Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Mars
Nekako bih ja to pre gradivno nego zbirno...

Nebitno.
Korisnikov avatar
By Burak
U svakom slučaju ne mogu vjerovati da su u državi jači neki Mitrović i harmonikaš Saša Popović nego ragulatorni organi republike Srbije. dno_dna
Korisnikov avatar
By Srklet
meni je super kako je xanax dosao vrlo brzo do suptilne, ali ipak lako prepoznatljive islamofobije. samo je falilo da spomene kak su muslimani genetski koljaci.

OT> jedna od odvratnijih pojava u ljudskoj povijesti.
iako, ako bismo žižekovski radili gradaciju, (npr) inke su ipak mnogo vise najebali.
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Burak
Originally posted by Burak

Antisemitizam i u "Dvoru":
Miloš Bojanić: Jevreji su nam doneli rak!
http://www.facebook.com/notes/fb-magazi ... 9351022157
grrrrrrrrrrr hoće li KONAČNO JEBENI RRA UKINUTI OVU EMISIJU A NE IM DODJELJIVATI SAMO OPOMENE I KAZNE NA NIVOU ONIH KADA U SREDNJOJ ZAKASNIŠ NA ČAS?!?!?!?! :wtf: :pljuje:
Izvinjavam se što galamim ali...
Nemo` da tvoja, na antisemitizam osetljiva, duša više pati, Sisolićka je isterana sa Dvora zbog govora mržnje, a i TV Dnevnik ju je uvrstio među Vesti dana, tako da će sad ova mala klošarka morati da objasni svoje stavove i reči.
Korisnikov avatar
By SloveniaBoy
Originally posted by XanaX

A priča o Palestini i Izraelu je puno kompliciranija od onog jednostavnog "oteli zemlju Palestincima".
Hvala... konačno glas razuma.

Mislim da ne možemo globalno odgovorit na fenomen antisemitizma, jer ta u različitim formacijama postoji svuda gdje so Židovi bili prisutni u velikim brojima (Rusija, Polska, Njemačka, Španjolska, Arabske zemalje,...).

Prije nekoliko mjeseci prevodio i dopunio sam članak o "razlogih" za antisemitizam. Na interesantan način prikaziva, da samo jedan razlog nije dovoljan i da so često razlogi za podrške antisemitizma kompletno suprotne logici. Primjer:

Mržnja Židova zbog njihovog bogastva.
Ruski i Polski Židovi bili so najsiromašniji dio ljudi, bez ikakvog ekonomskog utjecaja na državu, a bili su mrženi više od vsih ostalih socialnih grupa.

Odabrano ljudstvo
Njemački Židovi potpuno so odbacili teoriju "odabranog ljudstva". Ali Holokavst je počeo točno u Njemačkoj.
Hrščanske i islamske grupe tvrdijo da so "odabrani ljudi", ali čini se da jih antisemiti dobro toleriraju. ;)

Grešni guž
Neka skupina več mora biti mržena, da bude učinkovit žrtveni jarac. Ova teorija onda ne uzrokuje antisemitizma.
Hiler vjerojatno ne bi bio prihvačen ozbijno, ako bi tvrdio da su midgeti oni, koji uništavaju naše društvo.

Bogoubica
Krščanska Biblija kaže da su Rimljani ubili Isusa. Tvrdnja, da su Židovi ubili Isusa došla je nekoliko stotina godina kasnije. Do danas so svi kredibilniji historičari odbili teoriju, da so Židovi odgovorni za smrt Isusa.
Zašto onda ne postoje anti-Rimljanske mržnje kroz historiju?

Vatikan je 1963 godine formalno odbio tvrdnju, da so Židovi ubili Isusa. Ni izjava krščanskih vlasti nije smanjila mržnje.

