Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By Moa
Originally posted by MinaHarker
Smem li da napisem da ne verujem u lecenje narkomanije?
Postoji nacin da se izleci narkomanija medjutim problem je u tome sto nakon toga predju na nesto drugo.Ili preteruju sa duvanom ili sa alkoholom,uglavnom neki porok moraju da imaju.
Korisnikov avatar
By Zemunac
ne fixam se...... ne duvam...... niti cu ikad probati bilo sta od ta dva..... :sw:
By Çâðê_DUP
Jednom sam bila na zurci ... iz prljavog wc-a izasla je devojka sa jos uvek obmotanim gajtanom oko ruke. Govnjivi cucavac bio je poskropljen krvlju. Narkomani obicno i umiru na takvim mestima. Mislim da je pistolj mnogo elegantnije resenje.

:snob:
Korisnikov avatar
By Mars
Nikada nisam i nikada necu.
Oko drugih stvari i mogu da ne budem siguran u zivotu, ali oko toga nema dileme. Nikada. Ma ni da probam, ni kao iskustvo, neprivlaci me i kraj.

I mogu da pricaju koliko vole da "ne znam sta propustam" ili da pricam o stvarima o kojima nemam pojma ... To/ovde/NE/prolazi!
Korisnikov avatar
By reveal
Originally posted by Aksa
Dakle, kao sto rekoh, mozes ti sugerisati nekome da je to lose sto radi, ali mu ne mozes zaista nikako pomoci, dok on sam ne odluci da ne unistava svoj (i tudje samim tim) zivot...
nisu svi ljudi sposobni da odlucuji sami za sebe. kao sto mi je i devojka rekla jednom kada sam joj rekla nesto slicno... sta, ti si mogla da odlucis sa svojih 15. da je droga losa ili dobra? ili si morala da je probas prvo da bi znala da li je dobra ili losa?
postoje ljudi koji nisu dovoljno sposobni da prolaze kroz teskoce ovog zivota sasvim sami. uvek je podrska ta koja im je dobrodosla.

Originally posted by Morgan Le Faye
Originally posted by bigirl
:nope:
Narkomani ne umiru "samo" jer droga nije bila cista vec jer svakom narkomanu vremenom treba sve veca i veca kolicina droge kako bi osetio ono sto je osecao na pocetku drogiranja. A naravno, veca kolicina - veca sansa da organizam nece izdrzati.
one question...jesi li ti ikada uzimala neku narkotichnu substancu izvestan period konstanto...primer 6meseci?
laznog humanitarizma mi je preko glave...
ako ti imash prava da radish shta zelish shto neko ne bi imao prava da koristi nabrojane substance ako zeli....
u chemu si ti vishe vrednija od njih,
ako je neshto loshe...to je mozda loshe za jednu grupu ljudi dok je za drugu sasvim odgovarajuce, stavi se u njihovu poziciju....
izlechen? narkoman ne govori da je droga losha zato shto jeste, nego mu je postala close to heart i to iskustvo u potsvesti ne zeli da deli s drugima....
Rimska civitas je preko javnih drzavnih puteva uvozila i prodavala drogu iako je znala da je shtetna....
ali s jedne strane i sada protiv tebe stoje profit od trgovine koji nije zanemraljiv, povecan broj prijavljenih radnih mesta, i potpuna slobodna volja....ljudi... a ne totalirizam i ogranichavanje iste jer je to loshe za zajednicu....
a osobe koje su tako u zajednici zaista nemaju pametnija posla nego da gledaju u komshijsko dvorishte...

