi im koncepciju da su gej muskarci muskarci :sveca:
Korisnikov avatar
By reveal
da. definitivno imaju manje pravo.

ono,kada pricam sa nekim ljudima kojima je homo manje vise ok, kada se spomene trans... krene uzas! prozivanja tipa "nakaze, bolesnici"
Korisnikov avatar
By marvuk
Ne mogu da kažem da imamo manja prava ali ?injenica je da teže nalazimo partnera. Kod gay-eva i gay-ki je jednostavno, musko si - musko si, žensko si - žensko si i ta?ka. Ljudi ne znaju kako nas da posmatraju, ja ne znam kako više da se odrazim kakvu osobu tražim za partnera, imao sam jednu jedinu pravu vezu i to je puklo jer je devojka želela dete. Svakom pojedina?no trebaš da objašnjavaš šta si i ko si i zbog ?ega je to sve tako.
Ipak, ne želim da dramatizujem toliko jer ipak svi smo mi jednaki i u problemima do guše.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
nisam siguran za prava, mislim da ih jednako nemamo. s druge strane: pojam LGBT se vezuje na nevladine organizacije koje zastupaju prava tih grupa, a tu se negde podrazumeva da ih jednako zastupaju. s tre?e strane: taj aktivizam je toliko otišao u politi?ku korektnost da sada više nije dovoljno re?i LGBT, nego LGBTIQ (lesbian, gay, bisexual, transsexual, intersexual and queer)...
Korisnikov avatar
By Super Mario
Originally posted by marvuk
Ne mogu da kažem da imamo manja prava ali ?injenica je da teže nalazimo partnera. Kod gay-eva i gay-ki je jednostavno, musko si - musko si, žensko si - žensko si i ta?ka. Ljudi ne znaju kako nas da posmatraju, ja ne znam kako više da se odrazim kakvu osobu tražim za partnera, imao sam jednu jedinu pravu vezu i to je puklo jer je devojka želela dete. Svakom pojedina?no trebaš da objašnjavaš šta si i ko si i zbog ?ega je to sve tako.
Ipak, ne želim da dramatizujem toliko jer ipak svi smo mi jednaki i u problemima do guše.
odlicno, ipak ste sa nama :cheer:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
mislim da ljudi ovde odgovaraju sa DA na pitanje da li su više marginalizovani i diskriminisani, a ne na pitanje da li imaju manja prava koje je i postavljeno. da imaju manja prava u celoj LGBTIQ pri?i nije istina, jer kad krene zakonska regulativa o manjinskim pravima onda se ona usvaja u paketu. ne?u da generalizujem, ali od onih organizacija koje se bave ovim pitanjem, a za koje sam ?uo, ne znam ni jednu koja ne radi sa transgendered/intersexual osobama.

u svakom slu?aju, voleo bih da se oglase i pripadnici ove (pod)grupe seksualnih manjina. :zastava:
Korisnikov avatar
By majacd
hmm.
pa...
mislim da je nama teze, i po pitanju trazenja partnera i po pitanju ostaloga, kupovine garderobe, doterivanja, pojavljivanja u javnosti, no, mozda je to i bolje jer kada sve to uspes da ostvaris, da savladas sve probleme, kada uspes da nadjes nekoga ko ti odgovora, kada uspes da kupis nesto lepo od garderobe, da se lepo nasminkas, doteras, kada imas nekoga ko te zeli, nekoga sa kim ces da setas, pricas, onda sve muke zaboravi i samo uzivas
sta je kod nas najveci problem
preko chata mozemo nekoga naci, kupovinu manje vise mozemo sami obaviti, ali problem doterivanja, sminkanje, friziranje je problematicno, pa bi bilo super kada bi postojao neki salon gde bi smo mogle da se doteramo

