Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Da li biste želeli neko drugo državljanstvo? (razmišljanja)

da
37
74%
ne
13
26%
Korisnikov avatar
By 2kune
meni se čini da postoji upravo proporcionalna veza između ljubavi prema svom nativnom državljanstvu i neputovanjem izvan granica jurisdikcije tog istog državljanstva... :mucka:
Korisnikov avatar
By walt333
Mene sopstvene iluzije čine srećnim a i po prirodi sam poput nekog korova. Iz tog razloga zadovoljan sam životom ovde.

A kada bih već morao da biram uzeo bih državljanstvo neke zemlje gde je uvek toplo. Ovaj korov ne voli zimu.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by croesus

Hahaha, pa dobro, zar neko od vas stvarno misli da državljanstvo neke zemlje može da promeni vašu ličnost, vaša shvatanja i poglede na svet?
Citas li ti sta ljudi pisu ili samo iznosis svoje pretpostavke? Vecina je i rekla da promena drzavljanstva ne znaci i promenu licnosti, ali znaci promenu mogucnosti. Svakako, od sebe se pobeci ne moze, ali nekako lakse zivis i sam sa sobom ako si adekvatno placen za posao koji obavljas, ako pijuckas koktelcic na plazi u Egiptu ili negde na Havajima.
Smešan je onaj koji misli da će dobijanjem američkog državljanstva rešiti sve svoje probleme u životu. Da, ima veće šanse za uspeh, da, veće su i šanse za normalan život, ali meni ne treba državljanstvo Belgije da bih se ja osećao kao građanin i čovek. Možete se vi osećati svetski i u Beogradu...toliko je stranaca koji ovde žive i lepo im je, naravno, plate su im veće.
... iz cega se izvodi zakljucak da cak i ti mislis da je bolje biti stranac, pa i u Beogradu. Na kraju krajeva, ako nekome promena drzavljastva obecava sve sto si nabrojao, daj jedan normalan i ljudski razlog za insistiranjem na srpskom?
Mislim da to ide sa godinama i zrelošću. Kao manji sam želeo da što pre pobegnem odavde jer sam rastao pod sankcijama a sada imam želju da ostanem i menjam okolinu na način na koji mi moje obrazovanje i uloga u sistemu to dozvoljavaju.
Super. Uhapsi Mladica, za pocetak.

Lako je dobiti državljanstvo i otperjati, onda dolaziti ovde i kritikovati kako se ništa nije promenilo. Malo sam sit tih priča. A najveće 'patriote' su oni koji već 20 godina žive negde van Srbije i Kusturica im je vrhunac kinematografije a Guča svojevrstan novogodišnji bečki koncert.
Nope, najvece patriote idu da biju pedere, idu na moleban, kradu patike i razbijaju Beograd. Oni toliko vole drzavu da ona jednostavno ne moze da im kaze no-no.
Putovao sam, video, putovaću još. Ono što želim jeste da se malo školujem preko, čisto zbog promene sredine i da se onda vratim ovde. Države čiji bih državljanin voleo da budem su Norveška, Nemačka i Švajcarska, recimo.
Ovo pobija sve gore napisano.
No, meni je lepo u Srbiji. Ne zato što sam ja deo one druge, mafijaške Srbije, već zato što sam deo jedne sasvim drugačije a u Srbiji jeste tako, sistem anode i katode. Pa kako vam drago.
A onda ipak ne bi zeleo ni da se skolujes ni da putujes. A i dokle vise sa Drugom Srbijom? Postoji samo JEDNA! JEDNA! Drzave nisu neki metafizicki entitet koji se umnozava i replikuje kako kome odgovara.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Uzeo bih kanadsko državljanstvo. Najviša prava uživaju pederi, najlakše ga je steći.
Oni ne zahtevaju da se odrekneš svog prethodnog državljanstva da bi stekao kanadsko.
Možeš ga dobiti naturalizacijom posle 3 godine boravka sa namerom ostanka.
Imaju sva moguća prava za pedere i lezbejke, tj. brak i usvajanje.

Samo se pitam kako se sudaraju prava i jurisdikcije sa srpskim. Tj. u slučaju imovine stečene u Srbiji, čije je nasledno pravo nad tom imovinom i tako te fore. Ali trenutno se ne mogu previše unositi u materiju. :cita:

Što me podseti. Je l se iko trudi da izmeni rečenicu o isključivosti braka kao unije muškarca i žene?
Korisnikov avatar
By deran
otkud ti to da ga je najlakše steći-ja sam čuo upravo suprotno...
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Moguće da sam se zajebao nešto...

