Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Abortus

ZA
75
80%
PROTIV
19
20%
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by Hys.
Originally posted by Orlando the Lady
Originally posted by hlaefdige

ne bih ja nikome uskracivala pravo na abortus, kao sto ne bih dala sebi za pravo da uskracujem nekome izbor da ima dete....
e, to.
ali neka abortira samo ako je silovana.
a?
Evo ovako: ako je neko dovoljno neobavesten da postoji kondom (a takve cu nazvati statistickom greskom) ne treba da oduzima mogucnost jednog novog i uvek nepredvidljivog zivota zbog svoje neobavestenosti i/ili gluposti.
Iako je igra, seks je u osnovi i dalje tesno, ma najtesnje povezan sa sistemom reprodukcije. I sad, ako ti ne stavis kondom, ne popijes pilulu za dan posle, i slicno: ipak treba da skupis neke pameti u tu tvoju glavu i da rodis.

E sad, ako je zena silovana, to je sasvim druga prica. Ona se moze resiti na deteubistvo.

I sad cete me drkati zbog ,,deteubistva", sto abortus u sustini jeste.
Korisnikov avatar
By PlasticBrain
Zar zaista mislis da ce se neka koja nije obavestena da postoji kondom dozvati pameti tako sto ce na svet doneti dete?
Koliko njih se ne odluci na abortus, rodi i nikada vise ne pita za to dete. To sto je rodila ne garantuje da ce se opametiti, ajme.
To bi bila kazna iskljucivo za neduzno dete, za mamu kretena nikako. Osuditi neku decu tako da se zlopate sa ljudima koji su nesposobni da se staraju za sebe, a kamoli za dete, mi je preokrutno.

I sto se tice onog kasnog abortusa, postoje slucajevi kada je to medicinski opravdano i neophodno. Nije bas uvek varvarizam.
Iako kontam da se ovde mislilo u slucajevima kada je plod zdrav. Da, u tim slucajevima treba spustiti te granice mnogo nize.
Korisnikov avatar
By Hys.
^Takodje.

A sta sa slucajevima kad kondom pukne? Jel tada moze da abortira? Svako je u zivotu napravio pogresne izbore, sto seksualne sto drugojacije...plus ima mnogo ljudi koji nisu edukovani. Nema svako pristup informacijama na nacin na koji mi imamo. Niti zivi na nacin koji mu to dozvoljava. Obratiti paznju na primer na post Krepave. Ne znam zasto bi te zene morale da budu kaznjene-jer radjanje deteta koje ne zelis je uzasna kazna, za majku i dete.
Da ne govorimo o recimo nestabilnim osobama ili izuzetno nestabilnim vezama. Jer i oni treba da imaju dete? Tuku se i karaju naizmenicno itd (na primer)

Bolje da se ne raspravljamo na ovu temu, jer su nam stavovi dijametralno razliciti.

Sto se tice "deteubistva", ja abortus ne dozivljavam kao deteubistvo do odredjenog meseca. Ono sto sam pominjala da rade u UK mi to jeste.
Do god ne postoji mogucnost da bi dete eventualno moglo da egzistira van NJENOG tela, ne vidim to kao ubistvo.

No, to je pitanje oko kojih se raspravljaju mnogo pametniji ljudi od nas, i ne vidim da su se u necemu slozili.

Abortus je na kraju, izuzetno lican stav, i vrlo cesto povezan sa verom, sto meni nimalo nije blisko.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Vel boy

konachno, ja da sam zensko i da nezeljeno zatrudnim i da me npr. onaj koji mi je napravio dete ostavi, ja lichno ne bih abortira/la (sem ako sam bash bi/la silovan/a ili incestovan/a) jer abortus jeste muchna stvar s aspekta tog, recimo, zivota u utrobi. ali, to bi bila MOJA I SAMO MOJA odluka da ne abortiram i NE BI bila rezultat neke poslushnosti djubradima u mantijama koji se popovi, sveshtenci, pape, patrijarsi, pastori... zovu ili nekim djubradima od desnicharsko-konzervativnih naci-fashista politichara. I insistira/la bih da se ZNA da to shto nisam abortira/la NEMA nikakve veze s desnicharskim politichkim protivljenjem i eksploatacijom pitanja abortusu/a.

naci-fashistichkim konzervativnim govnima se mora dati do znanja da moraju da PRESTANU da eksploatishu i izvrcu pitanje abortusa- to je sva poenta!
To je ok. Tvoje pravo kao hipoteticke zene na hipoteticko dete. Samo sto fasistickim mozgovima srbskim nisu interesantne zene koje se odluce da radjaju bez podrske muskarca. One ce na svet svakako doneti buduce poreske obveznike koji ce ih finansirati.

