Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Mariška
Originally posted by Dante

Nije. Naprotiv - većina koju ja poznajem i susrežćem na fakultetu zamišljaju idealnu budućnost sa decom i dominantnim mužem i porodicom do kolena. Jezivo... deca su opasna, kako to ljudi ne shvataju?
Slika
e, nemoj tako! :spank:

ja u svakoj bebi vidim sebe kad sam bio beba. :beba:

zapravo, jedna jedina jedincata recimo to prednost heteroseksualnosti je razmnozavanje. kazem ovo za razliku antigejima koji sumanuto tvrde da su sve i u svemu prednosti :pokazuje: u heteroseksualnosti :pokazuje: , shto svakako da nije tachno.

no, svakako i mi gejevi se mozemo razmnozavati medjusobno i biti dobri i odlichni roditelji BEZ ikakve potrebe da budemo ni zivimo heteroseksualci/no.
ima vishe nachina kako mozemo, da sad opet ne podsecam.

e, to su te stvari koje treba stalno govoriti i objashnjavati antigejima dok ne ucute!
Korisnikov avatar
By *deni*
Ja u svakoj bebi koja ima tu nesreću da se rodi u ovoj zemlji vidim potencijalnu i verovatnu žrtvu ove države, odsustva bilo kakve perspektive i bolesnih odnosa u njoj.
Korisnikov avatar
By Srklet
djeca su paraziti koji devet mjeseci obitavaju u tijelu zene i onda izadju na najbolniji moguci nacin. da bi se politicki emancipirale, zene trebaju prestati radjati i uopce gledati se u obaveznoj ulozi majke.
Korisnikov avatar
By Vel boy
ts, ts....... kako ste natalofobni :oklagija:
Korisnikov avatar
By *deni*
:nerd:

Velinka, hodi da ti napravim bebu !

:smeh:
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by bas bleu
Originally posted by Vel boy
no, svakako i mi gejevi se mozemo razmnozavati medjusobno
*bas bleu recoils in horror ripping her cunt lest...*
:smeh: :smeh: jao, shto si maliciozna bas bleu. :smeh:

po milioniti put- ne to tebi vec onim koje siluju gej/bi mushkarce. :eureka:

@deni, pa, gejevi, podrazumevam celu GLBTIQA populaciju medjusobno. :eureka:
Korisnikov avatar
By *deni*
Ama mani ti te priče, Velinka, nego peri pičku i dolazi.
Ja sam spreman, kažeš da si plodna, pa da vidimo hoće li iz tebe izaći nešto živo 9 meseci pošto te oplodim ( pod uslovom da nisi fenomen, kao Georgina )
:lol:
Korisnikov avatar
By Vel boy
:lol:

p.s. moja pica je uvek oprana, y' know. :chilling:
Korisnikov avatar
By *deni*
Dobro, dobro... samo kažem...
:)
Korisnikov avatar
By Mariška
Vel boy, ajd' ozbiljno, kad već pričamo o deci, da li bi mogao, ako te ne mrzi, da prokomentarišeš link iz trećeg pitanja iz uvodnog posta. Da podsetim:

3. Pitanje transfobije, i njene povezanosti sa homofobijom, ostavljam za neku drugu priliku. Za sada evo ovaj link.

U tom linku se baš priča o deci u Americi, znači na tvom terenu, sadašnjem, pa ako bi mogao da nam daš neko tvoje viđenje.

Please... :molise:
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
većina žena negde jeste a negde nije protiv patrijarhata i homofobije, zavisno od sredine.
Korisnikov avatar
By Vel boy
@Marishka, ja sam apsolutno protiv transfobije. i sam imam odredjenu dozu prirodne androginosti/ginandroidnosti u sebi iako nisam transeksualan vec homoseksualni mushkarac (s vrlo ogranichenim, recimo to, do 5-10% povremenim biseksualnim/panseksualnim potencijalom i kuriozitetom).

no, shto se tiche trans tematike i tu ima nijansi. ja sam potpuni podrzavatelj istinski transrodnih uklj. interseksualnih osoba koje/i su ozbiljno takvi/e svakog dana celog zivota a ne samo za kabaree, performanse, drag/king shoue i ostale flambojantnosti koje chine transvestiti koji chak, paradoksalno ili ne, su vecinom heteroseksualni mushkarci koji iz obesti ili samo zbog egzibicijske i komercijalne estrade se transvestiraju tj. oblache i shminkaju u odecu, garments.... suprotnog pola.
nazalost, u tzv. mejnstrim hetero kulturi drushtva takvi znaju biti povrshno predstavljani kao prvi i pravi predstavnici transseksualnih osoba (iako chesto biva zapravo da transvestiti nisu bash ozbiljni ni prvi ni pravi predstavnici transseksualnih osoba) shto ponekad ili chesto odmaze transseksualnom cause-u da ih se ozbiljnije shvati i prihvati u drushtvu. to treba malo adresirati.

