Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By tasa
Originally posted by Hys.
Originally posted by Dina
Originally posted by tasa
Originally posted by Viktor Vilotijević

Ne znam zašto je pederima toliki problem da budu u vezi. Gospode Bože, koje žaljenje za nebrojenim kurčevima na koje se nisu natakli ili guzicama u koje nisu penetrirali. Ili onaj najgori, "cockteaser" tip, kom je žao što ne može da bude "glavna mačka" gej klubova i koketira sa svima.
viktore ovakve su i lezbe
i sto je najgore poigraju se sa nekim i uvuku u vezu a ustvari niti zele vezu niti znaju njen smisao
meni danas u ovom nasem ludom svetu nista nije jasno
Gde vi nalazite te ljude? Kakvi su strejteri koje srecete? :puzzle:

To se i ja pitam.
svuda oko nas
a odgovor na drugo pitanje je: zasto bi se uporedjivala sa strejterima
jedina razlika izmedju njihove i nase veze je polna kombinacija
dakle veza je veza brak je brak samo je pitanje ko razume sustinu tih zajednica
Korisnikov avatar
By bas bleu

a odgovor na drugo pitanje je: zasto bi se uporedjivala sa strejterima
jedina razlika izmedju njihove i nase veze je polna kombinacija
ako je jedina razlika polna kombinacija zasto nije ok praviti poredjenje? or am i missing something?
Korisnikov avatar
By Dina
Taso,
nisam pitala radi poredjenja...

Veze i brak imaju onakvu sustinu kakvu im mi damo. Ono sto ja vidim ovde je upravo to da ljudi prihvataju iskljucivo tradicionalizam u vezama i braku, nesto vise u strejt svetu ali nije ni gay svet slobodan mnogo vise... Svaka tema o poliamoriji i na ovom forumu je bila sa nizom komentara kako ne postoji nista sem veze jedan na jedan, veze dvoje ljudi, nista se ne da zamisliti ni odrzati, to ne postoji... Tako da ja ne vidim neku krizu monogamije, naprotiv...
Korisnikov avatar
By 2kune
ako netko na balkanu promovira i živi naravni zakon onda su to pederi i lezbe... :avalon:
By tasa

Taso,

Veze i brak imaju onakvu sustinu kakvu im mi damo. Ono sto ja vidim ovde je upravo to da ljudi prihvataju iskljucivo tradicionalizam u vezama i braku, nesto vise u strejt svetu ali nije ni gay svet slobodan mnogo vise... Svaka tema o poliamoriji i na ovom forumu je bila sa nizom komentara kako ne postoji nista sem veze jedan na jedan, veze dvoje ljudi, nista se ne da zamisliti ni odrzati, to ne postoji... Tako da ja ne vidim neku krizu monogamije, naprotiv...
Dina citala sam tvoje postove o poliamoriji.
Vidi ovako ja vezu i brak dozivljavam veoma ozbiljno.
U mom slucaju iskljucivo sam za monogamnu vezu i idem u pravcu lezbejske bracne zajednice. Kod nas je poliamorija itekako rasprostranjena samo je upakovana da lici na monogamnost. I toga ima i kod strejtera i u nasoj populaciji. Sto se mene tice ko sta voli neka izvoli tako da zivi samo mi nije ok
kada neko nekoga zavuce u toboze monogamnu vezu lazima da ce biti takva
veza i da je ta osoba takva a ona nakon nekoliko meseci ili godina jedna strana otkrije da je ona druga svo vreme zivela sasvim drugacijim zivotom.
Ima cak i primera gde se ta "tajna" otkrije i opet ona osoba koja je zaista za monogamnost veze zazmuri i pusti partnera da radi sta hoce jer ga jelte voli onako kako njega/nju taj isti partner nikada nije voleo ni postovao,
Kada su obe strane za poliamoriju i otvoreno definisu svoju vezu kao takvu
nemam nista protiv ako je njima lepo jer u tom slucaju niko se ne poigrava nicijim zivotom niti ko trosi necije vreme.
Korisnikov avatar
By Hys.
^ hosh da kazes da mislis na varanje. Kad se neko jebe sa nekim a neko drugi ne zna da se neko taj jebe sa nekim?