Outsiderji
S prosvetljenstvom u kasnom 18. stolječu, milijuni Židova (posebno u Zapadnoj Evropi) željeli su se potpuno asimilirat. Njemački Židovi sebe su smatrali jedino za Nijemce. (Kada su u kasnom 20. stolječu ortodoksno vjerni i siromašni Polski Židovi bježali na Zapad pred pogromima i željeli imigrirat u Njemačko, Njemački se Židovi nisu slagali. Rekli su: mi nemamo ništa zajedno.)
Znači, antisemitizam treba biti zaustavljen. Umjesto toga, Nacisti so izmislili novu teoriju: Mi vas ne mrzimo, zato što ste drugačiji, nego zato što pokušavate postati kao mi. Ne možemo vam dozvolit da zarazite našu arijsku rasz uz vaše lošije gene.

Rasna teorija
Najvažniji problem s ovom teorijom je da je sebi kontradiktorna: Židovi nisu rasa. Svatko može postati Židov - pripadnici svih rasa, vjera i boja u svijetu su to učinili u jednom ili drugom trenutku.

Kontradiktorika je češta i drugim teorijama: Židovi so krivi za ratove a mnogi Židovi i posamični aktivisti kritizirani su kao pacifisti. Židovi su kapitalistički izrabljivači (SAD) i revolucionarni komunisti (Rusija).

Čini se da Židovi jednostavno ne možejo pobijediti.

Slika
Korisnikov avatar
By Galadriel
Originally posted by SloveniaBoy

Mržnja Židova zbog njihovog bogastva.

Ruski i Polski Židovi bili so najsiromašniji dio ljudi, bez ikakvog ekonomskog utjecaja na državu, a bili su mrženi više od vsih ostalih socialnih grupa.
Ovo neboldovano važi i za kosovske Albance, koji uzeše parče države.

Ono oko autsajdera samo sebe objašnjava.
Korisnikov avatar
By SloveniaBoy
Nisam siguran ako je sasvim relevantno, ali to je več druga diskusija.
Korisnikov avatar
By Galadriel
Htela sam da dam primer kako to što ih je većina socijalno nisko ne znači da ne predstavljaju potencijalnu opasnost po suverenitet ili manje. Pročitaj prvi post na ovu temu, da se ne ponavljam. :)
Korisnikov avatar
By Srklet
nisu kosovski albanci ni priblizno uzeli parce drzave koliko je truda sa srpske strane ulozeno da im se to parce da.
aparthejd cesto zavrsi porazom onih koji ga provode. bila rijec o JAR-u, srbiji/kosovu ili izraelu.
Korisnikov avatar
By 2kune
zašto je ova tema aktualna upravo sada, za vala hladnoće, kad se masovno potpaljuju peći? :evilwait:
Korisnikov avatar
By svejedno

A priča o Palestini i Izraelu je puno kompliciranija od onog jednostavnog "oteli zemlju Palestincima".
zapravo, mislim da je htela da kaze potpuno suprotno, but this^ is an interesting take on the subject ,)

salim se, jel:
Originally posted by svejedno
Originally posted by Evdokija
Originally posted by svejedno

..

lm, taj razlog o kome pricam je isti razlog iz koga izrael sada ubija palestice - 'vi niste mi'.
a nije.
oni oce da im otmu zemlju.
eh...celo to sranje je malo mnogo komplikovanije & malo mngo dugo traje...al svede mu se, na kraju, na 'vi niste mi'.
Korisnikov avatar
By 2kune
a što sa antiromanizmom? da to mećemo pod DiP ili pod Kulturu i Umetnost? :retard:
By XanaX
Originally posted by Popeye

meni je super kako je xanax dosao vrlo brzo do suptilne, ali ipak lako prepoznatljive islamofobije. samo je falilo da spomene kak su muslimani genetski koljaci.

OT> jedna od odvratnijih pojava u ljudskoj povijesti.
iako, ako bismo žižekovski radili gradaciju, (npr) inke su ipak mnogo vise najebali.
Vi zbilja imate vrlo izražen antitalent za otkrivanje suptilnih- no brzih islamofobija... Što je pomalo čudno za Bosanca, no dobro...