tebi je bas meri dzejn dosla glave... toliko da si se opasno zalepio za nesto, a kasnije ces da snosis posledice. osecam ih vec....
Originally posted by bigirl
Originally posted by Skyen
Koje su joj primamljive strane
Primamljive strane droge?!?!?! :puzzle: Well...you learn something new everyday :nerd:

mislim da su najprimamljivije strane droge te sto si lisen jednog velikog tereta zvanog realnost. popijes exer i lud si citavu noc, svaka jebena celija u tvom telu radi za to da skaces, da si srecan... ha, ha....
sve je to jedno ogromno sranje. a zasto? zato sto ta sreca nije sreca. zato sto taj uzitak nije uzitak. i svi ti ljudi, ukljucujuci i mene, su samo isli ka tome. da im bude lepo. da budu srecni, nasmejani raspolozeni.
kao sto rekoh, d se ponovim, sve je to sranje jer je nestvarno i vi ustvari niste srecni iz nekog odredjenog razloga. i nema zapravo nikakve cari u tome jer kad ga zgutas znas sta ce da se desi za jedno sat vremena...

[Izmenjeno 8-1-2005 reveal]
Korisnikov avatar
By reveal
Originally posted by EYA
Labilni ljudi su skloni losim navikama.
Oni koji ne umeju da uzivaju u zivotu svojim umom, pocinju da uzivaju iskljucivo culima. I postaju veoma lako ovisnici.
Ovisnici o duvanu, lekovima, sexu, sportu, adrenalinu, televizoru, nekoj emisiji, nekoj osobi, nekoj drogi...
Oni koji umeju da umom obrade impulse culnog uzivanja uzivaju u svemu, ne ovise ni o cemu !
Odlicno! i sta ce vam droga? niko nije nesposoban za to sve sto sam citirala! sta ce vam droga da bi vam unapredila te sposobnosti?

to je jedna veeeeeeeeeeeeeelka iluzija, jer istovremeno dok ona radi tako "divne stvari" nasem mozgu istovremeno ga melje na parcice i sta na kraju dobijes, posle recimo desetak godina, jednu veliku smeshu nicega u tvojoj glavi. cak i zaboravis ko si od silnog uzivanja i bezanja od onoga sto je istinski lepo i sto stoji pred nosom, samo se previse bojis da ga dohvatis. gubis sebe stime sto vise uzimas, gutas, pusisi gubis pravo na to da prozivis svoj zivot na najbolji moguci nacin. cula su neverovatna stvar, a da ne pricam o emocijama koje izumru posle droga i jednostavno nestanu negde duboko. sve ih vise zakopavas i na kraju postanes neko - tj. nista. postanes nervozan, ozlojedjen, sebican, nesposoban da ima normalnu komunikaciju sa drugima, da osecas lepotu trenutka kada uradis nesto lepo za nekoga.... postanes hodajuci les.
Korisnikov avatar
By reveal
ljudi, ne glupirajte se molim vas. ovo su najvece besmislice koje sam ikada cula u zivotu.

pogotoo to da treba legalizovati drogu jer bi bila cistija i sta ja znam. KATASTROFA!! i gora od Tsunamija jer ima vas koji je bespogovorno slusate i molite se pred njom kao da vam dala novi zivot.

:hypno: :hypno: :hypno: :hypno: :hypno: :hypno:

:hypno: + :djavo: = :kopa:
Korisnikov avatar
By Inner-Smile
Fiksam druge sve u pedeset pa mi i placaju.
Korisnikov avatar
By vivaldi
moguce da je to slucaj sa njim, ali zaista jako puno narkomana u pocetku misle da kontrolise drogu i upravo iz tog razloga i upadaju sve dublje u ponor.
Korisnikov avatar
By bambola
Pa zato se on i zeza sa klasicnom narkomanskom recenicom-Mogu da se skinem kad god hocu samo sada necu!!!
Pitanje je uopste neprimereno,sve da se i neko fiksa taj to nece ozbiljno priznati na forumu.
lako je nama da govorimo o tome samo djankiji znaju koliko su se priblizili dnu
By Çâðê_DUP
STOP DROGAMA !!! DOKLE VISHE BRE

Istrazivanja su pokazala da ekstazi izaziva ostecenja na mozgu. Posebno su ugrozeni centri koji regulisu raspolozenje, agresivnost, seksualnu aktivnost, spavanje i osetljivost na bol. Korisnici ekstazija se suocavaju sa istim zdravstvenim rizicima sa kojima se suocavaju i korisnici kokaina, amfetamina i metamfetamina: razdrazljivost, insomniju, konfuziju, drhtavicu, grceve, zabrinutost, paranoju i agresivnost. Hipertermija (povisena telesna temperatura) i grcevi mogu razultirati smrcu. Ubrzano lupanje srca i povisen krvni pritisak mogu izazvati nepopravljiva ostecenja krvnih sudova mozga, sto moze biti uzrok mozdanog udara.

