Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Za ljubitelje sporta, i one koji se bave sportom...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by dukkehjem
Originally posted by Beogradjanin18

... a tako me mrzi. Najviše mi je prijalo kada i ujutru i uveče vežbam, ili pak kombinujem trčanje i teretanu. Moram uz sve to da se oslobodim slatkiša, ledenih čajeva, testa i svog tog junka koji svakodnevno unosim u organizam. A mislim da mi in general nije pametno što mi stalno oscilira kilaža, čas 5,6 kg smršam, čas se toliko (ako ne i više) ugojim. Sada na svojih diskutabilnih 175cm imam 73kg. Stvarno ne znam kako sam to uspeo... Elem, nije jadanje tema, već me zanima kako vi pronalazite neku dugotrajniju motivaciju? Kako koncipirate svoje fizičke aktivnosti u toku dana, nedelje? Ajd' malo savetujte ljudi!
hmm, prvih godinu dana svog novog zivota ( :drama: ) sam setao dosta, svaki dan, a hranu sam apsolutno bio rigorozan 8-9meseci... ali bas, znaci beli secer, brasna neintegralna, beli prinac, masno, ulja rafinisana, slatko, sokovi, alkohol, gazirano, bombone, ma sve to, apsolutno nikad. cak ni o'cake kojis ad gricnem povremeno, il takvo nesto srednje zdravo.

nedavno udjoh u drugu godinu, sreinom oktobra sam poceo da mrsam, tada sam imao 127kg... sada treniram (triput nedeljno realni aikido, sto je pola sata trcakaranja, trbusnjaka, istezanja, sklekova i pola sata tehnike); bar jednom nedeljno setam brzo, nekad sa po 2kg na nogama, nekad bez, oko 12 ili 15km; svako jutro (al to i nije za mrsanje) radim i svako vece 20-30 sklekova saka do sake, 20-30 uskih, 20-30 sirokih, kako kad izdrzim, u pocetku nisam po 3 mogao...

e, sad, ovo oko sklekova vise jer ocu malo da sredim ramena i grudi itd., a ja sam imao problem jer sam zeleo da nabacim masu, letos sam bio premrsav 79kg (znaci 6kg vise nego ti sad, a visi sam 20-21cm)... sad sam dosao na 83-4, a hocu na 85-6.

eto, to je od saveta...

vocni dorucak (jabuka, borovnice solja jedna kafena, banana, saka badema, pa u blender i bzzzzz),
pita od heljdinog i projinog brasna, sa vodom i uljem od zrnaca grozdja (i bez soli dok si na rigoroznom, sa solju i sirom mladim ili malo fete kada nisi) za obrok izmedju
povrce za rucak, blago kuvano, bez zaprski (zaprske niposto i nikad), bez ili sa vrlo malo ulja (ali od zrnaca grozdja, ne nekog rafinisanog),
pite za veceru...
triput nedeljno bi mogao meso (ali belo, ili curetinu, ili junece) i dva-tri puta mlecnih proizvoda (sir mladi ili onaj probiotski, jogurt nemasni itd.), a kad nisi na rigoroznom, jogurt, kiselo mleko, i sir moze svaki dan (doduse ja ne jedem meso ni jaja uopste); a jedino nikada i ni u kom slucaju i niposto kackavalji, pavlake, majonezi i ta cuda.
ne vecerati kasno, imati redovne obroke, vise manjih obroka, ne grickati izmedju...
piti puno tecnosti (vode izvorske, negazirane; u obzir ne doalze sokovi osim onih koji su bas bas prirodni - tj. da uvatis pa napravis od jabuke i sargarepe, next i cuda su haos, ne dolazi u obzir alkohol - casica votke npr. je kalorijski sok i usporava metabolizam, niti gazirano, kafu svedi na minimum ili izbaci, od cajeva blage pij, samo crni izbegavaj) oko 1,5-3l dnevno, moze i vise, zavisi od metabolizma itd.
unositi antioksidante kada pocnes da gubis tezinu i puno tecnosti i fiz. aktivnosti pod obavezno...
i mislim da je dobro da se skroz i zauvek oprostis od slatkisa, i prekines da tranu gledas kao nadoknadu necega, ili kao filter.
ono, cilj je ziveti zdravo, a kad zdravo zivis izgledas super.

