Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Srklet
ne vjerujem ti, vec si prije tri postao najavio da predajes palicu, ali i dalje je drzis u rukama. :nunchake:
Korisnikov avatar
By KiWi
:giggle: Pod hitno otvoriti podforum "Humor" i smestiti ovu temu tamo :) :pucaodsmeha: ovo je fenomenalno!
Korisnikov avatar
By Momo
ma da sam znao da si toliko zadrt i bezobrazan i da ces da mi prisijes onoliku kolicinu gluposti dao bih toj palici drugu namenu
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by Popeye
dakle, u drustvenom kontekstu (koji ukljucuje i forum) gdje su autohomofobi u totalno brojcanoj nadmoci, a out ljudi u manjini, a medju out ljudima "radikali" poput mene u jos vecoj manjini, ti zakljucujes da je uputnije i vaznije ukazati na moje kontraefektivne metode, nego na svakodnevne ispade autohomofobije, mizoginije i raznih drugih gadosti koje se dogadjaju na forumu.
ismijavaju se feminizirani, biseksualcima se odrice pravo postojanja, vrijedja se na nacionalnoj osnovi, pasivni pederi se proglasavaju manje vrijednima, o raznim ispadima protiv zena i ismijavanju feminizma da i ne govorim, ali nema tebe da reagiras na te stvari...
to, care! :cheer:

[/quote]

Recimo da se slažem sa svim rečenim.
Grozna je mejnstrim matrica ponašanja ne samo strejt Balkanaca već i gejeva.

Ali psotavlja se pitanje koji su najbolji metodi strategije i borbe protiv toga.
Na prvi pogled izgleda da je najbolja metoda odmah se autovati ma u kakvoj si poziciji, ali možda bi to izgledalo suludo.

Hajde da analiziramo kako su neki ljudi ostvarili svoje težnje.

PRIMER 1)
Milo Đukanović bio je predsednik Crne Gore od 1996. Iako je i tada bio za demokratiju, evropski put i nezavisnu Crnu Goru, da je to tada rekao glasno izgubio bi izbore, Miloševićev (peronalno i uticajno mogao ga je pregaziti).
Čekao je Miloševićev pad u Beogradu 2000. i još nekoliko godina da građani shvate njegovu ideju, pa je referendum raspisan čak 2006. godine.

PRIMER 2)
Srbija je uzela Kosovo 1912. a Vojvodinu 1918. godine.
Tek kad je na jugu oslabilo Osmanlijsko Carstvo, a kad se na severu raspala Austro Ugarska Monarhija. Da je to pokušala ranije bila bi poražena do nogu.

Možda je umesto autovanja za neke ljude daleko bolja postepena strategija. Jedno je ako se neko autuje roditelju dok ga roditelj izdržava i plaća mu školarinu na fakultetu, a sasvim drugo kad mu se autuje sa diplomom u džepu, radnim mestom, dobrom platom i svojim stanom.

Autovanje je u principu dobro ukoliko će nekim ljudima otvoriti vidike.
Ako to znamo, nameće se naravno potreba da se vidici prošire kod mladih ljudi.
Kod onih koji će tek postati roditelji, a neki od njih i roditelji budućih gejeva.
Ali kakva je svrha autovati se pošto poto starim ljudima (nekim 25.ogodišnjacima, roditelji su prešli 65 godina), koji ni na koji način neće proširiti svoj uticaj u društvu.

Tako da nema pravila, koje važi za sve.

Nikad ne bih osudio nekoga zbog neatuovanja, za koga znam da će žestoko najebati kod svojih roditelja ili šefova na poslu, dok bih udelio packu onome, kome se može (samostalan je, sam sebi šef), a ne želi da proširi vidike okolini i da doprinos borbi za ljduska prava, ako već može.
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by Momo

ma da sam znao da si toliko zadrt i bezobrazan i da ces da mi prisijes onoliku kolicinu gluposti dao bih toj palici drugu namenu
nije bilo potrebe da ti ista prisijem, sve izaslo iz tvojih prstiju na tipkovnicu. iako to nije glupost, nego samo licemjerje. valjda nije bilo radionica o tome, pa nisi skuzio koliko ga imas.

