Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Evdokija
Originally posted by Dante

Ne vidim ništa loše u ovom klipu, vidi se da te žene uživaju noseći takvu odeću (a i takva odežda je meni lepa, egzotična, što da ne).
ove dve su se poprimile pa im se vidi da uzivaju.
a sigurna sam da vise od 50% zena koje nose te zastore uopste nisu srecne.
sve bih ja to po francuskom sistemu.

i meni bi bila lepa ta odezda ali da je vidim u muzeju, a vise nikada ni na jednoj zeni da bude pokrivena od glave do pete. a zamislite tek one koje teraju da nose burke..
''
Korisnikov avatar
By Tungi
Maric je sinoc nosio hidzab:rotflmao:

:leviathan:
Korisnikov avatar
By Tungi
Originally posted by Wilhelmina

Kamenom u glavu. Povecim.
Sto se mene tice, bilo ko moze i da stavi karmin na vadzajnu i 'oda na rukama da svi vidimo, ali kada se drzne da drugima propoveda sta da radi - kaaaamen!
Napisano vazi i za briznog oca koji svog sestogodisnjeg sina tera da posti.
:radosnice:
Korisnikov avatar
By Elena
Ma neka nose i zavesu, ne smeta mi, samo mi nije jasno zasto to drugima propovedaju ...
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Sixto

Zajebi ti to, al oni su poceli da koriste sva moderna sredstva komunikacije u ostvarivanju svog cilja.
Ova likusa je imala neki napad na Aidu Corovic ako se dobro secam... Bio je i neki klip s neke tribine gde isto propagira hidzab dok ovi majmuni uzvikuju iz publike i neke mucenice, valjda sto su tu se zatekle i sto je okolo njih sijaset poznanika i rodbine, muskaraca izadjose da se pokriju hidzabom.

Al ga izmontirase!
Da to je ta, Aida Rasljanin... Pricali smo o tome na drugoj temi, onoj o Moameru Zukorlicu. Tad sam i ja videla ovaj spot, htedoh da ga stavim pa odustadoh, i onaj sa promocije bila je dovoljna ilustracija...
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by bern

...
Sa druge stane, nije to tako strašno. Pa hrišćanhke zauvijek napuste svoje porodice, zaključaju se u neki udaljeni zamak, rade za drugog bez plate, ispranog mozga i pod strogom hijerarhijom (keyword: Karen Armstrong). Prave od sebe robove i nikad nemaju djecu.

Ne vidim da se neko buni protiv toga. Da imam sestru ili ćerku, radije bih da je muslimanka sa hidžabom nego časna sestra u manastiru.
Pa ako osoba odabere takav zivot onda ne zeli da ima decu ili bar smatra da ima vaznijih stvari od imanja dece. Ne rade one ni za koga sem za manastir tj za sebe a tako isto i osobe koje su u stanovima rade po kuci, izdrzavaju sebe i porodicu. Zene u manastiru su njihova nova porodica.

Ja vidim da se ljudi bune i protiv manastira, ali svakako neki "oni drugi" nam se cine manje razumljivi pa je vise negativnih reakcija na hidzab nego na monahinje.

Zasto bi to radije zeleo?

Ja ne bih volela da mi cerka odabere ni hidzab ni manastir, ali njen zivot je ipak njena stvar.

Mislim da ovde nije problem u hidzabu nego u nametanju hidzaba, jednoj prilicno agresivnoj propagandi da je to pozeljno, tj da mora...
Korisnikov avatar
By lostinspace
Jbt, ispiranje mozga, ja sam se stvarno najezio. Alah, alah, alah, on ti je naredio, on ti je naredio. Stvarno me ovako nekakav brainwashing smori...
Korisnikov avatar
By bern
Originally posted by Dina

Zasto bi to radije zeleo?

Ja ne bih volela da mi cerka odabere ni hidzab ni manastir, ali njen zivot je ipak njena stvar.

Mislim da ovde nije problem u hidzabu nego u nametanju hidzaba, jednoj prilicno agresivnoj propagandi da je to pozeljno, tj da mora...
Ne vidim kako ga nameće. Samo svojim muslimankama piča ono što piše u Kuranu, isto kao što u Bibliji biše nešto slično za "život u Hristovoj svjetlosti". Slažem sa da djeluje agresivnije, ali mislim da je linija agresivnosti tanka (ograđujem se od ekstremizma).

Ni ja ne bih volio to svojoj ćerki, ali između dva zla biram manje. Žena sa hidžabom je među nama, živi kao i svi drugi, aktivan je član društva. Pored toga, muslimani su uvijek skloniji pomoći drugom muslimanu, što ne mogu reći za hriščanina prema drugim hrišćanima.

Žene u samostanima žive za Crkvu, i ni za koga drugog. To više nije osoba, već rob. Ne zanimaju me religiozne floskule. Ispranog su mozga. Kao i monasi. Kako oni doprinose društvu? Nije valjda da sve rade u sirotištima?
Korisnikov avatar
By Dina
Bern,
mora da nisi pratio rad Aide Rasljanin... Ima na toj drugoj temi i ovde snimak kako drzi predavanje a onda nakon toga poziva devojke da stave hidzab. To je bio povod za reakciju Aide Corovic da napise tekst o tome pa su se na tu zenu okomili itd. Stavljanje hidzaba bi trebalo da bude licni cin uz dobro promisljanje a ne predstava uz pozivanje, tapsanje i vikanje.