Neverovatno, ali na kraju price, toliko stvari se svodi na razmenu telesnih tecnosti.

"Ima cak i primera gde se ta "tajna" otkrije i opet ona osoba koja je zaista za monogamnost veze zazmuri i pusti partnera da radi sta hoce jer ga jelte voli onako kako njega/nju taj isti partner nikada nije voleo ni postovao,"

To je vec problem zmureceg, sto ne nadje sebi monogamnog. Ali kapiram, nije to crno i belo, volis nekog, pa mislis, precices preko stvari koje ti ne pasu.
Mada, meni je to mnogo manje bitno u ovoj postavci od onoga "nikada nije onako voleo i postovao".
By tasa

^ hosh da kazes da mislis na varanje. Kad se neko jebe sa nekim a neko drugi ne zna da se neko taj jebe sa nekim?

Neverovatno, ali na kraju price, toliko stvari se svodi na razmenu telesnih tecnosti.

"Ima cak i primera gde se ta "tajna" otkrije i opet ona osoba koja je zaista za monogamnost veze zazmuri i pusti partnera da radi sta hoce jer ga jelte voli onako kako njega/nju taj isti partner nikada nije voleo ni postovao,"

To je vec problem zmureceg, sto ne nadje sebi monogamnog. Ali kapiram, nije to crno i belo, volis nekog, pa mislis, precices preko stvari koje ti ne pasu.
Mada, meni je to mnogo manje bitno u ovoj postavci od onoga "nikada nije onako voleo i postovao".
to je u pomenutom primeru nametnut problem zmurecem
jer je ta strana naknadno saznala da ce zmuriti u toboze monogamnoj vezi
a ona druga strana je znala od pocetka da ce tako biti
zato sam napisala da nikada nije volela ni postovala
ispravi me ako gresim
Korisnikov avatar
By m..

Zasto je cesto prva asocijacija na vezu gubitak slobode
zbog mora nesigurnih/ljubomornih/posesivnih ljudi.

druga stvar - kompromisi.
Korisnikov avatar
By Dina

Taso,

Dina citala sam tvoje postove o poliamoriji.
Vidi ovako ja vezu i brak dozivljavam veoma ozbiljno.
U mom slucaju iskljucivo sam za monogamnu vezu i idem u pravcu lezbejske bracne zajednice. Kod nas je poliamorija itekako rasprostranjena samo je upakovana da lici na monogamnost. I toga ima i kod strejtera i u nasoj populaciji. Sto se mene tice ko sta voli neka izvoli tako da zivi samo mi nije ok
kada neko nekoga zavuce u toboze monogamnu vezu lazima da ce biti takva
veza i da je ta osoba takva a ona nakon nekoliko meseci ili godina jedna strana otkrije da je ona druga svo vreme zivela sasvim drugacijim zivotom.
Ima cak i primera gde se ta "tajna" otkrije i opet ona osoba koja je zaista za monogamnost veze zazmuri i pusti partnera da radi sta hoce jer ga jelte voli onako kako njega/nju taj isti partner nikada nije voleo ni postovao,
Kada su obe strane za poliamoriju i otvoreno definisu svoju vezu kao takvu
nemam nista protiv ako je njima lepo jer u tom slucaju niko se ne poigrava nicijim zivotom niti ko trosi necije vreme.
Sad mi je jasnije zasto se nismo razumele od pocetka, zasto susrecemo razlicite ljude tj i ako bismo susrele iste mi bismo ih verovatno razlicito opisale :)

Poliamorija postoji samo onda kada je tako definisana, znaci ova tvoja poslednja recenica. I po meni ima veze prvo sa svescu, drugacijem poimanju veze, pa i slobode u vezi (da ne ispadne da masim temu skroz :D ). Jednom mi se rasprava o poliamoriji na forumu dopala a to je bilo u transrodnom forumu kad su i ljudi koji sebe dozivljavaju (skoro) aseksualnim govorili kako im se dopada koncepcija poliamorije i raspravljali smo moze li se povezati aseksualnost i poliamorija.