Evo ovako: ako je neko dovoljno neobavesten da postoji kondom (a takve cu nazvati statistickom greskom) ne treba da oduzima mogucnost jednog novog i uvek nepredvidljivog zivota zbog svoje neobavestenosti i/ili gluposti.
Ako je neko dovoljno nerazvijen da mu je potreban drugi organizam kako bi opstao, ne treba da drugom organizmu oduzima mogucnost da radi sta hoce.

Iako je igra, seks je u osnovi i dalje tesno, ma najtesnje povezan sa sistemom reprodukcije. I sad, ako ti ne stavis kondom, ne popijes pilulu za dan posle, i slicno: ipak treba da skupis neke pameti u tu tvoju glavu i da rodis.
Po cijoj naredbi? Ako ne stavim kondom, ne popijem pilulu ili se seksam sa muskarcem i ostanem trudna, da li ces ti da placas moj abortus? Da li ces ti da hranis to dete? Ako neces, ne pitas se. Tacka.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Wilhelmina

konachno, ja da sam zensko i da nezeljeno zatrudnim i da me npr. onaj koji mi je napravio dete ostavi, ja lichno ne bih abortira/la (sem ako sam bash bi/la silovan/a ili incestovan/a) jer abortus jeste muchna stvar s aspekta tog, recimo, zivota u utrobi. ali, to bi bila MOJA I SAMO MOJA odluka da ne abortiram i NE BI bila rezultat neke poslushnosti djubradima u mantijama koji se popovi, sveshtenci, pape, patrijarsi, pastori... zovu ili nekim djubradima od desnicharsko-konzervativnih naci-fashista politichara. I insistira/la bih da se ZNA da to shto nisam abortira/la NEMA nikakve veze s desnicharskim politichkim protivljenjem i eksploatacijom pitanja abortusu/a.

naci-fashistichkim konzervativnim govnima se mora dati do znanja da moraju da PRESTANU da eksploatishu i izvrcu pitanje abortusa- to je sva poenta!
To je ok. Tvoje pravo kao hipoteticke zene na hipoteticko dete. Samo sto fasistickim mozgovima srbskim nisu interesantne zene koje se odluce da radjaju bez podrske muskarca. One ce na svet svakako doneti buduce poreske obveznike koji ce ih finansirati.
ma znam. ali, tek da vidish i chujesh fashistichke mozgove ajmerichke. 'ajde bar jadnica Srbija se ne dichi da je prva i jedina svetska sila, land of free and liberty and equal pursuit of happiness for everyone niti je svetski policajac, vec je/to radi Amerika. a ovde non-fucking-stop republikanci, christian right itd.... vrishte protiv abortusa, ubijaju se doktori koji ga vrshe (tek najnoviji sluchaj Dr. Tiller), bombarduju abortus klinike, gushi se pravo izbora non-stop, diskriminishu se i ponizavaju i pljuju samohrane majke. pomislio bi chovek da je Amerika toliko nenaseljena a mala i da su svi problemi zivucih ljudi savrsheno resheni pa samo josh "eto one podle zenske ubijaju nerodjenu decu"..........

ovo kazem NE da opravdam srbski fashizam vec samo da ukazem koliko je globalan problem konzervativno-religiozistichkih terorista i naci-fashist. politichara po svetu.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by PlasticBrain

Zar zaista mislis da ce se neka koja nije obavestena da postoji kondom dozvati pameti tako sto ce na svet doneti dete?
Koliko njih se ne odluci na abortus, rodi i nikada vise ne pita za to dete. To sto je rodila ne garantuje da ce se opametiti, ajme.
To bi bila kazna iskljucivo za neduzno dete, za mamu kretena nikako. Osuditi neku decu tako da se zlopate sa ljudima koji su nesposobni da se staraju za sebe, a kamoli za dete, mi je preokrutno.