Odoh da iščitam sve ponovo...
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Vikipedija kaže da osoba koja ima stalno prebivalište može da se već prijavi za državljanstvo na osnovu naturalizacije posle tri godine boravka u Kanadi..
Trik je valjda dobiti tu kartu... A i ovde kažu da se možeš prijaviti, to izgleda ne znači da će te i prihvatiti (kao i kod bilo koje države zapravo).
By Ulix
Uzeo bih rado državljanstvo bilo koje druge zemlje, a koje bi mi omogućilo veću mobilnost. To bi bila čisto praktična odluka i ništa drugo.

Sa emotivne strane mi ne bi značilo ništa da dobijem neko drugo državljanstvo, možda bih se par dana radovao mađarskom ili italijanskom, ali bi i to brzo prošlo, budući da Mađarskom trenutno vladaju fašisti, a Italijom i fašisti i idioti, a onda i zato što je državljanstvo parče papira i nema veze sa jezikom ili kulturom, a to je ono što meni znači mnogo više. Tome zapravo i mogu da osetim da pripadam. Malo bi me možda duže radovalo to što bih mogao ritualno da spalim srpski pasoš negde ispred neke ambasade ili konzulata. Već vidim sebe kako na Hősök tere pravim lomaču od srpskih dokumenata uz neku prigodnu madžarsku pesmu, poput on omiljene Simorove:

Lesz, lesz, lesz, csak azért is lesz
Kolozsvár is újra magyar város lesz
Lesz, lesz, lesz, csak azért is lesz
Szabadka is újra magyar címert vesz...

:giggle: :lol:

U suštini ne postoji ni jedna država kojoj osećam pripadnost, ali prema Srbiji ne da ne osećam nikakvu pripadnost, već osećam toliku mržnju da ponekad samog sebe zapanjim koliko je mrzim i stoga bih je rado ostavio i u nju se vraćao kao strani državljanin koji dolazi u posetu kod prijatelja i porodice.
Korisnikov avatar
By Dina
Glasala sam za da... Ali to je vise ono - kada bih ponovo zivela otisla bih, u ovom zivotu verovatno necu... Ja sa dvadeset i nesto ziva nisam htela da idem odavde a tada sam imala prilike. Smatrala sam da je vazno da zivim tamo gde su moje uspomene, drage osobe, pa jezik, razumevanje. Sem toga videla sam da je vecina sveta konzervativna pa sam razmisljala - ako svi odemo onda ce tako i ostati. A i bila sam puna snage da menjam svet i da se raspravljam sa homofobima i primitivcima raznih vrsta. Sad bih samo da prozivim preostali zivot sto mirnije a od izmena sveta od mene dosta ;) Ovde zivim kao u getu, to je samostalno izabran geto sacinjen od bliskih osoba a sa svima ostalima pricam samo koliko moram i sto povrsnije. E sad verovatno bi i u inostranstvu tako bilo ali ono sto mi nedostaje je da mogu da slobodnije izrazavam svoje misljenje i da se slobodnije krecem bez bojazni da ce me kojekakvi poremeceni umovi napasti i isprebijati. Npr kad smo letos bili u Barseloni Loni i ja smo videli gay par kako ide drzeci se za ruke. Dobro svi znamo da tamo negde gayevi mogu da se drze za ruke. Ali videti to uzivo, njih dvojicu kako idu ulicom, pri cemu se niko ne osvrce, niko ih ne gleda vise nego sto gleda ostale prolaznike je bilo mnogo upecatljivije nego prica o tome. I ja sam bila pod utiskom ali jos gore kad sam pogledala Lonija koji je poceo da me ubedjuje da to ne moze biti gay par, kako je moguce da oni idu tako slobodno i opusteno i da ih niko ne napada :( Pa onda u istoj Barseloni smo naleteli na gay mesto blizu centra, vijori se se gay zastava ispred a nikome sem nama to i ne privlaci paznju. I onda sam kupila knjigu o Barseloni sa obaveznim mestima koje treba posetiti u tom gradu. I nisam je ni gledala dok nisam dosla u Beograd a onda sam videla da je jedan od naslova gay lezbejska mesta, sa spiskom gay kafica, klubova i kojecega jos, adresama i kratkim opisima sadrzaja. Ne znam kako bi bilo ziveti u Barseloni, i sta bi bilo negativno, sigurno bi bilo nesto i ovako i onako. Ali sve te slike jednog mnogo slobodnijeg zivota nego sto mi imamo ovde su me samo navele na pomisao da je trebalo da davno odem iz ovog zatvora bez okretanja. Inace da mogu otisla bih bas u Spaniju ili SAD.
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by AngraMaina

