Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By mirth
Sve dosadasnje teme koje smo imale ovde odnose se samo na odredjene specificne aspekte seksa ili seksualnosti; te kad htedoh da okacim tekst sa linka ispod negde u estrogenu - nije mi se bas uklopio ni u jednu od postojecih.

Pa hajde da konacno kacimo ili ubacujemo i sve sto nam se cini zanimljivim/poucnim/adekvatnim na temu seksa en général, ili prosto pricamo svoja vidjenja, zapazanja ili iskustva vezano za zensku seksualnost ili zensko-zenski seks...
:cheer:

Za pocetak, randomly, sta imate da kazete na ovaj tekst, i koliko vam se cine istinitim navodi u njemu? Sta vam je posebno zapalo za oko, u kojim ste delovima najvise uspele da pronadjete delice sebe i svog iskustva, a u kojima najupecatljivije ne?

Lesbian Sexuality: Issues and Developing Theory
By Dr. Margaret Nichols, published in Lesbian Psychologies: Explorations and Challenges, edited by The Boston Lesbian Psychologies Collective, University of Illinois Press, 1987.
Korisnikov avatar
By EYA
ufff... krenuh da citam :tornado:
Korisnikov avatar
By m..
ju. ja ne merem ovo citati, one brojke iz istrazivanja su toliko porazavajuce da mi dodje da postanem bisexualna makar na silu :( . stvarno ne mogu, place mi se.
Korisnikov avatar
By Kittrie
ja nesto verujem da su ti porazavajuci podaci tocni.
posebno ono oko trajanja, raskida i tako to. mada je ono za lack of sex bas strange.
dulje ne mogu.
Korisnikov avatar
By bas bleu
zbog ovakvih tekstova se lezbejke najmanje jebu: ili ih pisu ili ih citaju.
Korisnikov avatar
By bas bleu
jebiga. evo svecano obecavam da cu da tucam svaku koja prokometarise tekst. now, that's surely an offer noone can refuse. :sweet:
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
ja sam single, tako da nista od sexa i citam :cita:

lesbian couples have sex far less frequently than any other type of couple ... Only about one-third of lesbians in relationships of two years or longer had sex once a week or more; 47 percent of lesbians in long-term relationships had sex once a month or less. This is in striking contrast, for example, to heterosexual married couples: Two-thirds of these couples had sex once a week or more, and only 15 percent of long-term married couples had sex once a month or less.

i ide pesma "necu da se zaljubim" :peva:

61 percent of lesbian couples have oral sex "infrequently or not at all."

=>i grupa sa fb-a *ako ne lize, nije lez*

And finally, as reported at an eighteen-month follow-up of all couples, lesbian couples had the highest rates of break-up of any couple type. Moreover, the pattern of breakup was that of nonmonogamy (in the form of an affair) followed by the nonmonogamous partner leaving for a new lover.

=>i ide pesma "dugo volela sam te, sada ostavljam te" :sigh:

What are we to make of this? One conclusion, of course, is that lesbians clearly spend more time discussing the political correctness of sex than they spend doing sex.

=>BB je ovo citala :krezavi:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Mrzi me da citam sada, kada sam diskurzivno samooblikovana kao muskarac.
Javljam se kad ponovo postanem lezbejka.
By Bombina
nemogu da verujem ,neke strejt zele lez sex,ukoliko sebe probaju ,inace ne bi shvatale budu losije iskustva
recimo kaze se : svidjas mi se,kako se lepo ljubis
Korisnikov avatar
By Galadriel
Procitala bih studiju da nije stara cetvrt veka, tj. ako autorka teme ima link za neku koja bi oslikala stanje seksualno aktuelne generacije.
Korisnikov avatar
By Galadriel
Ahahahihhi, ovo je skroz tacno, parafraziram: lezbejke vise vremena provode diskutujuci o polotickoj korektnosti nego sexajuci se. :D Skroz je tacno.:)
Korisnikov avatar
By pochi
e te što studiraju lezbenizam mi idu na kiseli krastavčić. da li one znaju da ljudi u africi još uvek gladuju?! a to što neka od njih nije dobila pikicu 2 nedelje, smak sveta-deal with it.
:durenje:
:kopanos:
Korisnikov avatar
By Kittrie
Originally posted by bas bleu