uncle tom. :piski:
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by Loni

Hajde da analiziramo kako su neki ljudi ostvarili svoje težnje.
i hajde da to budu pokreti za prava žena, crnaca i pedera, a ne milo đukanović. ;)

you know, so it would make sense.
Korisnikov avatar
By Momo
@Popeye
u pravu si , nije bila radionica o tome ali mogao bi ti da je odrzis i da edukujes mnoge u stilu recimo onog manastra crna reka ili bar u stilu obraza ili dveri posto koristis njihovu terminologiju i podele na "normalno" i "nenormalno":
nenormalno je zauvijek biti ormaruša
mada je mozda trebalo da ti iz ovog citata izbacim ovo "zauvek", cisto da malo vise istaknem tvoju zadrtost... ne bi ti smetalo nadam se, jer je prekrajanje tudjih izjava tvoja specijalnost...doduse takvo moje prekrajanje bi bilo malo ociglednije i radikalnije al sto da ne kad ti volis radikalno

cudi me da nisi pokrenuo peticiju da se opis ovog foldera malo izmeni pa da umesto:
"Coming out - Iskustva, podrška", pise: "Coming out - iskustva, jebanje ormarusa tj nenormalnih u mozak"

tebe je bas ujelo za srce to sto sam ti rekao da ti je pristup i nastup iritantan pa si se razgoropadio

e da i slab sam sa kolonijalnim jezicima pa ne mogu nesto originalno u tvom stilu da dodam za kraj i vecito ostajem na suvoparnim objasnjenjima, neces mi zameriti nadam se
Korisnikov avatar
By Mage
Totalno nevezano za temu:

Toliko mi je dosta close-minded smorova kojima je sve što nije mainstream čudno i bolesno :rafal:

Slažem se sa denijem da bi ja sve njih na giljotinu :giljotina:

Bože (koji ne postojiš) molim te poštedi me smaranja tih imbecila :isus:

Ne znam šta mi je, nešto sam besan...
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by Momo

tebe je bas ujelo za srce to sto sam ti rekao da ti je pristup i nastup iritantan pa si se razgoropadio
no, it's just the way i roll. :lol:

ali je bas lijepo da tvoje srce krvari tako za ormaruše, sve do same trule licemjerne srži.
e da i slab sam sa kolonijalnim jezicima pa ne mogu nesto originalno u tvom stilu da dodam za kraj i vecito ostajem na suvoparnim objasnjenjima, neces mi zameriti nadam se
no offense, mate. ;)
siguran sam da tečno govoriš svahili.
Korisnikov avatar
By Momo

ali je bas lijepo da tvoje srce krvari tako za ormaruše, sve do same trule licemjerne srži.
jbt ovo se Angelina vratila :egzorcist:
samo je ona znala tako da me napada i vredja :radosnice:
Korisnikov avatar
By Hys.
Molim moderatora da sredi ovo.....

Popaje, nameracio se se da razumes Momo na najgori moguci nacin, i nemas ti pojma sta je i kako je on mislio nego si se uzbudio pa malo da napadas.
Verujem i pisica ti se pomalo dizala u procesu.
Znam da meni ume.
Slazem se sa 99 posto tvojih stavova o autovanju, i ja naginjem radikalnijem vidjenju, a ti si TOLIKO omasio u razumevanju ovog decka da nisi ni svestan,

Osrao si se zestoko jer si odlucio da pokazes kako i sta.
A nisi video dalje od nosa.

I nemoj zivota ti da me nabedjujes, citiras, ili da bivas sarkasticno vickast ironican, brate, ovo je cinjenica i kraj.
A ja nisam zadrta
Vecma mi nekad prekurci kada vidim ovoliku kolicinu promasenih metaka i osranog nerazumevanja.

Peace out.
Korisnikov avatar
By emo_haos_
Momo svaka čast na strpljenju i istrajnosti :sesir:

elem, kad je reč o autovanju, meni pravi problem "posredno autovanje". na primer, ukoliko se ja autujem svojim drugaricama, a pri tom, na primer, jesam u vezi sa nekom devojkom, teško da i ona neće biti autovana njima. ja to ne bih direktno uradila, ali dovoljno bi bilo da me vide u njenom društvu, pa da saberu dva i dva.
a ne mogu ja odlučivati da li će, kada i kome da se neko autuje, to jednostavno mora biti volja te osobe.

i da odgovorim na temu: veoma utiče. mada ja se trudim da budem oblivious po pitanju tog uticaja. jer ako nemam neko konstruktivno rešenje, ne vredi da se sekiram, a i ne želim da važne odluke donosim na prečac i u nekom afektu. mada, ima dana kada se ne osećam dovoljno dovitljivo da se nosim sa problemima koji su posledica neautovanosti. it ain't easy but it has a pace of its own.
Korisnikov avatar
By Hys.
"it ain't easy but it has a pace of its own. "

Od cega zavisi taj pace?
Mislim, sta ljudi koji su ormaru cekaju? Oni koji zele da se autuju.
Jel to neko licno providjenje, ono, e DANAS je taj dan, nesto se razvilo u meni...kako god...

Care to explain?

