Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

By Hans
Imam gadan osećaj u želucu od svega ovoga. Jadni ljudi... :sigh:

A je l' stav našeg političkog vrha i dalje taj da su građani Srbije dobro ili se šalje neka pomoć?
Korisnikov avatar
By 2kune
well... možda sam neispavan pa potpadam pod djelovanje virusa teorijezavjeretisa... :nesiguran:
Ali kad se rekapitulira u brzom filmu zanimljiva je to priča... Već drugi dan neki ajmerički stručnjaci za nuklearnu energiju počeli su govoriti da japanska vlada taji prave informacije... I to sve u formi osobnog ispada koji bi onda PR-ovi polizali... Onda odjednom Merkelica i Putin (mislim i Obama, nisam siguran) nalože hitno testiranje svojih nuklearki i najave reviziju svoje nuklearne politike... Pa onda ludi Čavez odustane od izgradnje već plaćene nuklearke... I svo to vrijeme svi viču kako je sve u redu i pod kontrolom... Ali stalno par stručnjaka ima ispade kako Japan taji pravu istinu... To kulminira sa ispadom Oettingera koji praktički poziva sve evropljane da bježe iz Japana glavom bez obzira... PR-ovi i dalje ublažavaju izjave... A onda, najednom, 1 Sv u Tokiju... Pa govorkanja da su neki radnici primili smrtnu dozu...
Zašto se nisu tako ponašali kad je puko Černobil? Što je to natjeralo Merkelicu, Putina i Čaveza da tako hitno povuku vrlo konkretne mjere protivne dosadašnjoj politici? Čega se toliko boji Oettinger, kakve to katastrofe? Po čemu je ova nesreća toliko drugačija od Černobilske? Istovremeno kažu da je minorna u odnosu na Černobil a poduzimaju opsežne i konkretne korake. Da nije otkrivena neka tehnička kvaka 22 sa hlađenjem koja pogađa apsolutno sve nuklearke? Ili možda nemogućnost da se fisijska reakcija potpuno ugasi čak i u već iskorištenom gorivu? Oće li ta sranja trebat hladit svih 4 i po milijarde godina? :uplasen:
By Hans
A jednostavno možemo to sve nazvati svojevrsnim sarajevskim atentatom i početkom WWIII. :wundy:
Korisnikov avatar
By horus.
Originally posted by 2kune

well... možda sam neispavan pa potpadam pod djelovanje virusa teorijezavjeretisa... :nesiguran:
Ali kad se rekapitulira u brzom filmu zanimljiva je to priča... Već drugi dan neki ajmerički stručnjaci za nuklearnu energiju počeli su govoriti da japanska vlada taji prave informacije... I to sve u formi osobnog ispada koji bi onda PR-ovi polizali... Onda odjednom Merkelica i Putin (mislim i Obama, nisam siguran) nalože hitno testiranje svojih nuklearki i najave reviziju svoje nuklearne politike... Pa onda ludi Čavez odustane od izgradnje već plaćene nuklearke... I svo to vrijeme svi viču kako je sve u redu i pod kontrolom... Ali stalno par stručnjaka ima ispade kako Japan taji pravu istinu... To kulminira sa ispadom Oettingera koji praktički poziva sve evropljane da bježe iz Japana glavom bez obzira... PR-ovi i dalje ublažavaju izjave... A onda, najednom, 1 Sv u Tokiju... Pa govorkanja da su neki radnici primili smrtnu dozu...
Zašto se nisu tako ponašali kad je puko Černobil? Što je to natjeralo Merkelicu, Putina i Čaveza da tako hitno povuku vrlo konkretne mjere protivne dosadašnjoj politici? Čega se toliko boji Oettinger, kakve to katastrofe? Po čemu je ova nesreća toliko drugačija od Černobilske? Istovremeno kažu da je minorna u odnosu na Černobil a poduzimaju opsežne i konkretne korake. Da nije otkrivena neka tehnička kvaka 22 sa hlađenjem koja pogađa apsolutno sve nuklearke? Ili možda nemogućnost da se fisijska reakcija potpuno ugasi čak i u već iskorištenom gorivu? Oće li ta sranja trebat hladit svih 4 i po milijarde godina? :uplasen:
a i francuzi su podosta histericni vezano za celu pricu...

