Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Legalizacija, usvajanje i odgajanje dece, gej partneri...

Moderatori: Stripi, Moderators

By vademecum
Arsenije
Caslav
Sofija
Emilija
Brankica
Vule
Teodor uzas!!
Strahinja!!
Korisnikov avatar
By taurus
Chaslav je lepo ime btw tako se zvao moj brat :(
By str00ja
Originally posted by taurus
Originally posted by str00ja

Jao da, molim vas, Vuk Karadžić je zabeležio jako staro žensko srpsko ime STRUJA! Znači nikakve veze sa elektricitetom, tad električna energija nije postojala ni u bajkama.

Da ne bude zabune, nisam si po tome dao nik, to sam kasnije saznao :lol: Ali da se zna da je to izvorno srpsko žensko ime, do duše izumrlo. Struja.
a po chemu si dao nik?
Ne sećam se, smišljao sam ga ukupno nekoliko sekundi, prilično je random, može biti i izraz nečeg podsvesnog. Mada vremenom su mi sinule moguće povezanosti sa mnom, ali nema konkretnosti neke posebne :)
By Orion
Palo mi na pamet da mi se jako sviđa ime Ema.
Mrzi me da tražim onu temu sa imenima koja nam se sviđaju pa ću da dodam ovde.

Mislim da sam tamo napisao i da mi se jako dopada Saša ali kao žensko ime. :misli:

/offtopic
By str00ja
Manja (odma se zapitam jel ima stariju sestru koja se zove Veća)
Korisnikov avatar
By Frey
Originally posted by *deni*

A ne znam kome se na ovom svetu sviđa ime Persida, skraćeno Sida.
Stvarno ne znam, a ima žena koje se tako zovu.
Ili još grđe: Persa!
Korisnikov avatar
By taurus

Jao da, molim vas, Vuk Karadžić je zabeležio jako staro žensko srpsko ime STRUJA! Znači nikakve veze sa elektricitetom, tad električna energija nije postojala ni u bajkama.

Da ne bude zabune, nisam si po tome dao nik, to sam kasnije saznao :lol: Ali da se zna da je to izvorno srpsko žensko ime, do duše izumrlo. Struja.
a po chemu si dao nik?
Ne sećam se, smišljao sam ga ukupno nekoliko sekundi, prilično je random, može biti i izraz nečeg podsvesnog. Mada vremenom su mi sinule moguće povezanosti sa mnom, ali nema konkretnosti neke posebne :)
ja mislio ti ko na struju u:opacupa:
By Orion
Meni žao žena koje imaju ime Stanica pa ako je zovu na posao a osoba koja se javlja na telefon (ako nju ne poznaje) spusti slušalicu tom nekom i kaže pogrešan broj.
By str00ja

a po chemu si dao nik?
ja mislio ti ko na struju u :opacupa:
Pa rekoh, vremenom sam uvideo povezanosti... Ima i toga :yes: ;)
Korisnikov avatar
By unic0rn
znam za gomilu glupih imena i svaki put se zapitam sta je tim roditeljima? da ih je neko bacio na ovu planetu odjednom pa ajde, nego svesno udaraju beleg na decu koju ce kasnije urnisati od zajebavanja.

ne treba svi da se zovu janko, marko i aleksandar, ana, marija i jovana, ali zaboga!
By Kragi
Kome se ne svidja moze da ga promeni :hvala:
Naravno, ime kao takvo moze da mi se dopadne ili ne, ali tesko da cu se usuditi da nekoga diskreditujem zbog toga. :)
Korisnikov avatar
By *deni*
Kragi, nema šta ti da diskredituješ bilo koga zbog imena, ako ti je nečije ime smešno, smešno ti je i šta ti tu možeš....

Primetno je i da postoje imena koja, kad dobiju jedno slovo, dobiju i taj starački prizvuk... Recimo, Jovana je ok, ali JovanKa već zvuči starački.
Isto tako i Ivana - IvanKa.
Korisnikov avatar
By AngraMaina

A sad me podseti da znam i jednu Justinu i jednu Iskru. Ekstremno retka imena. Iskra mi je skroz zanimljivo ime, ali Justina me podseća na Justinijana i srednji vek :barf:
Justina je verovatno iz Aleksandrijskog kvarteta.

Volim duga višesložna imena, ne volim ta skraćena koja su odjednom ušla u modu ranih 2000-tih, pa ljudi krstili decu Aleksa (umesto Aleksandar), Nata (umesto Natalija), Tina (umesto Kristina/Hristina) itd. Daj detetu celo ime pa neka ga posle skraćuje ko kako hoće.

Inače Bratoljub je prevod za grčki Filadelf, i bilo je nekoliko helenističkih kraljeva koji su se tako zvali.

Što se tiče originalnosti, šta da kažem, niko ne može tako da te upropasti kao sopstveni roditelji.