Nije mi to jasno, jel covek dok ceka da u njemu sazri odluka (sto uglavnom znaci skupi muda) prolazi kroz neka licna preispitivanja?
Jer nije mi jasno o kakvim preispitivanjima se radi ako zna vec sta moze da izgubi i sta moze da dobije.

Nisam sigurna that I make sense :nerd:
Korisnikov avatar
By emo_haos_
da, reč je i o ličnom preispitivanju. nekome treba više nekome manje vremena da skonta šta je, da skonta šta želi u životu, da skonta šta mu/joj je prioritetno...

pace zavisi kako od toka unutrašnjih procesa (npr. prethodno navedenih) tako i od brojnih spoljašnjih faktora (mislim ovde pre svega na životne okolnosti). e sad, svesna sam da je sintagma "životne okolnosti" (proizvoljno) širok pojam. da bih malko pojasnila, na primer, ukoliko neko nema podršku svoje porodice i ujedno nije samostalan, ja to svakako vidim kao usporavajaći faktor što se onog pace-a tiče.

Jer nije mi jasno o kakvim preispitivanjima se radi ako zna vec sta moze da izgubi i sta moze da dobije.
možda je i u tome problem. u toj neizvesnosti, jer šta čovek zna šta sve može izgubiti a šta dobiti. naravno, pretpostavlja, ali možda neke stvari (situacije) ne može ni pretpostaviti.
kontraargument bi bio da uostalom ništa u životu nije izvesno pa čovek opet ne ustukne pred svakim novim korakom...
Korisnikov avatar
By Hys.
@ emo:

Pa da, to sto pominjes, ima smisla, da....Ali hocu reci, zna sta moze da dobije i izgubi u najgorem i najboljem scenariu.
Kapiram kad neko finansijski zavisi od roditelja, najgore sto moze da se desi je da ga/je se odreknu, i kazu nema sada, na ulicu i kraj.

Ja ne mogu da zamislim tu situaciju gde posle toga dete moze da uspostavi kvalitetan odnos sa tim roditeljima.
A mozda sam u krivu.
Ne znam.
Korisnikov avatar
By emo_haos_
mene bi daleko više zabolelo da me roditelji odbace (u nekom emotivnom smislu) nego da me finansijski cut off-uju (mada bi mi i to svakako predstavljalo problem)
Korisnikov avatar
By Hys.
Kapiram ako te finansijski odbace, ne zele bas ni da te gledaju. To je ono, bas, boli nas uvo-crkni ako treba.
Meni je ipak opcija da finansijski i dalje podrzavaju, a emotivno su udaljeni manje drasticna.
By Speculum Columbae
Razlog zbog koga volim da čitam Hys je ta njena:
Kaže nešto vrlo značajno i opšte, a onda krene sve dublje i dublje da (se) analizira, sve više i više u (auto)retrospektivu dok ne dođe do onoga što samo ona razume i što je samo na nju primenjivo, pa ispadne kao da govori o hiljade različitih frojdijanskih stvari i to kolokvijalno.
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by Dante

Razlog zbog koga volim da čitam Hys je ta njena:
Kaže nešto vrlo značajno i opšte, a onda krene sve dublje i dublje da (se) analizira, sve više i više u (auto)retrospektivu dok ne dođe do onoga što samo ona razume i što je samo na nju primenjivo, pa ispadne kao da govori o hiljade različitih frojdijanskih stvari i to kolokvijalno.
osh da kazes govorim o sebi ali na takav nacin da to ispadne kao nesto smart i sifrovano kao da sam obdarena time da zaista i pricam o mnogo manje idasto egastim stvarima no sto zaista jeste :lol: ?

Btw, tema ova, inace, nema veze sa mnom tako da bar ovde (se) i (auto) slobodno mosh da izbacis :)

Sta znam...cesto izgleda kao da sam usla u analizu koja se dotice samo mene, ali uglavnom se dotice samo neke osobe x koja ne postoji i koja je meni kao takva zanimljiva u odredjenom kontekstu koji ja pravim.
Ta osoba moze da bude bilo ko.

Teme koje su uglavnom vezane za samo analizu su butch-femme dinamika i postovi na BDSM.
Nista dalje od toga.
Eto, kad si me vec ucitao licno na temu, da i ja mogu da se citam isto tako licno.

^^
Korisnikov avatar
By PlasticBrain
Originally posted by Hys.

