Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
jadno.. i sad misle da je sve ok, a ovaj postupak ce neki pohvaliti..

ja ga kritikujem zato sto oni to rade iz sebicnih razloga, shvatili su da su pogresili i da na dusi nose ove neke osobe koje su cak izvrsile samoubistvo zbog tolikog pritiska, koje su zapale u teske depresije i slicno...
pokusavaju sami sebi da olaksaju dusu ... sramota... :egzorcist:
Korisnikov avatar
By Sutekh
Potpuno se slazem sa Sanjom. To je otprilike bila i moja impresija kada sam odgledao ovo. Stvarno nisam mogao da verujem....
Korisnikov avatar
By Galadriel
Ja ih uopšte ne bih osuđivala. Radili su ono u šta su duboko verovali da je ispravno. Da su licemerni, nikad se posle predomišljanja, odnosno shvatanja štete, ne bi ovako javno borili protiv toga i priznali zlodela.

Čak, ovo je jedan od naj ako ne i najefektivniji vid aktivizma koji sam do sad videla, iz prostog razloga što govori o srži i suštini, koju str8 populacija ne razume, a to je da niko to nije izabrao i da to što svet očekuje od gay ljudi vodi u totalnu propast.
Korisnikov avatar
By nsBeckie
slazem se sa Galadriel. koliko god da je uzasno to sto su ranije cinili, i oni su bili zaludjeni pogresnim verovanjem... bitno je da su ipak uvideli istinu i smogli snage da javno priznaju da je to verovanje/ubedjenje bilo pogresno.... najgori su oni koji znaju sve to sto su ovi sad priznali, ali i dalje ne zele da priznaju da nisu u pravu, nego nastavljaju da unistavaju zivote drugih, a kamoli da krenu da se bore protiv toga kao sto su ovi na snimku ucinili
Korisnikov avatar
By Dina
Slazem se sa Galadriel i Ns Beckie.
Originally posted by nsBeckie

... najgori su oni koji znaju sve to sto su ovi sad priznali, ali i dalje ne zele da priznaju da nisu u pravu, nego nastavljaju da unistavaju zivote drugih, a kamoli da krenu da se bore protiv toga kao sto su ovi na snimku ucinili
:up: :up: :up:
By dukkehjem
Originally posted by Dina

... najgori su oni koji znaju sve to sto su ovi sad priznali, ali i dalje ne zele da priznaju da nisu u pravu, nego nastavljaju da unistavaju zivote drugih, a kamoli da krenu da se bore protiv toga kao sto su ovi na snimku ucinili
i ja
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Ulix
Originally posted by dukkehjem
Originally posted by Dina

i ja
I ja. :cheer:
i ja :okret:

josh samo da republikanci, tea party, christian right..... koji su bili i indoktrinirali ex-gay-e isprva, isto uchine. ali, avaj, dok za nesigurne i nestabilne gejeve koji su bili dozvolili nekoc da im antigeji odredjuju zivot mozda i ima nade da ce se vratiti na put poshtovanja svog gej ljudskog dostojanstva i samoprihvacanja, antigej heteroseksisti koji misle da se homophobia and heterosexism sell in the society ne prestaju jer im je to (homomrznje i heteroseksizam) glavni "biznis" koji i rade i koji im kao opravdava postojanje.
Korisnikov avatar
By Srklet
meni se gade takvi ljudi. ispriku ne prihvacam.
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
a cek, nije mi jasno kako se slazete..

jeste culi da su zbog tih njihovih teorija ljudi izvrsavali samoubistva, zavrsili na klinikama, postali tesko depresivni???

