Originally posted by svejedno
Samo cu kopirati sta sam napisao na drugoj temi:
'Sto se dece tice, ne znam, choveche..
Razum mi govori da ne treba bacati na ovu prokletu planetu jos jedno bice i da je super stvar usvojiti nekoga ko vec nije imao srece pa se rodio, ali opet mozda geni, mozda hormoni, mozda neka tradicija u mom vaspitanju OSECA da bi bilo fenomenalno imati 'krv svoje krvi', tako da sam tu podeljen a u sushtini i ne znam da li zelim dete.
Ali ima vremena za te stvari.
Smatram da chovek ne treba da razmishlja o stvaranju deteta dok ne bude zadovoljan koliko je sebe ostvario '
To je to.
Zju bre, davno ja ovo pisah.
Pre 4 dine ovaj post, a ko zna pre koliko originalni post.
..
LM, ne slazem se vise sa sobom od tada ,)
..
Mislim, slazem se, samo...hm....iz iskustva drugih bliskih unaokolnih ljudi, naucio sam da je dete veoma stabilizujuci faktor u zivotu...
..ocu kazem, nekako se desilo da ko god da je dobio dete a nije bio recimo nesto preterano zreo pre toga..jbg, uozbilji se, 'uzreli se'...najbukvalnije.
I slicne stvari.
..
Sto se mene tice, ja i dalje ne razmisljam o deci, al ako bi se sada kojim slucajem desilo....ok, premro bih od straha...al ne zato sto mislim da bih bio los otac il staznamsta...nego mislim da je ...hm...'normalno' umreti od straha u tim situacijama.
..
I i dalje ima polja na kojima bih ja da se 'ostvarim' i to...al nisam nezadovoljan kolko sam se ostvario do sada, i ne mislim vise da je nemoguce 'ostvarivati se' dok se ima dete.
Ocu kazem, sad da mi riba koju volim (men' ta ljubav tu presudna, jel) rodi dete...bes ga, nastavio bih svoj zivot, prilagodio bih ga detetu kolko se to mora....i cenim da bih bio genijalan father.
..
Ocu kazem, valjda, ovo - moji drugovi & drugarice koji imaju decu - bas zbog toga sto se nisu izopstili iz zivota zbog toga & sto su nastavili sve najnormalnije, samo sto je tu i taj mali genijalni stor - su, bre, super roditelji & zivot im....mislim..bogatiji a opet isti a opet drugaciji a opet isti.
..
Celoj stvari, cenim ovih dana
(a vraticu se za 4 dine da vim kolko cu se tada slazem sa sobom od sada ,)
treba pristupiti
i ozbiljno (jer je dete, je li, nesto sto nije neozbiljna stvar)
i najopustenije moguce (jer detetu, je li, ne zelite da upropastite zivot preteranom ozbiljnoscu).
Eto, to ^.