I sto se tice onog kasnog abortusa, postoje slucajevi kada je to medicinski opravdano i neophodno. Nije bas uvek varvarizam.
Iako kontam da se ovde mislilo u slucajevima kada je plod zdrav. Da, u tim slucajevima treba spustiti te granice mnogo nize.
Ne gledam ja na rodjenje deteta kao na kaznu.
I,
@ Hys,
kao greh nema veze ni sa jednim specifikovanim sistemom. Prosto je jebote greh da ubijes.
Necemo, necemo vise diskutovati na tu temu.
Jer, kao, setila sam se da postoje i slucajevi kada je iz medicinskih razloga pozeljno abortirati.
Ali ono, kao, samo da se zna sta ja mislim o svemu tome.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina

ma znam. ali, tek da vidish i chujesh fashistichke mozgove ajmerichke.
Da. Sve sto si nabrojao + citava 'savetovalista' za devojke u problemu. U tim ustanovama devojke zaplasuju klipovima i slikama, pricom o sterilitetu i bolestima, a sve pod izgovorom da zele da im pomognu. Cudovista.

Ali ono, kao, samo da se zna sta ja mislim o svemu tome.
Onako kako ti mislis o svemu tome je fasisticki.
Misljenje 'druge treba....', 'drugi treba....' nije nista drugo do to.
Naravno, nikom nista zbog toga. Ali ja o tvom misljenju imam takvo misljenje.
By J...

E sad, ako je zena silovana, to je sasvim druga prica. Ona se moze resiti na deteubistvo.

Ne postoji kontracepcija koja je uvek i 100% pouzdana, uvek moze da se desi nepredvidjeno. I sad, ako se to nekoj zeni desi ona treba da "skupi pamet u glavu i rodi"? Zar to ne zvuci kao kaznjavanje u stilu - zato sto si bila glupa i jebala se a mogla si da drzis noge skupljene, sad ga rodi pa kako ti bude.

I zanima me zasto bi zena koja je silovana imala pravo na abortus a neka koja je imala dobrovoljan seks ne? Zasto bi silovanoj zeni bio dozvoljen taj greh "deteubistva", zasto bi taj greh bio dozvoljen i u slucaju ako se zna da ce dete imati neke zdravstvene probleme? Znaci - maloumna i bolesna nerodjena deca kao i deca silovatelja mogu da se ubijaju a ostala ne mogu? Kakva selektivna pravda.

Ostaviti zenama na savest odluku o tome da li ce abortirati ili ne, tu nema sta da se mesa niko, ni drzava ni crkva ni pojedinci zabrinuti za greh.
Korisnikov avatar
By Vel boy

ma znam. ali, tek da vidish i chujesh fashistichke mozgove ajmerichke.
Da. Sve sto si nabrojao + citava 'savetovalista' za devojke u problemu. U tim ustanovama devojke zaplasuju klipovima i slikama, pricom o sterilitetu i bolestima, a sve pod izgovorom da zele da im pomognu. Cudovista.

yep, yepppper.......... even that is Aaaaamerica :sigh:
Korisnikov avatar
By Momo
kad pomenuste silovanje i abortus... kod nas je tek 2002. ili 2003. godine kriminalizovano silovanje u braku, do tad ga porodicni zakon nije prepoznavao, sto znaci - seks u braku je bracna obaveza i duznost i nema tu ocu necu... tako da sumnjam da se veliki broj zena uopste i pita, a kamoli da se usudi da zahteva da muskarac koristi kondom...
Korisnikov avatar
By starsailor
^ upravo tako!

onda na pr. one koje jesu silovane u braku imaju pravo na abortus? (ovo nije pitanje za tebe Momo :) )
Korisnikov avatar
By Loni
Orlando, gotova si.
Kad Amazonke vide da si generalno protiv abortusa, najebaćeš gore nego ja prilikom procene dužine zatvorskih kazni za raznorazne delikte.

Elem, ipak si konzervativna.

Žene bi trebalo da imaju pravo na abortus i nijedna zbog toga ne treba da odgovara, ALI
ako se za nešto ne ide u zatvor, ne znači da treba pohvaliti na sva zvona.

Moja poruka bi bila da je bolje roditi, ali dete dati na usvajanje.
U svim zapadnim zemljama je čak 4 puta više parova, koji bi usvojili
nego dece u domovima, (sa sređenim papirima i onih, koje su se majke odrekle).

Da nema abortusa, bili bi sačuvani i životi beba, a svi neplodni parovi, a jednog dana bi i mnogi GEJ PAROVI ostvarili svoje roditeljsko pravo.

