Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Ljudi, jesam li ja nešto labilnija u poslednje vreme ili ovaj čovek preti?! :lol:
By Sixto
Uh uh uh sto smo uvredjeni! Nadam se da vam forumska koleginice samo jos ta promena u Srbiji biti potrebna i da mozete reci da ste kao zena dostigli maksimum!
Korisnikov avatar
By Elena
Originally posted by Burak

Slažem se sa Klajnom i više su dosadne ove šatro "feministkinje" sa svojim: građankama, stomatološkinjama, portparolkinjama.. Imenice žrtva, budala, osoba... imaju samo ženski rod pa se niko ne buni kada se kaže "Dvadesetogodišnji student prava Milan Milanović je žrtva internet prevare.."... :burka:
:up: :up: :up:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Sixto

Uh uh uh sto smo uvredjeni! Nadam se da vam forumska koleginice samo jos ta promena u Srbiji biti potrebna i da mozete reci da ste kao zena dostigli maksimum!
k'o što rekoh,
:praznoglavi:
By Sixto
Zrtvac! Ne ne, zrtvenjak! Ili mozda zrtvak!
Korisnikov avatar
By KiWi
A zašto se ne bi ekipica akademika sastala i odredila za sve češće profesije i ženski oblik.

Uostalom, ako žena ima potrebu da npr. na svojoj vizit karti napiše Mara Marić psihologinica, nema tog Ivana Klajna koji to može da joj zabrani. Nepravilno je? Kad ostatak Srbije nauči bar osnove pravopisa možemo da razgovaramo o ovim sitnicama.
Korisnikov avatar
By unic0rn
OPET OVE PISHULJE!!!! :flaming:

NIJE IM DOVOLJNO SHTO IM JE DOZVOLJENO DA NOSE FARMERKE I GLASAJU SADA BI I TITULE!!! :flaming:

E PA NE MOZE!!!! :flaming:

DOK JE NAMA KLAJN NIKAD ZENA NECE TERATI KOMBAJN!!! :flaming:

nota bene:

Ako ste se navikli na rechi kao shto su fisting, fejsbuk i dzastinka biber navicicete se i na rudarku, upravljacicu i psiholoskinju.
Picke muske nesposobne, ugrozavaju vas reci u zenskom rodu! :shamar:
By loreenche
Feministkinje intervenisu kad se ne koriste termini? Right...
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by unic0rn

Ako ste se navikli na rechi kao shto su fisting, fejsbuk i dzastinka biber navicicete se i na rudarku, upravljacicu i psiholoskinju.
Picke muske nesposobne, ugrozavaju vas reci u zenskom rodu! :shamar:
ne znam ja da l' je klajn odobrio da postoji reč fejsbuk. treba to proveriti u novom pravopisu, a do tad se suzdržavati od korišćenja istog. :eureka:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by KiWi

A zašto se ne bi ekipica akademika sastala i odredila za sve češće profesije i ženski oblik.

mislim da im se od same pomisli na to naprosto skvrči spolovilo.
Korisnikov avatar
By Burak
Originally posted by KiWi

Uostalom, ako žena ima potrebu da npr. na svojoj vizit karti napiše Mara Marić psihologinica, nema tog Ivana Klajna koji to može da joj zabrani. Nepravilno je? Kad ostatak Srbije nauči bar osnove pravopisa možemo da razgovaramo o ovim sitnicama.
Da, samo što psiholog, pedagog, geometar i slično uopšte nemaju značenje muškog roda, one su samo gramatički u muškom rodu (baš kao što je imenica žrtva ili osoba u ženskom) pa uopšte nema potrebe da se na taj način dokazuje neki feminizam jer ništa emancipovanije i ženstvenije nije
profesorica doktorica Milena Pandurević nego
profesor doktor Milena Pandurević ili
Milica Janičić, psihologinja tj psihološkinja nego
Milica Janičić, psiholog

Ali dobro, kod nas se ljudi na putu do njihovih prava naviše bave onim što u stvari ne predstavlja njihova prava. :burka:
By Glasnik
Meni te ''nove'' reči u ženskom rodu uopšte ne smetaju, šta više...
Ljudi, ovo obogaćuje jezik, ne osiromašuje ga!
Ne razumem ljude koji ovo vide kao neku vrstu napada. :shrug:

Što neko reče već, jezik je živa stvar i menja se.
Zato, dajem podršku svim feministima i feministkinjama u naporu da ove imenice uđu u zvanični pravopis i počnu da se primenjuju kao ispravne.