stavljam se u situaciju tih rodielja cije je dete skocilo sa mosta zbog teorija ovih debila, i ovi se sad posle neko godina pojave i kazu " pa sorry, nisam namerno "
Korisnikov avatar
By nsBeckie
razlika je u tome da nisu oni izmislili te teorije, nego su im slepo verovali - i njih je najpre neko drugi (christian right & co.) ubedio da je to jedino moguce, da tako mora, da im je to jedini izlaz, itd. naravno da od ovog izvinjenja nista nemaju oni koji su podlegli tom ex-gay ubedjenju, ali imace koristi ljudi u buducnosti - kao preventivna mera, upozorenje.... sta bi bilo bolje? da su shvativsi svoju zabludu ti bivsi ex-gay zagovornici nastavili sa tom praksom, ili da su se pokunjeno negde povukli van javnog zivota bez da progovore o tome? kakve koristi bi ijedno od ta dva donelo ikome? mrtvima se vise ne moze pomoci, ali zivima mora - sto vise takvih ljudi jasno i glasno kaze 'ex-gay' ne postoji i to samo moze unistiti ljudski zivot, to cemo pre (nadam se) videti i kraj citave te pogresne ex-gay filozofije... to jesu strahote, i to se jos uvek svakodnevno odvija - i zato se o tome ne sme cutati.... ovi ljudi su bar krenuli da se bore protiv toga i da govore otvoreno o tim strahotama, a to je bolje nego da su cutali do kraja zivota - i tom svojom cutnjom posredno ili neposredno izazvali jos vecu stetu....
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
meni je ocigledno pored sestrica proradio majcinski instinkt... ja uvek sebe stavljam kako bi ja to uradila, i sta ako neka meni draga osoba bude u toj situaciji...
svako zasluzuje drugu sansu i svi smo mi gresni i moramo da nadjemo najbolji put i sta smatramo korektnim, ali kada cujem ovakve izjave onda to zaista navede na razmisljanje...
nije dobro poredjenje, ali eto bivsi narkoman sedi i prica o svojim iskustvima, kako je navukao toliko ljudi na drogu, kako je toliko i toliko njih video da propadaju...
ok je sad sto on sa svima deli to iskustvo i pokusava da skrene paznju da to nije ok, ali to je svima poznato..isto kao sto je i svima poznato da ne postoji lecenje od homoseksualnosti..
ne postoji dzaba izreka "bolje spreciti nego leciti"...
isto kao sto su oni bili slabi i dozvolili da ih neko na to razmisljanje navuce, oni su nasli slabije od sebe i njima usadjivali te negativne stvari i kako postati "normalan"..
preko nekih postupaka se moze preci, ali kada se osteti 5, 10, 100, 1000 ljudi, a pored tih ljudi njihove porodice i prijatelji...
glupo to zvuci, nisam niti bila u toj prici niti bilo sta , ali ja im ne "oprastam"...
ne - njihovim postupcima, ne - njihovom dugogodisnjem zavlacenju ljudi, ne - njihovom pokusaju da skinu grizu savesti.
Korisnikov avatar
By Dina
Sanja,
ali nije svima poznato, ima (mnogo) ljudi koji misle da je to promenljivo, i da je neko mogao biti homoseksualac a sada vise nije ili sad je ali nece biti u buducnosti... Da li oni misle ili samo "misle" to ne znam ovako sa strane... ali mnoge stvari koje su nama sasvim jasne, nekim drugim ljudima nisu, a opet zbog te nejasnosti stradaju lgbt osobe...

Inace, slazem se sa Ns Beckie opet, mrtvima niko vise i onako ne moze da pomogne, ali moze zivima...
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
Dina, ok je to, verujem da i svi mi nismo od prvog trena rekli "ma ja sam sto posto gay"... meni smeta to sto su oni sirli, meni to lici bukvalno na sektu, zato sto su u to uveli i religijske aspekte i kako preko molitve i iscitavanja biblije se "lecis"..
to da se mrtvima vise ne moze pomoci je neosporivo, ali smatram da na ovom svetu nam svakodnevno sa svih strana prete opasnosti, a ovi ljudi su uspeli da stvore takav pritisak nekome da na sebe digne ruku...

sorry, nisam htela da nekoga napadnem, ili da je sad kao, "imam to misljenje, i kraj", vec sto sam zamislila situaciju kako se to i ovde moze da se desi, ako zazivi ta klinika na fruskoj gori... i kako bi mogli biti direktno ukljucene osobe koje licno ili indirektno poznajem...
Korisnikov avatar
By nsBeckie
upravo ono sto je rekla Dina - najgore je to sto nisi u pravu (ja bih volela da jesi) kad kazes da svi znaju kako ex-gay ne funkcionise, kako to moze dovesti ljude u propast.... ne znaju to ljudi... ne znaju strejt roditelji koji salju svoju decu na takva mesta, ubedjeni da ce svojoj deci tako pomoci i da ce se popraviti ili izleciti ili whatever... ne znaju i neki LGBT ljudi, narocito mladi i ocajni, koji samo zele da budu prihvaceni... ne znaju jer se do skora niko iz tih ex-gay organizacija nije javio sa ovakvim pricama, sa ovakvim potiranjem svih tih ideja i ubedjenja da neko moze da prestane biti gej i da ce kroz te ex-gay programe naci srecan i divan hetero zivot.... svi zele srecan i divan zivot, narocito oni koji trpe diskriminaciju, nasilje itd. zbog onoga sto jesu... ovi iz ex-gay ih tako i privlace - porukama 'mi cemo vam pomoci da ostvarite taj divan i srecan zivot'.... i oni veruju jer ne znaju sta to zapravo znaci, ne znaju da ce se od njih zahtevati da uguse sopstveno bice kako bi krenuli u taj 'bolji' zivot... sto je naravno potpuno suludo, jer ne mozes biti srecan ako si unistio sebe... ali to oni ne znaju dok ne prodju kroz taj pakao.... snazniji prezive-odu pre nego sto ih uniste, slabiji zavrse sa teskim problemima ili se ubiju - ali o tome se ne govori (ili i ne zna) medju strejt svetom, to zna samo deo LGBT populacije koji je u toku desavanja - ne znaju svi, ne znaju oni koji odrastaju i zive van tih LGBT tokova... zato se mora stalno govoriti o tome, i zato je bitno da oni koji su ucestvovali u tim ex-gay programima kazu koliki je to idiotizam i koliko je to upropascavanje zivota...
Korisnikov avatar
By nsBeckie
bas zato da se ne ponovi, da se spreci da buducnost bude ista kao ta crna proslost.... mozemo plakati nad tim izgubljenim zivotima, ali to ih nece vratiti... ali moramo misliti i na one kojima bi isto to moglo da se desi kada bi se stvari samo ovako nastavile....