Ono što sam napisao, a ticalo se islama (pisati, u 21. st. o antisemitizmu, a ne spominjati islam je ipak glupo) nije priča o franjevcima u srednjoj Bosni, ili muslimankama koje su im zvonile na tornju, niti o nekoj staroj nani iz jedne stre priče koja je znala pitati mog starog (kao klinca) je'l se zapaljen fenjer, pa da počne mrs - dakle, ne o toleranciji islama i judaizma (koja je trajala vrlo dugo) nego o prekidu iste i radikalnim islamskim pogledima na ostale religije.

Ono što je nedavno izjavila Aida Rašljanin (iz Sandžaka) jest čisti "uvoz", vjerojatno od Muslimanske braće, i bez obzira što govori samo o "pokrivanju" muslimanki, vrlo brzo dolazi do suptilnog anti-everything-that-isn't-Muslim...
Toga recimo za vrijeme "Bolesnika na Bosforu" i kasnije, pa do danas u Bosni nije bilo.

Kao što se agresivni stavovi poput Libermanovih (moldavski i ruski Židovi) u Knessetu možda vrhunac radikalizma od "znamenitog rukovanja". Radikala ima posvuda...

Btw. slažem se s onim što ste napisali o Španjolcima i Južnoj Americi, to je (za poznatu povijest) bio vrlo vjerojatno najveći holokaust počinjen nad jednim narodom / populacijom (15 milijuna u par godina, tako nekako?).
Korisnikov avatar
By Srklet
tvoje pisanje o islamskom antisemitizmu sadrzava i primjere mirnog suzivota muslimana s drugim religijama, koje si zapakirao u objasnjenje u stilu 'jer im je to bio podli interes', sto mi se ne cini posebno drukcijim u odnosu na standardne antisemitske kliseje o iskonski zlim židovima, koji ti prijatelj moze biti samo iz nekog svog skrivenog podlog interesa.

takodjer, dehumaniziras muslimane kad naglasavas da je islam not just another religion (kao krscanstvo, judizam i ostale divne europsko-bjelacke religije koje su kao nesto bolje od islama), nego totalitarni way of life, a kojem se jel svaki musliman bespogovorno i bezumno podvrgava. otprilike kao sto katolici nikad ne jebu tudju zenu ili ne lazu, jel. nikad! :D
sto ih cini ljudima, jel, a muslimani su samo islam-roboti kojima religija diktira da nam rade o glavi. riiiight. :roll:

no, da naglasim da ti i ja ne pisemo s iste ideoloske, pa ni religijske pozicije, s obzirom da je za mene svaka jednoknjigaska religija jednako (ne)vrijedna, dok ti ocito imas neke preference.

nadalje, smatram da antisemitizam zasluzuje izdvojenu poziciju unutar brojnih anti-izama ovog svijeta, ali ne da se s te pozicije onda pljucka po islamu. jer mi se cini beskrajno licemjernim da neki europski bijeli judeo-krscani dociraju muslimanima zbog ama bas svega onog sto su ti isti europski bijeli judeo-krscani i sami napravili ili jos uvijek rade. ćutim orijentalizam u onom tvom postu, that's all. ;)
Korisnikov avatar
By Srklet
p.s.
nema sumnje da o ovoj tematici znas beskrajno vise nego ja, ali me i dalje zulja tvoj pristup. i'm not sure if i really did put my finger on it...
By XanaX
Ok, ponavljam.... Da, moglo bi se reći da sam pišući o muslimansko-židovskom suživotu ispisao to tako, da se može interpretirati onako kako si ti učinio.

Dakle, suživot muslimana i židova u npr. Španjolskoj je staro nasljeđe , nasljeđe onog "otvorenog" islama koji je prihvaćao/prihvaća (kako se u islamu kaže za židove) i "Mojsijevu zajedincu". Islama koji ujedno prihvaća Muhameda kao zadnjeg proroka, ali uvažava ono što je zajedničko (a toga je podosta) između židovstva i islama.

Također, da se vratim na Bosnu, da nije bilo Osmanlija, ne bi se niti sefardski Židovi spasili, ne samo u Bosni, već i u mnogim drugim zemljama.