Slika

Izvori podataka i preporuceni linkovi:

[email]www.nida.nih.gov/Infofax[/email]

[email]www.fonas.org.yu[/email]

[email]www.blic.co.yu[/email]

[email]www.subnovine.co.yu[/email]

[email]www.nin.co.yu[/email]

[email]www.doctor.co.yu[/email]

[email]www.neuro-so.org.yu[/email]

[email]www.medijaklub.cg.yu[/email]

[email]www.krstarica.co.yu[/email]

:zastava:
Korisnikov avatar
By EYA
Originally posted by reveal
Originally posted by EYA
Labilni ljudi su skloni losim navikama.
Oni koji ne umeju da uzivaju u zivotu svojim umom, pocinju da uzivaju iskljucivo culima. I postaju veoma lako ovisnici.
Ovisnici o duvanu, lekovima, sexu, sportu, adrenalinu, televizoru, nekoj emisiji, nekoj osobi, nekoj drogi...
Oni koji umeju da umom obrade impulse culnog uzivanja uzivaju u svemu, ne ovise ni o cemu !
Odlicno! i sta ce vam droga? niko nije nesposoban za to sve sto sam citirala! sta ce vam droga da bi vam unapredila te sposobnosti?

to je jedna veeeeeeeeeeeeeelka iluzija, jer istovremeno dok ona radi tako "divne stvari" nasem mozgu istovremeno ga melje na parcice i sta na kraju dobijes, posle recimo desetak godina, jednu veliku smeshu nicega u tvojoj glavi. cak i zaboravis ko si od silnog uzivanja i bezanja od onoga sto je istinski lepo i sto stoji pred nosom, samo se previse bojis da ga dohvatis. gubis sebe stime sto vise uzimas, gutas, pusisi gubis pravo na to da prozivis svoj zivot na najbolji moguci nacin. cula su neverovatna stvar, a da ne pricam o emocijama koje izumru posle droga i jednostavno nestanu negde duboko. sve ih vise zakopavas i na kraju postanes neko - tj. nista. postanes nervozan, ozlojedjen, sebican, nesposoban da ima normalnu komunikaciju sa drugima, da osecas lepotu trenutka kada uradis nesto lepo za nekoga.... postanes hodajuci les.
ti nikako ne razumes razliku izmedju narkomana i narkofila !
sa emocijama se desava upravo suprotno od onog sto tvrdis, i ako istovremeno radis na sebi, mozes taj efekat zadrzati i produbiti svoje sposbnosti da osetis bolje druge ljude.
ovo sto si opisala je ok , ako govorimo o dugogodisnjim narkomanima... ali vec sam ti pojasnila da se labilni ljudi cas posla navuku na nesto, bilo sta.
a oni ionako nisu imali neke zdrave emocije niti odnos prema svetu oko sebe.
isto se desava i sa zagrizenim alkoholicarima ili isfrustriranim debelguzanima sto bleje u tv grickajuci cips ili cokolade do besomucnosti... sami smislite jos primera, ima ih koliko hoces!
Korisnikov avatar
By marvuk
DROGA!!!!!!!!!!! Odbi' :vulkanac:
Korisnikov avatar
By Gothic Faery
A jeste li znali da ce se u UK sve loge legalizovati do 2015. Vlada i ministarstvo rade na projektu koji ce to da omoguci. I sve ce se kupovati u apotekama, kako bi se imao uvid u protok droge kroz drzavu. Sta mislite o tome. I uopste o legalizaciji!