kad smo kod super izgledanja, bar mi po fotkama ne izgledas kao da treba da skines do 10kg, mislim da ne treba niposto da bas tolko mnogo mrsas, andji sredinu, tipa 68, al ja se ne bih opterecivao na tvom mestu, super izgledas...

ovo je u grubim crtama nabacano, ako te nesto konkretno zanima, pitaj moram sad da begam
Duki udaj se za mene :love:
Korisnikov avatar
By haemoglobin
Originally posted by Black Lady

... a tako me mrzi. Najviše mi je prijalo kada i ujutru i uveče vežbam, ili pak kombinujem trčanje i teretanu. Moram uz sve to da se oslobodim slatkiša, ledenih čajeva, testa i svog tog junka koji svakodnevno unosim u organizam. A mislim da mi in general nije pametno što mi stalno oscilira kilaža, čas 5,6 kg smršam, čas se toliko (ako ne i više) ugojim. Sada na svojih diskutabilnih 175cm imam 73kg. Stvarno ne znam kako sam to uspeo... Elem, nije jadanje tema, već me zanima kako vi pronalazite neku dugotrajniju motivaciju? Kako koncipirate svoje fizičke aktivnosti u toku dana, nedelje? Ajd' malo savetujte ljudi!
hmm, prvih godinu dana svog novog zivota ( :drama: ) sam setao dosta, svaki dan, a hranu sam apsolutno bio rigorozan 8-9meseci... ali bas, znaci beli secer, brasna neintegralna, beli prinac, masno, ulja rafinisana, slatko, sokovi, alkohol, gazirano, bombone, ma sve to, apsolutno nikad. cak ni o'cake kojis ad gricnem povremeno, il takvo nesto srednje zdravo.

nedavno udjoh u drugu godinu, sreinom oktobra sam poceo da mrsam, tada sam imao 127kg... sada treniram (triput nedeljno realni aikido, sto je pola sata trcakaranja, trbusnjaka, istezanja, sklekova i pola sata tehnike); bar jednom nedeljno setam brzo, nekad sa po 2kg na nogama, nekad bez, oko 12 ili 15km; svako jutro (al to i nije za mrsanje) radim i svako vece 20-30 sklekova saka do sake, 20-30 uskih, 20-30 sirokih, kako kad izdrzim, u pocetku nisam po 3 mogao...

e, sad, ovo oko sklekova vise jer ocu malo da sredim ramena i grudi itd., a ja sam imao problem jer sam zeleo da nabacim masu, letos sam bio premrsav 79kg (znaci 6kg vise nego ti sad, a visi sam 20-21cm)... sad sam dosao na 83-4, a hocu na 85-6.

eto, to je od saveta...

vocni dorucak (jabuka, borovnice solja jedna kafena, banana, saka badema, pa u blender i bzzzzz),
pita od heljdinog i projinog brasna, sa vodom i uljem od zrnaca grozdja (i bez soli dok si na rigoroznom, sa solju i sirom mladim ili malo fete kada nisi) za obrok izmedju
povrce za rucak, blago kuvano, bez zaprski (zaprske niposto i nikad), bez ili sa vrlo malo ulja (ali od zrnaca grozdja, ne nekog rafinisanog),
pite za veceru...
triput nedeljno bi mogao meso (ali belo, ili curetinu, ili junece) i dva-tri puta mlecnih proizvoda (sir mladi ili onaj probiotski, jogurt nemasni itd.), a kad nisi na rigoroznom, jogurt, kiselo mleko, i sir moze svaki dan (doduse ja ne jedem meso ni jaja uopste); a jedino nikada i ni u kom slucaju i niposto kackavalji, pavlake, majonezi i ta cuda.
ne vecerati kasno, imati redovne obroke, vise manjih obroka, ne grickati izmedju...
piti puno tecnosti (vode izvorske, negazirane; u obzir ne doalze sokovi osim onih koji su bas bas prirodni - tj. da uvatis pa napravis od jabuke i sargarepe, next i cuda su haos, ne dolazi u obzir alkohol - casica votke npr. je kalorijski sok i usporava metabolizam, niti gazirano, kafu svedi na minimum ili izbaci, od cajeva blage pij, samo crni izbegavaj) oko 1,5-3l dnevno, moze i vise, zavisi od metabolizma itd.
unositi antioksidante kada pocnes da gubis tezinu i puno tecnosti i fiz. aktivnosti pod obavezno...
i mislim da je dobro da se skroz i zauvek oprostis od slatkisa, i prekines da tranu gledas kao nadoknadu necega, ili kao filter.

