Originally posted by Kiwi
Ja sam kao mali (6,7,8 godina) obožavao horore... Petak 13., Gospodari Pakla 1 i 2 ... Strava u ulici brestova.. a kineske horore sam prosto gutao... onda sam (sa nekih 10god) prešao na nau?nu fantastiku.. pa polako i na komedije.. a u pubertetu i na drame..
I šta mi danas fali? Ništa
Mislim da su ''nasilni'' filmovi samo izgovor za roditelje koji nisu umeli da vaspitaju svoju decu. Da je stvarno toliki uticaj filmova na razvoj deteta, svako drugo dete bi ve? do sada bilo masovni ubica...
Dakle, važnije je ku?no vospitanje od filmskog programa
Da se ne nesporazumemo... ne tvrdim uopste da sve programe treba zabraniti, kao ni da ce same serije, crtaci i ostalo automatski proizvesti destruktivnu/autodestruktivnu decu. Vec samo da je neophodan jaci model od televizije.
U odsustvu roditeljske paznje i vremena posvecenog deci i teletabisi mogu biti opasni.

pogotovu posto su oni njpre pravljeni namenski za blago i umereno mentalno retardiranu decu.
S strane intelektualnog razvoja, daleko je opasnije da gledaju njih nego duska dugouska...
A ukoliko se neko negde ne nadje da ti kaze kako nije moguce iskociti kroz prozor nebodera i zaustaviti se u poslednjem trenutku zato sto si ispio tablete koje se zovu vazdusne kocnice... u periodu magicnog misljenja, ili nerazmisljanja, dete moze lako da poveruje u to.
Tako ce i puska biti bezbedna pored deteta kome je neko lepo objasnio da to nije igracka, te da nije za pokazivanje drugoj deci i svasta nesto.
Ne mora da bude sve vezano za gatalne ishode... na slican nacin svi roditelji koji odvedu svoju decu da odgledaju troju, nakon bioskopa treba da lepo objasne deci kako skoro nista nije bilo kao u filmu, i kako Ahila nije ubio Legolas nakon dvanaestodnevnog rata....