Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Spavanje i buđenje

zaspim čim prilegnem
17
17%
vrtim se u krevetu pola sata, pa zaspim
14
14%
ne mogu da zaspim par sati
3
3%
patim od insomnije
3
3%
lako se probudim
15
15%
lako se probudim
15
15%
treba mi do pola sata da se rasanim
9
9%
ne mogu da se probudim par sati
4
4%
kad jednom zaspim, više se ne budim
6
6%
kad se jednom probudim,više ne spavam
5
5%
šta te boli klića, kravo :shamar:
7
7%
Korisnikov avatar
By IriS
Koliko vam je teško/lako da zaspite?

Koliko vam je teško/lako da se probudite?

i bonus: kakvi ste ujutro kad se probudite? :zev2:
Korisnikov avatar
By Blady
Pre sam imala problem sa tim, spavala sam jako malo, mozda po tri sata.. imala sam utisak da se vise odmaram, nego sto spavam...
POsle se to regulisalo, a u poslednje vreme, isto manje spavam.. mislim da mi se nedovoljno iscrpi organizam, pa zato.
Nekada mi je tesko, a nekada ustajem kao iz topa... ujutru sam ok, identicna kao i u toku dana...
Korisnikov avatar
By IriS
ja zaspim u roku od odma'! :adiktusha:
nisam od onih koji prebiraju po glavi sva dešavanja koja su pregrmeli tog dana... legla sam da spavam, onda i spavam.
najgore je kad legnem sa namerom da čitam knjigu, recimo oko 23h... i zaspim posle 5 minuta :jbg:
žena mi redovno skida naočare i izvlači prst iz knjige :blentavi:

a budim se ko kreten. čim otvorim oči ja iskačem iz kreveta. ko da sam rasla u internatu. samo ne nameštam krevet, za to sam suviše lenja :blentavi:

a ujutro sam sasvim funkcionalna... sem kad sanjam nešto, pa ne mogu da se rasanim pola dana i mislim da se to što sam sanjala zaista dogodilo :nesiguran:
btw, nikad ne sanjam neke karakondžule već sve realne snove.
Korisnikov avatar
By acid drop
uglavnom se prevrćem pola sata pa zaspim.
kad se probudim, kako kad.. nekad teško ustanem, nekad kao da nisam ni spavala.

inače, imam lak san.. :retard: najmanji šum me probudi.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ukoliko nisam baš premoren, ne mogu odmah da zaspim.
Ukoliko imam dosta problema na pameti, vrtim se i satima, ali inače do pola sata.

Ukoliko imam obaveze, ustajem bez problema, čim sam van kreveta duže od 10ak sekundi, nemam potrebu da se vratim u isti.
Ako nemam obaveze, umem da se izležavam sigurno još sat, dva.

Iako nemam lak san da me probudi bilo šta, ne mogu nikako da zaspim uz upaljen tv, pa i da je zvuk isključen.
Treptaj svetlosti pri promeni scena me užasno nervira!
By str00ja
Zju, ja sve obrnuto od vas dve... Znaci prvo imam problem da se oteram u krevet, onda kad se oteram, umem da lezim i po par sati, i da razmisljam o kojecemu, od sitnica iz prethodnog dana, do tako nekih mi zivotnih pitanja... Uglavnom slusam neku muziku, ona mi zapravo pomaze da lakse zaspim, bez nje mi jos gore, mada sam primetio da se nekad i zaslusam pa od toga ne spavam :giggle:

Onda kada napokon zaspim, u principu se ne budim, retko kad, ali zato ujutru da se probudim - ko iz mrtvih da se dizem. Nema veze dal sam spavao 4 sata ili 12 sati - meni treba vecnost da se probudim, razbudim, tu ne pomazu ni alarmi, ni ljudi koji me bude, nista, znaci znam po sat vremena da ustajem + sam prvih par sati ko drogiran... Zlo.
Korisnikov avatar
By nsc
Originally posted by IriS
ja zaspim u roku od odma'! :adiktusha:
nisam od onih koji prebiraju po glavi sva dešavanja koja su pregrmeli tog dana... legla sam da spavam, onda i spavam.
a budim se ko kreten. čim otvorim oči ja iskačem iz kreveta. ko da sam rasla u internatu. samo ne nameštam krevet, za to sam suviše lenja :blentavi:
a ujutro sam sasvim funkcionalna...
isti slucaj sa mnom
Korisnikov avatar
By mOwbid
aj ozbiljno...
Bilo gde, bilo kad, sa bilo kim, bilo kako mogu da zaspim. Kad mi se uopste ne spava, a hocu, treba max 45min, a inace brzo zaspim...I puno spavam...
A budjenje... :shrug: tesko se budim i treba mi bar 1h da dodjem sebi... Mrzim kad me neko probudi! Da! Tebi kazem! :evil:
By Glasnik
Originally posted by Dirrty

Ukoliko imam dosta problema na pameti, vrtim se i satima, ali inače do pola sata.

Ukoliko imam obaveze, ustajem bez problema, čim sam van kreveta duže od 10ak sekundi, nemam potrebu da se vratim u isti.
Ovako nekako... :)
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Hm.
Ne ležem dok nisam iscrpljen. Nije bitno kada je to.
Naprosto mi nije bitno koliko kasno ću da zaspim. Čak i ako imam sutra da se budim rano, zaspim kasno, probudim se rano, profunkcionišem jako dobro, i nadoknadiim propušteno narednu noć.

Dakle legnem kada sam baš iscrpljen i zaspim u roku od odmah.
Ali ako se budim, a nemam ništa preterano bitno ujutru, kao da se budim iz mrtvih.
Užas živi.
A ljudi imaju naviku da mi govore informacije neke bitne, tako oko sedam ujutru ili ranije... :wtf:
Ja se ujutru probudim i ničega se ne sećam.
Pa u toku dana uđem u neke rasprave, gde mi govore da su mi "rekli".
Korisnikov avatar
By EYA
ne mogu da zaspim kad ja hocu, nego kad sve sto imam da promislim lepo sortiram... obicno to sabiranje utisaka i pravljenje planova traje oko pola sata, ali nekad se desi i duze.
nemam problem sa tim, zapravo uzivam u tom vremenu i smatram ga vrlo korisnim po mentalno i emotivno zdravlje.
ponekad ne spavam satima, iako mi se jako spava, jer me nesto uzbudjuje, facinira, jako to zelim... pa onda tu buducu situaciju razradjujem do sitnih detalja, ukljucujuci i citave dijaloge medju ljudima. i to mi prija :eya:
jedino kad se zalim su extremne situacije u kojima nesto ne mogu da savladam, pa se sve misli vrte u krug, a to me umara.

najsladje se budim kada ne zvoni sat, niko me ne zove niti dira, nego kad se dovoljno naspavam pocnem polako da se vracam iz astralnog sveta i u toj medjuzoni volim da ostanem sto duze, polubudna, poluuspavana... i jos malo mastarim :zvezda:
volim da se izlezavam u krevetu kad se probudim, da ne moram odmah da iskacem i nekud idem.
kad moram da navijem sat, to uradim tako da mi prvi put zvoni pola sata pre nego drugog puta, pa se obradujem kad skontam da mogu jos da spavam, zatim za pola sata kad zazvoni ja ga jos jednom stavim na snuz i posle 9 minuta ustanem bez problema :lol:
jedini izuzetak od ovog rituala pravim kad idem negde na put pa treba da ustanem ono kao 3-5 h ujutru. tad skacem na prvo zvono i izlecem iz kreveta... avantura me doziva :skuter:

uvek sam bila nocna ptica, pa sve sto volim da radim bolje radim i vise uzivam nocu, nego danju kad to radim. ako ustanem rano ujutru, a to je izmedju 6 i 9, mogu da odem na posao, radim sve sto treba, ali sa pola snage i uma.
tek posle 10 zaista profunkcionisem ko covek, a najbolju energiju dobijam oko 16h i tad za mene realno pocinje dan... posle toga koliko god da sam vec bila umorna, odjednom zivnem. i kad god mogu, organizujem svoj zivot tako da se zaista tad i budim :sunce:

ne podnosim da me neko budi tako sto me zove po imenu :smug:
ne volim da cujem reci: ustaj, pozuri, kasnis i slicne pretnje :odbij:

volim da me bude sa: sreco, mazo, budi ce ljubavi, poljupcima, mazenjem :meda:

za sex cu se uvek rado probuditi u bilo koje doba dana ili noci :njami:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Originally posted by KorvinOdAmbera

Hm.
Ne ležem dok nisam iscrpljen. Nije bitno kada je to.
Naprosto mi nije bitno koliko kasno ću da zaspim. Čak i ako imam sutra da se budim rano, zaspim kasno, probudim se rano, profunkcionišem jako dobro, i nadoknadiim propušteno narednu noć.

Dakle legnem kada sam baš iscrpljen i zaspim u roku od odmah.
Ali ako se budim, a nemam ništa preterano bitno ujutru, kao da se budim iz mrtvih.
Užas živi.
A ljudi imaju naviku da mi govore informacije neke bitne, tako oko sedam ujutru ili ranije... :wtf:
Ja se ujutru probudim i ničega se ne sećam.
Pa u toku dana uđem u neke rasprave, gde mi govore da su mi "rekli".
Bas ovako.

Osim sto se jako jako jako tesko budim, mslim, probudim se ali ne da mi se da ustanem iz kreveta :sigh: A ako ustanem onda sam ko hipnotisan, radim uobicajene jutarnje stvari i kasnije se nicega ne secam :retard:
Korisnikov avatar
By Ferdie
Teško se budim, a kad se probudim, gnjavim se pola sata po krevetu...I treba mi dva i po sata da se spremim za posao... :drama: A koliko mrzim rano ustajanje...Bolje da ne pričam...:mad:
Korisnikov avatar
By IriS
Originally posted by mOwbid

aj ozbiljno...
Bilo gde, bilo kad, sa bilo kim, bilo kako mogu da zaspim. Kad mi se uopste ne spava, a hocu, treba max 45min, a inace brzo zaspim...I puno spavam...
A budjenje... :shrug: tesko se budim i treba mi bar 1h da dodjem sebi... Mrzim kad me neko probudi! Da! Tebi kazem! :evil:
:pucaodsmeha:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
"kad jednom zaspim, više se ne budim" najbolje sumira moj ciklus spavanja. :)

uglavnom teško zaspim, mada sam u poslednje vreme uspeo da nađem neki sistem da ležem u otprilike isto vreme i da već tada budem prilično umoran, pa brzo zaspim. mada gledam tv bar pola sata i to me uspava. najviše bih voleo da umem to "legla sam da spavam, onda i spavam", ali ne ide.

a ustajanje najviše zavisi od raspoloženja i vremena. kad me čeka naporan (pre dosadan) dan na poslu, jedva se izvučem iz kreveta. pogotovo sada kako je hladno, a zakidaju na grejanju. ali ako je lep dan i dobro sam raspoložen, ustajem odmah.

ako znam da moram da ustanem u određeno vreme (tipa da ne zakasnim na posao), onda ne volim da se izležavam. alarm mi zvoni na knap. to je zbog toga što više volim tih sat vremena dodatnog, neprekinutog sna nego alarm koji zvoni 5 puta i ustajanje koje traje sat vremena. :budilnik:

ali najviše volim da spavam ujutru, tj. kad se probudim i znam da ne moram da ustajem. taj najslađe spavam.
Korisnikov avatar
By sunflower5
Volim kasno da ležem. :zongler:

Najčešće zaspim čim legnem. Dešava mi se da se prevrćem po krevetu ili probudim u toku noći samo kad me nešto muči ili konstantno o nečemu razmišljam.
Što se ustajanje tiče, lako se budim i brzo rasanim. :budilnik:
By Orion
Ja se polako brinem pošto zadnjih šest dana ne mogu da zaspim pre svitanja.
Korisnikov avatar
By colorado
Celog zivota patim od nesanice, s tim sto je nemam u nekim periodima.
(I kao beba sam je imao, pa su moji roditelji toliko bili ocajni i krstili me ne bi li zaspao... nije upalilo. Samo su mi nabacili bedu od religije na grbacu.)

Lako se budim, i funkcionalan sam kad ustanem. Ne volim puno da pricam doduse.

I nekako sve ono sto je Eja napisala.
Korisnikov avatar
By Madonna
poslednja opcija. :lol:
kiddin, kako kad, uglavnom zaspim brzo, nekad ne mogu. i tako.
a ujutru nemam trip da ne pričam ili šta već, sve normalno, al opet i to zavisi, nekad vako nekad nako
Korisnikov avatar
By bothways
Slicno nulli.

Zavisi... nekad ne mogu da zaspim sat-dva, a nekad zaspim odmah.

Budim se generalno lako. Ako znam da ne moram da ustanem u odredjeno vreme, onda dopustim sebi da se razvlacim. Ali ako znam da treba da ustanem da bih nesto radio, ustajem cim zazvoni drugi budilnik. :D I u roku od 5 minuta nakon ustajanja sam spreman za normalno funkcionisanje.
Korisnikov avatar
By Torry
Originally posted by Glasnik88
Originally posted by Dirrty

Ovako nekako... :)

aha, i ja
Korisnikov avatar
By elektron84
Uh, mucenje...
Sve mi je poremeceno. Lezem prilicno kasno ( tj. rano) i treba mi jedno 10h da bih bila ok.

Ako nisam bas, bas izmorena onda cu se prevrtati po krevetu i po sat, dva.

Sto se tice ustajanja...tokom zime je uzas jer mi je u sobi hladno pa mi se ne napusta topli krevetic :sanjaljubaf:
A preko leta je ok. 10h sna i budim se :D

Jedva cekam da se zaposlim da mi se sredi spavanje :)
Korisnikov avatar
By unic0rn
njah, dje me nadje. moje leganje, budjenje i razbudjivanje su sjebani za tri medalje.
Korisnikov avatar
By disaster blue
Originally posted by str00ja

Zju, ja sve obrnuto od vas dve... Znaci prvo imam problem da se oteram u krevet, onda kad se oteram, umem da lezim i po par sati, i da razmisljam o kojecemu, od sitnica iz prethodnog dana, do tako nekih mi zivotnih pitanja... Uglavnom slusam neku muziku, ona mi zapravo pomaze da lakse zaspim, bez nje mi jos gore, mada sam primetio da se nekad i zaslusam pa od toga ne spavam :giggle:

Onda kada napokon zaspim, u principu se ne budim, retko kad, ali zato ujutru da se probudim - ko iz mrtvih da se dizem. Nema veze dal sam spavao 4 sata ili 12 sati - meni treba vecnost da se probudim, razbudim, tu ne pomazu ni alarmi, ni ljudi koji me bude, nista, znaci znam po sat vremena da ustajem + sam prvih par sati ko drogiran... Zlo.
ovako nekako :)
s tim sto moram da naglasim da mrzim ali MRZIM kad me neko probudi..
misleci na ljude :)
i uglavnom sam nervozan kad ustanem i odma bih se svadjao :D
mislim al to je kad vidim caleta reakcija..tako da mozda je do njega a ne do mene :D
By Kragi
Veruj mi da ni sam vise ne znam kad spavam, kad se budim, kad ustajem i sl.
Sve u svemu, kada dovoljno spavam skroz sam funkcionalan i obrnuto.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!