Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: Stripi, Moderators
Originally posted by croesusCitas li ti sta ljudi pisu ili samo iznosis svoje pretpostavke? Vecina je i rekla da promena drzavljanstva ne znaci i promenu licnosti, ali znaci promenu mogucnosti. Svakako, od sebe se pobeci ne moze, ali nekako lakse zivis i sam sa sobom ako si adekvatno placen za posao koji obavljas, ako pijuckas koktelcic na plazi u Egiptu ili negde na Havajima.
Hahaha, pa dobro, zar neko od vas stvarno misli da državljanstvo neke zemlje može da promeni vašu ličnost, vaša shvatanja i poglede na svet?
Smešan je onaj koji misli da će dobijanjem američkog državljanstva rešiti sve svoje probleme u životu. Da, ima veće šanse za uspeh, da, veće su i šanse za normalan život, ali meni ne treba državljanstvo Belgije da bih se ja osećao kao građanin i čovek. Možete se vi osećati svetski i u Beogradu...toliko je stranaca koji ovde žive i lepo im je, naravno, plate su im veće.... iz cega se izvodi zakljucak da cak i ti mislis da je bolje biti stranac, pa i u Beogradu. Na kraju krajeva, ako nekome promena drzavljastva obecava sve sto si nabrojao, daj jedan normalan i ljudski razlog za insistiranjem na srpskom?
Mislim da to ide sa godinama i zrelošću. Kao manji sam želeo da što pre pobegnem odavde jer sam rastao pod sankcijama a sada imam želju da ostanem i menjam okolinu na način na koji mi moje obrazovanje i uloga u sistemu to dozvoljavaju.Super. Uhapsi Mladica, za pocetak.
Lako je dobiti državljanstvo i otperjati, onda dolaziti ovde i kritikovati kako se ništa nije promenilo. Malo sam sit tih priča. A najveće 'patriote' su oni koji već 20 godina žive negde van Srbije i Kusturica im je vrhunac kinematografije a Guča svojevrstan novogodišnji bečki koncert.Nope, najvece patriote idu da biju pedere, idu na moleban, kradu patike i razbijaju Beograd. Oni toliko vole drzavu da ona jednostavno ne moze da im kaze no-no.
Putovao sam, video, putovaću još. Ono što želim jeste da se malo školujem preko, čisto zbog promene sredine i da se onda vratim ovde. Države čiji bih državljanin voleo da budem su Norveška, Nemačka i Švajcarska, recimo.Ovo pobija sve gore napisano.
No, meni je lepo u Srbiji. Ne zato što sam ja deo one druge, mafijaške Srbije, već zato što sam deo jedne sasvim drugačije a u Srbiji jeste tako, sistem anode i katode. Pa kako vam drago.A onda ipak ne bi zeleo ni da se skolujes ni da putujes. A i dokle vise sa Drugom Srbijom? Postoji samo JEDNA! JEDNA! Drzave nisu neki metafizicki entitet koji se umnozava i replikuje kako kome odgovara.
Originally posted by AngraMainaIma veze kad neko nema NIKAKVO iskustvo, to pričam. Nego misli da sve što leti to se jede.
^ Pa šta ima veze, svačije iskustvo je neko iskustvo. Sećam se da mi se Atina nekada činila daleko od Beograda, a sada gledam karte za oba grada, kovelim izađe mu na isto.
Originally posted by WilhelminaNe bih se složio. I u prošlosti pa i dok je postojala Kraljevina Srbija je mnogo ljuti putovalo i studiralo na inostranim univerzitetima pa su se vratili u Srbiju i tu ostali. Ne pobija se tu ništa. Ja državljanstvo tih zemalja ne bih uzeo, naveo sam ih kao države koje su mi inače među omiljenim. Ako bih NEKADA živeo tamo, posle nekog vremena bih zatražio državljanstvo, svakako. Ali iz besa prema Srbiji zaista još uvek ne bih otišao. A ti koji su previše besni u Srbiji,bili bi besni i tamo- tamo bi im nedostajalo to što ne mogu ono što su mogli u Srbiji i tako u krug.
Originally posted by croesusCitas li ti sta ljudi pisu ili samo iznosis svoje pretpostavke? Vecina je i rekla da promena drzavljanstva ne znaci i promenu licnosti, ali znaci promenu mogucnosti. Svakako, od sebe se pobeci ne moze, ali nekako lakse zivis i sam sa sobom ako si adekvatno placen za posao koji obavljas, ako pijuckas koktelcic na plazi u Egiptu ili negde na Havajima.
Hahaha, pa dobro, zar neko od vas stvarno misli da državljanstvo neke zemlje može da promeni vašu ličnost, vaša shvatanja i poglede na svet?
Smešan je onaj koji misli da će dobijanjem američkog državljanstva rešiti sve svoje probleme u životu. Da, ima veće šanse za uspeh, da, veće su i šanse za normalan život, ali meni ne treba državljanstvo Belgije da bih se ja osećao kao građanin i čovek. Možete se vi osećati svetski i u Beogradu...toliko je stranaca koji ovde žive i lepo im je, naravno, plate su im veće.... iz cega se izvodi zakljucak da cak i ti mislis da je bolje biti stranac, pa i u Beogradu. Na kraju krajeva, ako nekome promena drzavljastva obecava sve sto si nabrojao, daj jedan normalan i ljudski razlog za insistiranjem na srpskom?