Danas je usvajanej dece od strane gej parova samo mrtvo slovo na papiru
jer dece nema dovoljno ni za strejt parove.
Korisnikov avatar
By Stripi
Ne znam je Status na kraju odlučio. Hoćel zadržat trudnoću ili će na abortus?
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Loni

Danas je usvajanej dece od strane gej parova samo mrtvo slovo na papiru
jer dece nema dovoljno ni za strejt parove.
Jel ti nekad padne na pamet da se informises bar malo PRE nego sto pocnes da kucas po forumu?
Ne bilo ti zapovedjeno, naravno, ali sta mislis, cemu sluze domovi za nezbrinutu decu? I sta rade sva ona deca u njima? Dece ima i previse, jer je procedura za usvajanje, cak i za strejt parove preduga, komplikovana i ponizavajuca.
Korisnikov avatar
By starsailor

Orlando, gotova si.
Kad Amazonke vide da si generalno protiv abortusa, najebaćeš gore nego ja prilikom procene dužine zatvorskih kazni za raznorazne delikte.

Moja poruka bi bila da je bolje roditi, ali dete dati na usvajanje.
ti si bas zapeo za Amazonke?

mislis da je bas lako roditi? sav taj proces? i posle toga odreci se deteta?

po cemu je bolje roditi?
nadam se da necemo opet ulaziti u onaj "greh" u vezi fetusa.
samo mi objasni
Korisnikov avatar
By Momo
Loni, savetujem ti da ne objasnjavas ... posebno ako planiras da pocnes opet onim cuvenim argumentom: "emisija opstanak mi je rekla..." ili necim slicnim, ne znam kako bi ti mogao da znas da li je bolje da neko rodi ili ne

ti si najebao na toj temi samo zbog toga sto si branio svoje "smotane" izjave (bar sto se mene tice)... mozda bih i poverovao u to da si se slucajno nespretno izrazio da nisi nakon toga pravdao te neke izjave koje su bile uvredljive, necu sad da nabrajam ponovo koje iako ti sam nastavljas tu pricu pominjuci Amazonke... cak si i mene svrstao tamo u hard kor pritoku kao da te ja ne znam koliko prozivam

non stop trpas ljude u kutije, stalno neke podele pravis, pocevsi od onih najdosadnijih na muski i zenski deo foruma pa onda se zenski deli na Amazonke i zecice ili sta vec... a posle se cudis zasto se neko/a uvredio/la
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Onako kako ti mislis o svemu tome je fasisticki.
Ali ja o tvom misljenju imam takvo misljenje.
Pa ja sam mislila da svi to znaju. :pop:
Mogu da preformulisem: da zatrudnim sa tipom ne bih abortirala.
Korisnikov avatar
By emo_haos_
Originally posted by J...

Ne postoji kontracepcija koja je uvek i 100% pouzdana, uvek moze da se desi nepredvidjeno. I sad, ako se to nekoj zeni desi ona treba da "skupi pamet u glavu i rodi"? Zar to ne zvuci kao kaznjavanje u stilu - zato sto si bila glupa i jebala se a mogla si da drzis noge skupljene, sad ga rodi pa kako ti bude.

...
once again, J... has said it :sesir:
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by Momo

non stop trpas ljude u kutije, stalno neke podele pravis, pocevsi od onih najdosadnijih na muski i zenski deo foruma pa onda se zenski deli na Amazonke i zecice ili sta vec... a posle se cudis zasto se neko/a uvredio/la
slazem se.

loni, tako si binaran.
Korisnikov avatar
By bas bleu
hmmm... doskocice: komada dva. samo primecujem.
Korisnikov avatar
By Srklet
ne, prvu sam mislio potpuno ozbiljno. :D

p.s.
iako, evo druga doskočica. :drama:
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by starsailor

ti si bas zapeo za Amazonke?

mislis da je bas lako roditi? sav taj proces? i posle toga odreci se deteta?

po cemu je bolje roditi?
nadam se da necemo opet ulaziti u onaj "greh" u vezi fetusa.
samo mi objasni
Jedino mogu da ponovim ono što sam već objasnio.

Za to sam da abortuše / abortijanke / abortkinje (jebem ih u naziv) ne odgovaraju, ne idu u zatvore, da medicinska odelenja zadužene za prekide trudnoće uvek postoje (kad ih nema, onda deluju nestručne vračare, što je zdravstveno daleko opasnije po ženu), ali to je sve.

Ne mogu da im aplaudiram.

