Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Legalizacija, usvajanje i odgajanje dece, gej partneri...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Originally posted by dharmox
Tako da praktično nemamo na šta da čekamo, nego praviti jedno za drugim da bi mogli da se igraju zajedno. :snesko:
:love:

Sad mi dođe da rodim jedno, a nisam u stanju ni dve stranice u Wordu da porodim. Jalova sam grešnica.
Korisnikov avatar
By dharmox
Kao da se ja ne plašim...
Plašim se, nemam pojma o deci, ali cenim da im neće biti gore nego što je meni bilo s mojima.
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Ja sam jedino sigurna u to da bi mi bilo zabavno da sa dečurlijom gledam svoje omiljene filmove iz detinjstva.

I da pravimo rusvaj po kući, prosipamo kokice i tako to.

Uglavnom, vladala bi potpuna anarhija, jer nema svrhe da ja pokušam da izigravam neki autoritet.

Btw, kad sam ovako insomnična, a nesposobna za rad, donosim velike odluke, kao što je ova:

Sin će mi se zvati po Džefu Bridžisu. Tron. Samo ne bih da ga u školi zajebavaju i zovu "Tronožac".
Korisnikov avatar
By dharmox
Originally posted by Dzelajza Rouz

Ja sam jedino sigurna u to da bi mi bilo zabavno da sa dečurlijom gledam svoje omiljene filmove iz detinjstva.

I da pravimo rusvaj po kući, prosipamo kokice i tako to.

Uglavnom, vladala bi potpuna anarhija, jer nema svrhe da ja pokušam da izigravam neki autoritet.
Ovo potpisujem.
Navući ćemo ih na stare ruske crtaće Nu pogodi! :vijaca:
Korisnikov avatar
By acid drop
imaću divnu, pametnu, prelepu devojčicu. zvaće se Anđelija.
By alexandermagic
Čini mi se da većina želi djecu prvenstveno zbog produženja loze, jer tu je presija društva da to "tako treba" ili da bi svoje neostvarene želje ostvarila kroz njih. :shrug:

Ne spadam u gore navedene, a dijete ću imati. Samo jedno.
Spol je potpuno nevažan, bilo da to bude mala Jelena ili mali Demian, nitko neće biti sretniji od mene što imam takvu odgovornost da jedno malo stvorenje pratim kroz razvoj i dam sve od sebe da ga/ju učinim sretnim bićem. :D
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by dharmox

Kao da se ja ne plašim...
Plašim se, nemam pojma o deci, ali cenim da im neće biti gore nego što je meni bilo s mojima.
Pa to je bar resivo... roditeljstvo nije nesto sto se zna nego se uci, a na netu ima more roditeljskih sajtova bilo za strejt roditelje, bilo o lgbt roditeljstvu, u knjizarama opet knjige o deci za roditelje i tako... A mislim da su korisni i forumi...

A ova tema jeste dobra, mada je meni i suprotno pitanje interesantno - zasto ne zelite decu? Ja dugo nisam htela decu i borila sam se za pravo da se nemaju i ne zele deca i uzivo i na forumima. Na nekom strejt forumu gde sam tada pisala jednom mi je jedna korisnica rekla da je u redu ako ja ne zelim decu zbog sebe, samo da to nije delimicno zbog toga sto zelim da budem buntovnica. Onda bi ispalo da opet dajem znacaj drugima i ne razmisljam o onom mom unutrasnjem. Ona je to jos lepse formulisala i znam da sam tada i nakon toga dosta o tome razmisljala. Mene stvarno jako nervira sto se kod nas deca radjaju po inerciji, razna pitanja - kada ces da ih imas a ne da li ces da ih imas, to sto su deca smisao bla bla a oni ljudi bez njih su automatski nesrecni i mnogo toga drugog. A u licnim odnosima me je nerviralo sto ja nikad nisam zelela da vaspitavam decu klasicno, batine ne dolaze u obzir ali kad i to eliminisem, opet mi se nikako nije svidjalo da mi se deca uce slavama i kojekakvim drugim obicajima i kroz to sticu jednu patrijarhalnu sliku sveta. A kad sam to poskidala sve onda se pojavila neka zelja, mada se u kasnijim godinama meni javio majcinski instikt. To je neka prosto fizicka reakcija na momente nalik stanju ludila narocito za osobu koja dotle nije zelela decu pa me vodila do toga da pozelim da ukradem neku preslatku bebu i odnesem je, pisala sam o tim suludim mislima na forumu kad su bile aktuelne.

