Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By Glasnik
Kakvo god da nam je društvo, ja nisam svima aut, ali biću. Dvostuki život nije za mene, jer nisam ja za to sposoban. Kome se svidi-svidi, kome ne-ne, ali ja drugačije ne mogu i neću. Pa kud puklo da puklo... Za sada mi je i ovo malo ljudi koje ne zna, a važni su mi, mučno kad moram da ''igram oko vatre'' na pitanja o ljubavnom životu.
Onaj što reče da je glupost autovati se... Ne znam kako bih komentarisao. Ježim se pomisli da živim neautovan i da sam sa sobom moram da proživljavam sve ovo...
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by dharmox
Originally posted by *deni*

Ja svoje jednoumlje ne poričem i ne sporim, a šta ćemo sa tvojim poricanjem i osporavanjem sopstvene homoseksualnosti ?
Ne vidim šta ti dobro donosi jednoumlje, al ajd.

Da nisam peder ne bih bio ovde, ali to je samo deo paketa.
Kao što je lucidno primetio Popeye, meni je ljubavna veza centralni deo života i ne vidim nijedan podbogom razlog da to sjebem (osim, naravno, što bih tebe usrećio).
Mogu da te razumem ( ne i da te opravdam ), zajedno sa tvojim malim prohtevima. Veoma je lagodno slediti takvu životnu politiku i ja sam toga svestan. Isto tako sam svestan i potreba komaraca da piju krv, mačaka da zakopavaju svoje govno, kao i kerova da utrpavaju u zemlju ostatke hrane. Životinja je to, sledi svoje bazične instinkte i ja sam toga svestan.
Ali sam takođe oduvek bio svestan i svoje ambicije i nasušne potrebe da iskoračim iz svakodnevnog i trivijalnog, da zaštitim vrednosti u koje verujem i da, čak i po cenu izlaganja riziku svoje fizičke egzistencije, učinim nešto što može da utiče na buduću dobrobit svih nas.
Mogu da razumem gay ljude koji takvu potrebu nemaju i, po razvijenosti isključivo primarnih nagona, samo žele da svoj mali život provedu što je moguće komotnije, da se jednog dana, u što je moguće poznijoj starosti upokoje i za života sami sebi dignu spomenik na nekom odgovarajućem groblju, ali prema takvim ljudima, pogotovo ovde i danas, nemam tolerantan odnos, jer prosto ne mogu da zamislim jednu čak ni prosečnu gay osobu, koja iole drži do sebe, da može da ne oseća potrebu da se suprotstavi teorijama da je homoseksualnost sramotan greh, ili u najboljem slučaju bolest i da mirno, bez pobune, prihvata tu vrstu modernog holokasuta u vidu ne samo poziva, već i otvorenog jurišanja u nameri linča i fizičke eliminacije pripadnika LGBT populacije.
Takve gay osobe, koje ne samo da se ne bi pobunile, već bi u svojoj ljigavosti i same lagale, kad bi im to odgovaralo, da su i same protivnici gay populacije, danas zaslužuju pravednu sudbinu.
:giljotina:
Korisnikov avatar
By dharmox

Ja svoje jednoumlje ne poričem i ne sporim, a šta ćemo sa tvojim poricanjem i osporavanjem sopstvene homoseksualnosti ?
Ne vidim šta ti dobro donosi jednoumlje, al ajd.

Da nisam peder ne bih bio ovde, ali to je samo deo paketa.
Kao što je lucidno primetio Popeye, meni je ljubavna veza centralni deo života i ne vidim nijedan podbogom razlog da to sjebem (osim, naravno, što bih tebe usrećio).
Mogu da te razumem, zajedno sa tvojim malim prohtevima. Veoma je lagodno slediti takvu životnu politiku i ja sam toga svestan.
Ali sam takođe oduvek bio svestan i svoje ambicije da iskoračim iz svakodnevnog i trivijalnog, da, čak i žrtvujući svoju svakodnevnu sigurnost, učinim nešto što može da utiče na buduću dobrobit svih nas.
Mogu da razumem gay ljude koji takvu potrebu nemaju i samo žele da svoj mali život provedu što je moguće komotnije, da se jednog dana, u što je moguće poznijoj starosti upokoje i za života sami sebi dignu spomenik na nekom odgovarajućem groblju, ali prema takvim ljudima, pogotovo ovde i danas, nemam tolerantan odnos, jer prosto ne mogu da zamislim jednu čak ni prosečnu gay osobu, koja iole drži do sebe, da može da ne oseća potrebu da se suprotstavi teorijama da je homoseksualnost sramotan greh, ili u najboljem slučaju bolest i da mirno, bez pobune, prihvata tu vrstu modernog holokasuta spram svoje duše, pre svega.
Takve gay osobe danas zaslužuju pravednu sudbinu.
Jao deni, teško je s tobom. Po čemu je moj život mali, a tvoj veliki?
Po tome što ti sebi za života podižeš spomenike na raznim topicima ovog časnog foruma?
Nemam takvih ambicija. Niti sam nekakav aktivist koji će žrtvovati najdragocenije što ima za daleko neko gej pokolenje.

