Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: Stripi, Moderators
Originally posted by StripiJa sam govorila o Haskom sudu.
Točno, nema ih i to je konstanta HDZove politike dvadeset godina. Oni misle da ako problem sakrivaju i negiraju da problema zaista ni nema, a ima, itekako. Međutim, nisam vidio da je srbijansko tužiteljstvo ikada diglo optužnicu protiv Šešelja za protjerivanje Hrvata iz vojvođanskih sela, protiv uspješnog biznismena Arkana, da ne pričam o tome da je koliko do jučer Vojska Srbije skrivala, ranila i oblačila generala Mladića a o optužnici nije ni razmišljala. Nego se i ta ista država bavila najzanimljivijim poslom na Balkanu - metenja slučajeva pod tepih i vikanjem protiv onih drugih, jer oni su svakako puno gori. Ili se možda varam?
Iskreno? Iz urbanijih dijelova su napravili isto što i mi po Vojvodini - vidjeli da je vrag odnio šalu pa razmijenili stanove.
Eno idi pitaj mog susjeda Stamenkovića na dvanaestom katu, koji i danas priča čistim niškim dijalektom kao kad je stigao ko je njega i kad etnički očistio. Dobro, to je jedan primjer, za koji ja eto znam. Kod mene na poslu (Studentski centar je valjda takva firma) imaš značajan broj ljudi srpske nacionalnosti, jedan od njih je i glavonja u pravnoj službi. Nazovi pa pitaj za gospodina Dušana Miškovića, broj centrale SC je +385 1 4593 501.U Hrvatskoj je na popisu 1991 Srba bilo 12% ili 547 000, a Jugoslovena (od kojih mnogi,ako ne i vecina etnicki Srbi) 6% ili oko 220 000.
To dakako ne opovrgava činjenicu da je bilo svačega. I istjerivanja i premlaćivanja i fizičkih likvidacija. SAmo je čudno kako pored toliko likvidacija, protjerivanja i etničkog čišćenja mi imamo Demokratsku Partiju Srba, Novu Srpsku stranku, Partiju Podunavskih Srba i Samostalnu Demokratsku Srpsku Stranku, Srpsko Vijeće Općina, Srpsko Narodno Vijeće, Srpski Demokratski Forum. Pa ko su ti ljudi koji sudjeluju u radu tih stranaka i tijela ako su svi poubijani i protjerani? Ko su ti ljudi iz SDSSa koji participiraju u radu HDZove Vlade?
Zašto to ne spomenem? A zašto ti nikada ne spomeneš da je u ovoj zemlji bio rat u kojem je JNA sa gomilom dobrovoljaca iz Srbije okupirala trećinu zemlje za koju je tvrdila da je to srpska zemlja, da treba ostaviti samo okolicu Zagreba? Zašto ti nikada ne spomeneš da su prve barikade pale sa srpske strane? Zašto ti nikada ne spomeneš da je Vučurević rušio Dubrovnik zajedno sa generalom Zecom (koji zato također nije optužen, zar ne?) a sve uz parolu da će sagraditi i ljepši i stariji Dubrovnik? Zašto nikad ne spomeneš masakre u Vukovaru, Škabrnji, Voćinu? Zašto nikada ne spomeneš da je narod na ulicama Beograda bacao cvijeće na tenkove koji su išli na Slavoniju? Zašto nikad ne spomeneš uništenu poljoprivredu i proizvodnju u Slavoniji tokom tih pet godina? Zašto nikad ne spomeneš da u Vukovaru nije pomaknuta niti jedna cigla tokom okupacije? Zašto nikad ne spomeneš uništenih nekoliko turističkih sezona? Stvarno, zašto to nikada ne spomeneš?Dakle, onaj ko se tebi obrati treba prvo sve to da izdeklamuje.
Originally posted by tasaako znaš, onda lažeš... ako lažeš, onda kradeš... ako kradeš, onda bi i ubila...
jebes mi sve ako ste normalni
valjda znam odakle sam i koliko je koga bilo tamo i uopste u bilo kom delu hrvatske
znam i za mracne istine siska o kojima se cuti
probaj da uguglas vojna krajina pa da vidis malo istoriju te krajine iz '91.