kad smo kod super izgledanja, bar mi po fotkama ne izgledas kao da treba da skines do 10kg, mislim da ne treba niposto da bas tolko mnogo mrsas, andji sredinu, tipa 68, al ja se ne bih opterecivao na tvom mestu, super izgledas...

ovo je u grubim crtama nabacano, ako te nesto konkretno zanima, pitaj moram sad da begam
dusica, kako divne savete daje...prosto pozeleh da smrsam jos :kiss:
Korisnikov avatar
By V25
Hmmmm... Zanimljive stvari pročitah. Problem generalno nastaje kada se unervozim. Pre sam to mogao da kontrolišem, a sada... Ne biste verovali koliko hrane mogu da sručim za svega par minuta u sebe. I uvek sam gladan, i to pogotovu junka. Eh sad, ne znam koliko ima veze ovo što ću pomenuti, ali hajde. Naime, kako se već preko dve godine zlopatim sa raznim lekovima (antidepresivi, sedativi, lekovi za spavanje), uočio sam da svaki put kada prestanem da ih koristim usledi provala apetita. Teri puta sam samoinicijativno prestajao i tri puta se ista stvar desila. Ne znam da li izbacivanje "hemije" može da proizvede ovakve reakcije, ali...
By dukkehjem
Originally posted by Kiborg
Originally posted by Kiborg

Ja lepe rezultate postižem Atkinsovom dijetom
trovanje organizma :protest:
:lol:

Kako da ne.

No, Queen lepo peva Who wants to live forever

I koliko košta taj Neera sirup? I jel ima negde malo detaljnije o toj dijeti. Volim kad može to tako brzo da se smrša :D
o jeste, atkinsom se generalno samo tecnost izbaci, a toskini ostaju... plus se overdoziras mesom :zongler:
al necemo opet u diskusiju oko toga :hug:

neera msm da je desetak eura bese flasa, ima oa onom linku sto okacih sve, dva-tri clanka o dijeti, o rezultatima, o samom sirupu, plus kako nabaviti.

nikada je nisam primenjivao jer bih se pretvorio u kostura kada bih mrsao, sad mi je cilj da odrzavam tezinu na oko 85kg, a posto sam aktivan, moram i da se hranim dobro...

no, znam tri osobe koje su odradjivale i imale super rezultate, jedina je mana sto su se posle vracale mesistu, kolacima itd.
By dukkehjem

Hmmmm... Zanimljive stvari pročitah. Problem generalno nastaje kada se unervozim. Pre sam to mogao da kontrolišem, a sada... Ne biste verovali koliko hrane mogu da sručim za svega par minuta u sebe. I uvek sam gladan, i to pogotovu junka. Eh sad, ne znam koliko ima veze ovo što ću pomenuti, ali hajde. Naime, kako se već preko dve godine zlopatim sa raznim lekovima (antidepresivi, sedativi, lekovi za spavanje), uočio sam da svaki put kada prestanem da ih koristim usledi provala apetita. Teri puta sam samoinicijativno prestajao i tri puta se ista stvar desila. Ne znam da li izbacivanje "hemije" može da proizvede ovakve reakcije, ali...
mozda ti lekovi uticu na metabolizam sta vec, ili jednsotavno imas problem sa jedenjem vezanim za emocije :neznam:

moras na silu da se kontrolises, a uporedo da poradis na emocijama. neces sve probleme nikada resiti, ali je dobro da na njihovu pojavu ne reagujes jedenjem hrane in general, ili odredjene hrane... a to postizes time sto tacno znas sta i kada jedes i ne jedes nista izvan tih okvira. bar u pocetku.
By Kragi
Originally posted by Vetur úlfur

