Originally posted by Aksa
Dakle, kao sto rekoh, mozes ti sugerisati nekome da je to lose sto radi, ali mu ne mozes zaista nikako pomoci, dok on sam ne odluci da ne unistava svoj (i tudje samim tim) zivot...
nisu svi ljudi sposobni da odlucuji sami za sebe. kao sto mi je i devojka rekla jednom kada sam joj rekla nesto slicno... sta, ti si mogla da odlucis sa svojih 15. da je droga losa ili dobra? ili si morala da je probas prvo da bi znala da li je dobra ili losa?
postoje ljudi koji nisu dovoljno sposobni da prolaze kroz teskoce ovog zivota sasvim sami. uvek je podrska ta koja im je dobrodosla.
Originally posted by Morgan Le Faye
Originally posted by bigirl
Narkomani ne umiru "samo" jer droga nije bila cista vec jer svakom narkomanu vremenom treba sve veca i veca kolicina droge kako bi osetio ono sto je osecao na pocetku drogiranja. A naravno, veca kolicina - veca sansa da organizam nece izdrzati.
one question...jesi li ti ikada uzimala neku narkotichnu substancu izvestan period konstanto...primer 6meseci?
laznog humanitarizma mi je preko glave...
ako ti imash prava da radish shta zelish shto neko ne bi imao prava da koristi nabrojane substance ako zeli....
u chemu si ti vishe vrednija od njih,
ako je neshto loshe...to je mozda loshe za jednu grupu ljudi dok je za drugu sasvim odgovarajuce, stavi se u njihovu poziciju....
izlechen? narkoman ne govori da je droga losha zato shto jeste, nego mu je postala close to heart i to iskustvo u potsvesti ne zeli da deli s drugima....
Rimska civitas je preko javnih drzavnih puteva uvozila i prodavala drogu iako je znala da je shtetna....
ali s jedne strane i sada protiv tebe stoje profit od trgovine koji nije zanemraljiv, povecan broj prijavljenih radnih mesta, i potpuna slobodna volja....ljudi... a ne totalirizam i ogranichavanje iste jer je to loshe za zajednicu....
a osobe koje su tako u zajednici zaista nemaju pametnija posla nego da gledaju u komshijsko dvorishte...
tebi je bas meri dzejn dosla glave... toliko da si se opasno zalepio za nesto, a kasnije ces da snosis posledice. osecam ih vec....
Originally posted by bigirl
Originally posted by Skyen
Koje su joj primamljive strane
Primamljive strane droge?!?!?!
Well...you learn something new everyday
mislim da su najprimamljivije strane droge te sto si lisen jednog velikog tereta zvanog realnost. popijes exer i lud si citavu noc, svaka jebena celija u tvom telu radi za to da skaces, da si srecan... ha, ha....
sve je to jedno ogromno sranje. a zasto? zato sto ta sreca nije sreca. zato sto taj uzitak nije uzitak. i svi ti ljudi, ukljucujuci i mene, su samo isli ka tome. da im bude lepo. da budu srecni, nasmejani raspolozeni.
kao sto rekoh, d se ponovim, sve je to sranje jer je nestvarno i vi ustvari niste srecni iz nekog odredjenog razloga. i nema zapravo nikakve cari u tome jer kad ga zgutas znas sta ce da se desi za jedno sat vremena...
[Izmenjeno 8-1-2005 reveal]