Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

LGBT-ovci u Srbiji i politička orijentacija

Komunizam je najbolje rešenje
9
17%
Treba se držati EU (socijalistički koncept)
20
37%
Treba se držati EU (neoliberalni koncept)
19
35%
Desni konzervativizam. Srpstvo je bitnije
6
11%
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Nisam glasao jer mi ni jedna od ponuđenih opcija ne odgovara. Ima zanimljivih momenata u prethodnim odgovorima... Što se samog glasanja tiče, ponuđene opcije jasno predstavljaju određene obrasce mišljenja i glupo je, recimo, svrstati anarhiste sa komunistima i sl.. nije isto brate mili, jedno su komunisti, a drugo anarhisti... Isto tako, dati samo jednu opciju za konzervativizam, a pri tom, toj opciji dodati "srpstvo je bitnije" je smešno...

Što se tiče same Lgbt populacije, nije, niti će biti skoro ujedinjena.. Ima nas svakakvih i takvi ćemo biti bez obzira na to ko nam se javlja kao prepreka za ne znam ni ja šta... Par dana posle parade sam pričao sa jednim pederom koji je tvrdio da crkva nije kriva za sukobe i sl. i kako popovi ne mrze lgbt i sl... isti lik je protiv parade, a živo me kopka koliko je takvih bilo među onima koji su lupali beograd 10. 10.

edit:

Ps. Loni

EU nema Ustav već zajedničke akte i nema prava da uređuje unutar politička pitanja zemalja članica - barem ne direktno, a vala i indirektno nema neke vajde. Kada bi neka komunistička partija došla na vlast ne bi se desilo ništa strašno po samu EU jer to nije stvar nje same.. kao što je se ne tiče preterano to što desni centar dobija na snazi u većini zemalja EU...
Korisnikov avatar
By Loni
Ne voliš KGB?
Zašto onda nisi za EU i NATO snage?
Jedino nato strukture uspešno bi rasformirale KGB strukture.
Korisnikov avatar
By spliff
dvoumio sam se izmedju 2 i 3
ipak sam glasao pod 2
samo ne bih rekao socijalistichki koncept, vetj socialdemokratski :snob:
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Loni

Ne voliš KGB?
:lol:

..

Ti kanda cenis da postoji neka razlika sustinska izmedju npr. CIA i KGB?

Ili staznamkoje tajne sluzbe unutar EU & NATO?

..

Sto je svet verovatno lepo mesto u crno-belim bojama.

Ne volis KGB? Budi uz NATO.

lol.

..

Ne, zapravo KGB mi se ne gadi nista vise nego NATO, CIA, UK intelligence etc.

I ako mislim da postoji nesto gore od svih tih sluzbi koje se jebavaju po svetu - to je da postoji samo JEDNA sluzba koja jebava po svetu.

..

To, ne znam dal primecujes ironiju, dosta lici na 'nepromenjive komunisticke sisteme' kojima se protivis.

..

Ne, mislim da cu ipak ja da ostanem protiv svih njih redom.
Jbg.

Sto rece Popaj nekad, to sto sam ja protiv njih je bitno ko zrno peska u Sahari, al stadaseradi.

Ne napusta me ideja da ce zrna peska nekada da se sete da se od njih sastoji pustinja i da su ona celokupna snaga pustinje.

Suludi optimista, znam.

..

"Ne volis KGB, sto nisi za NATO?"

:lol:
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by just_me

Isto tako, dati samo jednu opciju za konzervativizam, a pri tom, toj opciji dodati "srpstvo je bitnije" je smešno...
nije svugde tako, ali u Srbiji i ostalim zemljama ex-Yu (samo tamo zameniti srpstvo s hrvatstvom, boshnjashtvom, albanstvom...) nazalost jeste. i oni kazu ne samo "srpstvo, hrvatstvo, boshnjashtvo, albanstvo je bitnije" vec "srpstvo, hrvatstvo, boshnjashtvo, albanstvo je najbitnije i alfa i omega svega"- k'o da je to vazduh za disanje, k'o da se to maze na hleb i samo od tog zivi.....
Originally posted by just_me