inace, mislim da i dalje ne uvidjas da su ti ljudi sa snimka isto gej/lez tj. nisu oni izmislili te metode 'lecenja' nego su i njima prvo isprali mozak (naravno, sada su ipak uvideli istinu, ali u to vreme dok su zagovarali te stavove, oni su u sve to verovali jer im je tako bilo receno, jer su ih tako naucili da govore i da se ponasaju, jer su i njih pokusali da uguse i uniste)
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
sada sam se setila one teme .. "kada bi vam ponudili pilulu kojom biste postali str8, da li biste je uzeli?"
... flesh...
oni njima nisu nudili pilulu, ali drugaciji nacin "resavanja problema"...
a dosta forumasa se izjasnilo da bi je definitivno uzeli.
Korisnikov avatar
By nsBeckie
da, nazalost, ali to je ono... mislim, svi zele neki bolji, srecniji zivot.... ovi ex-gay nude laz i propast, ali uvijeno svetlucavim celofanom, i ne vidis sta je unutra dok ne otvoris, a tad vec moze biti kasno.... zato se mora odmah u pocetku reci koliko je ogromna ta laz, kako niko ne bi naseo na taj celofan....
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Sanja Steppenwolfin

sada sam se setila one teme .. "kada bi vam ponudili pilulu kojom biste postali str8, da li biste je uzeli?"
... flesh...
oni njima nisu nudili pilulu, ali drugaciji nacin "resavanja problema"...
a dosta forumasa se izjasnilo da bi je definitivno uzeli.
nazalost, dosta forumasha. to samo govori o alarmantnom stepenu autohomofobije kod mnogih gejeva zemalja ex-Yu, Srbije.
ja- nema teorije a kamoli prakse da zelim da sam hetero ni da bih uzeo takvu pilulu. to sam u onoj (ili toj slichnoj) temi vec rekao. radije bih umro nego zeleo biti iskljuchivo neshto shto nisam. josh manje da se povinujem krajnje nepravednom diktatu prisiljavanja da se, nepotrebno, konformiram antigejnim drushtvenim heteroseksistichkim glupostima. nepravdi nikad ne popushtam niti ju prihvatam.

no, nadati se je da su se ovi ex-ex-gay-evi iskreno pokajali, to trebaju i dokazati svakako, stoga treba im oprostiti.
By Ulix
Originally posted by Popeye

Naravno da izvinjenje nije prihvaćeno. I da odvratni su. Ali mi se čini da je ovo stvarno dobar gej aktivizam.
Korisnikov avatar
By Srklet
definitivno jest efektno.
no mene poprilicno nervira, pa i pogadja, spremnost mnogih gej osoba da se odreknu onoga sto jesu, trazeci najblesavije mogucnosti "spasenja" od vlastitog pederluka. a plase me ljudi koji su born again na bilo koji nacin, pa i na taj da su born again pederi. nesto tu nije u redu. :D
Korisnikov avatar
By nsc

Naravno da izvinjenje nije prihvaćeno. I da odvratni su. Ali mi se čini da je ovo stvarno dobar gej aktivizam.
da ne pisem previse i otkrivam rupu na saksiji, slazem se sa gore recenim
Korisnikov avatar
By Sutekh
Originally posted by Popeye

Ovo - da. Ali nekako, vise mi ovo vuce na marketing, nego na aktivizam..
Onaj lik postade porodicni terapeut, onda druga izdala knjigu... Itd.
By XanaX
Mislim da je ovo izvrsna i poprilično potresna poruka koja može dosta toga objasniti onima koji su spremni slušati, razmišljati svojom glavom i informirati se.