Au da, zar ti 10kg manje nece biti... premalo kilograma? Mislim, bices 63, oduvace te vetar!
Kako, kako? :D
ja imam tu tezinu na 186 visine :D i ko će da ga oduva vetar ili vetur? :lol:
salu na stranu, vazda su mi bile zanimljive ovakve teme sto ovde, sto na svim drugim mestima (novine, tv i sl) gde se non stop dele saveti kako istopiti kilograme :drama: uvek mi bilo čudno kako ljudi mogu da imaju problem sa viškom kilograma kad ja jedem šta i kad hoću, fizički sam aktivan koliko hoću ... itd. a masa stoji godinama :neznam:
nemam neki pametan savet, al' kuzim da su nutricionisti najbolje resenje pa bi mozda mogao da se obratis nekom. :D
Korisnikov avatar
By Sunce
Pa Kragi, jasno je ko dan - baksuz si, zato si mrsav. :evilkiss: Sav ubrzan, cigra...lepo sam negde napisao, druziti se sa tobom znaci i mrsaviti. :lol:
Korisnikov avatar
By gossip
ja sam visok 177 i tezhak oko 68...kod mene to varira izmedju 65-68...ali nekako uvek isto izgledam o.O

anyways...moj ti je savet da ne izbacujes skroz slatkishe & other stuff that makes u fat...nego da njih smanjis..a da povecas zdraviju hranu... :)
Korisnikov avatar
By Momo
ja sam u junu ove godine resio da do kraja godine smrsam bar 15 kg i svi su mi se smejali i tvrdili da nema sanse da uspem

imao sam 93kg kad sam prestao da jedem koliko mi se jede i sta mi se jede i kad sam poceo svaki dan da pesacim bar sat-dva
doduse palo mi je ko kec na deset sto sam imao priliku da budem dugo na moru i da pored pesacenja plivam

sredinom avgusta sam imao 85kg a pocetkom septembra 80kg... sad imam 77kg sto znaci da sam premasio svoja ocekivanja
sa 75 izgledam taman kako treba tako da cu ovog meseca i ta dva kila da smaknem i time dodjem do za mene neverovatnih 18 kg manje za oko 6 meseci :yay:

to nema ni na reklami bre :lol:

a savet: pa prestani da jedes taj trash i bavi se nekom fizickom aktivnoscu i to je to valjda
Korisnikov avatar
By Sunce
Momo :hug: .

Da vam kukam malo? :lol:

Koliko sam pesacio po Beogradu, to samo moja dusa i asfalt Beograda znaju. :smeh:
Mislim, najveci trip :smeh: i patologija mi je kad se radujem sto se nerviram jer znam da cu tako smrsati. A kao da sam debeo. :lol:
By Kragi
Originally posted by Sunce

Pa Kragi, jasno je ko dan - baksuz si, zato si mrsav. :evilkiss: Sav ubrzan, cigra...lepo sam negde napisao, druziti se sa tobom znaci i mrsaviti. :lol:
:sigh:
ceo zivot sam manjina, kazem ja - teska asocijala :rida:
a tako zelim da budem muskarcina :awesome:

off: letos sedim i pricam sa jednim deckicem, lep, zgodan, uzasno sexualno privlacan (ali bez pretenzija u tom smislu jer je dete od 18 god :D ) riba u horoskopu :smeh: ...i tako zanimaju njega racunari, sw, pricamo ... i onda me pita (parafraziram): 'a jel si ti uvek tako zivahan, tako mlataras rukama i pricas takvim tonom, ili ti moje prisustvo ne prija pa te cinim nervoznim?' :smeh: :smeh:
Korisnikov avatar
By haemoglobin
Originally posted by Kragi

off: letos sedim i pricam sa jednim deckicem, lep, zgodan, uzasno sexualno privlacan (ali bez pretenzija u tom smislu jer je dete od 18 god :D ) riba u horoskopu :smeh: ...i tako zanimaju njega racunari, sw, pricamo ... i onda me pita (parafraziram): 'a jel si ti uvek tako zivahan, tako mlataras rukama i pricas takvim tonom, ili ti moje prisustvo ne prija pa te cinim nervoznim?' :smeh: :smeh:
a i glas ti je tako muzevan :P
Korisnikov avatar
By Momo