“Izlazim pred ovaj Tribunal sa dubokim osećajem sramote i kajanja. Dozvolio sam sebi da učestvujem u progonu najgore vrste protiv ljudi samo zato što su bili Hrvati a ne Srbi. Nevini ljudi su bili proganjani. Nevini ljudi su nasilno isterani iz svojih kuća i nevini ljudi su ubijani. Čak i nakon što sam saznao šta se dogodilo, ćutao sam o tome. Još gore, nastavio sam sa službom i kroz moje vlastite aktivnosti postajao lično odgovoran za nehumane postupke koji su pogodili nevine ljude. Žaljenje koje osećam je bol sa kojim ću morati da živim do kraja života. Ovi zločini i moje učešće u njima nikada ne mogu biti opravdani. Ostajem bez reči kada treba da izrazim dubinu mog kajanja za ono što sam učinio i za uticaj mog greha na druge. Mogu samo da se nadam da iznoseći istinu, priznanjem krivice i izražavanjem iskrenog kajanja mogu poslužiti kao primer onima koji još pogrešno veruju da takva nečovečna postupanja mogu ikada biti opravdana. Samo istina može dati mogućnost srpskom narodu da se rastereti kolektivne sramote. Samo priznanjem krivice ja mogu preuzeti odgovornost za sve pogrešno što sam uradio. Ja se nadam da svojim kajanjem mogu bar malo olakšati patnju onima koji su patili. Shvatio sam da nam neprijateljstva i podeljenost nikada ne mogu poslužiti da bolje živimo. Shvatio sam da je naša pripadnost istoj ljudskoj vrsti značajnija od bilo koje razlike između nas. Shvatio sam da samo kroz naše međusobno razumevanje i pomirenje možemo imati šansu da živimo kao ljudi u miru i tako obezbedimo bolju budućnost za našu decu i generacije koje dolaze. Molio sam boga da mi pomogne da se pokajem i zahvaljujem bogu na šansi koju mi je pružio da izrazim svoje kajanje. Molim moju braću Hrvate da oproste svojoj braći Srbima. Preklinjem moj srpski narod da ostavi prošlost iza sebe i okrene se budućnosti, gde će dobro, saosećanje i pravda na neki način olakšati rezultate zla u kome sam i sam učestvovao. I na kraju, bezrezervno stavljam sebe na raspolaganje ovom Tribunalu i međunarodnom pravu. Mnogo vam hvala”.eto, hrvati nisu bili u stanju oprostiti srbima i zbog toga su zasluženo završili na istom sudu.
Originally posted by zelenabombonicane, nego samo ti... barem jednom u životu...
Dakle, onaj ko se tebi obrati treba prvo sve to da izdeklamuje.
Originally posted by spliffOsjećam da postoje brojne nelogičnosti i to mi nimalo nije drago...
shta osetjate?
Originally posted by Drakche
Mene sve ovo obespamecuje totalno,![]()
gle eno pedera iz hrvatske stavljaju gotovininu sliku na fb profile...
wtf?!
kako neko iole normalan moze da stane u kolonu sa najgorim nacionalistima i sovinistima iz bilo kog razloga, a po najmanje u odbranu nekog ucesnika rata kome je presudjeno da je kriv?
Originally posted by blentaHa!
Originally posted by Drakche
wtf?!
kako neko iole normalan moze da stane u kolonu sa najgorim nacionalistima i sovinistima iz bilo kog razloga, a po najmanje u odbranu nekog ucesnika rata kome je presudjeno da je kriv?
a sta ti je cudno?
srbija, rvacka
tomato, tometo
Originally posted by 2kunehttp://iwpr.net/sr/report-news/knin-%E2 ... ciji-oluja
Prekomjerno i neselektivno granatiranje se po svim sudskim vještacima u procesu nije dogodilo. Po izvještaju komisije stručnjaka UN-a koja je izišla na teren 3. dan nakon oslobođenja Knina, nikakvo granatiranje nije se dogodilo. Akashi izjavljuje da prekomjernog i neselektivnog granatiranja nije bilo. Tužitelji kao dokaz prekomjernog i neselektivnog granatiranja spominju jednu jedinu civilnu žrtvu. Brojne novinske ekipe strane i domaće snimaju Knin nakon ulaska HV-a i tih snimaka prepun je net. Kuće su bezočno opljačkane ali im se krovovi crvene netaknuti.