Par dana posle parade sam pričao sa jednim pederom koji je tvrdio da crkva nije kriva za sukobe i sl. i kako popovi ne mrze lgbt i sl... isti lik je protiv parade, a živo me kopka koliko je takvih bilo među onima koji su lupali beograd 10. 10.
oh, let me guess. Alex Magnus :giggle: nishta, nishta, ne prozivam :peace:

@ spliff, to se podrazumeva da se pod moderni fleksibilni socijalizam misli socijaldemokratija i socijalliberalizam, ukratko- progresivnost.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by svejedno

^ ah, pa to je onda skroz ok, ako nisu tetovirani i ako ne sede na ogradi, vec u skupstini.

dada...dakako, dakako.

..

Mnogo je bitniji tetovirani fasista na ogradi od netetoviranog fasiste iz skupstine. Da.

Tako cemo da resimo problem fasizma. dada.. riba se cisti od repa i to.
Imena, cile, imena.
Lako je izvaliti da negde sede fasisti i kriminalci, a sasvim drugo izneti javno njihova imena i 'grehe'. Ja od umetnika Andjela ne cuh nijedno ime da malo potkrepi tu tvrdnju, iako jesam saglasna da u Skupstini ima kriminilaca i to direktno odgovornih i za sranja posle Parade.
A eto, tetovirani fasisti imaju ime, najnezniji su sinovi na svetu i kada ih isporuce iz Italije isplaticemo im po milionce, na racun pretpljenog straha. Kao Miladinu.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina

Bilo bi lepo da se i predstavnici lgbt aktivista izjasne šta je po njima pravi put.
Cek, ti bese clan neke stranke? U sustini, nije bitan odgovor, ali mi se cini da ili ne poznajes savremene ideologije ili namerno izvrces ono sto znas.

Evropska Unija NIJE uslovljavala clanstvo odrzavanjem gej parade!!!
Milion i prvi put.
Stavise, nijedan od najvaznijih uslova za kandidaturu nema ama bas nikakve veze ni sa ljudskim pravima ni sa gejevima. Tu pricu, da je EU 'kriva' za paradu su i prosuli konzervativci koji se plase da ce izgubiti svoje poslove i pozicije na kojima ionako nista ne rade, jer niti znaju strane jezike, a i racunari su djavolja rabota.

AD zakon jeste jedan od akata koje treba doneti, ali jos nisam cula da je koriscen.

I kako bi Srbija mogla da postane komunisticka zemlja, kada komunisticka partija ne postoji, a ne postoji nijedna stranka koja se na komunizam uopste i oslanja? Nekad je SPS bio programski blizak komunizmu, vise nije. Sve i da se takva stranka formira, ne verujem da bi vecina gradjana Srbije poklonila poverenje bas njoj, posebno do narednih izbora, sto bi joj donelo vlast. Svakakve idiotarije su moguce, ne sporim, imali smo Karica koji je isplivao treci u izbornoj trci pre koliko godina, ali uz svu zaostavstinu komunizma i tog rezima, mislim da se taj pomenuti eksperimet kosi sa zdravim razumom.
No, mislim da je i u LGBT zajednici vecinsko opredeljenje socijaldemokratsko i u nesto manjoj meri liberalno.
Ako se pozicioniramo najblize EU, onda je socijaldemokratija, uslovno receno, najprihvatljivija, jer je vecina zemalja EU upravo socijaldemokratska. Opet, to ne mora da znaci nista, niti seksualne preferencije treba da uticu na politicke stavove. Svako sam sebi pravi prioritete u zivotu, tako da je razumljivo da je nekome srpstvo i Srbija iznad svega. Ali nit je fino nit je vaspitano druge nabedjivati da je to jedino ispravno.
Korisnikov avatar
By Loni
Svejedno, po meni postoje itektakve razlike između prozapadnih organizacija i KGB-a.
Ako ništa drugo na zapadu su ljudska prava na mnogo višem nivou.
KGB Rusija neme gej parade, a kršena su i prava nacionalnih i rasnih manjina, kao i prava onih, koji stanu na put ruskim oligarsima.

