Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

Black Swan

Da
32
67%
Ne
16
33%
Korisnikov avatar
By Srklet
on a personal note: ja bas volim raspravljati o filmovima i meni je ovaj topic super. :D
Korisnikov avatar
By poison
zaboga...
Originally posted by Popeye

basically, ljudima koji nemaju filmskog ukusa je 'black swan' super, dok onima koji imaju baš i ne. vjerujem da ce se u prvoj skupini naci i dovoljno njih koji ce ga opisati kao bolestan film.
Originally posted by Popeye

'black swan' je film o umjetnickoj kreaciji za ljude koji o istoj pojma nemaju, pa se onda mogu odusevljavati takvim hipertrofiranim bezvezarijama. no da ima camp potencijala, ima. :D

zar nije logican zakljucak da sebe smatra nekom vrstom umetnika....ili ajd' da uprostim osobe koja ima pojma o 'umjetnickoj kreaciji'???

communication ....hm...ne bih bas rekla........konstantan pljuvejsn tudjih stavova i misljenja mozda.... :kisa:
no simpatican je :potapsava:
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by poison

zar nije logican zakljucak da sebe smatra nekom vrstom umetnika....ili ajd' da uprostim osobe koja ima pojma o 'umjetnickoj kreaciji'???
izgleda da o logici pojma nemam, ako je to logican zakljucak. :bubbles:
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Postoje i umetnici bez filmskog ukusa.

Jedino što mogu iz citiranog da zaključim je da Popaj misli da on ima dobro izgrađen filmski ukus.
Korisnikov avatar
By poison
Dear Popeye,
Thank you :naklon: ...eh...pa nisam ti ja Beogradjanin.... :kiss:
@Dzelajza Rouz
Da on misli da ima......:nocomment:
Korisnikov avatar
By scout_finch
film mi se nije svideo. cini mi se da ljudi pokusavaju da mu pripisu neko dublje znacenje, a film ga nema. ambiciozna neuspesna keva, cerka koja pokusava da joj udovolji, glupava teza da balerina ne moze da igra crnog labuda ako je cedna:lol:, cinjenica da karijere balrina traju kratko:lol:, gubitak "nevinosti"...
i plus, iako film ima malo likova, vecina je opet nekako deluje suvisno. lik vinone rajder recimo, koji treba da
pokaze nini da je karijera balerine kratka. ko da ona to ne zna. vinsent kasel isto, sve to sto on kao radi nini meni ne deluje dovoljno upecatljivo da ona onoliko flipne, aj mila kunis i tu i tamo. a ti likovi deluju suvisno zato sto su krajnje nerazvijeni, jer je reditelju bilo bitnije da snimi 45 minuta baletskih scena.

i tako. bas mi se ne svidja.
Korisnikov avatar
By colorado
Na poslednje dve strane sam primetio da se ni Popaju ni Dzelajzi ne dopada film nesto narocito, te mislim da ga necu pogledati.
Inace mi je tesko da gledam filmove kod kuce (a bioskopa u ZRu nema)... a i ne moram da imam svoje misljenje bas o svemu...
Korisnikov avatar
By javolimsamosebe
nekome dobar, nekome los, sve u svemu ovaj film totalno ne zasluzuje ovoliku paznju koja mu se posvecuje trenutno
Korisnikov avatar
By Mars
Ama gledajte bre ljudi film. Lep je.