Ja nisam tipičan gej koji čuči u ormanu jer se plaši reakcije okoline, nego osoba čvrsto rešena da se izbori za svoj način života, a ta osoba je slučajno, između ostalog, gej. Moje, da se tako izrazim, gejstvo, nije glavno u mom životu.
Korisnikov avatar
By *deni*
A misliš da je moje gejstvo jedino i glavno u mom životu ?
Ne možeš ti mene da razumeš, jer smo u totalno različitim svetovima.
Radi se o sposobnosti imanja osećaja kad je i da li je POBUNA nužna, a taj osećaj ili u sebi imaš, ili nemaš.
Ne znam šta je tebi NAJDRAGOCENIJE, ali meni je NAJDRAGOCENIJI moj integritet.
Korisnikov avatar
By *deni*
I taj tvoj diskurs... '' Slučajno, između ostalog, gej '' ..... Sve kipti od poniznosti i izvinjavajućih tonova...

'' Slučajno sam gej... Nisam namerno.... Izvinite.... ''
:bljak:
Korisnikov avatar
By dharmox

I taj tvoj diskurs... '' Slučajno, između ostalog, gej '' ..... Sve kipti od poniznosti i izvinjavajućih tonova...

'' Slučajno sam gej... Nisam namerno.... Izvinite.... ''
:bljak:
Bože sačuvaj, ali mogu da te razumem, jer ti nisam objasnio. Niti nameravam.

Tačno tako: između ostalog, ja sam i gej.
:sixto:
Korisnikov avatar
By *deni*
Tvoja objašnjenja nisu potrebna, jer je sve jasno i situacija je kristalno čista.
Ti si taj koji će sebi da digne spomenik na nekom turobnom groblju, a ja sebi ne dižem apsolutno nikakve bespotrebne spomenike. Sledim svoje srce, čak i na svoju štetu, ali tako je bilo, tako je sad i tako će i biti. Po tome se, smatram, ljudi razlikuju od životinja, po svesti, koja mora da preovlada nekad i pobedi nagone. Da te svesti nije, onda ljudi ne bi trebalo ni da se zovu ljudi, već da budu životinje i da se tako zovu. Mnogo vas je bez te svesti, a ipak se smatrate ljudima, ali šta ćeš, život beleži i apsurdne pojave i pojavne oblike života...
Nemam ni najmanju nameru da niti za jotu odstupam od svojih principa, u čiju ispravnost čvrsto verujem.
:)
Korisnikov avatar
By Srklet
ja bih rekao da je kljucna razlika između out pedera i ormaruša u tome što out pederi znaju kako je biti u ormaru, dok ormaruše ne znaju kako je to biti out. tako da je jasno tko ce tu uvijek imati the upper hand.
Korisnikov avatar
By dharmox

Tvoja objašnjenja nisu potrebna, jer je sve jasno i situacija je kristalno čista.
Ti si taj koji će sebi da digne spomenik na nekom turobnom groblju, a ja sebi ne dižem apsolutno nikakve bespotrebne spomenike. Sledim svoje srce, najčešće na svoju štetu, ali tako je bilo, tako je sad i tako će i biti.
Nemam ni najmanju nameru da niti za jotu odstupam od svojih principa, u čiju ispravnost čvrsto verujem.
:)
Tvoje srce ima prilično ekstremne puteve u smislu spamerskog isticanja tvoje dragocene ličnosti. Nemam ništa protiv, čak si me tu i tamo nasmejao.