toliko
Korisnikov avatar
By olgic
Mislim da imaju malko manja prava od nas,ne da mislim da tako treba nego da je tako. Znam da ih ima ovde na forumu medju nama i jako m ije drago sto upoznajem neke od njih :)
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
mi nemamo nikakva prava....tako da shto se prava tiche na istom smo...
ali shto se tiche socijanog shvatanja T osoba, uzasno je destruktivno od strane okoline, mi mozemo da prodjemo str8 looking, acting etc, chak i da nas prihvate ovakvi kakvi smo, kod njih je to teze, jer moraju da se bore sa svime shto mnogi od nas prolaze svaki dan ali u mnogo vecem intenzitetu, a one su vecinom po duhu i telu nezne osobe...
iskreno ne znam ni jednu trans osobu, a imam zelju da ih upoznam...
Korisnikov avatar
By Moa
Originally posted by majacd
ali problem doterivanja, sminkanje, friziranje je problematicno, pa bi bilo super kada bi postojao neki salon gde bi smo mogle da se doteramo
Nadam se da ce neko procitati ovaj apel iz prve ruke,sad vidimo jedan od problema ove populacije.Ako neko zeli verovatno moze dobro i profitirati jer jeste da nisu brojni ali sigurno ce svi dolaziti u taj salon jer ce to biti neko mesto samo za njih.
Korisnikov avatar
By majacd
Nadam se da ce neko procitati ovaj apel iz prve ruke,sad vidimo jedan od problema ove populacije.Ako neko zeli verovatno moze dobro i profitirati jer jeste da nisu brojni ali sigurno ce svi dolaziti u taj salon jer ce to biti neko mesto samo za njih.

ne pitam sta kosta, ali hocu da budem najlepsa devojka u gradu

:cheer:
Korisnikov avatar
By Caps Lock
Tipicno za ovaj nas macoisticki svet, u LBGT zajednici "najvise prostora" dobijaju gay muskarci. Ponekad imam utisak da su lezbejke nekako neprisutne, a po biseksualnim ljudima se mahom pljuje i sere.

Transrodne osobe, crossdresseri... ovde su definitivno "gradjani drugog reda". Mozda je ovo zbog toga sto i "tolerantna" pedersko-lezbejsko-biseks zajednica ima strah od onoga sto ne razume ili sto se ne uklapa u njen zivotni koncept.

Nemam ideju kako napraviti vecu afirmaciju "T komponente", ali bih je svakako podrzao.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
mislim da generalizuješ. ja zaista nisam naleteo ni na jedan transfobni/intersexualfobni post. ili možda nisam dovoljno gledao. u svakom slu?aju, LGB(T) osobe sa kojima se ja družim ne izražavaju ovakve stavove.
Korisnikov avatar
By djo
Originally posted by Caps Lock
Tipicno za ovaj nas macoisticki svet, u LBGT zajednici "najvise prostora" dobijaju gay muskarci. Ponekad imam utisak da su lezbejke nekako neprisutne, a po biseksualnim ljudima se mahom pljuje i sere.

Transrodne osobe, crossdresseri... ovde su definitivno "gradjani drugog reda". Mozda je ovo zbog toga sto i "tolerantna" pedersko-lezbejsko-biseks zajednica ima strah od onoga sto ne razume ili sto se ne uklapa u njen zivotni koncept.

Nemam ideju kako napraviti vecu afirmaciju "T komponente", ali bih je svakako podrzao.
:up:

i ovaj mikro svet (forum) je umanjena kopija makro sveta... na žalost
Korisnikov avatar
By Caps Lock
Originally posted by lukeguy
mislim da generalizuješ. ja zaista nisam naleteo ni na jedan transfobni/intersexualfobni post. ili možda nisam dovoljno gledao. u svakom slu?aju, LGB(T) osobe sa kojima se ja družim ne izražavaju ovakve stavove.
Ne znam jesi li mislio na mene... :)

Nisam mislio na postove vec na nesto sto se zove "stvarni zivot", sto se prilicno razlikuje od ovog ovde foruma.

Mada slicnosti postoje, a i neki od korisnika foruma imaju stvaran zivot, razlika ipak postoji - lupetanje po nekom i razlicite fobije na forumu su vise smesni, a u stvarnom zivotu vise strasni.

Izvinjavam se na generalizaciji, ali jasno je da sam mislio na VECINU, a ne na SVE pripadnike LBGT zajednice. Generalizacija je ovde bila neophodna da mi se post ne bi pretvorio u matematicki aksiom:)

Smatram da je vecina LBGT populacije generalno netolerantna sto ne treba da nas cudi jer ta populacija jeste deo populacije ove zemlje, koja se ne moze podiciti nekom tolerancijom.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
naravno da postoji razlika izmeðu formskih postova i stvarnog života (ljudi kojeg ga imaju). :smeh: otuda ovde dozvoljavam sebi veliku politi?ku nekorektnost, jer mi je nekad stvarno nepojmljivo da bi se neko mogao ljutiti zbog stavova sa Internet foruma. :puzzle:

citirao sam tvoj post, jer si dosta pažnje dao nekom "mišljenju zajednice", što sam ja nazvao generalizacijom. više bih voleo da izneseš svoj stav o TI osobama. dobro, sad preterujem... :roll:
Korisnikov avatar
By Khons
imaju. bas sam danas citala neki poveci clanak o ubistvu jednog transgender decka u meksiku, mislim...