I ono sto sam ja vec pisala na nekom topicu a razmisljam ponekad je kako je moguce da toliko strejt ljudi zeli decu a toliko gay osoba ne zeli? Zar taj procenat ne bi trebalo da bude priblizno isti? Nije li mozda na jedan procenat ljudi ipak uticala ta spoljasnja sredina, tj da kao sto je kod mene bilo oni imaju zelju ali su dozvolili da ih ubede da ne treba da ih imaju. Nije li to onda pobeda homofoba? Naravno da je lgbt roditeljstvo veci rizik od strejt i da postoji opasnost da ce detetu neko nesto reci, neko ga napasti itd, mislim da je to svima jasno. Ali zar nema isto mnogo drugacijih ljudi ciju decu isto mogu da napadnu pa zar onda svi oni treba da se odreknu roditeljstva? Sta je sa Romima, pa osobama sa invaliditetom, samohranim majkama, samohranim ocevima, osobama druge nacionalnosti itd itd... svi oni su drugaciji i za sve njih postoji mogucnost da decu napadnu. Treba li strah da dominira zivotom? Sem toga ima li razloga za bas toliki strah? Ako se gleda parada izgleda da ima. Ali na primer Oziris je pisala niz postova bas u prepisci sa mnom o tome kako ona i njena zena zive sa njihovim sinom i kako sam shvatila dosad nisu imali nikakvih problema. Sem toga nasa deca idu u buducnost, nece ziveti u ovom svetu kakav je sad, a nadam se u toj buducnosti za lgbt osobe pa i za lgbt roditeljstvo dolaze bolji dani :)
Korisnikov avatar
By Effective
Iskreno , ne bih zelela da imam svoje biolosko dete , ne zelim neku "mini ja" verziju . Ako bih imala finansijska sredstva da izdrzavam dete i ako bih se osecala sposobnom za tako veliku odgovornost , jednog dana bih usvojila dete .
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Ne zelim decu, jer ne zelim da se zrtvujem, ogranicavam, menjam zarad nekoga i pas ume dovoljno da te ogranici (setnja, hrana, cuvanje), a ne deca.

Svi koji zele decu uglavnom navode neke tupave razloge tipa:
- Deca te vole cisto i nevino
- Zelim da odgajam nekog i pratim ga u razvoju :wtf:
- Moj zivot ne bi bio potpun bez dece. :lood:

I ostale nebuloze, koje ne piju vodu. NIsam nikada cula zaista jebeno dobar razlog zasto neko zeli decu, sem produzenja vrste itd.
Korisnikov avatar
By Blady
Da, zelim.. zensko dete, po mogucnosti ako mogu da narucim..
Mislim da bih bolje funkcionisala, mada mi ni muska ne smetaju :)
Korisnikov avatar
By Sunce
Cekam da ostarim jos malo, mada sam dovoljno mator, pa da pozelim jos jace da npr. na forumu nadjem neko dete, pa da bude moje, ali da bas pazim na njega, i da ne bude seksa, mislim bez incesta.

A osecam da cu u starosti biti presrecan da dajem stan decici za igrarije. :lol: Ne znam sto ne radim vec sada.

Volim da grlim decake i devojcice, volim da se igram sa njima. Moj mozak je retardiran pa me nekako deca bolje kapiraju i ja njih. Cim odrastu shvate koliki sam moron.
By alexandermagic
Originally posted by Zwezdica

Ne zelim decu, jer ne zelim da se zrtvujem, ogranicavam, menjam zarad nekoga i pas ume dovoljno da te ogranici (setnja, hrana, cuvanje), a ne deca.

