Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By unic0rn
za prvo pitanje - procitaj blenta post opet

za drugo pitanje - paypal verifikuje u odnosu na banku jednom, sajt nece verifikovati jer je to vec paypal uradio.. paypal ce samo proveriti imas li para
Korisnikov avatar
By unic0rn
Originally posted by KorvinOdAmbera
Message original : unic0rn

Ne moras paypal povezivati ni sa kakvom karticom.

Edit: Billing address ti je isti kao shipping address jer zelis da ti racun posalju zajedno sa paketom? Kako ti uopste inace hoces da platis te majice?
zaboga korvine ne lupetaj gluposti!

billing address je ona adresa na koju se vodi kartica kojom se placa, ti mozes imati karticu iz srbije a poslati paket nekome u timbaktu u kome ce biti racun naslovljen na tvoju adresu u srbiji.
Sta sam ja tu lupio matereti? Nisam ja nista rekao drugacije.

Billing address je adresa na koju se vodi kartica kojom se placa, ako se placa karticom.
Ako ne placas karticom onda je billing address adresa gde ce se poslati racun koji se treba naplatiti...
U svakom slucaju ce na tu adresu biti ispostavljen racun.

A za ono gore nisam lupio. Paypal ne mora covek povezivati sa bankovnim racunom. ;)
racun se naslovljava na billing address ali se ne salje posebno nego ide uz proizvod (npr zbog carine ili prakticnosti pri slanju - dve muve jednom postarinom)

billing a. sluzi za verifikaciju i odredjivanje poreza i ni za sta drugo
By Paris
billing adresa kartice (gde zelis da ti stizu izvodi) i adresa kartice koju si prijavio u banci ne moraju biti iste.
billing adresa na PP i shipping adresa na sajtu takodje ne moraju da budu iste.
Korisnikov avatar
By unic0rn
ali billing adresa na pp i biling adresa kartice moraju da budu iste :)
By Paris
meni su billing adresa na paypallu i na kartici razlicite.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Nisam imao situaciju tu da je primalac druga osoba od onoga koji placa.

Ali mi deluje jako nelogicno...

Npr. ako zelim da posaljem nekome poklon, ne bih zeleo da racun bude ispostavljen uz posiljku... Taj racun uopste ne treba da interesuje primaoca, nego samo onoga koji placa, u slucaju ako su to dva razlicita lica/dve razlicite adrese.

Mozda je tako u prenosu tih malih posiljki. Ali znam da u medjunarodnom transportu to sto posto nije tako.
Korisnikov avatar
By Zonche!
Ok, hvala svima, pokusacu kasnije da otvorim i narucim ^^
By Paris
jedino sto njih zaista zanima je da je kartica zaista tvoja i zbog toga je neophodna verifikacija.
to se radi tako sto ti sa racuna na koji se vezuje kartica skine odredjena suma npr. 2$ koja se posle nekoliko dana vraca na racun tj. refundira
prilikom skidanja para ostaje cetvorocifreni broj koji je potrebno upisati u PP account radi verifikacije kartice. to je uglavnom sve.
Korisnikov avatar
By unic0rn

Nisam imao situaciju tu da je primalac druga osoba od onoga koji placa.

Ali mi deluje jako nelogicno...

Npr. ako zelim da posaljem nekome poklon, ne bih zeleo da racun bude ispostavljen uz posiljku... Taj racun uopste ne treba da interesuje primaoca, nego samo onoga koji placa, u slucaju ako su to dva razlicita lica/dve razlicite adrese.

Mozda je tako u prenosu tih malih posiljki. Ali znam da u medjunarodnom transportu to sto posto nije tako.
ne moze neobelzen paket da prelazi medjunarodne granice tek tako..

inace bi carinici morali da lupaju vrednost robe :P

lepo je sto je to tvoj poklon al jbg :)

sto se tice adrese, meni nije hteo da prihvati dok nisam uneo tacnu adresu iz banke, sa sve skracenicom za BUL. kao bulevar :) )
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Kada saljes postom paket, ne navodi se sadrzaj paketa, vrednost paketa, nego samo njegova tezina, je l tako?
Korisnikov avatar
By Zonche!
Ako se salje preko granice mora da pise i sadrzaj i vrednost.
Korisnikov avatar
By blenta
Originally posted by Zonche!
Originally posted by unic0rn

blenta mode on

da ukucasvas srpsku karticu
i to radi zato sto
provera validnosti kartice pri kupovini
provarava broj kartice - cvv2 - expiry - adresu (as in Miki Mausa 23)
ne proverava grad i drzavu, broj telefona i email
bar kod nas ne

blenta mode off
NOW WE ARE TALKING!!! :lol:

Dobro, ja iskreno ne razumem funkciju paypal-a kao takvog i zato ne znam nista o tome. Ja kapiram da ja tu sad na taj paypal treba da uplatim neku lovu ali ne znam da li to treba da se povezuje sa karticom ili da uplatim na taj svoj paypal racun pare sa moje kartice. Im just a confused uninformed boy.