Mislim da to ide sa godinama i zrelošću. Kao manji sam želeo da što pre pobegnem odavde jer sam rastao pod sankcijama a sada imam želju da ostanem i menjam okolinu na način na koji mi moje obrazovanje i uloga u sistemu to dozvoljavaju.Super. Uhapsi Mladica, za pocetak.
Lako je dobiti državljanstvo i otperjati, onda dolaziti ovde i kritikovati kako se ništa nije promenilo. Malo sam sit tih priča. A najveće 'patriote' su oni koji već 20 godina žive negde van Srbije i Kusturica im je vrhunac kinematografije a Guča svojevrstan novogodišnji bečki koncert.Nope, najvece patriote idu da biju pedere, idu na moleban, kradu patike i razbijaju Beograd. Oni toliko vole drzavu da ona jednostavno ne moze da im kaze no-no.
Putovao sam, video, putovaću još. Ono što želim jeste da se malo školujem preko, čisto zbog promene sredine i da se onda vratim ovde. Države čiji bih državljanin voleo da budem su Norveška, Nemačka i Švajcarska, recimo.Ovo pobija sve gore napisano.
Originally posted by MarsUzeo sam i to u obzir. Ne sećam se tačno, ali možda 2 godine provedene van zemlje i gubi se pravo stalnog boravišta.
@deran, lako je.
@Korvin, 3 godine, da, ne znam da li si uzeo u obzir da ne mora te tri godine u komadu, ali ti oduzimaju vreme provedeno van zemlje. Onda kad skupiš tih 1095 dana stičeš pravo da podneseš molbu za državljanstvo.
Originally posted by Ulixi would not have said it better myself.
...ali prema Srbiji ne da ne osećam nikakvu pripadnost, već osećam toliku mržnju da ponekad samog sebe zapanjim koliko je mrzim...
Originally posted by UlixLepo ja kazem da si ti najveci patriota foruma.
U suštini ne postoji ni jedna država kojoj osećam pripadnost, ali prema Srbiji ne da ne osećam nikakvu pripadnost, već osećam toliku mržnju da ponekad samog sebe zapanjim koliko je mrzim i stoga bih je rado ostavio i u nju se vraćao kao strani državljanin koji dolazi u posetu kod prijatelja i porodice.
Originally posted by Lepa Krepayep.
Originally posted by unic0rn
Ne gledam na drzavljanstvo kao emocionalno pitanje ili pitanje osecaja pripadnosti itd, vise kao na prakticnu stvar.
U tom smislu valjalo bi ono koje daje vecu mobilnos' i mogucnost'.
![]()
s malom zadrškom. naime, nikad u životu ne bih bila u stanju da izgovorim onaj stra'obalni tekst zakletve prilikom dobijanja američkog državljanstva. mislim da bi me sprečila organska reakcija, čak i kad bih pokušala.
isti slučaj kad bi me neko sad terao da se tako venčavam s državom srbijom (il'ti da se zaklinjem na vernost, odanost, obožavanje & to forsake all others) da bih zadržala njeno državljanstvo. radije b' se apatridirala straight into space.
Originally posted by croesuspa, mislim da je Wilhelmina i rekla u smislu da su stranci njihovim (tj. s npr. srpske perspektive gledanja, stranim) drzavljanstvom ambasadori u npr. Srbiji, ne s srpskim.
Stranci koji žive u Beogradu ne moraju imati srpsko državljanstvo, to mogu biti konzuli, novinari, ambasadori. Stranci su navedeni kao primer za to da Beograd nije džungla i da je i ovde dobro a da će oni, ako su deo građanstva u svojim zemljama iz kojih potiču, isto to ponašanje preneti i u Beograd i neće ga na primer lomiti.
Originally posted by croesuspa, evo npr. ja spadam u te valjda "najredje" sluchajeve "nashih ljudi " koji ne lome nishta npr. americhko, pa opet nisam siguran koliko sam bolje tretiran za razliku od tih "najcheshcih" sluchajeva "nashih ljudi" koji lome... svashta....neshto.....npr. americhko......
Što za naše kad odu tamo najčešće nije slučaj.
Originally posted by Hys.citao sam pre neki dan neki bez veze engleski forum (fan klub sta li je) u vezi sa serijom The Tudors i ladno zena napisala nesto homofobicno a u zagradi napisala da je to citat iz serije i da ona svakako ne bi izjavila tako nesto nego samo navodi necije reci... ja se slogirao
Smeta mi to sto se ovde pre ocekuje da je neko homofoban nego da nije...Neke tako ruzne stvari koje su "normalne"
Originally posted by Mage
I da, kao što je Ulix rekao, ne samo da ne osećam pripadnost Srbiji, mrzim je iz dna svoje duše! Mrzim je toliko snažno da se stvarno nekad plašim sebe. Čak ni mržnja nije dovoljno jaka reč za ono što ja osećam prema toj odvratnoj, ljigavoj, retardiranoj, imbecilnoj zemljiKad moji drugovi ovde čuju sa koliko mržnje pričam o svojoj zemlji, prosto ne mogu da veruju
![]()
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!