Napominjem da je islam "put" jedino itd. upravo zato što je radikalni oblik islama prihvatio taj stav, i smatra islam JEDINIM putom do Dženetta i sl. Iskreno, kakve veze imaju Bosanci (bilo koje vjere) sa svojom "hebeš život bez rakije i ---- bez čakije" s nekim Arapima koji vješaju ljude po trgovima?

Sad sam opet napisao nešto što se može različito protumačiti, no, oni kojima je namjenjeno - shvatit će.

Također, ponavljam se, no dobro, primjere muslimasko-židovskog suživota jesam prvenstveno "objašnjavao" kao nekakvo, prikriveno "iskorištavanje" Židova i da, tu sam pogriješio, htio sam biti "down-to-Earth", ali evo, sad mogu napisati da se nije radilo samo o interesu, nego i o bliskosti dviju religija, vjera koje su, začudno, pronašle formu zajedničkog življenja.

I uvijek me oduševi kada pronađem kakav "islamski" tekst koji govori o Židovima kao "starijoj braći". Nažalost, sve su to većinom stari spisi, jer danas Izrael i Palestina razdvojiše židove i muslimane...

Ali, ponovit ću: "priča o suvremenom Izraelu je puno kompleksnija od onog 'oteli zemlju Palestincima".
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by bern

Ne mislim da je to baš tako naivno. Mladi danas ne znaju mnogo o krupnim temama. Ne znaju šta je fašizam, zašto je opasan, kako ga prepoznati. Ne znaju šta je diskriminacija...
Pa kao što je sam Miloš Bojanić rekao u prošlom rijaliti šou-u (mislim da je bila farma):

JAO, KAKO SU OVA DECA GLUPA!!

I pošto neprekidno pod*ebava sve i svakoga na fini način, jer je vrhunski sociopata sadista, onda je iskoristio i ovu priliku da istovremeno izbaci Maju sa Dvora i da malo podbode hipnotisanu omladinu koja se da voditi kanapom provučenim kroz nosnu alku
Korisnikov avatar
By Srklet

Iskreno, kakve veze imaju Bosanci (bilo koje vjere) sa svojom "hebeš život bez rakije i ---- bez čakije" s nekim Arapima koji vješaju ljude po trgovima?
iskreno, nevjerojatno je kako ti serijski uspijeva proizvesti svaki narod ili religiju kojoj ne pripadas (sto je inace vrlo malogradjanski u sustini) u najgori ili najblesaviji stereotip.
ja kao bosanac (bilo koje vjere) nikad ne pomisljah da je bosanac netko ciji je credo 'jebeš život bez rakije i bez čakije', ali zato postoje ljudi poput tebe koji ce bosance o tome informirati. odnosno, informirati ih kako se na njih gleda i na koju ih se rimovanu frazu svodi.
jednako tako, arapi ce postati oni koji vjesaju na trgovima, sto je vec potpuni ekvivalent neko hamas-authored skolskog udzbenika o zidovima i izrealu.

no, u sred sveg tog ponizavanja bosanaca i arapa, kao i islama usput, you were making a point da bosanski musliman i saudijski musliman nemaju neke velike veze. s time se definitivno slazem (i zato jer bas lijepo diskreditira tvoje prethodno uvjeravanje o jednom islamu svugdje i svagda), jer mislim da saudijski islam i vlast koja iz njega proizilazi imaju mnogo vise zajednickog s avigdorom libermanom (kad si ga vec spomenuo). covjekom koji inace drzi jednu od kljucnih pozicija izraelske vlade sa svojim 'hebeš palestinca koji je živ'.
danas Izrael i Palestina razdvojiše židove i muslimane...

