Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By zozefin st
sto se onda jednostavno ne dele sve knjige besplatno..
Korisnikov avatar
By Mars
Majko moja...kad se samo setim onih POKOLJA ispred Politikinih kioska (ili behu Novosti) kad se uz primerak novina dobijala i knjiga...
Korisnikov avatar
By AngraMaina
P.S. Jedan prijatelj iz Grčke je koristio kutiju od praška za veš kad je krao baš velike knjige, a jedan profesor iz Beograda mi je pričao kako je u Prosvetinoj knjižari dobacivao saučesniku knjige sa sprata, kroz prozor.

Ljudi koji osuđuju krađu knjiga nemaju dušu. :P
By LeDeNa_
Ja sam pokrala pola biblioteke u skoli....

Pa kad niko ne cita a plus taj covek je corav skroz...

Platon, Kant...sve je kod mene...jbg...

Nisam posle nikad looool
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by LeDeNa_

Pa kad niko ne cita a plus taj covek je corav skroz...
Sad da neko i hoće da čita ne može.

A ćoravost čoveka (tj. izvodljivost tih poduhvata - bilo je lako, dostupno, ispalo nekom, nije niko gledao) je već prejak argument, tu ništa nemam da kažem.

Poruka za Angru: mislim da imam dušu, da...
By LeDeNa_
Ja sam morala...nisam mogla da odolim :D

Mozda, pubertet a?

:lol:

Ne osudjujte me...

Vraticu ako treba :lol:
Korisnikov avatar
By Mars
Pa...ne mora bukvalno, ali neki balans gledaj da napraviš.

:)
Korisnikov avatar
By Mars
Jel postoji Delta Sport još?

Meni će da trebaju skije.
Korisnikov avatar
By Mars
Videli smo da nije greh - pod uslovom da to jako želiš a pritom ne možeš da priuštiš (a kad tek uvedemo i tvoju robinhudovsku pragmatičnost - i haj!)

Mene recimo 2 nedelje na skijanju duhovno oplemeni isto kao klasik od cca 400 strana...stvarno.
By dukkehjem
Originally posted by AngraMaina

P.S. Jedan prijatelj iz Grčke je koristio kutiju od praška za veš kad je krao baš velike knjige, a jedan profesor iz Beograda mi je pričao kako je u Prosvetinoj knjižari dobacivao saučesniku knjige sa sprata, kroz prozor.

Ljudi koji osuđuju krađu knjiga nemaju dušu. :P
:up:
:lol: za prosvetarski/profesorski vandalizam/bunt/revolt :smeh:
By Glasnik
Nisam ukrao niti jednu... Mada mi je jednom bibliotekarka, videvši koliko puta dolazim da gledam jednu te istu knjigu, iz sažaljenja istu ''poklonila''. Tehnički, ja ništa nisam ukrao... dobio sam na poklon. :D

Ne bih precizirao o kojoj se biblioteci radi, da se ljudi ne navuku... :D

A i bilo je to poodavno...
By J...
Originally posted by Ulix

Pa i nije greh.

Osobito ne ako kradeš iz Maksija. :eureka:

Pa nije greh samo je zavlacenje ruke u tudji dzep.

A veruj mi da kod Miskovica prodavacicama skidaju 10posto od plate za nastali manjak. :yes:

Originally posted by AngraMaina

Ljudi koji osuđuju krađu knjiga nemaju dušu.
Znaci i profesori vole da kraduckaju. :misli: Onda se ne treba cuditi i za sve ostale - lekare, sudije, politicare. Svako krade ono sto mu prija za dusu. :kolo:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
@ J... Ovo ti je razmišljanje u stilu -- ako danas pustimo gejeve da paradiraju, sutra će pedofili da izađu na ulice :kolo:
By J...
@AngraMaina

Ne vidim kako bi se nesto sto rade homoseksualci moglo uporediti sa kraduckanjem? :trep:

Da li homoseksualci nekog ostecuju? Ne. Da li kraduckanje knjiga ili kradja zlatnih poluga nekog ostecuje? Da

Homoseksualci NISU mali pedofili a oni sto "kraduckaju" knjige JESU mali lopovi.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by J...

... Da li kraduckanje knjiga ili kradja zlatnih poluga nekog ostecuje? Da

...
U tome je sustina. Taj koji ukrade knjigu ostetio je niz ljudi, od onih koji rade u stampariji, preko onog ko je pisao, prodavacica i prodavaca itd, sve ljude koji su ucestvovali u stvaranju i prodaji te knjige. I kradja moze ponekad biti donekle opravdana, recimo ako je neko gladan a nema sredstva da nabavi hranu, npr malo je dete o kome roditelji ne brinu. Ali knjiga svakako nije nuzna za prezivljavanje, sem toga ako se bas nema novca moze osoba da se uclani u biblioteku ili da pozajmljuje knjige od prijatelja. Ali kradja knjige se ne razlikuje od bilo koje druge kradje, te je svakako za osudu (bar kod mene).
Korisnikov avatar
By Tungi

Homoseksualci NISU mali pedofili a oni sto "kraduckaju" knjige JESU mali lopovi.
Otkud znas da medju homoseksualcima nema i pedofila?
Korisnikov avatar
By Galateja
Imam cca 500 knjiga i ništa nisam ukrala. Ali sam zato eskivirala obrok da bi sebi priuštila neku knjigu da kupim. :eureka:
Krađa (makar to bile i knjige) se protivi mom svjetonazoru. Krađa je krađa, nema isprike!