Ja sam za zbog:
smanjenja HIV-a, hepatitisa...
kontrole trzista
cistije droge, manje smrtnih slucajeva
Aha i KAO zaista ce imati uvid u kupovinu droge? Jes kako da ne, pa ko ce biti lud da uzme drogu u apoteci a pritom da ostavi svoje licne podatke pa posle da mu milicija zakuca na vrata.....

:vatrica: Droga je droga ma kakva ona bila.... :vatrica:
Korisnikov avatar
By SouthSide
Ex na mene deluje samo ako imam adekvatnu muziku uz koju mogu da se izludujem...mada su mi sad vec dosadili,ne secam se kad mi je palo na pamet zadnji put da ih uzmem.
Ali nikada se skoro u zivotu bolje nisam osecao nego onako veseo i razdragan:bouncy:
Ipak sam veran samo travi...
U sustini,ko sme neka proba,ako si karakter sigurno nece nista da ti bude a neces ni da se navuces
Korisnikov avatar
By colorado
Samo trava.

U periodu rane srednje skole sam imao i ispada sa trodonima, cajem od maka i artanima. Sad me samo trava privlaci.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Ne, nista...
Smatram da je jadno da neko sa svojih 20, 30, 40 godina ne moze da dozivi svet ciste svesti. A tako je lep...
Korisnikov avatar
By SouthSide
Da li se sex na kokainu racuna u fixanje???

Mislim nema tu ni igle ni vene,

a i travica za post-opustanje:prst2:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
ja koristim samo :pivo:. ostalo nisam ništa probao, hmmm, jedino mi trava dolazi u obzir i to znam kako bi trebala da izgleda situacija u kojoj bih je probao. mada me zanima efekat, s obzirom da nisam ni cigaretu zapalio u životu. mislim da sam i bez i?ega u sebi konstantno na nekom tripu... :cvece:
Korisnikov avatar
By Aksa
Sadrzaj ovog posta je obrisan usled krsenja autoskih prava. Molimo Vas da ubuduce ne postavljate sadrzaj na forumu koji ce na bilo koji nacin krsiti bilo cija autorska prava. Hvala Vam na saradnji. GS Tim
Korisnikov avatar
By Skyen
Legalizacija ce biti neminovnost. I koliko god mi zeleli da se desi bajka i ovaj svet postane lepse mesto bez njih, to se dragi moji nikada nece desiti. Tj. desice se kada dodje smak sveta, sto i nije neka prednost.
Kod nas vec neko vreme traje jedan vid pomoci zavisnicima, projekat nazvan Harm Reduction ili smanjenje stetnosti. Sto bi znacilo: pre svega, zamena koricsenih spriceva i igala intravenskih narkomana, za nove, kako se ne bi boli u krug istim priborom (smanjenje hiva i aidsa). Naravno, ne radi se samo to, vec i druge aktivnosti (neki drugi put). To je kod nas jos u povoju, dok je na zapadu razvijen citav sistem.

Razumem da je vecina ovde protiv legalizacije i to je ok. I ja sam bila, dok eto, sticajem nekih okolnosti, proucavanja teme, drugh iskustava, prednosti i sl, nisam promenila misljenje. Nekada sam mislila, ovom legalizacijom se samo podstice narkomanija... Ali ipak nije tako.Just think about it
Korisnikov avatar
By SouthSide
Ma da, moze,mada od njih kasnije ne mogu da se uspavam,samo bi da skakucem

:bouncy:

I jel ce neko od dusebriznika da mi odgovori sta se ovde smatra fiksanjem?

Mislim valjda ne svrstavte travicu i heroin u isti kos???:wtf:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by SouthSide

I jel ce neko od dusebriznika da mi odgovori sta se ovde smatra fiksanjem?
Nisam dusebriznik, ja samo iznosuim svoj stav po pitanju opojnih sredstava, koji naravno ne mora da se postuje kao jedini ispravan.

Fix-intravenozno unosenje droga.

