Originally posted by *deni*
Mogu da te razumem ( ne i da te opravdam ), zajedno sa tvojim malim prohtevima. Veoma je lagodno slediti takvu životnu politiku i ja sam toga svestan. Isto tako sam svestan i potreba komaraca da piju krv, mačaka da zakopavaju svoje govno, kao i kerova da utrpavaju u zemlju ostatke hrane. Životinja je to, sledi svoje bazične instinkte i ja sam toga svestan.
Ali sam takođe oduvek bio svestan i svoje ambicije i nasušne potrebe da iskoračim iz svakodnevnog i trivijalnog, da zaštitim vrednosti u koje verujem i da, čak i po cenu izlaganja riziku svoje fizičke egzistencije, učinim nešto što može da utiče na buduću dobrobit svih nas.
Mogu da razumem gay ljude koji takvu potrebu nemaju i, po razvijenosti isključivo primarnih nagona, samo žele da svoj mali život provedu što je moguće komotnije, da se jednog dana, u što je moguće poznijoj starosti upokoje i za života sami sebi dignu spomenik na nekom odgovarajućem groblju, ali prema takvim ljudima, pogotovo ovde i danas, nemam tolerantan odnos, jer prosto ne mogu da zamislim jednu čak ni prosečnu gay osobu, koja iole drži do sebe, da može da ne oseća potrebu da se suprotstavi teorijama da je homoseksualnost sramotan greh, ili u najboljem slučaju bolest i da mirno, bez pobune, prihvata tu vrstu modernog holokasuta u vidu ne samo poziva, već i otvorenog jurišanja u nameri linča i fizičke eliminacije pripadnika LGBT populacije.
Takve gay osobe, koje ne samo da se ne bi pobunile, već bi u svojoj ljigavosti i same lagale, kad bi im to odgovaralo, da su i same protivnici gay populacije, danas zaslužuju pravednu sudbinu.
[/quote]
Ovo mi se mnogo dopada. Volim te!!
Jasno mi je da u pocetku postoji strah od autovanja.. ali nije mi jasno sledece: Vremenom se taj strah racionalizuje, te vise i nije toliko strah koliko sebicnost. Znas da svojim autovanjem mozes puno da uradis lepsu buducnost gej populacije, a neces. Ta sebicnost mi nije jasna. I je l' s njom stvarno lepse??