Da li si nekad upoznao neku monahinju ili monaha ovako licno pa si stekao utisak da nisu osobe vec robovi ili smatras da to mora da je tako na tim mestima? Ja sam imala tetku u manastiru pa sam ponekad odlazila tamo i pricala sa njom i drugim zenama koje su tamo i nisam stekla utisak da to nisu osobe. Svaka od njih imala je svoju licnost, svoj temperament, svoju pricu itd, naravno sve su se nasle u tom nekom hriscanskom vidjenju stvari jer inace i ne bi bile tu. Sto se doprinosa drustvu tice - zar se one nisu povukle iz tog drustva? Ipak kroz neku pomoc bolesnima ili tome slicno moze se naci doprinos. Ali i mnogi ljudi van manastira ne pomazu drustvu (ili bar ja ne vidim njihovu pomoc).
Korisnikov avatar
By Mars
Ja mislim da je bezveze uopšte diskusija šta je bolje, šta je gore.
By Glasnik
Ja sam se naježio gledanjem ovoga. Zdravo pameti. :usamljen:

''Alah ti je naredio.'' Yeah, right... Jeb*ne kretenke...
Korisnikov avatar
By bern
Originally posted by Dina

Bern,
mora da nisi pratio rad Aide Rasljanin...
Razumijem o čemu pričaš. Svakako sam protiv bolesnog stava da je žena koja ne nosi hidžab zaslužila silovanje.
Korisnikov avatar
By PlasticBrain
I meni je veroucitelj ispirao mozak kako trebam da se prekrstim na pocetku i na kraju casa, a u toku da recitujem neke molitve. Pa mu nije uspelo.
I razni neki ljudi su se svim silama trudili da me uteraju u haljinu, makar za skolske predstave. Pa im nije uspelo.
I jos xyz takvih primera. Svi smo se verovatno susretali sa tim.
Sta sve popovi spc pripovedaju npr. na vencanjima i krstenjima, ovo je amaterski materijal.
Na jednima je da vrse propagandu, cesto i agresivnu.
Na drugima je da se odupru.
Ili se boris ili te nema :pacmanjede:
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Kakva glupost i kakvo manipulisanje verom i Kuranom.. Ccc..
Islam je mnogo vise nego sto ove dve bezgresne ovde kenjaju ! BLJAK!
Korisnikov avatar
By horus.
"stavi hidzab, zastiti se"... kao u reklami za kondome... :lol:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by Dante

Muzika je prejebeno dobra.
Ne vidim ništa loše u ovom klipu, vidi se da te žene uživaju noseći takvu odeću (a i takva odežda je meni lepa, egzotična, što da ne). Opet, one koje su grešnice i ne nose hidžab - i one takođe uživaju, pa ne nameravaju da ga stave. It's a win win situation.

A činjenica je da osobe srpske nacionalnosti vole da daju rasističke, nacionalističke i ostale gadne komentare.
potpisujem.
hidzap, burka, nikab- to su modni detalji koliko je i krstic na vratu neke osobe modni detalj.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
ali poruka na Jutjubu:
,,zbog šovinističkih, rasističkih i bogohulnih komentara od strane osoba srpske nacionalnosti, bili smo prinuđeni isključiti mogucnost komentarisanja"
nikako nije u redu :retard:
By J...
Nije mi jasno zasto ne pokrivaju i lice vec se tako otkrivenog lica pojavljuju i u javnosti. I gde sme zena uopste da izlazi iz kuce? Sve su to fensi muslimanke. :burka:

Ustvari meni su one smesne. A i ova druga nasminkana mi ne izgleda mnogo ozbiljno. :lol:
Korisnikov avatar
By horus.
spc ima gift shop u bulevaru, blizu skupstine... e ne znam da li u gradu ima neki dzihad gift shop... :hmm:
Korisnikov avatar
By plavetnilo
Verska zatucanost. Tuzno da to i dalje postoji u svetu, gde svako ima priliku da razmislja svojom glavom i sam, bez tudjih uticaja, stekne znanja da moze i drugacije da se zivi.

Jos cudnije je da se to desava na nasim prostorima gde je do pre 20 godina uticaj ovakve verske zatucanosti, ma kojoj crkvi pripadali, bio minimalan.
Korisnikov avatar
By Mars
Prešminkana vidite neka od Zukorlića.

A ona prva se istakla na toj tribini i posle bljuvotinom od teksta o Aidi Ćorović koji je (bljuvotina nad bljuvotinama) objavio list "Danas".
Korisnikov avatar
By 2kune
evo jedna divna moderna verzija hidžaba... :vogue: garantirano štiti od zla... :hvala:

Slika
Korisnikov avatar
By Mars
Ja sam na moru video da se one tako i kupaju. Mislim - kompletno zapakovane, od glave do pete, ne smao glava.

A pošto se to nacima vode, ma koliko to tanak materijal bio, tu od plivanja i plutanja nema ništa NEGO svaka ima kao onu gumu deca neplivači što nose u vodu, samo mnogo veću, crnu, ko traktorska guma skoro...i tako plutaju na jednom mestu...

:povez:
Korisnikov avatar
By Mars
Evo ovako

Slika

Ovo dole neke raskalašne...

Slika
Korisnikov avatar
By constantine
hahahahah lol kako sme :shamar:

malo se dotakla ta tema u sex and the city2
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!