1. Koliko je moguce da svog partnera predstavljate kao svog partnera i da ga tako tretirate?

2. Tipa-svi dolaze na slavu sa muzem/deckom/zenom, a vi u vasu kucu dolazite sami? Ili niste autovani ali ipak dodjete sa drugom ili drugaricom, pa nek oni misle sta misle?
1. Koliko god ja odlucim. Ko nije u stanju to da prihvati- hvala lepo, molim lepo :bye:

2. Anegdota od nedavno, kad vec pricamo o sveopstim narodnim veseljima-

ja > tetki: ok, lezbejka sam, muskarci me u seksualnom smislu ne zanimaju ni najmanje, znaci do kraja zivota je jedina opcija da cu biti sa osobom zenskog pola.
tetka: pa dobro, znam, kakve veze ima...
ja: hoces to reci i kada ti na slavu dodjem sa partnerkom?
tetka: ma jebo slavu :cigareta:

Elem, nikada nisam pristajala na ucene, tek sad nakon svih bitaka nemam nameru pocinjati.
I moze mi se, jer ja tako odlucih. :misici:
edit: vrlo moguce da sam omasila temu, s obzirom da jesam out. Mada mozes biti out pa da te neko uslovi da ne dodjes sa tim i tim na neki hepening...
Korisnikov avatar
By Effective
Utice dosta .

Rekla sam prvo mami sa 15 godina , onda sestri sa 18 godina i tati sa 21 godinu . Outovala sam se samo porodici.
Sestra mi je isto bi/gay pa je tesko podnela sto sam ja gay 100% .

Mama je rekla da joj je zao sto cu imati problema u zivotu zbog toga i sto cu biti nesrecna.Bila je u pravu ..

Tata je jedini ok reagovao jer ima gay prijatelje i razume me , samo me je zamolio da mu ne pricam sa kime sam u vezi itd ..

Zamolili su me roditelji za diskreciju , zivimo u malom gradu , da ne govorim prijateljima , da ne govorim nikome jer je kako mama kaze "nasa kuca gay leglo" . Sestra se outovala svojim prijateljima i njoj je lakse .

Glupo mi je i da zamislim da nekome od sestrinih prijatelja sada sa 25 godina kazem da sam gay .
Pokusala sam jednom ..

I to je uticalo na moj zivot da nemam prijatelje jer niko nece da bude prijatelj sa nekim ko ne prica nista o sebi itd .. Povukla sam se u ucenje , fax i to da imam samo kolege , ne prijatelje ..

Ali tuzna sam iznutra . Da se vratim u proslost , rekla bih sa 19/20 godina nekim prijateljima sa kojima sam se druzila tada . Ali odlucila sam da ih odbacim od sebe i napravim se u drustvu da sam nezainteresovana za muskarce i smotana po tom pitanju .. Glumila sam tokom srednje skole a sada mi je muka od svega ..
Korisnikov avatar
By jenny
Pa kažeš im SAD i kažeš da ranije nisi mogla/htela/želela ili da prosto nisi ni sama bila sigurna.
Kakve ima veze da li si ima rekla sa 20 ili 25 godina?
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by Effective
Ali odlucila sam da ih odbacim od sebe i napravim se u drustvu da sam nezainteresovana za muskarce i smotana po tom pitanju ..
Sad cu da umisljam da su sve devojke kojer su nezainteresovane za muskarce i posvecene faksu lezbejke. :zid:
Korisnikov avatar
By Effective
Originally posted by Orlando the Lady
Ali odlucila sam da ih odbacim od sebe i napravim se u drustvu da sam nezainteresovana za muskarce i smotana po tom pitanju ..
Sad cu da umisljam da su sve devojke kojer su nezainteresovane za muskarce i posvecene faksu lezbejke. :zid:
Pa obrati paznju na njihove pokrete tela kada su oko devojaka .
Primetices da im ponekad omane pogled na koleginicine atribute tokom
ucenja u citaonici ili u grupi na vezbama .. To se sve vidi , samo je potrebno pazljivo gledati .. Ja sam se time bavila,bilo je zanimljivo sta sam sve otkrila :)

Bar sam naucila tokom godina da prepoznam slicne sebi ..
Korisnikov avatar
By Effective
Originally posted by jenny

Pa kažeš im SAD i kažeš da ranije nisi mogla/htela/želela ili da prosto nisi ni sama bila sigurna.
Kakve ima veze da li si ima rekla sa 20 ili 25 godina?
Apsolutno si u pravu i krenucu sa outovanjem ..
Korisnikov avatar
By Madonna

Ali tuzna sam iznutra . Da se vratim u proslost , rekla bih sa 19/20 godina nekim prijateljima sa kojima sam se druzila tada . Ali odlucila sam da ih odbacim od sebe i napravim se u drustvu da sam nezainteresovana za muskarce i smotana po tom pitanju .. Glumila sam tokom srednje skole a sada mi je muka od svega ..
this is so sad. baš je ovaj život govno :sigh:
Korisnikov avatar
By *deni*
Ili, što bi rekla Biki Siki -

Proklet da je ovaj život, samo bol i suze ! :rida:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!