Korisnikov avatar
By Mariška

@Marishka, ja sam apsolutno protiv transfobije. i sam imam odredjenu dozu prirodne androginosti/ginandroidnosti u sebi iako nisam transeksualan vec homoseksualni mushkarac (s vrlo ogranichenim, recimo to, do 5-10% povremenim biseksualnim/panseksualnim potencijalom i kuriozitetom).
Nije mi baš sasvim jasno da li si pročitao tekst na koji je onaj link ukazivao, ali u svakom slučaju hvala ti na odgovoru.

no, shto se tiche trans tematike i tu ima nijansi. ja sam potpuni podrzavatelj istinski transrodnih uklj. interseksualnih osoba koje/i su ozbiljno takvi/e svakog dana celog zivota a ne samo za kabaree, performanse, drag/king shoue i ostale flambojantnosti koje chine transvestiti koji chak, paradoksalno ili ne, su vecinom heteroseksualni mushkarci koji iz obesti ili samo zbog egzibicijske i komercijalne estrade se transvestiraju tj. oblache i shminkaju u odecu, garments.... suprotnog pola.
nazalost, u tzv. mejnstrim hetero kulturi drushtva takvi znaju biti povrshno predstavljani kao prvi i pravi predstavnici transseksualnih osoba (iako chesto biva zapravo da transvestiti nisu bash ozbiljni ni prvi ni pravi predstavnici transseksualnih osoba) shto ponekad ili chesto odmaze transseksualnom cause-u da ih se ozbiljnije shvati i prihvati u drushtvu. to treba malo adresirati.

Evo Boki 13 to upravo adresira:

Boki 13 : Otkud, bre, Marijan zna da sam ja peder!?

Makedonski voditelj i pevač Boki 13, najavio je da će podneti tužbu protiv političara Marijana Rističevića zbog optužbe i napada da je homoseksualac.

"Ma kakav je to bezobrazluk?! Imam tim advokata koji već sprema tužbu! Čovek je izgovorio da sam pe*erčina, a ja se nikad nisam javno izjasnio o svom seksualnom opredeljenju. Bolje mu je da mi se više ne obraća"
Korisnikov avatar
By Vel boy
to ostavimo izmedju bokija13-og i marijana ristichevica.... ne zna se koji mi je "drazi" :giggle:
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Originally posted by J...

Vecini zena odgovara patrijarhalno uredjenje do neke granice jer im to daje sigurnost po cenu odricanja od dela slobode, cega one cesto nisu ni dovoljno svesne a i ne smeta im. Cak i one koje su se emancipovale i na neki nacin postale protivnice patrijarhalnog uredjenja opet nece biti automatski i ne-homofobicne. Razlog je taj sto ne mogu da povezu licnu potrebu za oslobadjanjem sa potrebom homoseksualaca za oslobadjanjem, ne shvataju da im je "neprijatelj" zajednicki - a to je patrijarhat. Mada je ovaj argument vise vazio za neki raniji period kada se o homoseksualcima manje znalo i govorilo, sada bi vec trebalo da je bolja situacija, bar medju zenama koje su obrazovane i oslobodjene tradicionalnih shvatanja.
Pa vic je najveći u tome što zaista nam nije neprijatelj čitav patrijarhalni kodeks, nego za lgbttiq populaciju su problemi jedni delovi tog kodeksa (muškarac mora biti sa ženom, žena samo sa muškarcem, muškarac se mora ponašati tako, žena ovako) dok npr. za heteroseksualne žene je drugačiji, tj. ne smeta im to što trebaju da budu sa muškarcem, ali im smetaju drugi delovi (tipa da im je mesto samo u kuhinji, da moraju da uzimaju prezime i da budu submisivine i tako to)...

Mislim ne shvatam tu potrebu vezivanja pedera sa heteroseksualnim ženama, tj. da smo mi u "istom košu". Ne, nismo.

Jedina stvar oko koje se slažemo jeste forsiranje tog istog kodeksa nad svakom svakcijatom osobom u čitavoj sredini. Ali to njih neće sprečiti da primenjuju svoje heteronormative (koje ne znam da li bih uključio u patrijarhalni kodeks, ili bih ih izvukao kao poseban set pravila) nad gej populacijom, što je meni silovano prebacivanje logike heteroseksualnih odnosa na homoseksualne odnose (ko je muškarac/žena u toj vezi npr.? Od ovoga dobijam osip.)