Ono sto si ti opisivala na pocetku posta je i dalje monogamija za mene. Mozda bi moglo da se doda monogamija sa lazima, monogamija sa varanjem iza ledja. I ta osoba koja vara za mene je monogamna iako to malo apsurdno zvuci. Ali to je zbog te svesti, tj nesvesti u tom slucaju, osoba priznaje "vladavinu" monogamije, cim pristaje na igru varanja, skrivanja, krivaca i prevarenih. Nema svest da kaze - meni je potrebno vise partnera i partnerki, ja necu ovako koncipiranu vezu nego hocu da budem u poliamoriji ili otvorenoj vezi ili zelim da budem svinger ili...
Korisnikov avatar
By bas bleu

...ljudi koji sebe dozivljavaju (skoro) aseksualnim govorili kako im se dopada koncepcija poliamorije i raspravljali smo moze li se povezati aseksualnost i poliamorija.
ovo mi je bila polazna tacka za jedno pitanje/konstataciju/misljenje/ne-znam-ni-sama-sta. i kapiram da je mozda ovom postu vise mesto u temi o poliamoriji ali mi je zgodno da se nadovezem na ovo o aseksualnosti. i generalno slobode u vezi.

prvo disclaimer: ovo apsolutno nije napad ni na koga, posebno ne na dinu i nije strogo njoj (tebi :) ) upuceno iako kapiram da ce(s) se osetiti prozvanom. therefore :peace:

elem, ako poliamorija podrazumeva partnersku ljubav, dakle i seksualnu komponentu, kako se taj element inkorporira u vezu, brak konkretno, biseksulane zene i gej muskaraca, ili lezbejke i biseksualnog muskarca, gde, po difoltu, seksa nema?

sta onda tu vezu cini poliamorijom a ne marriage of convenience?

edit: akcenat je na jednom bi(strejt?) partneru i jednom gej parteneru jer tu postoji mogucnost nekakvog jednostranog zaljubljivanja za razliku od slucajeva gde imamo lezbejku i gej muskarca - nekako, tu ne verujem da bi oni svoj brak definisali kao poliamoriju.
Korisnikov avatar
By unic0rn
Ali!!!

Kako vi bre disete bez njega/nje??? :besni: :iskolacen:

(znam da sam dosadan, al bitno da je meni smeshno! ^^ )
Korisnikov avatar
By maka
sloboda MORA da postoji i .
ako veza ne dise , ugusice se. hahaah ovo sam se sad prosrala, ali tacno je.
ljubav je kao casha, ako je drzis cvrsto slomice se,ako je pustis iz ruke opet ce se slomiti. u svakom slucaju ce da se slomi.

idem sad da spavam. mars
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by maka

ljubav je kao casha, ako je drzis cvrsto slomice se,ako je pustis iz ruke opet ce se slomiti. u svakom slucaju ce da se slomi.
Ali ako je uzmeš nonšalantno, prilagođeno debljini i obliku, možda ispiješ nešto lepo. ;)
Korisnikov avatar
By maka
^ hvala na dopuni, sad kad citam vidim da sam ostala nedorecena, ali da , to je poenta :)
By tasa
Originally posted by unic0rn

Ali!!!

Kako vi bre disete bez njega/nje??? :besni: :iskolacen:

(znam da sam dosadan, al bitno da je meni smeshno! ^^ )
uniiii :meda:

ja ne umem da disem i ne zelim da disem bez moje maze
ona mi je alfa i omega u svemu
moj mikrokosmos i moj nukleus
nadopunjujemo se, podrzavamo, razumemo, pomazemo
pridrzavamo i dajemo snagu jedna drugoj
jednostavno smo jedno i nikada nismo osetile nedostatak
ni vazduha ni slobode ni bilo kojeg dela sopstvenosti :hug:
Korisnikov avatar
By Hys.
errr...kako da ti ovo kazem taso (ili tasa?) ali...khm....:neprijatan trenutak:
Uni je bio sarkastican
By tasa

errr...kako da ti ovo kazem taso (ili tasa?) ali...khm....:neprijatan trenutak:
Uni je bio sarkastican
hahha znam da jeste
ali ja ga svejedno jednostavno volim :) ))
no ne bih dalje o tome
on rece sta rece a ja svoj dozivljaj ljubavi i veze :)
Korisnikov avatar
By Hys.
Ok.