Koliko sam pesacio po Beogradu, to samo moja dusa i asfalt Beograda znaju. :smeh:
ja sam u jednom periodu preterao stvarno, iskocio mi cukalj na nozi od preteranog pesacenja i sad nosim onaj silikon, video sam da se kilogrami skidaju pa navalio na pesacenje totalno bez potrebe
By Kragi
Originally posted by haemoglobin87
Originally posted by Kragi

a i glas ti je tako muzevan :P
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!
Korisnikov avatar
By west end
ovde zaista ima odlicnih savete za mrsavljenje.nemoj samo da kupujes neki preparat za mrsavljeje to je sve prevara :oklagija:
Korisnikov avatar
By maka
Originally posted by Mars

Čekaj...imaš 175 cm, 73kg - i sa te težine hoćeš da skineš 8-10kg?
Recimo da je 63,4kg moja optimalna težina. Koliko god kila imao nikada ne izgledam mršavo, ali ovo sada je way too much. Sve mi ide u dupe i butke. Sada sam, po prvi put u životu dobio i stomak.
znas ti kako izgleda neko ko ima 10 kg viska?
definitivno ne kao ti lol
Korisnikov avatar
By Incubus
sex, drugs (r'n'r može ali nije neophodno :) )
Korisnikov avatar
By rude_boy

e, pitanje za sve koji su na dijeti/promenili nacin ishrane: koliko vam je veliki apetit, koliko uzivate u klopi i kako se suzdrzavate?

ja bas volim da jedem, i tesko mi pada kad moram da se odricem klope, bivam nesrecna i nervozna :sigh:
Ja sam sa 85 kg pao na 74 i tako već živim 2 godine sa malim varijacijama (visok sam 182). Fora je da se namučiš prve dve, tri sedmice da ne jedeš mnogo (smanjiš drastično hleb, a prepoloviš hranu) i da ne jedeš posle 18h. Posle toga ti se želudac navikne na određenu količinu hrane i problem rešen. Sad ako jedem koliko sam ranije jeo bude mi mnogo loše.
By dukkehjem
Originally posted by Black Lady

eto, to je od saveta...

pite za veceru...

blekiii :love: :jumphug:
ozeni me! :mazi:
Korisnikov avatar
By Frey
Треба да се заљубиш.
By Mariner
aman zaman ...ko je jos video muskarca od 70 kila

mislim da moras da se ugojis
By Kragi
Joj a šta se cimate na ovakve provokacije? :roll:
Korisnikov avatar
By haemoglobin
:lol:

ont: Beogradjanin - ja bih ti savetovao isto sto i duki..otidji kod nutricioniste, on ce ti najbolje znati reci sta da radis, na siguran nacin ces smrsati i biti zadovoljan ;)
Korisnikov avatar
By Dirrty
Stvar navike, isključivo!

Ja sam zavisnik od slatkiša i pre nego što sam znao šta su... a evo već 10ak dana bez ikakvih problema sam ih izbacio, a namesto njih jedino jedem 1-2 bonžite dnevno i više voća.

Nema kriza, nema ničega.

A što se tiče vežbi, još je lakše navići se.
Preporučujem vežbe koje plaćaš, zato što će te to dodatno naterati da izađeš iz kuće i odradiš to.

Inače i mršavljenje i dobijanje kilaže zahteva odgovarajuću dijetu.
Pritom ne mislim da je minimalizam rešenje za bilo šta.
Za sve postoji alternativa.
Kao što neko reče, idi kod nutricioniste.
Ja nikada nisam imao problema sa kilažom, tako da ti detaljniji savet ne mogu pružiti.

Još ako je teretana u koju ideš malo dalje od kuće, da pešačiš 10-15 minuta u jednom smeru, to je odlično.
Ja sam navikao na NBG-u da prelazim velike razdaljine pešaka, tako da kada sam u centru, gotovo nikad ne koristim prevoz.
Ja bih ti preporučio 3 dana teretane nedeljno, a 2 dana nekog fitness programa.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!