Ne osuđujem te ljude, niti mislim da ono što čine - tako se javno oglašavajući - čine da bi "atone their sins". Ne smeta me vjerska komponenta cijelog "izlaganja", zapravo je "odlično pogođena" jer daje opciju i onima koji su vjernici. Žalosno je što, nazovimo ga, "starije" kršćanstvo (RKC, pc-E, itd.) nemaju ovakove grupe i izlaganja (ili barem nisam o tome čuo, tj. jesam, ali nikada u ovako potpunom afirmativnom tonu).

Vel boy, smijem te malo zajeb... ? Čist' radi fun-a. Zakaj misliš da su republikanci postali (i jesu li) konzerve protestantske etike, dok su demokrati nabacili opoziciju (kao podsjetnik: Louisiana u npr. 19 st. i 21. st.)?

Ovo naravno, samo ako ti se da zezati i filozofirati....

Imače, ex-gay pokreta k'o u priči danas... To je još jedan razlog zašto podržavam ove ljude da se "pokaju" makar i na "posmrtnoj postelji".

Just for fun, jeste vid'li onog ex-gay sa non-sexual hugging....

Take a look.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Dvsg6mUs ... r_embedded[/youtube]
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by XanaX

Mislim da je ovo izvrsna i poprilično potresna poruka koja može dosta toga objasniti onima koji su spremni slušati, razmišljati svojom glavom i informirati se.

Ne osuđujem te ljude, niti mislim da ono što čine - tako se javno oglašavajući - čine da bi "atone their sins". Ne smeta me vjerska komponenta cijelog "izlaganja", zapravo je "odlično pogođena" jer daje opciju i onima koji su vjernici. Žalosno je što, nazovimo ga, "starije" kršćanstvo (RKC, pc-E, itd.) nemaju ovakove grupe i izlaganja (ili barem nisam o tome čuo, tj. jesam, ali nikada u ovako potpunom afirmativnom tonu).
:up:

jedino se ni meni svidja neka komercijalna pozadina toga (ako je ima) o chemu Sutekh reche. no, poshto je stanje stvari u Americi nazalost takvo da je bash sve komercijalno i poshto pogotovo antigeji prvi igraju i uvek su i igrali na kartu "hate fags- it sells", shto ne bi i gejevi i/ili pro-gejevi bili malo komercijalni (ako jesu), takodje.....

Vel boy, smijem te malo zajeb... ? Čist' radi fun-a. Zakaj misliš da su republikanci postali (i jesu li) konzerve protestantske etike, dok su demokrati nabacili opoziciju (kao podsjetnik: Louisiana u npr. 19 st. i 21. st.)?

Ovo naravno, samo ako ti se da zezati i filozofirati....
nisam bash rekao da su republikanci postali konzerve "protestantske etike" (shta je tochno to, btw.? :nesiguran: ) vec da su reakcionaristichki desnichari bilo kog religiozistichkog background-a s prevagom desno-protestantskih.
i, da, izgleda da je negdje sredinom 20-og stoljeca bilo doshlo do tog switch-a svjetonazora izmedju demokrata i republikanaca i vice versa.
zanimljiva tematika za istrazivati, prouchavati, ali nisam s svim pojedinostima toga josh potpuno upoznat.
josh uvijek ima malenih ostataka tih, sada vec, pred-switch-nih paradoksa, no ocean uspostavljenih pozicija (chitati- hijackovanje Republikanske stranke christian right-om, tea party-jashima shto indirektnim shto direktnim podrzavateljima kju kluks klana itd....) izmedju te dvije stranke je vec toliki da su oni pred-switch-ni ostachici, sada vec paradoksi, kao kapljice u njemu.

Imače, ex-gay pokreta k'o u priči danas... To je još jedan razlog zašto podržavam ove ljude da se "pokaju" makar i na "posmrtnoj postelji".

:up:
samo zelim da vidim da ovi ex-ex-gays-i kao ex-ex nisu na posmrtnoj postelji vec da ce i pokazati to iskreno pokajanje i djelima kao i rijechima tj. da ce se prikljuchiti, zajedno s svim drugim gej ili pro-gej aktivistima i organizacijamja, aktivno u borbi protiv homomrznje i heteroseksizma u Americi, i kroz to svijetu in general.
Korisnikov avatar
By Galadriel
Drugar iz Švedske mi je rekao da su takvi ljudi regrutovali homoseksualce u njegovom rodnom gradu, da su čak posećivali i njegovu školu dok je bio tinejdžer.
Korisnikov avatar
By Vel boy
i zavrshili skresani u Shvedskoj, verujem.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!