Mene samo zanima, kod takve povezanosti, kada ti je neko alfa i omega, kako izgleda rastanak.
Kada ti je neko tako sve, sta ostane kada tog vise nemas, na bilo koji nacin.
Meni je to krajnje zastrasujuce. I nezamislivo, da sam do te mere uvezana sa bilo kim. To me seti na ono Galatejino, o emotivnim okovima, kad mi je uni pojasnio na sta misli.
By tasa

Ok.

Mene samo zanima, kod takve povezanosti, kada ti je neko alfa i omega, kako izgleda rastanak.
Kada ti je neko tako sve, sta ostane kada tog vise nemas, na bilo koji nacin.
Meni je to krajnje zastrasujuce. I nezamislivo, da sam do te mere uvezana sa bilo kim. To me seti na ono Galatejino, o emotivnim okovima, kad mi je uni pojasnio na sta misli.
kakav sad bre rastanak
evo tebi pitanje da li svi strejt brakovi zavrsavaju razvodom
ako da onda ce i mene zadesiti ta sudbina
izvini ali ne kapiram takvo razmisljanje i stav
i ne smatram lez brak drugacijim od strejt braka
osim sto nismo u mogucnosti da ga ozvanicimo pa i ne koristim taj termin
nego kazem veza a ustvari pricam o braku :) )))
Korisnikov avatar
By Hys.
Mene zanima hipoteticka situacija, koja kao i kod strejt brakova, moze da se zavrsi rastankom/razvodom-zar je bitno kako, odlaskom...etc.

Ne govorim o odredjenom paru, vec o parovima koji se na taj nacin uvezu.
Ne ostaju svi takvi parovi do smrti zajedno. Pa me zanima na koji nacin posle takvog odnosa, osoba ponovo moze da bude celovita.

Btw, valjda je jasno da nije bitno kog su roda/pola/orijentacije osobe koje su u odnosu koji definisu kao brak.
Korisnikov avatar
By Tungi
Originally posted by Anhedonie

mene najvise gusi ljubomora. to meni najvise gusi slobodu. ljubomora i nepoverenje.

Mozda je uvrnuto,ali poverenje u osobu imam tek kad je ljubomorna.I ne mogu reci da me gusi,u nekim odredjenim,normalnim okvirima je zdrava.Zapitao bih se tek sta nije u redu,ako ljubomora izostane,ako je uopste nema.
Korisnikov avatar
By maka

duboko verujem da takav odnos ne moze biti zdrav odnos. razumem zaljubljenost,razumem ljubav... i stvarno ti zelim sve najbolje u sadasnjoj vezi, nemoj pogresno da me shvatis, ali takav odnos nije zdrav.
Korisnikov avatar
By maka
Originally posted by Tungi
Originally posted by Anhedonie

mene najvise gusi ljubomora. to meni najvise gusi slobodu. ljubomora i nepoverenje.

Mozda je uvrnuto,ali poverenje u osobu imam tek kad je ljubomorna.I ne mogu reci da me gusi,u nekim odredjenim,normalnim okvirima je zdrava.Zapitao bih se tek sta nije u redu,ako ljubomora izostane,ako je uopste nema.
''zena ce uvek oprostiti muskarcu ako je ljubomoran, ali nikada nece ako on to nije''

I ja imam slican stav kao Tungi,ali sto sam starija, shvatam i vidim dokaze , ni najmanja doza ljubomre nije zdrava.
By Kragi
A ja nisam siguran kako bi se ta zdrava manifestovala konkretno na nekom primeru?
... ali da, da mi decko kaze 'dobro, ako ti se neko svidi kresni se slobodno, it's ok' ja bih se kresnuo al' posle raskida.
takav vid ljubomore je pozeljan, da :D
Korisnikov avatar
By maka
ja sam vise mislila na to da iz tih sitnica mogu da izrastu veliki problemi,ako se ne sasece u korenu.
Korisnikov avatar
By IriS

pročitaj ovu temu

:sesir:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!