Reći gej populaciji da su proruski Obraz, Dveri ili DSS ili prozapadne organizacije (LDP, Otpor, Centar za ljudska prava, kao i većina gej oprganizacija) isto je neozbiljno.
Korisnikov avatar
By svejedno
Pa neozbiljno je i ovako formulisati anketu ,)

..

LM, ja nisam poredio prozapadne & proruske organizacije,
vec zapadne & istocne SLUZBE.

Jedina razlika medju njima je u tome ko im je neprijatelj, ne postoji NIKAKVA razlika u ideologiji.

..

Samo sto CIA skoro sve lepo ozakoni npr patriot act-om, pa lepo pise i u zakonu da je privatnost zlocin. Sto se tice nelegalnih radnji, one su glasine, a ne valja spekulisati o glasinama ,)

^da, privatnost je ljudsko pravo. Svih vera, boja koze, sex. orjentacije etc.

..

@ Mina
Lepo. Dakle, imamo ime & prezime istetoviranog debila, koji je, nesumnjivo, neverovatno bitan faktor fasizma u Srbiji. Uhapsimo ga i zavrsili smo pricu.

Cemu npr. ISTRAGA ko ga je iz Vlade finansirao. Nema imena, zao mi je.

Ma daj.
(jos naterati policiju da samu sebe hapsi...zjujuju)

pS. Osim, dakako, Busevog krsenja clana 3. Zenevske konvencije. To nije glasina. To je samo 'nejasno napisano'.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Wilhelmina

Bilo bi lepo da se i predstavnici lgbt aktivista izjasne šta je po njima pravi put.
Evropska Unija NIJE uslovljavala clanstvo odrzavanjem gej parade!!!
Milion i prvi put.
Stavise, nijedan od najvaznijih uslova za kandidaturu nema ama bas nikakve veze ni sa ljudskim pravima ni sa gejevima.
Nije direktno uslovljavala za gej paradu ali jeste, kao shto je i trebala i treba svakako, za poboljshanje polozaja gej populacije kao i za poshtovanje prava na miran javni skup svakome pa i gej populacije! dalje, mozda nisu u najvaznije uslove za kandidaturu uvrshtene i brige za ljudska prava i gejeva, ali jesu uvrshtene u odmah-do-najvaznije uslove, kao shto i treba.

Tu pricu, da je EU 'kriva' za paradu su i prosuli konzervativci koji se plase da ce izgubiti svoje poslove i pozicije na kojima ionako nista ne rade, jer niti znaju strane jezike, a i racunari su djavolja rabota.
ma nek' konzervativci seru, pate i crknu. lajali su, laju i lajali bi ionako iovako, sve i da se gejevi kolektivno posamoubijaju(mo) ili zatrpaju(mo) u zemlju, opet bi konzervativci lajali. njima je muka shto mi uopshte i postojimo. stoga, da li bi gej populaciju trebao da boli kurac shta konzervativci laju? bez', bre.

AD zakon jeste jedan od akata koje treba doneti, ali jos nisam cula da je koriscen.
u tom i jeste stvar- da ga se treba i primenjivati.

I kako bi Srbija mogla da postane komunisticka zemlja, kada komunisticka partija ne postoji, a ne postoji nijedna stranka koja se na komunizam uopste i oslanja? Nekad je SPS bio programski blizak komunizmu, vise nije. Sve i da se takva stranka formira, ne verujem da bi vecina gradjana Srbije poklonila poverenje bas njoj, posebno do narednih izbora, sto bi joj donelo vlast. Svakakve idiotarije su moguce, ne sporim, imali smo Karica koji je isplivao treci u izbornoj trci pre koliko godina, ali uz svu zaostavstinu komunizma i tog rezima, mislim da se taj pomenuti eksperimet kosi sa zdravim razumom.
to se podrazumeva. zato je Lonijevo pitanje bilo mislim vishe hipotetski, teorijski ......

No, mislim da je i u LGBT zajednici vecinsko opredeljenje socijaldemokratsko i u nesto manjoj meri liberalno.
Ako se pozicioniramo najblize EU, onda je socijaldemokratija, uslovno receno, najprihvatljivija, jer je vecina zemalja EU upravo socijaldemokratska. Opet, to ne mora da znaci nista, niti seksualne preferencije treba da uticu na politicke stavove. Svako sam sebi pravi prioritete u zivotu, tako da je razumljivo da je nekome srpstvo i Srbija iznad svega. Ali nit je fino nit je vaspitano druge nabedjivati da je to jedino ispravno.
i to se sve podrazumeva.