elem, decko je okupio svoju porodicu za svoj 14. rodjendan, rekao da ga od tog dana svi zovu zenskim imenom, krenuo da se oblaci/ponasa kao devojka, imao analni sex sa nekim divljacima koji su saznali, brutalno ga ubili...mislim da je sudjenje zakazano za neki dalji datum...
uzas.,..
Korisnikov avatar
By spark
mislim da raspored slova nema blage veze sa pravima odnosno sa energijom koja se ulaze da bi se neka prava priznala....
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by spark
mislim da raspored slova nema blage veze sa pravima odnosno sa energijom koja se ulaze da bi se neka prava priznala....
:klap: :hvala:
Korisnikov avatar
By Sutekh
Heh.
Nazhalost, diskriminacija postoji. Ne toliko na forumu, koliko, recimo, na chatu.

Meni su takve persone SKROZ cool! Inache, divim se osobama koje su smogle snagu da promene svoj pol!

Go Dana International, go, go, go!!!
:vogue: :vogue:
Korisnikov avatar
By Moa
Originally posted by Sutekh
Heh.
Nazhalost, diskriminacija postoji. Ne toliko na forumu, koliko, recimo, na chatu.

Meni su takve persone SKROZ cool! Inache, divim se osobama koje su smogle snagu da promene svoj pol!

Go Dana International, go, go, go!!!
:vogue: :vogue:
Jako je tesko transgender osobama da promene pol.U svakom aspektu.Pocev od borbe sa samim sobom da li to da urade,zbog pritisaka okruzenja u kojem zive,socijalnog zivota,do pitanja kako ce se osecati,a da i ne pominjemo proceduru kroz koju moraju da prodju ako konzorcijum lekara uopste prihvati da osoba koja to zeli moze da promeni pol.Oni odlucuju prvo da li moze pa se onda 2 godine uvlace u svaku poru tvog zivota da provere da li zaista imas potrebu da budes drugog pola ili si samo seksualni manijak.
Korisnikov avatar
By marvuk
Originally posted by Super Mario
Na forumu ih nema, a meni su tako cool :kiss:

Mada mislim da homofobi imaju vishe razumevanja za njih (recimo moj chale) nego za str8 look pedera. Jbg, rushi im koncepciju da su gej muskarci muskarci :sveca:

ko kaze da nas nema?
Korisnikov avatar
By marvuk
Originally posted by Dušica

Jako je tesko transgender osobama da promene pol.U svakom aspektu.Pocev od borbe sa samim sobom da li to da urade,zbog pritisaka okruzenja u kojem zive,socijalnog zivota,do pitanja kako ce se osecati,a da i ne pominjemo proceduru kroz koju moraju da prodju ako konzorcijum lekara uopste prihvati da osoba koja to zeli moze da promeni pol.Oni odlucuju prvo da li moze pa se onda 2 godine uvlace u svaku poru tvog zivota da provere da li zaista imas potrebu da budes drugog pola ili si samo seksualni manijak.
Znao sam da ima onih koji razumeju ovaj problem. Vrlo slikovito objashnjeno, hvala Dushice.
Pa, josh da dodam na ovo da svakom pojedinachno treba objashnjavati shta je to transgender jer ima mnogo neupucenih ljudi shto mi se deshavalo nebrojano puta na forumu. Zatim, problem pronalazenja osobe za vezu jer ne znaju ljudi kako da se postave prema tebi a kamoli da te vole.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by Eruänne
imaju. bas sam danas citala neki poveci clanak o ubistvu jednog transgender decka u meksiku, mislim...

elem, decko je okupio svoju porodicu za svoj 14. rodjendan, rekao da ga od tog dana svi zovu zenskim imenom, krenuo da se oblaci/ponasa kao devojka, imao analni sex sa nekim divljacima koji su saznali, brutalno ga ubili...mislim da je sudjenje zakazano za neki dalji datum...
uzas.,..
Jao...
Sigurno da imaju manja prava...Diskriminisani su i unutar LGB krugova...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!