:P
Korisnikov avatar
By Mars
Jbg. 12 nominacija za Critics' Choice Movie Awards.
Korisnikov avatar
By Kittrie
mashala, odgledala sam ga i ja.
i to sa bivsim deckom koji je non-stop pricao kako je natalie predobra picka i kako ce poceti da drka na nju.. tako da sam i ja onda pocela da pricam kako kapiram da je ona extra za 'zivotnog partnera' (pricala sam na gay jeziku sa bivsim :lol: ).

a film?
brate natalie je udarena u vugla mnogo.

hmm.. nisam procitala, ali kontam da ste preshaltali sve bitnije aspekte,
ako budem htela i ja nesto analizirat', cju se javit'.
no, osecam se malo silovano, od samog pocetka mi je nametnuto da sve prozivljavam kroz nju,
sto je jebeno tesko obzirom da je psihoticna pa sam to emotivno blokirala (za razliku od ex bf koji je doziveo nervni krah ravno 13 min. pred kraj i nije hteo da gleda film :roll: )- osim sexa sa milom, tad mi je bilo lepo.

da, ja sam tupava, plitka i neobrazovana;
ciao !! :kosa:

edit: for the record meni je film sasvim ok/dobar.
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Originally posted by Kittrie
no, osecam se malo silovano, od samog pocetka mi je nametnuto da sve prozivljavam kroz nju,
sto je jebeno tesko obzirom da je psihoticna
Jedan od razloga zašto ne valja film. Identifikacija je praktično nemoguća, kad je glavni lik "udaren u vugla".
Korisnikov avatar
By Kittrie
sta znam, takva doza mentalo/emotivnog silovanja mi je donekle i prijala
u smislu da me je malo razmrdala;
ali opet za mene ocigledno previse jer sam je samo BLOKIRALA
i nastavila gledati sa distance (sto se i pokazalo pametnim).

a sto je identifikacija neophodna za to da film bude dobar? kako onda snimiti film gde je glavni lik lud? i ko kaze da i ja nisam luda? jel govoris o nametnutoj perspektivi koju spomenuh ili?

i da, mi uopste nismo provalili da je ona beth vinona r.

edit: pisalo je 'glavni lik nije lud' , a sad pise LUD kao i sto sam nameravala, oprostite.
Korisnikov avatar
By dharmox
Originally posted by Kittrie

a sto je identifikacija neophodna za to da film bude dobar? kako onda snimiti film gde glavni lik nije lud? i ko kaze da i ja nisam luda? jel govoris o nametnutoj perspektivi koju spomenuh ili?

i da, mi uopste nismo provalili da je ona beth vinona r.
Neophodna? Naprotiv, identifikacija samo smeta doživljaju.

Vinona je sjajno odigrala, ali film je tako posložen da je sve podređeno Portmanovoj.

U vezi Popaja: on ima izgrađen filmski ukus i svaka mu je na mestu. Zašto ljudi tako bolno doživljavaju njegove komentare?
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Originally posted by dharmox

Neophodna? Naprotiv, identifikacija samo smeta doživljaju.
M? Ovo prvi put čujem.

Identifikacija u smislu saosećanja i saživljavanja sa likom. A nisam baš primetila tragove "fau" efekta u rediteljskoj nameri i glumačkoj izvedbi. Niti tendenciju da se kod gledalaca izazove kritička distanca prema liku Nine. Naprotiv. Iako je ovo "naprotiv" neuspelo.
Korisnikov avatar
By Oziris
Ja, ja, slazem se da je sve podredjeno Natalie, i to mi JE malo smetalo, ali valjda mu je to bila poenta? Mis'im, ako reziser TAKVU stvar ne vidi i previdi, onda stvarno!!!
Korisnikov avatar
By Srklet
pa takva je poenta jer to olaksava mnoge stvari. primjerice, mene je zanimalo sta sada radi mama, jel zena ima neki posao ili cijeli dan sjedi u stanu? takodjer, sta nina inace radi, barem vikendom? ili se njen cijeli zivot sastoji od toga da vjezba balet i onda dodje doma? od cega njih dvije zive, jel ih nina uzdrzava svojom placom balerine ili sta?

a problem je sto aronofsky i tu fejka, u forsiranju ninine perspektive, jer hrpu stvari samo preskoci. primjerice, ona scena na fensi zabavi, kad se nina predstavi kao nova baletna snaga. uopce nema interakcije izmedju nine i gostiju, ona je prikazana kao netko tko je skoro pa retardiran i nesposoban za interakciju s drugima. nadalje, nije li za glavnu balerinu jednog baleta vazno i tko je glavni baletan te kako njih dvoje zajedno plesu? a u filmu baletani jedva da postoje. pa valjda genijalnost i savrsenost bijelog/crnog labuda ovisi i o tome s kime ga nina plese?
ili je ipak jedino vazno da nina da picke pa ce postati savrsena? :roll:

ma supalj je film strasno. :shrug:
Korisnikov avatar
By Tungi

Vinona je sjajno odigrala, ali film je tako posložen da je sve podređeno Portmanovoj.