Neću ja da mi 'imetak' počiva na tome što ću drugog da oštetim. Da je kradeno svako slovo bi mi priselo.

Interesantno mi je to kako su nekim ljudima usta puna tolerancije, političke korektnosti i ljudskih prava, a sa druge strane bi krali. :misli:
Korisnikov avatar
By Galadriel
A kako da ukradem sabrana dela? Meša Selimović recimo..

Nemoguće, jedino svaki dan da uzimam po jednu... :D

Šteta što sam nesposobna za krađu, jer je ova ideja skroz dobra.
Ali kad bi neko drugi ukrao za mene uzela bih bez problema. :)

Ne znam što imam toliku odbojnost, verovatno stvar vaspitanja...
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Dina

U tome je sustina. Taj koji ukrade knjigu ostetio je niz ljudi, od onih koji rade u stampariji, preko onog ko je pisao, prodavacica i prodavaca itd, sve ljude koji su ucestvovali u stvaranju i prodaji te knjige. I kradja moze ponekad biti donekle opravdana, recimo ako je neko gladan a nema sredstva da nabavi hranu, npr malo je dete o kome roditelji ne brinu. Ali knjiga svakako nije nuzna za prezivljavanje, sem toga ako se bas nema novca moze osoba da se uclani u biblioteku ili da pozajmljuje knjige od prijatelja. Ali kradja knjige se ne razlikuje od bilo koje druge kradje, te je svakako za osudu (bar kod mene).
Moj drug je jednom ukrao mozak sa nekog med. instituta dok smo studirali.

Da lakše uči kući. I on jeste to lepo izučio...samo ne znam koliko je time oštetio druge, koliki je priliv mozgova tamo (bukvalno)...da li je izvođenje nekih vežbi možda poremećeno njegovom krađom...Šta je uradio posle sa tim mozgom...Da li su možda neki životi spašeni kasnije baš zbog toga što ga je onako prisvojio...

Pitanja, pitanja...
By Ulix
Originally posted by Galateja

Interesantno mi je to kako su nekim ljudima usta puna tolerancije, političke korektnosti i ljudskih prava, a sa druge strane bi krali. :misli:
A ko su ti neki ljudi? :misli: :cita:
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Mars

Da lakše uči kući. I on jeste to lepo izučio...samo ne znam koliko je time oštetio druge, koliki je priliv mozgova tamo (bukvalno)...da li je izvođenje nekih vežbi možda poremećeno njegovom krađom...Šta je uradio posle sa tim mozgom...Da li su možda neki životi spašeni kasnije baš zbog toga što ga je onako prisvojio...

Pitanja, pitanja...
Ali isto moze da se postavi pitanje da li mozda neki zivoti nisu spaseni posto tog mozga nije bilo na institutu vise... te ostali studenti nisu mogli da uce na vezbama...
Korisnikov avatar
By mitrandir
Originally posted by Ulix
Originally posted by mitrandir

Nisam nikad ukrao knjigu, ali i meni je nekako blisko mišljenje da nije greh ukrasti knjigu.
A zasto bi onda bio "greh" i krasti po prodavnici u slucaju da nemas sta da jedes? :doh:
Pa i nije greh.

Osobito ne ako kradeš iz Maksija. :eureka:
Ne znam i ne kažem da nije greh. Samo kažem da prema knjigama nemam osećaj kao prema drugim stvarima. Nije mi ista krađa knjiga i krađa drugih stvari.
By J...

...Šta je uradio posle sa tim mozgom...
Onaj ko je sposoban da ukrade mozak, taj je sposoban i da ga isprzi i pojede. :sudija:

Ne znam i ne kažem da nije greh. Samo kažem da prema knjigama nemam osećaj kao prema drugim stvarima. Nije mi ista krađa knjiga i krađa drugih stvari.
Svakako da nije isto ukrasti knjigu i ukrasti (kidnapovati) coveka. Zbog toga su i kazne za ta dela razlicite.
Korisnikov avatar
By Mars

Ali isto moze da se postavi pitanje da li mozda neki zivoti nisu spaseni posto tog mozga nije bilo na institutu vise... te ostali studenti nisu mogli da uce na vezbama...
Ali možda su spašeni životi pedera što, priznaćeš, celoj priči daje definitivni smisao.

:blentavi:
Korisnikov avatar
By Dina

...

Svakako da nije isto ukrasti knjigu i ukrasti (kidnapovati) coveka. Zbog toga su i kazne za ta dela razlicite.
:smeh:

Ali sto nije isto? Ako je npr knjigu "dozvoljeno" ukrasti jer je "hrana za duh" zasto nije dopusteno ukrasti i sliku? Ili tv aparat - na tv-u se daju mnoge kulturne emisije, mozda osoba namerava bas njih da gleda...
Korisnikov avatar
By Dina

Ali možda su spašeni životi pedera što, priznaćeš, celoj priči daje definitivni smisao.

:blentavi:
:giggle:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!