^ Pa šta ima veze, svačije iskustvo je neko iskustvo. Sećam se da mi se Atina nekada činila daleko od Beograda, a sada gledam karte za oba grada, kovelim izađe mu na isto.
Ima veze kad neko nema NIKAKVO iskustvo, to pričam. Nego misli da sve što leti to se jede.

@deran, lako je.

@Korvin, 3 godine, da, ne znam da li si uzeo u obzir da ne mora te tri godine u komadu, ali ti oduzimaju vreme provedeno van zemlje. Onda kad skupiš tih 1095 dana stičeš pravo da podneseš molbu za državljanstvo.
By Hans
Originally posted by Wilhelmina

Hahaha, pa dobro, zar neko od vas stvarno misli da državljanstvo neke zemlje može da promeni vašu ličnost, vaša shvatanja i poglede na svet?
Citas li ti sta ljudi pisu ili samo iznosis svoje pretpostavke? Vecina je i rekla da promena drzavljanstva ne znaci i promenu licnosti, ali znaci promenu mogucnosti. Svakako, od sebe se pobeci ne moze, ali nekako lakse zivis i sam sa sobom ako si adekvatno placen za posao koji obavljas, ako pijuckas koktelcic na plazi u Egiptu ili negde na Havajima.
Smešan je onaj koji misli da će dobijanjem američkog državljanstva rešiti sve svoje probleme u životu. Da, ima veće šanse za uspeh, da, veće su i šanse za normalan život, ali meni ne treba državljanstvo Belgije da bih se ja osećao kao građanin i čovek. Možete se vi osećati svetski i u Beogradu...toliko je stranaca koji ovde žive i lepo im je, naravno, plate su im veće.
... iz cega se izvodi zakljucak da cak i ti mislis da je bolje biti stranac, pa i u Beogradu. Na kraju krajeva, ako nekome promena drzavljastva obecava sve sto si nabrojao, daj jedan normalan i ljudski razlog za insistiranjem na srpskom?
Mislim da to ide sa godinama i zrelošću. Kao manji sam želeo da što pre pobegnem odavde jer sam rastao pod sankcijama a sada imam želju da ostanem i menjam okolinu na način na koji mi moje obrazovanje i uloga u sistemu to dozvoljavaju.
Super. Uhapsi Mladica, za pocetak.

Lako je dobiti državljanstvo i otperjati, onda dolaziti ovde i kritikovati kako se ništa nije promenilo. Malo sam sit tih priča. A najveće 'patriote' su oni koji već 20 godina žive negde van Srbije i Kusturica im je vrhunac kinematografije a Guča svojevrstan novogodišnji bečki koncert.
Nope, najvece patriote idu da biju pedere, idu na moleban, kradu patike i razbijaju Beograd. Oni toliko vole drzavu da ona jednostavno ne moze da im kaze no-no.
Putovao sam, video, putovaću još. Ono što želim jeste da se malo školujem preko, čisto zbog promene sredine i da se onda vratim ovde. Države čiji bih državljanin voleo da budem su Norveška, Nemačka i Švajcarska, recimo.
Ovo pobija sve gore napisano.

Ne bih se složio. I u prošlosti pa i dok je postojala Kraljevina Srbija je mnogo ljuti putovalo i studiralo na inostranim univerzitetima pa su se vratili u Srbiju i tu ostali. Ne pobija se tu ništa. Ja državljanstvo tih zemalja ne bih uzeo, naveo sam ih kao države koje su mi inače među omiljenim. Ako bih NEKADA živeo tamo, posle nekog vremena bih zatražio državljanstvo, svakako. Ali iz besa prema Srbiji zaista još uvek ne bih otišao. A ti koji su previše besni u Srbiji,bili bi besni i tamo- tamo bi im nedostajalo to što ne mogu ono što su mogli u Srbiji i tako u krug.