Uh,ja se ne bih slozio s tim.Winona nikad goru ulogu nije imala i nikad losije ju je nije iznela.
Korisnikov avatar
By Kittrie
Originally posted by Dzelajza Rouz

Identifikacija u smislu saosećanja i saživljavanja sa likom. A nisam baš primetila tragove "fau" efekta u rediteljskoj nameri i glumačkoj izvedbi. Niti tendenciju da se kod gledalaca izazove kritička distanca prema liku Nine. Naprotiv. Iako je ovo "naprotiv" neuspelo.
hmm, slazem se.
moj dozivljaj 'okretanja od stanislavskog ka brehtu' (skraceno) u toku filma mi je zasmetao, u smislu da je poremetilo kontinuitet dozivljaja filma. plus , ovako laicki, mislim da se aronofski trudio da gledaoca 'drzi u nini' sto mu je do odredjene (hronoloske najvise) tacke i uspelo. obzirom da me je u jednom momentu tako olako izgubio (pa sam se sama postavila u ulogu emotivno zatvorenog psihijatra koji lik nine analizira sa distance ) pokazuje da, podvucene crte, nije uspeo u toj svojoj nameri.
natalie nemam nista bitno za zameriti, devojka je odradila veoma dobar posao (u granicama moguceg). hershi je solidno pojacavala emotivni naboj u svojim, malobrojnim doduse, scenama tako da bambi i za nju. kasel..covek odigro tezgu, vinona- sta znam, ako nisam ni provalila da je to ona, koliko dobro je i odigrala ulogu?

mislim da je a., mozda malo prepotentno, zagrizao nesto sto ne moze da proguta. ili je on progutao, ali ja kao gledatelj jednostavno nisam svarila. i sa tako idejno koncipiranim filmom ne vidim kako bi iko i mogao sazivljeno ispratiti 'razvojni put nine sejers'.

i pored navedenih mana, meni je film sasvim ok.
Korisnikov avatar
By IriS
Originally posted by Dzelajza Rouz

M? Ovo prvi put čujem.

Identifikacija u smislu saosećanja i saživljavanja sa likom.
ja sam uspela da se saživim sa likom Nine. e sad, skupite se znalci da psihoanalizirate mene, bilo bi mi zabavno to da čitam. :yay:
Korisnikov avatar
By Tungi
Nikako.

Mozes jedino rame uz rame sa Milom Kunis:D
Korisnikov avatar
By IriS
hm, mislim da ću klitorijani uspeti da objasnim kako sam se saživela sa psihotičnim likom u filmu, pa da onda i klitorijana može moj recepis da primeni kad zatreba drugi put, ili možda opet da odgleda Nataliju u Labudu :D

klitorijana :vrcka:
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by Tungi

Uh,ja se ne bih slozio s tim.Winona nikad goru ulogu nije imala i nikad losije ju je nije iznela.
u brate,sestro,the crucible je njen biser. Riba je napor za gledanje. Ona je jedna od onih ciji glumacki raspon odgovara samo jednom karakteru,besnoj lujki. Ali ovde nije iznela taj bes. A i sta ocekivati od uloge koja je i nasavljena da bi je vratila u velikom svetlu. Vinona je nesto poput s.stimca-popularna a zasto,niko ne zna.
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
@W

E, bezveze. Nisam gledala taj film, ali sam bacila pogled na sinopsis, pa kontam da kontam. :D
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 17
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!