Pa da, ja svrstavam i travu i heroin u isti kos, ali onaj kos sa stvarima koje smatram apsolutno nepotrebnim i koje nikad necu konzumirati. :deda:
Korisnikov avatar
By bambola
Originally posted by Draco
NIsam probala opijum, krek i lsd... Mozda jos nesto, ne mogu da se setim....

Krek i trip i ne bih... ionako sam halucinogena sama sebi... ne bih ja to podnela.... :no:
Takodje.Dakle,jesam,nazalost imala sam podosta iskustva sa tim stvarima i ne ponosim se time:nazalost:
Korisnikov avatar
By Gothic Faery
Legalizacija ce biti neminovnost. I koliko god mi zeleli da se desi bajka i ovaj svet postane lepse mesto bez njih, to se dragi moji nikada nece desiti. Tj. desice se kada dodje smak sveta, sto i nije neka prednost.
Kod nas vec neko vreme traje jedan vid pomoci zavisnicima, projekat nazvan Harm Reduction ili smanjenje stetnosti. Sto bi znacilo: pre svega, zamena koricsenih spriceva i igala intravenskih narkomana, za nove, kako se ne bi boli u krug istim priborom (smanjenje hiva i aidsa). Naravno, ne radi se samo to, vec i druge aktivnosti (neki drugi put). To je kod nas jos u povoju, dok je na zapadu razvijen citav sistem.

Razumem da je vecina ovde protiv legalizacije i to je ok. I ja sam bila, dok eto, sticajem nekih okolnosti, proucavanja teme, drugh iskustava, prednosti i sl, nisam promenila misljenje. Nekada sam mislila, ovom legalizacijom se samo podstice narkomanija... Ali ipak nije tako.Just think about it
Mozda lepa zamisao ali dok se to realizuje procica dosta vremena, a do tada koliko ce biti predoziranih ljudi?
Korisnikov avatar
By Skyen
Originally posted by reveal

EJ, LJUDI! (moram da vicem da me svi cuju) SPREMITE SE DA ZA JEDNO DESETAK, DVADESET GODINA POSLE LEGALIZACIJE IZADJEMO NA ULICU I GLEDAMO ZOMBIJE KOJI NE ZNAJU NISTA DRUGO DA KAZU OSIM... DOH, GUAKAGHIUAYSBJUSK>>> AAAAAAAAA>>>JKHSAJUAJKSHAJBSUAJBJ>>>>>ASJHUIADJBH.
JKGGFTDNSDNUISDNBM<SNAKLIUDSGGHSDGHSDHTDJKGD
srecno sa legalizacijom.

:
Ovo su pricali i za legalizaciju alkohola, cigareta, homosexualnog braka, pojavu TVa, vestacke inteligencije...toliko ih je.

btw - koji su tvoji argumenti, ni jednu cinjenicu mi nisi dala koja podkrepljuje tvoje stavove.

I previse tragicno sve ovo shvatas i dogmatizujes. Niti cu ja sprovesti legalizaciju, niti ces je ti spreciti.
Korisnikov avatar
By EYA
Argumenti, cinjenice, licna iskustva, razmisljanja... dajte da vas cujemo !

Dosta lupetnja ! Culi smo sta mislite, ako nemate nista novo da kazete, pustite druge da zive, misle... pa cak ako zele i da se drogiraju !

Ako zaista zelite nesto da promenite, ukljucite se u neki centar za pomoc narkomanima i sprecavanje pojave novih.
Korisnikov avatar
By mirth
Ne vredi. Nema sivog. Nema licnog dozivljaja.

Samo dve struje: moralisti u pms-u, i oni drugi, napadnuti od strane ovih prvih bez obzira koliko su malu dozu tolerancije ka pojavi pokazali.

I ko bi onda zeleo da se upusta u raspravu, kad unapred vidis da ne moze biti smislena? Nema opcije licnog misljenja koje se postuje, samo opcija priklanjanja zlu ili dobru.

Ko u bajkama, jebote. Ili latino-americkim serijama.

[Izmenjeno 31-1-2005 mirth]
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!