Što se mene tiče, nisi u pravu, niti moj spomenik treba da te opterećuje.
Meni je sasvim dovoljna satisfakcija što svoju atipičnu situaciju uspešno održavam takvom kakva je.
:sixto:
Korisnikov avatar
By Mars
Skoro pa potpuno ovako:

Thomas Lieven je voleo: lepe žene, elegantnu odeću, antikno pokućstvo, brze automobile, dobre knjige, pažljivo spremljena jela i zdrav ljuski razum.

Thomas Lieven je mrzeo: uniforme, političare, rat, nerazumnost, oružano nasilje i laž, loše ponašanje i surovost.

Svoju sreću je mogao da zahvali svojoj inteligenciji, veštini da ostavlja ozbiljan utisak i sposobnosti da uporedo živi na dva sasvim različita koloseka.

Eto.
Korisnikov avatar
By Mars
Ja uopšte nisam hitao da dam odgovor.

Iz zapisnika može jasno da se vidi da sam se oglasio tek na trećoj strani et toq.
Korisnikov avatar
By colorado

Mogu da te razumem ( ne i da te opravdam ), zajedno sa tvojim malim prohtevima. Veoma je lagodno slediti takvu životnu politiku i ja sam toga svestan. Isto tako sam svestan i potreba komaraca da piju krv, mačaka da zakopavaju svoje govno, kao i kerova da utrpavaju u zemlju ostatke hrane. Životinja je to, sledi svoje bazične instinkte i ja sam toga svestan.
Ali sam takođe oduvek bio svestan i svoje ambicije i nasušne potrebe da iskoračim iz svakodnevnog i trivijalnog, da zaštitim vrednosti u koje verujem i da, čak i po cenu izlaganja riziku svoje fizičke egzistencije, učinim nešto što može da utiče na buduću dobrobit svih nas.
Mogu da razumem gay ljude koji takvu potrebu nemaju i, po razvijenosti isključivo primarnih nagona, samo žele da svoj mali život provedu što je moguće komotnije, da se jednog dana, u što je moguće poznijoj starosti upokoje i za života sami sebi dignu spomenik na nekom odgovarajućem groblju, ali prema takvim ljudima, pogotovo ovde i danas, nemam tolerantan odnos, jer prosto ne mogu da zamislim jednu čak ni prosečnu gay osobu, koja iole drži do sebe, da može da ne oseća potrebu da se suprotstavi teorijama da je homoseksualnost sramotan greh, ili u najboljem slučaju bolest i da mirno, bez pobune, prihvata tu vrstu modernog holokasuta u vidu ne samo poziva, već i otvorenog jurišanja u nameri linča i fizičke eliminacije pripadnika LGBT populacije.
Takve gay osobe, koje ne samo da se ne bi pobunile, već bi u svojoj ljigavosti i same lagale, kad bi im to odgovaralo, da su i same protivnici gay populacije, danas zaslužuju pravednu sudbinu.

[/quote]

Ovo mi se mnogo dopada. Volim te!!

Jasno mi je da u pocetku postoji strah od autovanja.. ali nije mi jasno sledece: Vremenom se taj strah racionalizuje, te vise i nije toliko strah koliko sebicnost. Znas da svojim autovanjem mozes puno da uradis lepsu buducnost gej populacije, a neces. Ta sebicnost mi nije jasna. I je l' s njom stvarno lepse??
Korisnikov avatar
By Momo
ma na stranu to sto mozes mnogo da uradis za druge, autovanjem sebi najpre olaksavas neke strvari... osim ako ti je fetis da vodis taj dvostruki zivot ili ako i sam/a mislis da su homofobi u pravu za ona 4 zida ako ne i za nesto gore od toga...

drugo, taj strah ne samo da se vremenom racionalizuje vec se i mi nadam se vremenom sve vise osvescujemo i prosto ne zelimo da prihvatimo da se necije tudje (strejt) veze i brakovi hvale i podrzavaju dok se nasa veza diskriminise...
Korisnikov avatar
By Mage
Ja i dalje mislim da ne možete generalizovati kako bi svi trebalo da se autuju i kako je svima to podjednako teško. Ne. Nekima je mnogo teže da se autuju od drugih iz bezbroj razloga. Slažem se da bi masovno autovanje mnogo pomoglo LGBT-cilju, ali tako nešto je teško izvodljivo.
Korisnikov avatar
By lav
ljudi se razvijaju... pa tako i to priznanje samom sebi ali i drugima dolazi vremenom... neko shvati u 16 neko u 46... individualno je...
Korisnikov avatar
By Srklet
ja i dalje mislim da ce ormarusa u beskraj racionalizirati kak se ona, sve i da hoce, ne moze outati, jer eto nije savrsena situacija i nece je docekat torta i vatromet.