@ svejedno & Loni, oba ste u pravu ujedno, tu i tamo, isto prichate, mir, mir. :) :wink:
Korisnikov avatar
By 2kune
pravi put je robovlasničko društvo u kojem su samo pederi slobodni ljudi vođeni direktnom demoracijom... jednom riječju: anarhija :snob:
Korisnikov avatar
By *deni*
Protivnik sam komunizma jer je u njemu vlast nesmenjiva, a kad je nesmenjiva, onda vlast nema ni potrebe da čini narodu išta i da mu se dodvorava.
Ovde je kod nas vlast smenjiva, a opet vladajuće garniture ne osećaju potrebu da čine išta narodu, niti mu se dodvoravaju, osim pod pritiskom međunarodnog faktora.
Zato sam ja za neku vrstu međunarodnog protektorata u Srbiji, jer ovde očigledno da ko god zasedne na vlast, ubrzo celu državu počne da smatra svojom prćijom u kojoj može da radi šta želi. Država - šogor preduzeće.
Zato je očigledno potrebna jedna čvrsta međunarodna ruka, da rastera ta govna, razluči žito od kukolja, skloni nesposobne i postavi na prava mesta sposobne ljude, koji znaju kako se i šta radi.
By Hans
Mislim da smo malo zakasnili za EU. Oni će za nekoliko godina imati jedan jako veliki problem- tzv. multikulturalnost o kojoj je gđa Merkel govorila a koja postaje gorući problem i muslimani sami po sebi. Dok mi dođemo na red, EU će se raspasti.
A drugo, spadam u one koji misle da je u SFRJ bilo mnogo lakše biti gay nego danas. Drugo, demokratija u Srbiji je osuđena na propast iz par razloga:
1. Demokratija predstavlja volju većine, u definiciji, a znamo kakva je naša većina: neuki, polupismeni i nekulturni ljudi, zatucani crkvom i njenim dogmama. Ne može večito jedna grupa ljudi da vodi dok ostatak države vraća istu tri veka unazad. Ne ide. A jasno je da je naša većina pravoslavna. Jupi.
2. Države poput SAD i Velike Britanije, Francuske, Nemačke jesu zapravo države koje su poprilično raščistile sa svojim religijama, grupacijama i sl. -kod njih ne postoji u tolikoj meri mešanje religije i crkve u politički sistem države kao kod nas. Zato mislim da se treba boriti protiv pokušaja islamske hegemonije na bilo koji način.
3. Narod. Narod je navikao da radi samo kada mora, navikao je da je u Jugi postojalo plaćeno bolovanje, pa se bolovalo dok bolovi zaista nisu krenuli tu oko 1991. Mislim, da se ne lažemo, sve i da Bog postoji uzeo bi neplaćeno kada je u pitanju Srbija.

Nisam glasao jer se ne mogu opredeliti. Ako postoji nekakav vid socijalizma koji je u isto vreme i dovoljno liberalan, onda bih se svakako tu smestio.
By Ulix
Originally posted by croesus

1. Demokratija predstavlja volju većine, u definiciji, a znamo kakva je naša većina: neuki, polupismeni i nekulturni ljudi, zatucani crkvom i njenim dogmama. Ne može večito jedna grupa ljudi da vodi dok ostatak države vraća istu tri veka unazad. Ne ide. A jasno je da je naša većina pravoslavna. Jupi.
Nije demokratija baš tako jednostavna stvar, Hanse. Štaviše, istorija razvoja demokratija demantuje takvu definiciju, da je demokratija "volja većine". Pogledaj samo gej prava, koja su nesumnjivo demokratska tekovina - za slobodu su se izborili pederi i lezbejke uprkos većini i protiv većinskog mišljenja. Ima još mnogo takvih primera.

Optimizam mi nije baš svojstven, ali uz odlučnost vlasti, nije nemoguće čak i od Srbije napraviti demokratsko društvo. Prvi korak bi bio obrazovanje i opismenjivanje ove bagre ovde i recimo sprovođenje zakona koje već imamo. To je težak posao, ali nije nemoguć.