I ostale nebuloze, koje ne piju vodu. NIsam nikada cula zaista jebeno dobar razlog zasto neko zeli decu, sem produzenja vrste itd.
Tko tebi trese kavez i zakaj si nervozna? Čini se da su i tvoji roditelji trebali razmišljati o djeci kao ti sad i još da ti to kažu u lice.

Ako ti je jedini smisao djeteta produženje vrste, bolje da ih nikad ni nemaš. :cigareta:
Korisnikov avatar
By Blady
To se zove Zwezdicina brutalna iskrenost
Korisnikov avatar
By ultraviolet
zaista ne znam,
ali ih previše želim.
i jedva čekam. nekad.
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Originally posted by alexandermagic
Originally posted by Zwezdica

Tko tebi trese kavez i zakaj si nervozna? Čini se da su i tvoji roditelji trebali razmišljati o djeci kao ti sad i još da ti to kažu u lice.

Ako ti je jedini smisao djeteta produženje vrste, bolje da ih nikad ni nemaš. :cigareta:
Zasto ljudi kada im se kaze da ne zelis decu i navedes svoje razloge za to, te odmah okarakterisu kao nervoznu, samozivu, sebicnu, frigidnu, nesrecnu i ostale gluposti???

Zasto jednostavno ne mozete da prihvatite to? Zar vam toliko bode oci?

Sve i da su moji roditelji razmisljali ovako ili onako, ne bi mi smetalo, niti bi mi tesko palo, zaista, nemam odavno problem sa njihovim misljenjem kakvo god bilo!

Ne znam zasto mislis da je smisao deteta KOD MENE produzenje vrste, ja to nigde nisam rekla, ja sam rekla da NE ZELIM DECU NI IZ KOJIH RAZLOGA!
Korisnikov avatar
By Oziris
Ja sam TAAAAKKOOOO zelela jednu devojcicu... Bas jako... No, zivot je nepredvidiv, te zato dobih vec "gotovog" sina na poklon. :lol:

A buduci da je i moja partnerka zelela devojcicu, a eto, rodila sina, na mene je red da ovih par godina pokusam da nam "donesem" zeljeni bonus. :)
Korisnikov avatar
By mili86
Originally posted by Oziris

Ja sam TAAAAKKOOOO zelela jednu devojcicu... Bas jako... No, zivot je nepredvidiv, te zato dobih vec "gotovog" sina na poklon. :lol:

A buduci da je i moja partnerka zelela devojcicu, a eto, rodila sina, na mene je red da ovih par godina pokusam da nam "donesem" zeljeni bonus. :)
:sweet:

ali ja i dalje ne zalim decu i ne mogu da odgovorim na pitanje
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by svejedno

Samo cu kopirati sta sam napisao na drugoj temi:

'Sto se dece tice, ne znam, choveche..
Razum mi govori da ne treba bacati na ovu prokletu planetu jos jedno bice i da je super stvar usvojiti nekoga ko vec nije imao srece pa se rodio, ali opet mozda geni, mozda hormoni, mozda neka tradicija u mom vaspitanju OSECA da bi bilo fenomenalno imati 'krv svoje krvi', tako da sam tu podeljen a u sushtini i ne znam da li zelim dete.

Ali ima vremena za te stvari.
Smatram da chovek ne treba da razmishlja o stvaranju deteta dok ne bude zadovoljan koliko je sebe ostvario '

To je to.
Zju bre, davno ja ovo pisah.

Pre 4 dine ovaj post, a ko zna pre koliko originalni post.

..

LM, ne slazem se vise sa sobom od tada ,)

..

Mislim, slazem se, samo...hm....iz iskustva drugih bliskih unaokolnih ljudi, naucio sam da je dete veoma stabilizujuci faktor u zivotu...

..ocu kazem, nekako se desilo da ko god da je dobio dete a nije bio recimo nesto preterano zreo pre toga..jbg, uozbilji se, 'uzreli se'...najbukvalnije.

I slicne stvari.

..

Sto se mene tice, ja i dalje ne razmisljam o deci, al ako bi se sada kojim slucajem desilo....ok, premro bih od straha...al ne zato sto mislim da bih bio los otac il staznamsta...nego mislim da je ...hm...'normalno' umreti od straha u tim situacijama.