(Kristina ima dugouzlazni akcenat na drugom slogu.)
Korisnikov avatar
By *deni*
A zašto roditelji više ne daju, ili retko daju novorođenim ćerkama imena kao što su Radmila, Gordana, Grozdana, Kostadinka, Koviljka... ?
By alexandermagic
Originally posted by crni90

TITO S. MUČIBABIĆ!
DOBRO..... NEKA BUDE RAAAAMIZ!
PINKI NEVENKA, PINKI!!!
:)

Svako muško ime mi je ok osim Grozdana, Dejana, Dušana i Luke :) i naravno hrvatskih imena kao što su Hrvoje i Domagoj

A što točno ti smeta kod prekrasnih imena kao što su Dušan, Hrvoje i Domagoj? Nisu li lEpša od imena kao što je npr. Srboljub, a koje se opet rimuje sa Guzoljub?

OnT: Kad su ženska imena u pitanju, svejedno koliko je često, Jelena mi je ime bez konkurencije. Po ljepoti.
Korisnikov avatar
By _miki_
Najdebilnija popularna imene su,po mom misljenju,Boris,Ivica,Dragan,Milutin,Mladjan,Tomislav,Aleksandar,Velimir,Slobodan,Jorgovanka,Vjerica,Gordana,Jelena,Natasa,Tomica,Mirko,oba Vojislava.

Ima jos debilnih,ali ovo su moji favoriti.
By str00ja
Originally posted by alexandermagic
Originally posted by crni90

TITO S. MUČIBABIĆ!
DOBRO..... NEKA BUDE RAAAAMIZ!
PINKI NEVENKA, PINKI!!!
:)

Svako muško ime mi je ok osim Grozdana, Dejana, Dušana i Luke :) i naravno hrvatskih imena kao što su Hrvoje i Domagoj

A što točno ti smeta kod prekrasnih imena kao što su Dušan, Hrvoje i Domagoj? Nisu li lEpša od imena kao što je npr. Srboljub, a koje se opet rimuje sa Guzoljub?

OnT: Kad su ženska imena u pitanju, svejedno koliko je često, Jelena mi je ime bez konkurencije. Po ljepoti.
Dobro, svakako da u Srbiji i Hrvatskoj različita imena imaju različite prizvuke. Meni je lično Domagoj smešno, podseća me na neki odgoj svinja :giggle: Dušan se daje masovno i u Srbiji, meni je fino ime, a Hrvoje mi je ok, mada mi je Horvat onda lepše (mada sam to češće čuo kao prezime nego kao ime).

ont: Veoma su mi lepa muška imena Andreja, Mateja, ili Andrej i Matej, ali verzije Andrija i Matija mi se ne sviđaju.

Vukota, Jeremija, Ilija su mi čudna imena uvek bila. :neznam:
Korisnikov avatar
By acid drop
Originally posted by unic0rn

znam za gomilu glupih imena i svaki put se zapitam sta je tim roditeljima? da ih je neko bacio na ovu planetu odjednom pa ajde, nego svesno udaraju beleg na decu koju ce kasnije urnisati od zajebavanja.

ne treba svi da se zovu janko, marko i aleksandar, ana, marija i jovana, ali zaboga!
koji fejl kada saznaš da se devojka na koju se ložiš do besvesti zove isto kao i ti, recimo.
UŽASI!
Korisnikov avatar
By sing&dunum
Meni je zivot ispunjen od kada sam saznao da je u Beogradu u maticnoj knjizi zabelezen Gricko Prvi... :radosnice:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Haralampije!
Ja bih tako volela da nekom kumchetu nadenem to imence.
A i pravoslavno je, 23. februar bi mu bio imendan :D
Korisnikov avatar
By Tomek
Pevac Dado Topic je trebao da se zove Tito. Međutim, u opstini su rekli da to ne moze. Njegov otac, iznerviran, rekao je - Ako ne moze Tito, nek bude ADOLF...
I bi Adolf Dado Topic...
ne znam da li je ovo tacno, ali tako sam cuo...

Klinac kojem su roditelji dali neko obicno ime - Petar, Marko ili nesto slicno, sam je promenio ime u Pantelija jer mu se tako zvao prededa...

Skoro je neko dete dobilo ime Onur, po liku iz neke turske serije...
Korisnikov avatar
By colorado
Dzi i ja smo sinoc dosli do zakljucka da nam je Ugljesa lepo ime za zensko.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
meni je samo tragicno kada daju isto ime i prezime...marko markovic, petar petrovic...mislim...sta?....TOLIKO nas je mrzelo da izmisljamo ime.....nismo znali da ce se prezivati isto tako pa se potrefilo?....bas nam je tako lepo....ne kapiram
By Orion
Originally posted by acid drop

E da, poznajem devojku koja se zove Istina.
Istina je negde tamo. :hypno:
:lol:

Originally posted by hlaefdige

meni je samo tragicno kada daju isto ime i prezime...marko markovic, petar petrovic...mislim...sta?....TOLIKO nas je mrzelo da izmisljamo ime.....nismo znali da ce se prezivati isto tako pa se potrefilo?....bas nam je tako lepo....ne kapiram
Jao i meni to uvek bilo misterija. :dunja:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!