zbog ovakvih tekstova se lezbejke najmanje jebu: ili ih pisu ili ih citaju.
ama aj !
budimo realni, lezbejke se jebu zecevi !! :fuckbed:

kakvi textovi, kakva politicka korektnost , kakvi bakraci !!
evo ja se npr., shodno svojoj anatomiji (mozak mi je DOLE), uopste ne bavim time, ali jebem. i jebacu.
eno, pitajte dantea. :lol:
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by pochi

e te što studiraju lezbenizam mi idu na kiseli krastavčić. da li one znaju da ljudi u africi još uvek gladuju?! a to što neka od njih nije dobila pikicu 2 nedelje, smak sveta-deal with it.
:smeh:
Korisnikov avatar
By Galadriel
Ako neko želi da napravi istraživanje vezano za srpske lezbejke rado bih sa svojim blanko papirima bila deo statistike. :D
Korisnikov avatar
By Galadriel
Originally posted by pochi

Ovo je tako politički nekorektno.
Korisnikov avatar
By smaug
Jeste. A i samo bih da pitam pochi da li bi ljudi u Africi bili manje gladni da 'ove' sto studiraju 'lezbenizam' ne studiraju?
Korisnikov avatar
By Galadriel
Misli da treba prebaciti fokus na rešiva pitanja. Jer, lakše je Afriku nahraniti, nego lezbejke seksualno opismeniti.
Korisnikov avatar
By sunflower5
Originally posted by Galadriel

Misli da treba prebaciti fokus na rešiva pitanja. Jer, lakše je Afriku nahraniti, nego lezbejke seksualno opismeniti.
:roflmao:

Sorry, znam da je ozbiljna tema, ali ovome sam morala da se nasmejem. :D
Korisnikov avatar
By Hys.
Ja sam sada uzela i lepo kopirala u vord i stafila da se printa, jer vec 3 put pokusavam da citam, a sve ckiljim ko baba. Mnogo ono sitno za mene.

Pa na poslu, uz jutarnji nes :kafa: :cita:
Korisnikov avatar
By m..
ctrl + :D

Nastavih da citam, sad sam na polovini druge strane i moram da stanem za sad inace ce mi glava implodirati).

Narocito mi je interesantnan onaj deo o odbacivanju sveg sexualnog sto bi moglo da proizilazi iz heteronormativa i s druge strane deo butch femme dinamike.

Anyways, ovo sto cu ispod napisati je poprilicno nesredjeno u mojoj glavi i neformulisano u reci, al cu da probam enivejs.

U principu ne volim da citam ovakve textove, ne volim da citam bilo kakvo stivo slicne vrste, nista gde se teoretise o sexu. Ponajmanje mi prija citanje onih textova gde se sexualnom pripisuje politicko i sl.

U svakom slucaju, odrasla sam u porodici koja je relativno disfunkcionalna, ali sto se raznih uloga i ostalog tice poprilicno lisena heteronormativnih uloga. Zapravo ja ni medju babama i dedama ne mogu da nadjem tipican primer heteronormativa i tradicioalne podele uloga. Mene je to izgleda dobrim delom mimoislo. Mozda je potrebno i da napomenem da sam bila poprilicno muskobanjasta kao dete, da to nikom od mojih nije smetalo, neke starije komsinice su mi skretale paznju na to, al me se to nije ticalo. Ne secam se da sam ikada bila uslovljavana da se uklopim u heteronormativ od strane najblizeg okruzenja (ok, osim sto su me za skolske priredbe oblacili onako kako se to ocekivalo tamo).

Drugo, do pre nekih 8-9 godina kad sam konacno uspela da nadjem prvu devojku, imala sam sex i neke pokusaje veza (mada uglavnom kres seme) sa muskarcima. Ni tamo me heteronormativ nije stigao, sve kombinacije koje su vukle na tu stranu bi se zavrsavale na 1. dejtu. Uglavnom bih ili ja bila, da kazem, dominantna ili bismo bili ravnopravni.

Dakle od zala koje moze da ti nanese heteroseksualni deo drustva imala sam problema jedino sa homofobijom, heteronormativ me nesto narocito nije morio, ljudi s kojima sam imala interakcije su me prihvatali takvu kakav jesam.