Ne bih se složio ni u vezi sa molebanima i patikama. To nije jedini izliv. Najmoderniji svakako jeste, pa je tebi možda blizak. Kako god...

Stranci koji žive u Beogradu ne moraju imati srpsko državljanstvo, to mogu biti konzuli, novinari, ambasadori. Stranci su navedeni kao primer za to da Beograd nije džungla i da je i ovde dobro a da će oni, ako su deo građanstva u svojim zemljama iz kojih potiču, isto to ponašanje preneti i u Beograd i neće ga na primer lomiti. Što za naše kad odu tamo najčešće nije slučaj.

A Mladića ne mogu hapsiti ja sam.

Ne čitam šta drugi pišu najčešće. Ja vidim uvodni post i onda dam svoje mišljenje. A u uvodnom postu se navodi slučaj momka kome je svanulo kad je otišao. Meni je to pre svega bilo urnebesno smešno.

I nemoj da besniš, znaš! :P
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Originally posted by Mars
@deran, lako je.

@Korvin, 3 godine, da, ne znam da li si uzeo u obzir da ne mora te tri godine u komadu, ali ti oduzimaju vreme provedeno van zemlje. Onda kad skupiš tih 1095 dana stičeš pravo da podneseš molbu za državljanstvo.
Uzeo sam i to u obzir. Ne sećam se tačno, ali možda 2 godine provedene van zemlje i gubi se pravo stalnog boravišta.

Samo se pitam šta se treba uraditi da se dobije ta boravišna kartica...

I pitao sam se, ako se dobije državljanstvo te države, i npr. oženiš se sa muškarcem, i npr. imaš imovinu koju si stekao kao građanin Srbije (ili kako god) čije se nasledno pravo uzima kao primarno da se raspolaže tom imovinom. I ne samo to, nego ima raznih po meni nerešenih stvari, kada si bipatrid.... Npr. da li usvojeno dete može da dobije državljanstvo Srbije, i šta bi mu pisalo u rodnom listu... :misli:
Korisnikov avatar
By Mars
Pre državljanstva ti je status permanent resident. To je to što zoveš kartica, ko naša lk. Dobija se ulaskom u zemlju po dobijanju iseljeničke vize, a koja se dobija po određenoj proceduri (www.cic.gc.ca). Dok si permanent resident ne smeš duže od 2 godine da budeš van zemlje (prethodna viza postaje nevažeća i moraš da vadiš novu i resetuju ti se oni dani za uslov državljanstva), a kad dobiješ državljanstvo možeš da ideš, živiš i radiš gde hoćeš, ne gubiš ga. Samo treba redovno da im prijavljuješ porez.

To oko imovine i naslednog prava nemam pojma. Pretpostavljam da polažeš pravo po zakonima te zemlje, gde se ona nalazi. Taman posla da gubiš to pravo u Srbiji (što je bila Šešeljeva ideja, svojevremeno, da se svima koji su otišli zabrani povratak i da izgube sva prava gradjana Srbije).
Korisnikov avatar
By bas bleu
Originally posted by Ulix
...ali prema Srbiji ne da ne osećam nikakvu pripadnost, već osećam toliku mržnju da ponekad samog sebe zapanjim koliko je mrzim...
i would not have said it better myself.

off: i mnogo mi se svidja ovaj angrin transparentni fazon. a ovo sa mild preferances :drama:
Korisnikov avatar
By Mage
Joooj hoću Švedsko državljanstvo :rida:

Evo rintam ko kreten odkad sam stigao ovde, ponekad i do 9 naveče u laboratoriji kako bi dobio stipendiju i ostao još par meseci da radim na projektu koji sam započeo. Ako sve prođe dobro i ja odradim taj projekat kao svoju master tezu, kontam da će mi šanse da dobijem doktorat biti mnogo veće. Pošto doktorat traje 4-5 god, to znači da dobijam Švedsko državljanstvo eventualno :)

Please god, please god, please god :molise:

I da, kao što je Ulix rekao, ne samo da ne osećam pripadnost Srbiji, mrzim je iz dna svoje duše! Mrzim je toliko snažno da se stvarno nekad plašim sebe. Čak ni mržnja nije dovoljno jaka reč za ono što ja osećam prema toj odvratnoj, ljigavoj, retardiranoj, imbecilnoj zemlji :wundy: Kad moji drugovi ovde čuju sa koliko mržnje pričam o svojoj zemlji, prosto ne mogu da veruju :)
By J...
Ne bi bilo lose imati neko dvojno drzavljanstvo, ne znam, nemam u ovom trenutku neku posebnu zelju za menjanjem drzavljanstva.