plus bih dodao jedan citat koji savrseno opisuje vecinu gay populacije, iako je iz teksta koji se bavi marxom i krizom koju su izazvali bankari i neoliberalni kapitalisti:

Despite the depth of our current predicament, Marx would have no illusions that economic catastrophe would itself bring about change. He knew very well that capitalism, by its nature, breeds and fosters social isolation. Such a system, he wrote, “leaves no other nexus between man and man than naked self-interest, than callous ‘cash payment.’” Indeed, capitalism leaves societies mired “in the icy water of egotistical calculation.” The resulting social isolation creates passivity in the face of personal crises, from factory layoffs to home foreclosures. So, too, does this isolation impede communities of active, informed citizens from coming together to take up radical alternatives to capitalism.

http://www.foreignpolicy.com/articles/2 ... odern_marx
Korisnikov avatar
By Momo
@ Mage
slazem se i ne smatram da ljudi treba da se autuju po svaku cenu, ali tvrdnje i stavovi da je autovanje glupost i da su glupi oni koji se u Srbiji danas autuju su mi :barf:

nikada nisam ubedjivao ljude da treba da se autuju, niti sam osudjivao one koji nemaju snage, hrabrosti ili zelju da to urade ali mi posteno ide na zivce kad neko stalno kukumavci kako mu je tesko jer nije autovan/a i kako je meni lako jer sam to odradio

sudeci po primerima neautovanih ljudi cije price sam slusao najcesci razlog neautovanja je autohomofobija koje nisu ni svesni
By Kragi

I ? Šta se toliko koprcate i hitate da date odgovor ?
Strah od najave smrtne kazne, ili gola tetkinska potreba za laprdanjem ?
Pre će biti da je ovo drugo.
:lol:
Pa svi smo out. :lol:
uglavnom se slazem sa onim sto je deni rekao i mislim da bi cesce mogao da pise na ovakvim temama.
Ovakve teme su uvek najbolnije za sve surovo iskrene maco tipove :radosnice:
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by Momo

nikada nisam ubedjivao ljude da treba da se autuju, niti sam osudjivao one koji nemaju snage, hrabrosti ili zelju da to urade
sudeci po primerima neautovanih ljudi cije price sam slusao najcesci razlog neautovanja je autohomofobija koje nisu ni svesni
nije li ovo kontradiktorno?
zakljucujes iz vlastitog iskustva da je najcesci razlog za ostanak u ormaru autohomofobija, ali to ne osudjujes.
Korisnikov avatar
By dharmox
Originally posted by colorado

Jasno mi je da u pocetku postoji strah od autovanja.. ali nije mi jasno sledece: Vremenom se taj strah racionalizuje, te vise i nije toliko strah koliko sebicnost. Znas da svojim autovanjem mozes puno da uradis lepsu buducnost gej populacije, a neces. Ta sebicnost mi nije jasna. I je l' s njom stvarno lepse??
Nema nikakvog straha (kod mene), samo sebičnost.
Ima dovoljno ljudi poput denija koji će se autovati bez problema.
Zašto bih ja svoju tešku i komplikovanu situaciju dodatno otežavao autovanjem?
Korisnikov avatar
By Srklet
cos it's the right thing to do.

naravno, rijetkima je to dovoljan razlog, narocito ako im je vodilja sebicnost. no, ono sto meni nije jasno je cemu onda tako zilava obrana vlastite sebicnosti? odnosno, sto se time zeli postici?
sve dok te nitko nema namjeru outati protiv tvoje volje zapravo nisi nikako ugrozen, unutar kriterija koje si sam postavio. :)
Korisnikov avatar
By Momo
@ Popeye

mogu da osudjujem autohomofobiju kao takvu ali ne i ljude koji nisu svesni svoje autohomofobije i koji se iz tog razloga ne autuju
ne mozes napadati nekog ko se plasi jbt

uostalom polazim od sebe, autovao sam se kevi prvi put sa 9 godina a onda sam to potisnuo i cekao jos 16 godina da bih krenuo u akciju i ponovo pokrenuo tu pricu, nisam toliko govno da sad nekog napadam za to sto se sad i odmah ne autuje svima oko sebe a ja prvi nisam tako radio