Što me podseti da bi bilo baš kul da izmislimo neki homonormativ, koji bismo mogli nabadati na nos hetero parovima i svim patrijarhalno-opterećenim osobama (tipa: kakav si ti to muškarac, ne znaš da skuvaš makarone sa sirom? Moj momak zna da napravi najbolji *ubacite neko komplikovano jelo*. E to bi bilo :awesome: )
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Izvinite što sam toliko oftopičkao, ali nalete mi inspiracija.
By J...
Originally posted by KorvinOdAmbera

Mislim ne shvatam tu potrebu vezivanja pedera sa heteroseksualnim ženama, tj. da smo mi u "istom košu". Ne, nismo.

Homoseksualci, zene, Romi, nacionalne manjine itd. sve su to potencijalno ugrozene grupe i dobro je kad shvate da im je potrebna solidarnost da bi ostvarili prava za sve jer kad je jedno drustvo naprednije u smislu postovanja prava i sloboda svih gradjana to znaci da ce i svakoj ugrozenoj grupi u tom drustvu biti bolje.
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by KorvinOdAmbera

Pa vic je najveći u tome što zaista nam nije neprijatelj čitav patrijarhalni kodeks, nego za lgbttiq populaciju su problemi jedni delovi tog kodeksa (muškarac mora biti sa ženom, žena samo sa muškarcem, muškarac se mora ponašati tako, žena ovako) dok npr. za heteroseksualne žene je drugačiji, tj. ne smeta im to što trebaju da budu sa muškarcem, ali im smetaju drugi delovi (tipa da im je mesto samo u kuhinji, da moraju da uzimaju prezime i da budu submisivine i tako to)...

Problem je te jedan isti: rodna uloga. Daklem, jesmo u istom košu. Najmanje je stvar u izboru tko sa kime spava. U patrijarhalnom društvu balkananskih plemena sasvim je normalan ovakav anegdotalni razvoj događaja:

Ej, Mujo, jest ti ikad jebo pedera?
Jok ja! Ali sam jebo tipa koji je jebo tipa koji je jebo tipa koji je jebo tipa koji je jebo pedera.

Nije problem u mačo bipsiću koji jebe i žene i tipove. Nije problem kad junačka vojska siluje poražene zarobljene vojnike protivničke strane. Sve je to još na diku i na čast. Problem je kada muškarac plače, kad je feminiziran, kad hoće da bude modni kreator, baletan ili cvijećar. Isti je to problem i kada žena ne želi slušati muža, pokazuje agresivnost i nije zadovoljna sa karijerom vječne kuharice, čistačice i služavke u vlastitoj kući sa 4+ dječurlije za vratom. I jedno i drugo isti je problem: rodna uloga u društvu. Kako rekoše rušitelji beograda: jebe se koga tko s kime spava dok to radi u svoja 4 zida. ;)
By Kragi
Originally posted by Ulix
Originally posted by Mage

Ja sam upoznao toliko homofobnih žena da je to strašno... Ništa one nisu naprednije od muškaraca. Isto sranje, drugo pakovanje.
Ja sam upoznao toliko homofobnih pedera da je to strašno... Ništa oni nisu napredniji od str8 muškaraca. Isto sranje, drugo pakovanje.
:smeh:
a ja sam ovo hteo da napisem :sigh:
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
E, basno moja mudra, to mi je neko već pre rekao.
Rado bih se setila ko, al' neće da mi dođe... a ja se trudim da prizovem, stvarno.
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Ne, (h)vala. Ja negujem svoju patet'ku i kenjkavost.
To je, uz manijakalnu sprdnju, deo mog forumskog imidža.
Ja sam tako malo cinični IMOU. :lol:
Korisnikov avatar
By Vel boy

Nije mi baš sasvim jasno da li si pročitao tekst na koji je onaj link ukazivao, ali u svakom slučaju hvala ti na odgovoru.
istina, nisam bio isprva prochitao, nisam mozda imao vremena, no sada jesam to prochitao i apsolutno se slazem s mamom. zadivljen, kopi-pejstujem celi tekst:

"Moj sin je gej. ili nije. Ne zanima me. Svejedno, sin mi je i ima 5 godina. Ja sam njegova mama i ukoliko imate problem s bilo čim gore navedenim, ne želim da znam za vas.
Dosta sam razmišljala o tome želim li da objavim nešto više u vezi sa mojim sinom i njegovim izborom kostima za Noć veštica. Ili, konkretnije, u vezi sa reakcijama na isti. Pomislila sam, ako za par dana i dalje budem ljuta zbog toga, svakako ću moći da objavim svoje misli.