:liz:
By Krunoboy84

Ne voliš KGB?
verovatno decko nema 'crno-belu' viziju sveta, pa zato ;)

a u vezi uvodnog posta i ponudjenih odgovora - jesam za EU, ali nisam ni za 'socijalisticki' niti za 'neoliberalni' koncept, nego za demokratski
By Krunoboy84
mislim da u Srbiji trenutno imamo 4 politicke opcije, te u skladu sa time bi trebale biti ponudjene sledece opcije:

A - demokratski koncept sa elementima socijaldemokratije (varijanta koju podrzava i sprovodi vladajuca koalicija na celu sa DS)

B - neoliberalni koncept (varijanta koju podrzava LDP i grupe oko LDP, s tim sto tu ne racunama LSV, oni po meni potpadaju pod opciju A)

C - nacionalno-demokratski koncept (varijanta koju podrzava SNS)

D - nazadno-nacionalisticko-konzervativni koncept (varijanta koju zagovaraju SRS, DSS i grupe okupljenje oko njih)
Korisnikov avatar
By Srklet

Mislim da smo malo zakasnili za EU. Oni će za nekoliko godina imati jedan jako veliki problem- tzv. multikulturalnost o kojoj je gđa Merkel govorila a koja postaje gorući problem i muslimani sami po sebi. Dok mi dođemo na red, EU će se raspasti.
ah, kako bih volio da dobijem jedan euro svaki put kad netko predvidi skori raspad EU. valjda nema jasnije legitimacije o posvemasnjoj politickoj neupucenosti. :sladoled:

sto se izjave angele merkel o propasti multikulturalnosti tice, rijec je o demagogiji upucenoj konzervativnom krilu CDU. naime, ta cijela stvar je rezultat unutarnjih previranja demokršćana, kao i konstantnih svadja unutar vladajuce koalicije, tako da te izjave treba gledati u tom kontekstu.

ako hoces, mogu detaljnije objasniti. :)
A drugo, spadam u one koji misle da je u SFRJ bilo mnogo lakše biti gay nego danas.
narocito od 1945. do 1977. :ua:
Korisnikov avatar
By Sunce
Ne razumem se previse, ali sigurno pod 4 - NE!

Ne mislim da je EU ideal, ne mislim da je LDP savrsenstvo u Srbiji. Od vise zla, biramo manje.
By Hans
Originally posted by Popeye

ah, kako bih volio da dobijem jedan euro svaki put kad netko predvidi skori raspad EU. valjda nema jasnije legitimacije o posvemasnjoj politickoj neupucenosti. :sladoled:

sto se izjave angele merkel o propasti multikulturalnosti tice, rijec je o demagogiji upucenoj konzervativnom krilu CDU. naime, ta cijela stvar je rezultat unutarnjih previranja demokršćana, kao i konstantnih svadja unutar vladajuce koalicije, tako da te izjave treba gledati u tom kontekstu.

ako hoces, mogu detaljnije objasniti. :)
A drugo, spadam u one koji misle da je u SFRJ bilo mnogo lakše biti gay nego danas.
narocito od 1945. do 1977. :ua:
Ili jedan evro ili sto kalorija manje. Život je stvar izbora. Ja uvek biram kalorije.
Korisnikov avatar
By Vel boy
samo na ovo, poshto su na ostalo Ulix i Popeye sasvim dobro replikovali

2. Države poput SAD .......jesu zapravo države koje su poprilično raščistile sa svojim religijama, grupacijama i sl. -kod njih ne postoji u tolikoj meri mešanje religije i crkve u politički sistem države kao kod nas.
ne znam za ostale zapadne zemlje koje si pomenuo (najverovatnije je istina, kao shto i treba) ali za SAD kamo srece da je tako, na tom se josh uvek radi tj. na tom Demokrate josh uvek rade da bude tako kao shto i treba.