Druga stvar, ne identifikujem se ni kad butch ni kao femme, ni kao andro ni nista od toga. Odeca i drzanje prate neke moje interne oscilacije, tako da me je moguce u utorak videti nasminkanu na stiklama a u sredu u nekoj poprilicno rodno nedefinisanoj odeci. Jako retko zalazim u onaj deo spektra koji bi se dao nazvati butch, mada mi ni to nije sasvim strano.

Prvi put kad sam se zapravo susrela sa nekim uslovljavajem je bilo na gay sceni. Od toga da me se tretira kao strejterku zato sto sam u tom trenutku zenstvenie obucena, do toga da dobijem komentare kako sam sovinista ili muskarac, lmao. Neko me svojevremeno napao da mora da sam strejterka zato sto nosim brushalter, dakle naslusah se raznih gluposti. Najcesce bi neka trazila da se identifikujem kao butch ili femme. Meni ne prija ta dinamika, osim ako su uloge flexibilne i mogu da se menjaju ovisno o raspolozenju.

Treca stvar. Mene uzasava ideja da bi moje sexualno ponasanje moglo da predstavlja politicki cin. Izvinite molim vas, moje jebanje je jedan manje vise intiman cin (u zavisnosti da li ima posmatraca, lmao) u funkciji zadovoljstva, razbibrige, romantike, zabave - cega god. To nije jebeni politicki stejtment niti sredstvo svrstavanja u neku grupu kojoj bi trebalo da pripadam, niti ista takvo. Jer ako bih to posmatrala kao politicki cin i sredstvo svrstavanja, to bi do te mere opteretilo celu stvar da mi ne bi bilo do seksa. Boli me kurac kako sira lezbejska javnost klasifikuje ono sto radim u krevetu i s kim to radim i kako i kada. Ja cu da radim ono sto mi se radi, hopefully sa partnerkom koja je otvorena, neopterecena tim svim sranjima i zeljna sexa podjednako koliko ja. I nadam se da nece hteti da u - hauluje istog onog trenutka kad bude imala orgazam, molicu lepo. (mada s druge strane nemam nista protiv, samo ako je nasa intimna odluka neobojena ocekivanima sa strane).

Tu ima jos jedan deo o heteronormativu: zar nije jebeno heteronormativno i patrijarhalno kada random zena sex uslovljava vezom i ne znam kakvim dokazima ljubavi, a s druge strane sama ne zeli vezu nego je jadna zbunjena i radi ono sto misli da bi trebalo? :oink:

Cetvrta stvar. Kad cujem za lesbian bed death meni suze navru na oci. Da, pretpostavljam da to vuce korene iz seksualne opresije zena (ili kako god da se to kaze) kroz vekove. Aman ljudi, 21. vek - oslobodite se malo. Ne znam, uzasavajuce.

Peta stvar - monogamija je stvar dogovora a ne dogme.

Sesta stvar - o S/M-u slabo sta znam, nisam imala stalnu partnerku koju to interesuje, lanci i bicevi mi deluju skeri, imam jako nizak prag tolerancije na bol, mada ne bih i nisam rekla ne eventualnom ujedanju, grebanju, spenkovanju ako se zadesi na obostrano zadovoljstvo. Takod a na tu temu nemam nista da kazem.

Moj neki zakljucak je: ama zene jebite se, uzivajte, nemojte da razbijate glavu i pisete traktate o tome.

lol.
Korisnikov avatar
By Evdokija
Originally posted by Galadriel

Procitala bih studiju da nije stara cetvrt veka, tj. ako autorka teme ima link za neku koja bi oslikala stanje seksualno aktuelne generacije.
e ovo.
stanje svesti stvari okolnosti i svega se toliko brzo menja, na bolje da su ove studije pre 25 god irelevantne danas.

a uostalom bas me briga sta radi prosek. ja nisam takva niti me takve zanimaju.
Korisnikov avatar
By Galadriel
Zapravo, sada kada sam ga čitam, vidim da je dosta koncentrisan oko univerzalnih stvari kod kojih je to mali vremenski period da odigra veću ulogu u promeni kompletne slike. Povlačim to, preporujučujem tekst, toplo.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!