Ovo su činjenice:

Moj sin ima 5 godina i ide u hirišćansko predškolsko.
Voli Skubi Dua otkako je razvio sposobnost da mirno sedi dovoljno dugo da bi mogao da prati crtani.
Noć veštica je praznik i njegova poenta je oblačenje kostima.
Deca u školi u koju ide moj sin se maskiraju, kratko paradiraju, a zatim menjaju kostime jedni s drugima do kraja zabave.
Bu ima najbolju prijateljicu.
Bu ima stariju sestru.
Bu provodi većinu vremena sa mnom.
Ja sam žena.
Ja sam mu majka, ne vi.

Dakle, par nedelja pre Noći veštica, Bu je, sa svojom najboljom drugaricom, odlučio da želi da bude Dafne iz Skubi Dua.

Pre par godina je nosio masku Skubija. Malo sam odlagala kupovinu, ne zbog toga što je u pitanju mešanje rodova, već iz razloga što petogodišnjaci imaju tendenciju da često menjaju mišljenja. Nakon što je više puta tražio isto, kupila sam mu. Odlepio je od sreće kada je stigao. Bio je savršen.

Ali, kako se taj dan približavao, bio je sve nesigurniji u to da želi da ga obuče. Nakon što smo razgovarali o tome ispostavilo se da se plaši da će mu se ljudi smejati. Ukazala sam mu na to da neki ljudi možda i hoće jer je u pitanju sladak i domišljat kostim. Bio je zabrinut da će mu se podsmevati. Odbacila sam to kao mogućnost. Zaista, ko bi ismevao maskirano dete?
I, konačno, došao je taj dan. Maskirali smo se i krenuli. Bu nije želeo da izađe iz kola, plašio se šta će mu ljudi reći. Uspela sam da ga ubedim da uđe. Zastao je na vratima, bio je vidno uznemiren. Rekla sam mu da je on osoba koja je generalno zabrinuta. Zaista, KO BI ISMEVAO DETE KOJE SE MASKIRALO? Ušao je. Par mojih prijatelja koji su znali kakav će kostim nositi mu se nasmejalo i mahnulo. Odšetali smo hodnikom do njegove učionice.

I tu su stvari krenule naopako. Dve majke su se izbečile i složile face kao da su osetile neprijatan miris. Shvatila sam da moj sin vidi što i ja, pa sam rekla: "Ne izgleda li sjajno?" Mama A je sa gađenjem izjavila: "Da li je on tražio da bude to?!" Rekla sam da jeste, budući da u Noći veštica svako može biti šta god poželi. Nastavile su da me rešetaju svojim iritirajućim pitanjima - kako je to uopšte bila opcija i da li sam uopšte pokušala da ga odgovorim od toga. Mama B je uglavnom samo stajala u šoku, zaprepašćena.

I tada se pojavila mama C. Bila je u glavnoj prostoriji, videla nas je kad smo ulazili i pratila nas kroz hodnik da bi mi iznela svoje mišljenje - da to nije trebalo nikako da dozvolim i da je sreća što nije pošao u školu, jer tada definitivno moram da "zabranim" takvo ponašanje. Mirno sam joj odgovorila da ne znam na šta misli, nakon čega je nastavila o tome kako surova deca mogu biti i kako bi ga mogla ismevati.

Moja rekacija na to je: Jedine osobe koje su imale problem sa tim bile su majke.

Jedna mama je napomenula da u srednjim školama organizuju Spirit Days gde se devojčice oblače kao dečaci, i obrnuto. Spomenula sam i Powderpuff Games na kojima se ragbisti oblače kao navijačice, i obrnuto. Ili bilo koji dečko iz nekog bratstva na koledžu (mama A je na to rekla da je njen muž bio u bratstvu ali da se nikada nije oblačio kao žena).

Poenta je - ne tiče vas se.

Ako mislite da time što sam svom sinu dozvolila da nosi masku ženskog lika iz crtaća na Noć veštica nekako utičem na to da ga "pretvorim" u geja, vi ste idioti. Pre svega, kakav je to bezvezan koncept. Drugo, ako je moj sin gej, OK, neću ga zbog toga voleti manje. Treće, mene ne brine da li će tvoj sin izrasti u nindžu, tako da odjebi. Da se moja ćerka maskirala u Betmena, niko ne bi obratio pažnju. Niko.