Zato mislim da se treba boriti protiv pokušaja islamske hegemonije na bilo koji način.
bilo koje hegemonije Hanse. u npr. SAD-u je hrishcanistichki fundamentalizam i domicilni terorizam u ime tog hrishcanistichkog fundamentalizma glavni problem. dakako, takvima islamistichki terorizam dodje samo kao hrana, svi oni jedni bez drugih- ne mogu.

opet, podrshka Ulix-u i Popaju u replikama Hansu.
Korisnikov avatar
By Srklet
islamska hegemonija je izmisljena prijetnja. to puse samo desnicari i idioti.
By Hans

Šta znači ovo 'puse'? Da li je i islamski ekstremizam i terorizam takođe izmišljotina? Počinje opasno glava da me boli od tebe.

@Vel boy> Kako god, kod njih se nešto dešava. Kod nas se stvari dešavaju i rešavaju polovično. I nikad se naravno ne dovedu do kraja. Zakon se tumači dvojako, nekima se gleda kroz prste nekima ne. Nisam živeo u SAD ali mi baš ne deluje da to tako izgleda kod njih ma koliko da su (ne)uspešni u ostvarivanju demokratije.
Korisnikov avatar
By Vel boy

@Vel boy> Kako god, kod njih se nešto dešava. Kod nas se stvari dešavaju i rešavaju polovično. I nikad se naravno ne dovedu do kraja. Zakon se tumači dvojako, nekima se gleda kroz prste nekima ne. Nisam živeo u SAD ali mi baš ne deluje da to tako izgleda kod njih ma koliko da su (ne)uspešni u ostvarivanju demokratije.
Da, dragi, ali se neshto pozitivno deshavalo, deshava i deshavace se u SAD-u skoro potpuno iskljuchivo zahvaljujuci Demokratama i s njima/nama povezanim progresivnim pokretima. jer, da je po republikancima ovakvim kakvi su- SAD bi lichio na npr. Chile iz vremena pinochet-a ili Paragvaj.....

sem toga, ja opet ponavljam da SAD i ne treba ravnati s nekom tamo Srbijom i/ili ostalim zemljama ex-Yu i istochne polovine Evrope vec s zapadnom i severnom polovinom Evrope te s Kanadom. i tu se vidi da SAD josh ima posla da sustigne.
Korisnikov avatar
By Srklet

Šta znači ovo 'puse'?
znaci (primjecujes da mi se ne da uvijek pisati dijakriticke znakove :party: ) da price o islamskoj hegemoniji perpetuiraju desnicari iz sitnih dnevnopolitickih razloga, a idioti onda to prihvacaju kao stvarnu prijetnju i glasaju za one koji tvrde kako ce ih zastititi od islamske hegemonije. iste desnicare koji tu "prijetnju" forsiraju u javnosti.
Da li je i islamski ekstremizam i terorizam takođe izmišljotina?
naravno da nije. no, sama cinjenica da postavljas to pitanje samo ilustrira tvoje ograniceno poimanje politike, kao i ociti nedostatak informiranosti.
ekstremizam i terorizam su daleko od hegemonije. to su dvije (tri, actually :D ) potpuno razlicite stvari.
prave i opasne hegemonije pod kojima zivimo su kapitalizam i heteropatrijarhat. amerika bi mogla biti treca.

prijetnja islamske hegemonije za europu jednostavno ne postoji, to su prozirne gluposti. ili ti jednostavno ne znas znacenje rijeci 'hegemonija'? :hmm:

Počinje opasno glava da me boli od tebe.
tebe glava boli od cinjenica. narocito onih koje tako bezobrazno pobijaju svijet infantilne reakcionarne mašte u kojem živiš. :)
By Hans
Dakle, ti u svom postu:

1. Nisi odgovorio na to šta znači 'puse' osim što si rekao da si izostavio slovo. I dalje ne razumem kontekst.

2. Indirektno si me nazvao idiotom ili još gore, desničarem. Niko ništa ne forsira. Poprilično čitam nemačku štampu i veruj mi, oni njima tamo ne dozvoljavaju da završavaju škole koje žele i o tome je bila tema u Spiegelu. A zašto? Zato da se ne bi prenaselili kao Alžirci i ostali iz Afrike što su Francusku. I postoji mnogo sličnih primera.

