Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By Hys.
Kako se borite sa istim? Koji su vasi mehanizmi ocuvanja zdravog razuma?
Korisnikov avatar
By Blady
Ja dozivljavam stres svakodnevno.. i pocela sam da ucim, da ga kuliram.
Uzasno lose utice, i ne zelim sebi to da dozvolim :)
Korisnikov avatar
By Hys.
Evo ja sam namerno usporila pokrete koje pravim da bih sebe samu smirila, ali nekada jednostavno zahtevi prouzrokoju stres jer ti neko sedi na kicmi i trazi 493829084903890 stvari.

:dubokodise:
Korisnikov avatar
By Blady
^ Slazem se.. onda sednes i razmisljas da li to zaista tebi treba u zivotu?
Da se tako potresas.. i sta sve moze da ti donese :( ...
Uzmi da radis nesto, sto bi te ucinilo "laksom" :kiss:

Ili cak, idi pa se istresi na necemu :D i to pomaze...
Korisnikov avatar
By Hys.
Uzecu da radim nesto sto ce da mi pomogne-sto kaze sejlorce, spavanje. Ima da legnem i da spavam i spavam.
Korisnikov avatar
By starsailor
ja u takvim situacijama samo cekam da se docepam kreveta, cebe iznad glave i ko garfild.
Korisnikov avatar
By blabla54380
pa dobro zavisi sta je uzrok stresa, al nekako iz svog iskustva kao i drugih ljudi dobar deo stresa dolazi od preteranog razmisljanja i davanja odredjenim stvarima na bitnosti a one to y stvari i nisu. moj mehanizam je tako sto zamislim neku ql osobu koja drzi pljugu i nonstalantno odreaguje na odredjeni stresogen, a onda ja istripujem da isto to uradim. a kad to ne pomaze onda kokain :smeh:
Korisnikov avatar
By Marvin
jedem neverovatne količine hrane i spavam neverovatno puno sati
(ovo prvo ne preporučujem)

samo, to nije kako se ja nosim sa stresom... nikako se ne nosim, ovo prosto radim, jače je od mene
Korisnikov avatar
By IriS
smejem se. na sve se smejem. to mi je glavni mehanizam odbrane.
a kad me spuca posle tog smejanja, samo bih spavala. onda spavam i probudim se cvetna i proletna :cvetduga:
Korisnikov avatar
By Burak
Не проживљавам га често, али кад дођу стресни дани борим се против њега разним средствима од којих издвајам само неке:
1. Попијем не онај лажни из продавнице него домаћи чај против стреса и депресије (ако неког занима - написаћу рецептуру справљања)
2. Проводим доста времена са пријатељима - оним који ми увијек знају поправити расположење; никако са оним а ла шпанска серија који стално кукају и оптерећују проблемима
3. Изласци и провод уз коју чашицу жестоког пића
4. Секс
5. Избјегавати самоћу јер повећава ниво стреса.
. . .
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Sprinter

pa dobro zavisi sta je uzrok stresa, al nekako iz svog iskustva kao i drugih ljudi dobar deo stresa dolazi od preteranog razmisljanja i davanja odredjenim stvarima na bitnosti a one to y stvari i nisu. ...
Procitah skoro bas savet vezano za to, mada je to vise briga, kada brinemo zbog buducnosti i zamisljamo sve nesto naopako, a onda bivamo jos zabrinutiji. Treba razmisljati o verovatnoci, kolika je zaista verovatnoca da se to desi. I onda ako nije verovatno, nego je to neka najneverovatnija mogucnost koju smo mi zamislili i brine nas, pretpostavljam da treba da objasnimo sebi da to i nije bas mnogo verovatno te nema tolikog razloga za brigu. Samo ako se to moze naravno... ;) Ja imam obicaj da zamislim najneverovatnije mogucnosti i pozitivne sto nije lose, ali ponekad negativne sto je lose... odsad cu probati da sebe ubedim tom verovatnocom koja postoji da se to (ne)dogodi ;)
Korisnikov avatar
By Ferdie
Ja sam pod stresom već godinama, ali posedujem ogromnu dozu urođenog optimizma, pa sam valjda zbog njega još pri zdravom razumu... :lood:

I da, da mi nema kompjutera, pukla bih davno...