Ono što je meni slomilo srce je to što je moj slatki, dobrodušni petogodišnjak bio zabrinut s razlogom. Znao je da postoje osobe A, B i C i on je sa svojih 5 godina bio zabrinut u vezi sa tim kako će ga one "videti" i šta će se tada desiti.

Isto kao što je srce slomljeno roditeljima koji su nedavno izgubili svoju decu koja su se ubila jer su ih maltretirali. NIJE OK MALTRETIRATI DRUGOG. Čak ni ako to radite upakovano, sa mašnicom i nazivate to "brigom". Te žene su pokušale da maltretiraju mene i mog sina. MOG sina.

Očigledno je da niti zlostavljam niti zapostavljam svoju decu. Ona nisu savršena, ali uče kako da funkcionišu u ovom velikom i ponekad okrutnom svetu. Grozno je što je moj sin morao ovu lekciju da nauči stojeći ispred, navodno, hrišćanke. Grozno je što su te žene uopšte imale takve misli i još gore što su se sjajno osećale izgovarajući ih. Odvratno mi je što se roze boja smatra bojom na koju imaju prava samo devojčice i što moj sinčić mora da bude fantastično hrabar da bude Dafne za Noć veštica.

Sve što ja želim svojoj, vašoj, i deci mama A, B i C je da budu srećna. Nemam ništa protiv da moje dete oblači ružičaste šljašteće helanke i roze haljinu ako će ga to učiniti srećnim jedno veče. Ako želi da nosi tašnicu, oženi muškarca ili lakira nokte sa svojom najboljom drugaricom, u redu je. Zadatak mene, kao njegove majke, nije da ugušim čoveka u njemu, već da mu pomognem na njegovom putu. Nije na meni da diktiram šta je "normalno", već da mu pomognem u tome da postane dobra osoba. Nadam se da to i radim.

Moj maleni čovek je nosio tu masku savršeno! "Razbio" je sa tom perikom i ja ne bih mogla poželeti da bude drugačije. " kraj

Ja samo mogu reci- kamo srece da su sve mame kao ova mama, savrshena mama! :yes:
Korisnikov avatar
By m..

1. Ako je većina žena protiv patrijarhata, zašto onda smatraju da je normalno da žena u braku uzme muževljevo prezime, ili, alternativno, da žena doda svojem prezimenu muževljevo, a da muž svojem prezimenu ne doda ženino prezime? Ako je većina žena protiv patrijarhata, zašto onda smatraju da je normalno da dete koje one rode, doje, odgajaju, nosi očevo prezime (a to je većinska praksa čak i kada su u pitanju deca rođena u vanbračnim vezama :puzzle: )? I brojna druga pitanja, ali da ne gnjavim.

2. Vel boy tvrdi da je većina žena progresivna, pro-gej, protiv homofobije itd. Sjajno! To dakle znači da većina žena misli da bi trebalo dozvoliti gej brakove, da bi gej parovima trebalo dozvoliti da usvajaju decu itd. Divno! Samo, da li je baš tako?

3. Pitanje transfobije, i njene povezanosti sa homofobijom, ostavljam za neku drugu priliku. Za sada evo ovaj link.
vecina zena, bar na Balkanu, verovatno ne zna za bolje. kod kuce su ucene i vaspitavane tako, u skoli im niko nije dao alternativu, tako vaspitavaju i svoju decu. vecina ljudi ionako zivi na autopilotu. vecina ljudi nikad ne razmislja o homofobiji i lgbtq.. populaciji, nego samo ponavljaju floskule koje su se najvise puta cule.

moja majka nikad nije menjala prezime, nije ni moja maceha. muz moje najbolje prijateljice je uzeo njeno. oboje njene dece (2 oca) nose njeno prezime. nije da nema toga.
Korisnikov avatar
By m..
btw ja sam do seste godine mislila da je sasvim normalno da se mame i tate razlicito prezivaju, dok me neka devojcica u vrticu nie pitala da li su moji roditelji vencani, da li imam tatu i slicno... :wtf:
By Speculum Columbae
Originally posted by Dante

Nije. Naprotiv - većina koju ja poznajem i susrežćem na fakultetu zamišljaju idealnu budućnost sa decom i dominantnim mužem i porodicom do kolena. Jezivo... deca su opasna, kako to ljudi ne shvataju?
Slika
e, nemoj tako! :spank:

ja u svakoj bebi vidim sebe kad sam bio beba. :beba:
Ja u svakoj bebi vidim potencijalnu bocu alkohola za njenu majku i samoubistvo za oca.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!