Zanimljivo mi je to sto mnogi ovde kazu da mrze Srbiju ogromnom mrznjom. Pretpostavljam da su potrebne jake emocije da bi coveka naterale da nesto iz temelja menja u svom zivotu u ovom slucaju da pokusava na sve moguce nacine da pobegne odavde.

Zanima me sta za vas predstavlja Srbija kao pojam, sta je to sto toliko mrzite? Ljude, zemlju, vazduh... sta?

Ja ne mrzim Srbiju samo sam indiferentna, ne osecam pripadnost ni Srbiji ni bilo kojoj drugoj drzavi, skoro pa da mi je svejedno gde sam.
Korisnikov avatar
By Mage
Mrzim je jer je ona kriva za sva sranja u mom životu i životu svih ljudi koji su mi dragi. Od činjenice da se moja keva vucara po psihijatrijskim ustanovama već 11 god jer su srpski lekari nesposobni i zabole ih kurac, što mi ćale radi već 7 meseci bez plate i moji jedva da imaju šta da jedu, što su mi sestru izbacili iz osnovne škole jer nema ruke i niko ništa nije uradio povodom toga, što smo u proteklih 10 god prošli kroz 3 rata i ko zna koliko nas još čeka u sledećih 10 godina... O homofobiji neću ni da pričam.

Valjda je sad jasnije :trep:
Korisnikov avatar
By mirth
Originally posted by Ulix

U suštini ne postoji ni jedna država kojoj osećam pripadnost, ali prema Srbiji ne da ne osećam nikakvu pripadnost, već osećam toliku mržnju da ponekad samog sebe zapanjim koliko je mrzim i stoga bih je rado ostavio i u nju se vraćao kao strani državljanin koji dolazi u posetu kod prijatelja i porodice.
Lepo ja kazem da si ti najveci patriota foruma. :hvala:

Ja vec nekoliko godina nemam nijedno drzavljanstvo (apatrid sa 2 pasosa - samo na Balkanu :lood: ).
Moje se drage bivse SFRJ republike razisle i u procesu me se sve i jedna nekako usput i volsebno odrekla. :lol:
I nikako to da resim - toliko mi je dakle bitno.

A volela bih drzavljanstvo neke uredjenije, kockactije drzave. Ja ovaj prostor mnogo volim, zbog nekih ljudi, cuturice i kafane, ali mi je kako godine idu sve teze i teze da trpim homofobiju.
Korisnikov avatar
By Hys.
Volela bih englesko, zarad lakseg svega vezanog za mobilnost a i posao.
Volim ovaj prostor, ali mi kao i mirthi sve vise smeta homofobija, iako stvari jesu bolje nego sto su bile po tom pitanju...
Smeta mi to sto se ovde pre ocekuje da je neko homofoban nego da nije...Neke tako ruzne stvari koje su "normalne"
I neuredjenost i flagrantna korumpiranost, nedostatak pravnih mehanizama i efektne administracije...ma odoh ja u off...znate sve i sami.

Depresivna tema malo...:sigh:
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Lepa Krepa
Originally posted by unic0rn

Ne gledam na drzavljanstvo kao emocionalno pitanje ili pitanje osecaja pripadnosti itd, vise kao na prakticnu stvar.
U tom smislu valjalo bi ono koje daje vecu mobilnos' i mogucnost'.
:up:

s malom zadrškom. naime, nikad u životu ne bih bila u stanju da izgovorim onaj stra'obalni tekst zakletve prilikom dobijanja američkog državljanstva. mislim da bi me sprečila organska reakcija, čak i kad bih pokušala.

isti slučaj kad bi me neko sad terao da se tako venčavam s državom srbijom (il'ti da se zaklinjem na vernost, odanost, obožavanje & to forsake all others) da bih zadržala njeno državljanstvo. radije b' se apatridirala straight into space.
yep.