:)
By Hans
Veliki, pametni čika Klajn!! :love:

Čovek je u pravu kada kaže da ne bi trebalo siliti jezik. Npr. Glasnik je napisao 'šta više'...Šta njemu znači što postoji termin 'rudarka'...i tebi, Lepa Krepa, ti si fleksiji i kongruenciji rekla 'laku noć'.

Imam novi pravopis i uživam u njemu.
Korisnikov avatar
By niotkuda
Meni je svejedno, to se ionako nece resiti ni uskoro ni lako.

Mnogo mi je bitnije sta planiraju sa glagolom "treba", jer deliti ga na bezlicno i licno upotrebljavanje je potpuno neprakticno.
By Glasnik
Originally posted by Hans

Npr. Glasnik je napisao 'šta više'...Šta njemu znači što postoji termin 'rudarka'...i
Ne vidim zašto meni 'rudarka' mora išta da znači da bih ja podržao uvođenje te ili bilo koje druge reči u pravopis. Ovo gotovo zvuči kao: ''Šta se ti javljaš kad nisi ugrožen?'' :shrug:

Najbolji mi je ovaj argument za silovanje jezika. Da, niko neće da isiluje jezik k'o 'rudarka'! :doh:

Oh well...

Ostajem pri svome. :durise:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Zvuči čudno samo zato što uho nije naviklo na takve kombinacije slova.

Neobičnost ne može biti svojstvo reči koje su posledica proizvoljnosti u kombinovanju slova.

Jedini problem koji uočavam jeste naknadno učenje novih reči, koje gubi spontanost pod prinudom, samim tim otežava pamćenje.
Korisnikov avatar
By Stripi
Što reče LEpa Krepa, jezik je živ i dok se mijenja treba se privikavati na te promjene.
Doduše, ono masakriranje hrvatskog jezika koji su sprovodili devedesetih godina nisam nešto previše ukačio jer mi je sve to skupa izgledalo dosta retardirano.
Ne vidim problem a i koristim ženske nazive zvanja, pogotovo ako su žene u pitanju. Malo mi glupo zvuči kad kažem "doktor mi je rekla" ili "ministar je izjavila". Kad čujem da tako nešto neko izvali mislim da se zajebava.
Korisnikov avatar
By 2kune
eeerr... a kako se kaže muška pantljičara? :retard:
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by 2kune

eeerr... a kako se kaže muška pantljičara? :retard:
Nekako još nisam čuo da je pantljičara zvanje i da se nekom pantljičara obratila pa da je neko na kraju izavio "Danas mi je pantljičara rekao..."
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by Stripi

Nekako još nisam čuo da je pantljičara zvanje i da se nekom pantljičara obratila pa da je neko na kraju izavio "Danas mi je pantljičara rekao..."
vidi se da nisi glasač HSS-a... :giggle:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Stripi

Malo mi glupo zvuči kad kažem "doktor mi je rekla" ili "ministar je izjavila". Kad čujem da tako nešto neko izvali mislim da se zajebava.
to je zato što si nestručan za jezičku problematiku, pa ne znaš da rangiraš prioritete. nisu sva pravila jednako bitna. slaganje gramatičkih rodova 1) u rečeničkoj konstrukciji; 2) sa društvenom realnošću; je od sekundarnog značaja u odnosu, recimo, na opasnost koja nam preti od smešnih reči. ljudi od struke znaju da je mnogo važnije sprečiti buraka i sixta da se kikoću, nego imati smislenu gramatiku. :hvala:
Korisnikov avatar
By Stripi
ti si cico odavno van borbenog stroja,
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!