Ali, ponovit ću: "priča o suvremenom Izraelu je puno kompleksnija od onog 'oteli zemlju Palestincima".
ovo je onaj dio rasprave u kojem se ti razotkrivas kao strastven i jednostran odvjetnik izraela kad je rijec o sukobu s palestincima ili ces ovoga puta ipak iznenaditi? :trep:

rasciscavati kompleksnu proslost u stilu 'tko je prvi poceo' nema smisla, no mislim da ima smisla pitati i izrael i arapski svijet sto su oni spremni uciniti da židovi i muslimani ne budu više tako razdvojeni.
je li židove muslimanima priblizava pokolj na brodu s humanitarnom pomoci? približava li ždove muslimanima blokada? približava li židove muslimanima što su palestinci koji žive u izraelu građani drugog reda? približava li židove muslimanima da izrael, koji se tako rado busa u prsa kao 'jedina demokracija na bliskom istoku', oplakuje mubarakov pad? hoce li židove muslimanima pribliziti sva ona totalno nepotrebna naselja na palestinskoj zemlji, ta imperijalna ekspanzija na racun manje vrijednih muslimana, za koje sucuti nema?

sva ova pitanja su zapravo na temu budućnosti. pa i izraela. koji tako čvrsto i nemilosredno brani svoje nacionalne interese da im odmah ujedno i šteti.
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by Miloš Bojanić

JAO, KAKO SU OVA DECA GLUPA!!
Kako? Paaaa... Otprilike kao penzineri... S tom razlikom da su penzioneri nekad nešto znali pa su izlapeli... Ovi se takvi rodiše... I to bez penzije...
Korisnikov avatar
By Srklet
glupa djeca najvise govore o tome kakvi su im roditelji.
Korisnikov avatar
By 2kune
popaje dušo, nemoj vrijeđati pametnu djecu...
Korisnikov avatar
By Srklet
nikad, njih dovoljno jebu prosvjetni radnici.
Korisnikov avatar
By 2kune
jesi li svjestan da si sada pohvalio školski sistem? :drama: elem, ako su djeca zaista pametna, kako to da ih budale po školama uspiju jebat? :trep:
Korisnikov avatar
By 2kune
da... tvoji roditelji nisu dovoljno velboyasti... :giggle:
Korisnikov avatar
By SloveniaBoy
Originally posted by Popeye
je li židove muslimanima priblizava pokolj na brodu s humanitarnom pomoci? približava li ždove muslimanima blokada? približava li židove muslimanima što su palestinci koji žive u izraelu građani drugog reda?
Stvarno mi se čini interesantno, da bilo koja tema, koja spomenjuje Židove ili Izrael postane bojište, gdje se izlije gnjev nad ovo uvijek krivo stranu.

Govoriš o stvarima kao advokat "uvijek nevine i nikada krive" takozvane palestnske strane. Bio sam več u Izraelu i znam kako apsurdna je izjava o "građanima drugog reda".
Upitaj milijun Araba koji žive u Izraelu, zašto z obzirom na nacionalni ponos, ne idejo i živijo u susednjim zemaljama (izuzimajuči ideološke tendecije, kakve se stvarajo i izmedu odredenih islamskih grupa na Balkanu). Ako več pričamo na Gej sajtu, možeš i da upitaš gej Arape, zašto tražijo pomoč i zaščitu zločeste zemalje, zvane Izrael.
Nije potrebno biti Einstein (uf, ponovo Židov!), da situacija Izrael - Palestina sliči na Srbiju - Kosovo. Priznali ili ne.

A što se tiče "humanitarne pomoči" - vjerojatno misliš na "humanitarni brod", na kojem je bilo 700 islamističkih ekstremista i brod na kojem je bilo pronadenih stotine komada oružja? Da, stvarno mi se čini kao miran brod.
Ali slažem se, da jo ime "humanitarna" čini nevino u očima neinformirane javnosti.

Poruka se, interesantno, poklopi sa prethodnom teorijom o grešnom gužu. Nekada so to bili "zločesti Židovi", danas je to sasvim jednako "zločest Izrael". Zločest na osnovi netočnih, pogrešnih i lažnih informacija kakve su ljudi širili u prošlosti, i kakve nažalost u postu pišeš i sam.

Ali hvala Bogu za Izrael usred Arabskog svijeta. Ako ne bi bilo tamo Židova, Arabi bi se več medusobno unišitili. Tako imajo barem skupnog sovražnika. Kojeg so ukupno napali več 1948 sa deset puta jačom vojskom. I bili poraženi.
Ah, ta zločest Izrael...
Korisnikov avatar
By 2kune
ali... ali... ali... zar i arapi nisu semiti? :kosa:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!