To je rekao objektivac iz mene,
a kad bi iz mene progovorio neko ko se bori isključivo i samo za prava muške gej populacije, mogao bih da budem bezobrazan i kažem
da gej muškarcima (koji misle samo na svoja, ali ne i na ženska prava) prećutno odgovara da abortusa u praksi nema jer bi u tom slučaju
po domovima bilo 5 puta više dece za usvajanje.
A kad je toliko dece za usvajanje, onda bi država bila prinuđena da čak i gej parovima da decu na usvajanje.
Da abortusa nema svaki gej par mogao bi da dođe do deteta.
Ovako je to nemoguće.

No, eto. Nisam bezobrazan i ne mislim samo na gej interese već i za prava žena, pa abortuse ipak nikad ne bih mogao da zabranim.
By J...

Jel ti nekad padne na pamet da se informises bar malo PRE nego sto pocnes da kucas po forumu?
Ne bilo ti zapovedjeno, naravno, ali sta mislis, cemu sluze domovi za nezbrinutu decu? I sta rade sva ona deca u njima? Dece ima i previse, jer je procedura za usvajanje, cak i za strejt parove preduga, komplikovana i ponizavajuca.
Procitati ovo jos jednom.

Da li ce dece biti 5 puta vise u domovima ili ne mislim da je potpuno nevazno jer se pravila usvajanja sigurno nece menjati zbog toga, samo bi u tom slucaju bilo 5 puta vise nezeljene, nevoljene i nesrecne dece zbog cijeg postojanja ti mislis da bi se mogli sprovoditi neki navodni gay interesi.
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by J...

Procitati ovo jos jednom.

Da li ce dece biti 5 puta vise u domovima ili ne mislim da je potpuno nevazno jer se pravila usvajanja sigurno nece menjati zbog toga, samo bi u tom slucaju bilo 5 puta vise nezeljene, nevoljene i nesrecne dece zbog cijeg postojanja ti mislis da bi se mogli sprovoditi neki navodni gay interesi.
Od brige za plod, koju sam kao pokusao da proguram & cele te moje price da zaista i ja smatram da je abortus vrsta ubistva ALI da ako ne moze da mu se pruzi adekvatna briga bolje je abortirati..

..jbt, Loni, uspeo si da pricu uguras u gej prava arenu.

Jbt.
Korisnikov avatar
By bas bleu
Originally posted by svejedno

..jbt, Loni, uspeo si da pricu uguras u gej prava arenu.

Jbt.
well, it's only pc.

after all, it is a penis' divine right to lay claim on, if not a vagina, then its output.
Korisnikov avatar
By svejedno
Ma nije, ovo je prosto sebicnost.

..

Kazem, ja vrtim pricu o pravima ploda, fetusa, nerodjenog deteta, stagod, a on ladno na celu pricu 'ma pusti dete nek se zlopati po domovima, gejevima mozda tako bude lakse da dobiju jedno'.

..

Je bo te.
Korisnikov avatar
By Dina
Koliko ja vidim Loni je rekao "kad bi bio bezobrazan..." ali ne da i to jeste ;)

Sem toga teznja je da se domovi ukinu te price o jadnoj deci u domovima mogu da budu samo o jadnoj deci u hraniteljskim porodicama. A ako bi krenuli o razmisljanju o zlopacenju najbolje da se deca uopste ne radjaju posto je zivot uglavnom tezak i ko zna sta ga u njemu ceka. Bioloska majka koja odmah po rodjenju deteta potpise da se odrice roditeljskih prava moze biti sasvim sigurna da ce dete biti usvojeno upravo jer toliko ljudi ceka na usvajanje. Nije razlog sto se deca ne usvajaju komplikovana procedura, ona jeste komplikovana ali kamo lepe srece da se i bioloski roditelji podvrgnu istoj. Nije dete igracka i zato provere i treba da budu takve. Razlog sto ne dolazi do usvajanja je sto deca nemaju ciste papire, tj npr to sto ih se bioloski roditelji nisu odrekli, a kod nas se uglavnom trude da dete ostane sa bioloskim roditeljima ako ikako moze.

Pri tom ja ne podrzavam Lonijev stav o radjanju deteta da bi se dalo na usvajanje ali iz sasvim drugog razloga a taj moj stav on zna iz realnog zivota. Naime zena koja rodi mozda ne bi dala to dete na usvajanje kada bi iznela vec trudnocu i ugledala to dete. A opet to je njeno telo i odluka i ako nije zelela da iznosi tu trudnocu to joj se ne sme nametati.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!