ti recimo i ovde i na drugim temama napadas ljude (a da pritom nemas pojma u kakvoj su oni situaciji, ako gresim ispravi me) i time samo proizvodis kontraefekat, ne ohrabrujes vec dovodis ljude u situaciju da pravdaju svoj strah i autohomofobiju

ucestvovao sam na gomili coming out radionica, sastavljao sam i sam coming out radionice i efekti su bili pozitivni samo kada se ljudima prilazilo sa dozom tolerancije i razumevanja za njihove trenutne izbore... mogu da mislim kako bi se osecali da ih neko pljuje, omalovazava ili tera na nesto za sta nisu spremni

mozda i zvucim kontradiktorno ali kao sto rece unicorn : "U netolerantnom i nenaviknutom drustvu kao sto je ovo ovde i autovanje i klozetiranje imaju kako pozitivnog tako i negativnog efekta", pa su tako cesto i razlozi za i protiv autovanja podjednako validni, tema je kompleksna, brojni su faktori koji uticu na nas pa valjda zbog toga ne mogu da tvrdim da postoji samo jedan nacin i jedna istina
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by Momo

@ Popeye

mogu da osudjujem autohomofobiju kao takvu ali ne i ljude koji nisu svesni svoje autohomofobije i koji se iz tog razloga ne autuju
dakle, to je ona katolicka logika: hate the sin, love the sinner. meni to ne drzi vodu.

ti recimo i ovde i na drugim temama napadas ljude (a da pritom nemas pojma u kakvoj su oni situaciji, ako gresim ispravi me) i time samo proizvodis kontraefekat, ne ohrabrujes vec dovodis ljude u situaciju da pravdaju svoj strah i autohomofobiju

ucestvovao sam na gomili coming out radionica, sastavljao sam i sam coming out radionice i efekti su bili pozitivni samo kada se ljudima prilazilo sa dozom tolerancije i razumevanja za njihove trenutne izbore... mogu da mislim kako bi se osecali da ih neko pljuje, omalovazava ili tera na nesto za sta nisu spremni
nisam ucestvovao ni u jednom coming out radionici, niti namjeravam, ali sam prilicno dobro upoznat s funkcioniranjem raznih radionica te vrste, nenasilnom komunikacijom i ostalim slicnim divnim cudima.

iz mojeg iskustva mogu reci da za te stvari postoji pravo vrijeme, kao sto postoji i krivo vrijeme. kao sto za te stvari postoje i pravi i krivi ljudi. takodjer, iz iskustva mogu reci da sam naletio na dosta ljudi kojima nije trebalo reci 'i feel your closeted pain' nego 'don't be a fucking pussy' da ih se motivira i ohrabri, te da kontraefekta bilo nije, jer su se i outali i vrlo su zadovoljni zbog toga. (neki su mi cak i zahvalni, iako mi je vrlo neugodno to reci, ali je istina.)

u konacnici, nema sumnje da ce vecina uvijek imati stav (laznog? neangaziranog?) razumijevanja, dok ce tek rijetki jebati ormaruše u zdrav mozak zbog njihove autohomofobije i kukavičluka, tako da svatko tko dozivi strasan kontraefekt od mene ima sto zagrljaja u koje moze potrcati i dvjesto ramena na kojima se moze isplakati. i ostati u svojoj autohomofobiji i ormaru.
Korisnikov avatar
By dharmox

U, majku ti jebem pacovsku.
Zašto mi jebeš majku, da te čujem.
Korisnikov avatar
By colorado

Nisi odgovorio na pitanje.
Korisnikov avatar
By dharmox
Originally posted by Popeye

cos it's the right thing to do.

naravno, rijetkima je to dovoljan razlog, narocito ako im je vodilja sebicnost. no, ono sto meni nije jasno je cemu onda tako zilava obrana vlastite sebicnosti? odnosno, sto se time zeli postici?
sve dok te nitko nema namjeru outati protiv tvoje volje zapravo nisi nikako ugrozen, unutar kriterija koje si sam postavio. :)
Ti i ja pričamo o različitim stvarima.

Jesam gej, ali to je kod mene u nekom drugom, trećem planu, skoro pa nebitno.
Žilava odbrana? Ja samo želim da živim svoj život onako kako sam ga zamislio; što nije ni najmanje jednostavno.
Korisnikov avatar
By dharmox

Nisi odgovorio na pitanje.
Kako glasi pitanje?
Korisnikov avatar
By colorado
U pisanoj formi je. Mozes slobodno da vratis pogled.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!