Originally posted by TungiAha, znači ovako, u potpunim "mirnodopskim" dođe ti vojvoda Šešelj u selo stane sa svojim posilnima na sred sela, izvadi papir i na glas čita ko se treba iseliti. A onda krene makljaža. Bitno je da nema vatrenog tepiha i onda slučajeve ne treba ni istražiti, ni osuditi? Jer, skoro da se i nisu dogodili. I zaista, danas kad tako nešto u Srbiji spomeneš, da su tamo neka mjesta bila pretežno hrvatska a da Hrvata tamo više nema, većina te pogleda sa čuđenjem.
Stripi ,u Vojvodini se nije desila Oluja,niti su bezali za Hrvatsku preko vatrenog tepiha.Zar ne mislis da je dovoljno balvana u ocima Srbije bilo,moze se i poneki trn iz Hrvatskog oka iznaci.
Originally posted by zelenabombonicaHaaško tužiteljstvo objavilo je da odustaje od svjedočenja bivšeg šefa UN-ovih vojnih promatrača Steinara Hjertnesa, koji je tvrdio da nije bilo ničeg nezakonitog u granatiranju Knina u Oluji. Umjesto njega, danas su izveli njegova podređenog, Tora Munkeliena, koji je trebao potvrditi tezu o neselektivnom gađanju Knina. Hjertnesa će zato obrana generala Gotovine zvati za svog svjedoka.
KNIN „NASUMIČNO GRANATIRAN“ U OPERACIJI OLUJA
Originally posted by zelenabombonicajbt,ovako nije bilo u japanu za vreme cunamija...
Zagreb: Očaj na skupu potpore generalima
fotogalerija Jutarnji list
Originally posted by zelenabombonicaDa li se ovo:
Da li su se izvestaj Jasusija Akasija i dolazak novinarskih ekipa desili pre ili posle sredjivanja koje spominje svedok?
Svake godine na godisnjicu Oluje se emituju dokumentarne emisije sa izjavama ocevidaca. Na televiziji, po novinama .....cula sam i procitala bezbroj svedocenja i opisa tog granatiranja od strane samih gradjana Knina. O svemu tome ima sasvim dovoljno izjava ocevidaca sa ili bez haske lakrdije ili izvestaja nekakvih hohstaplera.
Originally posted by deranMesiću se zamjera što je Haagu dao brijunske transkripte, krunski dokaz udruženog zločinačkog poduhvata. Josipoviću se zamjera što je komunjara, ne zna raja da je jedan od glavnih autora hrvatske tužbe protiv Srbije za agresiju i genocid.
ali nije mi jasno jedno-šta se TAČNO zamera mesiću i josipoviću...![]()
Originally posted by Hansisto što i oni koji negiraju Srebrenicu... hoće da se nije dogodilo...
Nije mi jasno šta ovi ljudi hoće.
Originally posted by HeraldHaaški sud je osnovan za suđenje pojedinaca zbog ratnog zločina. Pitanja nezakonite agresije, upotrebe rata u rješavanju problema (zločini protiv mira) i genocidnosti politike idu na sasvim drugi sud. To su one parnice nakon kojih jedna država plaća reparacije i ratnu štetu drugoj. No, to se može postići i bilateralnim dogovorom, kao npr. Hrvatska i Crna Gora.
I Srbijanske i Hrvatske republicke vlasti su gledale da izvrse genocid i ucvrste svoju naciju, i treba ih okarakterisati kao genocidaske. Steta sto Haski tribunal govori da pojedinci odgovaraju, a jasno je ko dobar dan da su pomenute drzave teski genocidasi.
Originally posted by ParisAli osnivanje RS i Krajina jesu.
Samo sto Srbi Srebrenicu nisu slavili kao nacionalni praznik...
Originally posted by ParisBravo!
Samo sto Srbi Srebrenicu nisu slavili kao nacionalni praznik...
Originally posted by 2kuneKakve veze ima osnivanje RS sa etnickim ciscenjem i ubijanjem?
Ali osnivanje RS i Krajina jesu.
No, kategorije i nisu potpuno iste. Srebrenica je bila isključivo genocid, Oluja nije bila samo zajednički zločinački poduhvat.
Originally posted by Drakchepa ova situacija bukvalno ekstrahira nacionalizam iz ljudi i pokazuje sto stvarno misle. do sada su se pravili 'fini i urbani'
wtf?!
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!