I just want my bling bling.

Dakle, otvorim paypal cro, upisem sve podatke koje treba i koji su tacni samo stavim Cro. I onda? :blush:

JA
NECU
OVAKVU
NAJAVU!
:shok:
By Paris
čast je biti centralna tema razgovora o paypalu ;)
Korisnikov avatar
By XerYuS
I ja koristim vec godinama PayPal tako da sam registrovan na drugaricinu adresu iz madjarske (sa domacom karticom naravno). Povezan mi je sa Banca Intesinom Visa Internet karticom koja NEMA nikakve troskove. Moze da ti stoji prazna kolko zelis. To je ustvari jedan devizni racun namenjenen da ga koristis preko interneta. mozes da uplatis na njega sumu koja ti je potrebna za transakciju, platis, i posla nemas brige da ce ti skinuti vise sa njega posto ti ostaje prazna.
Da, mozda je malo nezgodno da uvek treba da trcis u banku kad hoces nesto da platis, ali ako placas preko proverenih sajtova onda nije problem da imas vise novaca na njemu. A ja inace to radim tako da preko Intesinog on-line sistema samo prebacim odgovarajucu sumu sa tekuceg racuna na internet racun.

Jedino je to zeznuto da ako tebi neko placa na PayPal, onda nemozes da podignes taj novac (posto misli da si u madjarskoj ili hrvatskoj, ili gde se vec registrujes, pa automatski hoce da prebaci pare na racun banke sa kojom ima ugovor u toj zemlji ili sl.). Mzes da ga potrosis tako da ces platiti nesto sa Paypalom.
Korisnikov avatar
By unic0rn
Zone jesi li kupio bruseve il jok? :P
Korisnikov avatar
By unic0rn
Originally posted by blenta
Originally posted by Zonche!
Originally posted by unic0rn

blenta mode on

da ukucasvas srpsku karticu
i to radi zato sto
provera validnosti kartice pri kupovini
provarava broj kartice - cvv2 - expiry - adresu (as in Miki Mausa 23)
ne proverava grad i drzavu, broj telefona i email
bar kod nas ne

blenta mode off
NOW WE ARE TALKING!!! :lol:

Dobro, ja iskreno ne razumem funkciju paypal-a kao takvog i zato ne znam nista o tome. Ja kapiram da ja tu sad na taj paypal treba da uplatim neku lovu ali ne znam da li to treba da se povezuje sa karticom ili da uplatim na taj svoj paypal racun pare sa moje kartice. Im just a confused uninformed boy.

I just want my bling bling.

Dakle, otvorim paypal cro, upisem sve podatke koje treba i koji su tacni samo stavim Cro. I onda? :blush:

JA
NECU
OVAKVU
NAJAVU!
:shok:
ZBOG?!?!
Korisnikov avatar
By erkondisn
Originally posted by XerYuS

Jedino je to zeznuto da ako tebi neko placa na PayPal, onda nemozes da podignes taj novac (posto misli da si u madjarskoj ili hrvatskoj, ili gde se vec registrujes, pa automatski hoce da prebaci pare na racun banke sa kojom ima ugovor u toj zemlji ili sl.). Mzes da ga potrosis tako da ces platiti nesto sa Paypalom.
e ne moze to...

dakle zaboravite na bilo kakvo primanje para preko paypala...

i ja sam mislio da ovako to funkcionira, no u stvarnosti ti korisnik jednostavno ne moze poslati pare pa se mozes slikati :sigh:
Korisnikov avatar
By Zonche!
Ma ne treba mi da primam pare vec samo da kupim nesto.
Korisnikov avatar
By Mars
Retko duhovit naziv teme.

:B
Korisnikov avatar
By helsinki
Da li je neko u Srbiji koristio pay pal?
Nesto blize informacije,neko?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!