u Americi sam 13 godina i koliko vidim, na moje veliko iznenadjenje (negativnog oblika tj. razocharenje), ovde ima i previshe slichnosti s balkanskim drzavama, mentalitetima i praksama- samo na specifichne americhke nachine- da bih se pred ajmerichkim kojekakvim birokratama kleo u vernost (chitaj, ropstvo) im. kad nisam balkanskim drzavama (zapravo, jesam, pa mi/me opet ne poshtovashe), shto bih ovim ajmerichkim oblicima balkanaca.......
istina, ovako sam se osecao najvishe pod bush-izmom (a shto je trajalo nazalost vecinom tj. 8 od 13 godina mog boravka u Americi),
promenom vlasti na neshto bolju pre dve godine sam obnovio moju pro-americhku veru, nadu i zanos, no, onda ovaj mesec je doneo opet naznake zalosnog povratka u bush-izam, tako da..... ne znam..... vrlo nestabilno.
voleo bih Ameriku vishe kad bi mi ona dopustila da ju volim.

najvishe bih voleo drzavljanstvo Kanade ili starih chlanica EU-a.
Korisnikov avatar
By nsc
da, mada sam i dosad najmanje jednom godisnje putovao po Evropi, rado bih uzeo drzavljanstvo bilo koje zemlje koje bi mi donelo mogucnost putovanja bez cekanja na vize i sl
Korisnikov avatar
By gossip
vec imam :) msm imam i srpsko imam i drugo xD a kada bi to bilo po mom izboru...hm...nemacka mi prva pada na pamet :)
Korisnikov avatar
By Vel boy
samo na par stvari

Stranci koji žive u Beogradu ne moraju imati srpsko državljanstvo, to mogu biti konzuli, novinari, ambasadori. Stranci su navedeni kao primer za to da Beograd nije džungla i da je i ovde dobro a da će oni, ako su deo građanstva u svojim zemljama iz kojih potiču, isto to ponašanje preneti i u Beograd i neće ga na primer lomiti.
pa, mislim da je Wilhelmina i rekla u smislu da su stranci njihovim (tj. s npr. srpske perspektive gledanja, stranim) drzavljanstvom ambasadori u npr. Srbiji, ne s srpskim.

Što za naše kad odu tamo najčešće nije slučaj.
pa, evo npr. ja spadam u te valjda "najredje" sluchajeve "nashih ljudi " koji ne lome nishta npr. americhko, pa opet nisam siguran koliko sam bolje tretiran za razliku od tih "najcheshcih" sluchajeva "nashih ljudi" koji lome... svashta....neshto.....npr. americhko......
Korisnikov avatar
By Momo
Originally posted by Hys.

Smeta mi to sto se ovde pre ocekuje da je neko homofoban nego da nije...Neke tako ruzne stvari koje su "normalne"
citao sam pre neki dan neki bez veze engleski forum (fan klub sta li je) u vezi sa serijom The Tudors i ladno zena napisala nesto homofobicno a u zagradi napisala da je to citat iz serije i da ona svakako ne bi izjavila tako nesto nego samo navodi necije reci... ja se slogirao

a onda na nekoj temi kolektivno blate oca nekog lika koji je gay i vara zenu, u fazonu taj otac je kriv on ga je terao da se zeni...

cudio sam se ceo dan, prosto nisam navikao da "obican" narod nije homofobican...

a sto se tice teme: da, zeleo bih neko drugo drzavljanstvo ali ne znam bas koliko bih se sad cimao da ga dobijem, kad bi neko hteo da mi pokloni ne bih se bunio ;)
Korisnikov avatar
By Mars
Ima svih mogućih kombinacija.

Medju nehomofobičnima su dominantni oni krajnje praktični: koji shvataju da slobodno vreme može da se iskoristi na mnogo pametnije načine nego homofobiju.

A kod nas ti je homofobija lifestyle.
Korisnikov avatar
By 2kune
imam jeftino par kila iranskog državljanstva... netko zainteresiran? još malo pa nestalo! :snob:
Korisnikov avatar
By Tungi
Originally posted by Mage

I da, kao što je Ulix rekao, ne samo da ne osećam pripadnost Srbiji, mrzim je iz dna svoje duše! Mrzim je toliko snažno da se stvarno nekad plašim sebe. Čak ni mržnja nije dovoljno jaka reč za ono što ja osećam prema toj odvratnoj, ljigavoj, retardiranoj, imbecilnoj zemlji :wundy: Kad moji drugovi ovde čuju sa koliko mržnje pričam o svojoj zemlji, prosto ne mogu da veruju :)

Ne volim je ni ja,ali toliko skrajnut nisam.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!