nego, meni nije jasno da sta god da su jebeno pokusali kako bi resili problem u nuklearkama, jednostavno nije davalo nikakve rezultate i stalno je bivalo sve gore i gore...
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by horus.

a i francuzi su podosta histericni vezano za celu pricu...
da jebote... a oni su pak do ušiju zaljubljeni u te svoje nuklearke... ima tu nešto... :lukavi:

Originally posted by horus.

nego, meni nije jasno da sta god da su jebeno pokusali kako bi resili problem u nuklearkama, jednostavno nije davalo nikakve rezultate i stalno je bivalo sve gore i gore...
čini mi se da je jedino moguće obrazloženje to da se sve barem djelomično otopilo i tako onemogućilo rad šipki i ostavilo samo mogućnost da se hladi vodom po cirkoniju što stvara vodik... djelomično otapljanje stvorilo bi i moguća žarišta kritičnih masa koja umnoge ovise o geometriji materijala i koja bi onda bilo teško kontrolirati... odnosno, ta caka 22 sastojala bi se u tome da se dogodilo nešto što bi napravilo konglomerat koji teži ostvarivanju najveće želje atomske bombe - velike gljive... no ja sam potpuni laik kad je o ovome riječ... samo čitam SF... :blush:
taj scenario mi je jako teško zamisliti sa publiciranim informacijama, ali sad ionako pravimo teoriju zavjere...
međutim, izgleda da se sa iskorištenim gorivnim šipkama u bazenu ispod reaktora 4 dogodilo upravo to kad su ostali bez vode... nekako su se opet probudile uspavane šipkice i vidjele da oko njih više nema ni vode, ni barija, ni kadmija... samo mi nije jasno odakle im potrebiti neutroni za reakciju bez moderatora... :misli:
ima li ovdje kakav atomski fizičar? nešto bih ga trebala... :alexis:
Korisnikov avatar
By 2kune
evo sad sam vidio... pa japanci sve rade naopako... metnuli su bazen sa iskorištenim šipkama iznad reaktora a ne ispod... :neznam:

Najnovije obavještenje Hrvatskog nuklearnog društva:
Stanje u nuklearnoj elektrani Fukushima I

Autor Zdenko Šimić

Četvrtak, 17 Ožujak 2011 01:04

Stvari ne izgledaju nimalo dobro u nuklearnoj elektrani Fukushima I. Nuklearna regulatorna agencija SAD-a (NRC) objavila je da prema njihovim informacijama bazen s istrošenim gorivom u reaktoru 4 nema vode i da svojim građanima savjetuju da se udalje 80 km od ugrožene elektrane. Stanje u elektrani su karakterizirali kao ekstremno radioaktivno. Ovo je evidentno u raskoraku sa službenom pozicijom u Japanu. Kritika ukupnom pristupu ovoj nesreći sve više raste. Što to znači ne može se reći na temelju informacija jer one nedostaju, ali se sigurno može reći da predstavlja razvoj situacije u najcrnjem smjeru. Postoje indicije da oni i dalje nemaju riješeno napajanje električnom energijom. To može značiti da će uskoro cijela lokacija biti izuzetno opasno radioaktivna što će dodatno otežati, ako ne onemogućiti ozbiljno djelovanje. Trenutno je na lokaciji izgleda 180 ljudi. Najcrnji scenarij znači da će se, sada primarni problem sa bazenima za istrošeno gorivo, pojaviti i u ostalim reaktorima i količine ispuštene radioaktivnosti drastično povećati. Ovakavim razvojem situacije nesreću u elektrani Fukashima I sigurno je najveća nakon Černobilja. Teško je u ovom trenutku dati bilo kakvu precizniju procjenu. Jasno je da ovo predstavlja preveliku izloženost radijaciji ljudi koji pokušavaju sanirati situaciju i da će oni imati neposrednih zdravstvenih problema sa ozbiljnim rizicima po zdravlje i moguće život. Narednom informacijom koju planiramo objaviti ujutro ćemo pokušati dati procjenu posljedica ovako lošeg razvoja situacije. No, odmah se može ponoviti da sve rečeno jučer u procjeni o potencijalnim posljedicama na Hrvatsku i ostatak svijeta i dalje stoje. Dakle, nema nikakvog razloga za brigu, strah ili paniku.
O stanju reaktora:

http://www.nytimes.com/interactive/2011 ... us.html?hp
Korisnikov avatar
By zozefin st
Originally posted by Hans

Imam gadan osećaj u želucu od svega ovoga. Jadni ljudi... :sigh:

A je l' stav našeg političkog vrha i dalje taj da su građani Srbije dobro ili se šalje neka pomoć?
pomoc je spremna,
u vidu 25 spasilaca,
ali japan jos nije zatrazio nasu pomoc,
za sad je zatrazila pomoc samo od velikih sila,
cekamo na odobrenje japana...
bilo danas na vestima
By Hans
A ono iz Prokuplja? U pitanju su nekih 10 000 dolara oder so was..
By Hans
Da da, čitah na sajtu B92 danas, no dobro, možda su se predomislili, možda je i njima potreban zoo vrt. :)
Korisnikov avatar
By horus.
Originally posted by Hans

A ono iz Prokuplja? U pitanju su nekih 10 000 dolara oder so was..
mislim da su u pitanju 10 000 evra... :hmm: + grad beograd je odvojio 25 mil. dinara, + su gradjani srbije (do sada) na racun crvenog krsta uplatili 4 mil. dinara...

a i cuo sam na tv-u da su nesto pricali o cebadima, vodi i hrani... :nerd:
By Hans
Lepo.

I ja ću ovih dana uplatiti loma, samo da se dokopam stipendije. :D
Korisnikov avatar
By Sunce
Bolje da Tadic posalje nasu "profesionalnu" vojsku u Japan, umesto sto ovde prde i svake godine seru ispred Skupstine (znate one debile koji zavrsavaju Vojnu akademiju). E pa neka idu u Japan.
By Hans
Bio sam nekada optimista po pitanju Borisa. Danas želim da se vrati u Prvu i predaje psihologiju...
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
Originally posted by Sunce

Bolje da Tadic posalje nasu "profesionalnu" vojsku u Japan, umesto sto ovde prde i svake godine seru ispred Skupstine (znate one debile koji zavrsavaju Vojnu akademiju). E pa neka idu u Japan.
Zar ne mislis da Japan ima vec dovoljno problema?
Korisnikov avatar
By Sunce
Neka nam dodju Japanci. Privreda ima da nam procveta. :)
Korisnikov avatar
By 2kune
kanda je kontrola napokon uspostavljena... :fige:
posted by Hrvatsko nuklearno društvo:

Autor Zdenko Šimić

Petak, 18 Ožujak 2011 00:41

Ugroženi reaktori (1, 2 i 3) u Fukushima I Daiichi su u stabilnom stanju i hlade se morskom vodom. Najvažnija aktivnost osoblja je nastojanje da se dodaje hladna voda u bazene s istrošenim gorivom u reaktorima 3 i 4. Stanje je sigurno bolje nego li dan prije kada je izgledalo da skoro ništa ne stoji na putu prema najgorem. No, još ima do toga da se može odahnuti. Kada se smiri situacija u bazenu za istrošeno gorivo reaktora 3 i 4 vjerujem da će se moći malo odahnuti.
Opširnije:

http://nuklearno-drustvo.hr/hr/razne-in ... h-cet.html
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!