ctrl +
Nastavih da citam, sad sam na polovini druge strane i moram da stanem za sad inace ce mi glava implodirati).
Narocito mi je interesantnan onaj deo o odbacivanju sveg sexualnog sto bi moglo da proizilazi iz heteronormativa i s druge strane deo butch femme dinamike.
Anyways, ovo sto cu ispod napisati je poprilicno nesredjeno u mojoj glavi i neformulisano u reci, al cu da probam enivejs.
U principu ne volim da citam ovakve textove, ne volim da citam bilo kakvo stivo slicne vrste, nista gde se teoretise o sexu. Ponajmanje mi prija citanje onih textova gde se sexualnom pripisuje politicko i sl.
U svakom slucaju, odrasla sam u porodici koja je relativno disfunkcionalna, ali sto se raznih uloga i ostalog tice poprilicno lisena heteronormativnih uloga. Zapravo ja ni medju babama i dedama ne mogu da nadjem tipican primer heteronormativa i tradicioalne podele uloga. Mene je to izgleda dobrim delom mimoislo. Mozda je potrebno i da napomenem da sam bila poprilicno muskobanjasta kao dete, da to nikom od mojih nije smetalo, neke starije komsinice su mi skretale paznju na to, al me se to nije ticalo. Ne secam se da sam ikada bila uslovljavana da se uklopim u heteronormativ od strane najblizeg okruzenja (ok, osim sto su me za skolske priredbe oblacili onako kako se to ocekivalo tamo).
Drugo, do pre nekih 8-9 godina kad sam konacno uspela da nadjem prvu devojku, imala sam sex i neke pokusaje veza (mada uglavnom kres seme) sa muskarcima. Ni tamo me heteronormativ nije stigao, sve kombinacije koje su vukle na tu stranu bi se zavrsavale na 1. dejtu. Uglavnom bih ili ja bila, da kazem, dominantna ili bismo bili ravnopravni.
Dakle od zala koje moze da ti nanese heteroseksualni deo drustva imala sam problema jedino sa homofobijom, heteronormativ me nesto narocito nije morio, ljudi s kojima sam imala interakcije su me prihvatali takvu kakav jesam.
Druga stvar, ne identifikujem se ni kad butch ni kao femme, ni kao andro ni nista od toga. Odeca i drzanje prate neke moje interne oscilacije, tako da me je moguce u utorak videti nasminkanu na stiklama a u sredu u nekoj poprilicno rodno nedefinisanoj odeci. Jako retko zalazim u onaj deo spektra koji bi se dao nazvati butch, mada mi ni to nije sasvim strano.
Prvi put kad sam se zapravo susrela sa nekim uslovljavajem je bilo na gay sceni. Od toga da me se tretira kao strejterku zato sto sam u tom trenutku zenstvenie obucena, do toga da dobijem komentare kako sam sovinista ili muskarac, lmao. Neko me svojevremeno napao da mora da sam strejterka zato sto nosim brushalter, dakle naslusah se raznih gluposti. Najcesce bi neka trazila da se identifikujem kao butch ili femme. Meni ne prija ta dinamika, osim ako su uloge flexibilne i mogu da se menjaju ovisno o raspolozenju.
Treca stvar. Mene uzasava ideja da bi moje sexualno ponasanje moglo da predstavlja politicki cin. Izvinite molim vas, moje jebanje je jedan manje vise intiman cin (u zavisnosti da li ima posmatraca, lmao) u funkciji zadovoljstva, razbibrige, romantike, zabave - cega god. To nije jebeni politicki stejtment niti sredstvo svrstavanja u neku grupu kojoj bi trebalo da pripadam, niti ista takvo. Jer ako bih to posmatrala kao politicki cin i sredstvo svrstavanja, to bi do te mere opteretilo celu stvar da mi ne bi bilo do seksa. Boli me kurac kako sira lezbejska javnost klasifikuje ono sto radim u krevetu i s kim to radim i kako i kada. Ja cu da radim ono sto mi se radi, hopefully sa partnerkom koja je otvorena, neopterecena tim svim sranjima i zeljna sexa podjednako koliko ja. I nadam se da nece hteti da u - hauluje istog onog trenutka kad bude imala orgazam, molicu lepo. (mada s druge strane nemam nista protiv, samo ako je nasa intimna odluka neobojena ocekivanima sa strane).
Tu ima jos jedan deo o heteronormativu: zar nije jebeno heteronormativno i patrijarhalno kada random zena sex uslovljava vezom i ne znam kakvim dokazima ljubavi, a s druge strane sama ne zeli vezu nego je jadna zbunjena i radi ono sto misli da bi trebalo? :oink:
Cetvrta stvar. Kad cujem za lesbian bed death meni suze navru na oci. Da, pretpostavljam da to vuce korene iz seksualne opresije zena (ili kako god da se to kaze) kroz vekove. Aman ljudi, 21. vek - oslobodite se malo. Ne znam, uzasavajuce.
Peta stvar - monogamija je stvar dogovora a ne dogme.
Sesta stvar - o S/M-u slabo sta znam, nisam imala stalnu partnerku koju to interesuje, lanci i bicevi mi deluju skeri, imam jako nizak prag tolerancije na bol, mada ne bih i nisam rekla ne eventualnom ujedanju, grebanju, spenkovanju ako se zadesi na obostrano zadovoljstvo. Takod a na tu temu nemam nista da kazem.
Moj neki zakljucak je: ama zene jebite se, uzivajte, nemojte da razbijate glavu i pisete traktate o tome.
lol.