- 10 Nov 2010, 23:14
Originally posted by dukkehjemDuki udaj se za mene
Originally posted by Beogradjanin18hmm, prvih godinu dana svog novog zivota (
... a tako me mrzi. Najviše mi je prijalo kada i ujutru i uveče vežbam, ili pak kombinujem trčanje i teretanu. Moram uz sve to da se oslobodim slatkiša, ledenih čajeva, testa i svog tog junka koji svakodnevno unosim u organizam. A mislim da mi in general nije pametno što mi stalno oscilira kilaža, čas 5,6 kg smršam, čas se toliko (ako ne i više) ugojim. Sada na svojih diskutabilnih 175cm imam 73kg. Stvarno ne znam kako sam to uspeo... Elem, nije jadanje tema, već me zanima kako vi pronalazite neku dugotrajniju motivaciju? Kako koncipirate svoje fizičke aktivnosti u toku dana, nedelje? Ajd' malo savetujte ljudi!
) sam setao dosta, svaki dan, a hranu sam apsolutno bio rigorozan 8-9meseci... ali bas, znaci beli secer, brasna neintegralna, beli prinac, masno, ulja rafinisana, slatko, sokovi, alkohol, gazirano, bombone, ma sve to, apsolutno nikad. cak ni o'cake kojis ad gricnem povremeno, il takvo nesto srednje zdravo.
nedavno udjoh u drugu godinu, sreinom oktobra sam poceo da mrsam, tada sam imao 127kg... sada treniram (triput nedeljno realni aikido, sto je pola sata trcakaranja, trbusnjaka, istezanja, sklekova i pola sata tehnike); bar jednom nedeljno setam brzo, nekad sa po 2kg na nogama, nekad bez, oko 12 ili 15km; svako jutro (al to i nije za mrsanje) radim i svako vece 20-30 sklekova saka do sake, 20-30 uskih, 20-30 sirokih, kako kad izdrzim, u pocetku nisam po 3 mogao...
e, sad, ovo oko sklekova vise jer ocu malo da sredim ramena i grudi itd., a ja sam imao problem jer sam zeleo da nabacim masu, letos sam bio premrsav 79kg (znaci 6kg vise nego ti sad, a visi sam 20-21cm)... sad sam dosao na 83-4, a hocu na 85-6.
eto, to je od saveta...
vocni dorucak (jabuka, borovnice solja jedna kafena, banana, saka badema, pa u blender i bzzzzz),
pita od heljdinog i projinog brasna, sa vodom i uljem od zrnaca grozdja (i bez soli dok si na rigoroznom, sa solju i sirom mladim ili malo fete kada nisi) za obrok izmedju
povrce za rucak, blago kuvano, bez zaprski (zaprske niposto i nikad), bez ili sa vrlo malo ulja (ali od zrnaca grozdja, ne nekog rafinisanog),
pite za veceru...
triput nedeljno bi mogao meso (ali belo, ili curetinu, ili junece) i dva-tri puta mlecnih proizvoda (sir mladi ili onaj probiotski, jogurt nemasni itd.), a kad nisi na rigoroznom, jogurt, kiselo mleko, i sir moze svaki dan (doduse ja ne jedem meso ni jaja uopste); a jedino nikada i ni u kom slucaju i niposto kackavalji, pavlake, majonezi i ta cuda.
ne vecerati kasno, imati redovne obroke, vise manjih obroka, ne grickati izmedju...
piti puno tecnosti (vode izvorske, negazirane; u obzir ne doalze sokovi osim onih koji su bas bas prirodni - tj. da uvatis pa napravis od jabuke i sargarepe, next i cuda su haos, ne dolazi u obzir alkohol - casica votke npr. je kalorijski sok i usporava metabolizam, niti gazirano, kafu svedi na minimum ili izbaci, od cajeva blage pij, samo crni izbegavaj) oko 1,5-3l dnevno, moze i vise, zavisi od metabolizma itd.
unositi antioksidante kada pocnes da gubis tezinu i puno tecnosti i fiz. aktivnosti pod obavezno...
i mislim da je dobro da se skroz i zauvek oprostis od slatkisa, i prekines da tranu gledas kao nadoknadu necega, ili kao filter.
ono, cilj je ziveti zdravo, a kad zdravo zivis izgledas super.
kad smo kod super izgledanja, bar mi po fotkama ne izgledas kao da treba da skines do 10kg, mislim da ne treba niposto da bas tolko mnogo mrsas, andji sredinu, tipa 68, al ja se ne bih opterecivao na tvom mestu, super izgledas...
ovo je u grubim crtama nabacano, ako te nesto konkretno zanima, pitaj moram sad da begam