3. Govoriš mi da sam ograničen u razumevanju politike, nedovoljno informisan. Pritom me ne poznaješ. Govoriš dakle napamet. A ja sam dovoljno iz tvojih postova zaključio za šta se ti takođe zalažeš- ujedaš na raznim osnovama ovde na forumu, najčešće na nacionalnoj osnovi. Naravno, sve je to u jednom lepom celofanu.
Naravno da će prvo nametnuti svoju veru, način života i slično, pa će onda, za 300 godina, uz pomoć svih čari terorizma uraditi ono što žele. A ti ćeš verovatno narednih 30 godina da držiš govore i mlatiš praznu slamu pričama o tome kako to nije tako. Postoji mnogo primera u istoriji kako se to dešavalo i naravno ona se ponavlja.

4. Značenje reči hegemonija. Da li misliš da bih ja koristio reči kojima ne znam značenje? Zašto bi to neko radio. Dakle, indirektno mi govoriš da sam nepismen. A mene to jako vređa. Umesto što zadaješ vrlo niske udarce na jako ružne načine, bolje bi ti bilo da se pozabaviš svojim zdravljem ako ne želiš da budeš politički korektna krofna i u starosti. To je...fuj. Stalno blebetati o politici, uz 'prave' argumente, naravno, a sa druge strane biti mali ustaša koji na srpskom forumu ujeda na račun nečijeg srpstva. I to me je jako uvredilo. Kako uopšte imaš smelosti?

5. Infantilna reakcionarna mašta i njen svet u kom ja živim. Ovo nije vredno komentarisanja.

Naravno, administratori jedva čekaju da čuju neke hvalospeve o liberalnosti koje im ti serviraš pa će verujem dezavuisati sve ove uvrede koji si izneo na moj račun. Kad uopšte jedeš od silnih teorija i argumenata kojima se baviš?
Verujem da si podjednako aktivan i hrvatskom forumu? To je stvarno za pohvalu.
Korisnikov avatar
By Srklet
jesi ti u stanju ikada napisati nesto sto nije samo sebi kontradiktorno? :hmm:
recimo, ovaj dio je precious:

3. Govoriš mi da sam ograničen u razumevanju politike, nedovoljno informisan. Pritom me ne poznaješ. Govoriš dakle napamet. A ja sam dovoljno iz tvojih postova zaključio za šta se ti takođe zalažeš
:cheer:

kuzis? :)

btw, ako vec pratis njemacke medije, evo tekst koji vrlo jasno objasnjava stvari oko multikulti-izjave angele merkel, na koju si se pozvao pri sirenju paranoje o nekakvoj islamskoj hegemoniji:
http://www.zeit.de/2010/43/Merkel

p.s.
kad smo vec kod tvoje pismenosti, kako se to 'dezavuisu uvrede'? :trep:
By Hans

p.s.
kad smo vec kod tvoje pismenosti, kako se to 'dezavuisu uvrede'? :trep:
Isto kao što se dezavuišu i ličnosti, događaji, činjenice koje nam u ovom ili onom trenutku ne odgovaraju.

A šta, molim te, onda znači njena izjava da oni koji ne poznaju nemački jezik i kulturu nisu više dobrodošli u Nemačku? To je jasan odgovor na tu situaciju: na narod koji se neprestano naseljava, sa jedne strane su tu priče o multikulturalnom društvu a sa druge imaš samo to stanovništvo koje to ignoriše i nameće isključivo svoje običaje, protivi se zakonu koji jednostavno govori 'ne' burkama i nikabima. Ne može se više tolerisati onaj koji dođe na IPAK tuđi prostor i diktira svoja pravila. Zato ih možda i ne puštaju u obrazovni sistem i tome slično. Ne znam. Ne živim tamo. Cuius regio, illius religio. Toliko star princip a opet i dalje neprimenjen. Jednostavno, previše je ljudi koji dolaze a ni jezik ne nauče. A prevlast će doći kao šlag na tortu. I to se neće desiti 2020. već mnogo kasnije.

A onu provokaciju sa kontradiktornošću ću jednostavno pripisati tvojim pokušajima da budeš mladi majeutičar. Ali, ne ide ti. Ja vrlo dobro znam šta govorim. I dalje. ;)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!