..

I i dalje ima polja na kojima bih ja da se 'ostvarim' i to...al nisam nezadovoljan kolko sam se ostvario do sada, i ne mislim vise da je nemoguce 'ostvarivati se' dok se ima dete.

Ocu kazem, sad da mi riba koju volim (men' ta ljubav tu presudna, jel) rodi dete...bes ga, nastavio bih svoj zivot, prilagodio bih ga detetu kolko se to mora....i cenim da bih bio genijalan father.

..

Ocu kazem, valjda, ovo - moji drugovi & drugarice koji imaju decu - bas zbog toga sto se nisu izopstili iz zivota zbog toga & sto su nastavili sve najnormalnije, samo sto je tu i taj mali genijalni stor - su, bre, super roditelji & zivot im....mislim..bogatiji a opet isti a opet drugaciji a opet isti.

..

Celoj stvari, cenim ovih dana
(a vraticu se za 4 dine da vim kolko cu se tada slazem sa sobom od sada ,)
treba pristupiti
i ozbiljno (jer je dete, je li, nesto sto nije neozbiljna stvar)
i najopustenije moguce (jer detetu, je li, ne zelite da upropastite zivot preteranom ozbiljnoscu).

Eto, to ^.
Korisnikov avatar
By Tungi
Ne zelim ih.Ne bih se snasao u toj ulozi roditelja,a s druge strane,ne bih voleo da dete ne lici na mene.:D
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by svejedno

...

Ocu kazem, valjda, ovo - moji drugovi & drugarice koji imaju decu - bas zbog toga sto se nisu izopstili iz zivota zbog toga & sto su nastavili sve najnormalnije, samo sto je tu i taj mali genijalni stor - su, bre, super roditelji & zivot im....mislim..bogatiji a opet isti a opet drugaciji a opet isti.

..
:up: Jako lepo receno...

I ovo sto si rekao o zrelosti tek kad dodju deca je zanimljivo. Ja nisam za to da se radjaju deca bez nekog plana i programa, znaci i zrelosti. Ali opet to je situacija u koju dok ne dodjes ne mozes ni da zamislis kako je. U stvari moze da se zamisli ali ono sto se desava je cesto drugo od zamisljenog. Mene je npr svaka od prijateljica iz detinjstva na neki nacin iznenadila kao majka. Jedna je bila klasicni tip, uvek je htela da se uda i da ima decu i mislila sam da ce biti veoma dobra majka a i zadovoljna kad ispuni svoje snove. A ispala je prilicno nervozna u odnosima sa decom, sva nekako nesredjena i oslanja se mnogo vise na svoje roditelje nego sto sam ja mislila da ce biti. A opet deca su joj za sada super, samostalna su i oslanjaju se na sebe. Druga je opet bila uvek sama sebi centar sveta i prilicno lenja. A kad je dobila dete postala je vrlo pozrtvovana majka i nista joj nije tesko... I sve u tom stilu. Tako da mi dobijanje dece deluje i kao prilika za neko sasvim novo upoznavanje i nas samih...
Korisnikov avatar
By Mage
Često sam razmišljao o tome da li želim decu...

To je kao prvo velika odgovornost i koliko god sreće ti može dati u životu, toliko ti i bola može izazvati. Zamisli da ti se dete rodi retardirano ili sa nekom strašnom bolesti i da se muči i pati ceo život, a i ti sa njim. Ili da propadne u životu, postane narkoman, lopov, kriminalac... Za sve loše što se desi mom detetu, ja bih krivio sebe jer sam ga ja stvorio i doneo na ovaj užasan i okrutan svet, a ne znam da li moje srce to može da podnese. Možda kao što je svejedno rekao u svom starom postu da usvojim dete "koje je već unesrećeno time što se rodilo u ovom svetu" pa da probam da mu ulepšam život koliko je to moguće :)

Ja sebe i druge ljude koji postoje i koji su postojali i koji će postojati ne vidim kao sretnike, već kao najveće nesretnike i žrtve. Ne želim da stvorim još jedno biće koje će da se pati, živi uzalud i umre.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!