I spavanje, naravno, što više spavanja i dobrih prijatelja...Eto, meni je dobar lek protiv stresa i to što svraćam na ovaj forum...:D
By RuznaGlupaZla
1. Uvedem striktno pravilan ritam spavanja i budnosti - rano lijeganje i ustajanje.
2. Fizička aktivnost, brzo hodanje mi je maksimum :drama: ali opušta me uz neku brzu muziku i privremeno sklanjanje misli od problema pritom. Hodam, slušam i dam sebi malo mira.
3. Posebno obratim pažnju na ishranu, naročito pojačam narandže i limun zbog vitamina C
4. Nipošto cigarete, nipošto alkohol, to je samo dodatni stres za organizam.
5. Više vremena nego obično provodim u radu.

To za hroničan stres.

Za kratkotrajne stresne situacije sretnjeg intenziteta nemam recept, tu se pomalo gubim, a kad su zbilja ozbiljne "robotizujem" se nekako spontano i odradim smireno kako najbolje mogu, i obično ispadne bolje od očekivanog.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
ignore ignore ignore

mada nemam nekih puno stresnih trenutaka u poslednje vreme.

a inace kad sam umoran i boli me glava mogu da dobijem sedmicu na lotou i da se onako slabo obradujem a kad sam odmoran mogu i da se slupam na ledu i da se radujem tome ko deteretard :retard:
Korisnikov avatar
By 2kune
stres je zdrav za društvo izvanrednog stanja. :sudija:
Korisnikov avatar
By Mage
Meni sport pomaže :) Zatim mašta, zamišljam neke druge svetove i realnosti... i tako. Trudim se da sebe što manje izlažem stresu (mada je to nekad neizbežno jel). Vodim se onom logikom: ti se trudi da budeš što bolji, ali većina stvari ipak nije pod tvojom kontrolom i toga budi svestan. Jednostavno biće šta će biti i nema poente puno o tome razmišljati... no nekad je to jače od nas.
By RuznaGlupaZla
Originally posted by Mage
Vodim se onom logikom: ti se trudi da budeš što bolji, ali većina stvari ipak nije pod tvojom kontrolom i toga budi svestan.
Ispravno, kad daš sve od sebe onda i ako ne ide sve onako kako bi čovjek bio zadovoljan, bar je savjest mirna.
Korisnikov avatar
By Belanos
radim gluposti i obicno budem opasan po sebe :dina: i onda se osecam super
Korisnikov avatar
By Darling
Sport i muzika su moj spas, posto sam od onih koji drze sve u sebi, dok ne puknu. Naucila sam vremenom da se cesce "filtriram" i da, pre svega, stavim mnogo toga na ignor da bih postedela sebe nerviranja.
Korisnikov avatar
By sunflower5
Ja u takvim situacijama bas ne mogu da spavam. :shrug:

Tesko se borim sa stresom. Cesto ne mogu da ga kontrolisem, niti da se opustim, sta god radila. Sva sreca, pa nisam imala nekih situacija koje su jako stresne za coveka, ali i ovaj ucestaliji stres manjeg intenziteta bas zna da me optereti. Setnje, muzika, druzenje, rekreacija... sve to malo pomogne, ali sredim se tek kad mi prodje uzrok nerviranja.

Znam, necu dugo. :D
Korisnikov avatar
By maka
Originally posted by starsailor

spavanjem. sto vise sna.
beg u san - moje staro oruzje

mada trenutno mislim da me najvise RAD oslobadja od stresa. bilo kakav rad, nebitno dal sredjujem dvoriste ili citam knjigu. samo nesto konstruktivno da uradim sa sobom i sve bude ok.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!