Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By loreenche
A sta onda tripujes? :hmm: Ili to tek treba da otkrijemo? :lol:

Anyway, dobrodosla ;)
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Zen :lol:

Istripovana se istripovala iz sasvim nekog drugog razloga (I guess)

dobrodoslica i od mene :)
By Istripovana
Beckie, upravu si, tripujem se ja mnogo, ali na druge teme...

Hvala na dobrodoslici... I bolje vas nasla... <3
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by ::fy::

Ovo pitanje postavljam iz prostog razloga �to u tome ne vidim svrhu i poentu! �ta se koga ti?e sa kim ja spavam u kretevetu? Pa to je moja intimnost! Za�to bi to morali da znaju? Mene stvarno ne zanima sa kim oni spavaju (mada nikako to ljudima da objasnim)!
:lol:

i bi aktivist! :lol:
Korisnikov avatar
By spliff
mozda je chovek promenio stavove. ipak je proshlo 5 godina...
Korisnikov avatar
By ::fy::
Da, prošlo je 5 godina O.o i :fy: je outovan već 4 godine.

Post koji je citiran je bila moja reakcija na nagovaranje i pritisak tadašnjih prijatelja i partnera da se outujem roditeljima. Bez obzira na moje današnje stavove oko važnosti outovanja, nikada ni na koga ne bih vršio priisak da se što pre outuje. Svako primoravanje ima za posledicu inat što nikako nije dobro. Postoji mnogo bolji način da se nekome objasni koje su prednosti outovanja, ali i koje su mane.
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by spliff

mozda je chovek promenio stavove. iopak je proshlo 5 godina...
to nisam ni dovela u pitanje, samo jes zanimljivo kad se iskopa tako neki post :D
Korisnikov avatar
By V25
Iz mog ličnog iskustva, ma kakvi roditelji bili, mnogo je lakše kada se čovek outuje. Vrlo je verovatno da to dugo neće biti prihvaćeno i da će biti dosta svađa, vređanja, možda čak i fizičkih obračuna i izbacivanja iz kuće... Ništa ne opravdavam od toga, ali ovo je Balkan, a ljudi se gde god bili plaše nečega što je izvan njihovog sistema vrednosti i što po društvenim normama narušava njihov "bogougodan" život. Ali, kada prođu sve te gluposti, stvari dođu na svoje. Ja sam u lice rekao mojima kada sam imao 17 godina. Otac mi je tada imao 70 a majka 52 godine. Nisu zatucani, ali se nisu ni previše susretali sa time. Bar ne svesno. U mom slučaju, otac je podneo mnogo bolje. Ali evo, i sa majkom već 3 godine skroz opušteno pričam o tome i imam podršku oba roditelja. Bilo je kriznih momenata, ali se sve da prevazići. Po meni, outovanje je jako bitno. Pogotovu onima koji su ti najbliži.
Korisnikov avatar
By tebra
Zato sto se jedino nakon toga osecam slobodno...
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by ::fy::

Da, prošlo je 5 godina O.o i :fy: je outovan već 4 godine.

Post koji je citiran je bila moja reakcija na nagovaranje i pritisak tadašnjih prijatelja i partnera da se outujem roditeljima. Bez obzira na moje današnje stavove oko važnosti outovanja, nikada ni na koga ne bih vršio priisak da se što pre outuje. Svako primoravanje ima za posledicu inat što nikako nije dobro. Postoji mnogo bolji način da se nekome objasni koje su prednosti outovanja, ali i koje su mane.
:up:

Meni je outanje roditeljima donijelo samo to da o dosta stvari ne možemo razgovarati jer tako razmišljam samo zato što sam gay. Ok, ne sa roditeljima, nego sa majkom :lol:
Ali svakako je lakše i lagodnije ako se čovjek outa ljudima a oni to sjajno prihvate.
Korisnikov avatar
By Andrija87
Evo ja na svom primeru mogu da objasnim zasto mi je autovanje toliko vazno...
U jednom momentu za mene je znala samo jedna osoba...
Citav taj kosmar dvostrukog zivota,foliranja pred prijateljima,vecitog kuliranja teme ljubavi,tih nepotpunih prijateljstava je ozbiljno ugrozio moje zdravlje...
Krenulo je nekako polako da me opterecuje da bi se taj psihicki pritisak pretvorio u klasican fizicki bol.
Pri tom ne preterujem nimalo. Ja koji sam veciti optimista i glavni zajebant u svakoj pa i meni novoj ekipi sam poceo da se povlacim u sebe ,cak i od svojih dobrih prijatelja sam krenuo da bezim iz samo sebi znanih razloga straha da im kazem.
Nekako na pocetku svega toga sam se jos i zaljubio do usiju,srecno.
Ali sreca nikako nije bila potpuna. Boze me sacuvaj,samom sebi zvucim kao MirJam.
Uglavnom krenuli su problemi sa pritiskom,kratkim dahom,potpuna iscrpljenost,gusenjima,nervozom,bilo je tu i urgentnog,aritmije,preznojavanja, i sl... Stanje se samo pogorsavalo do te mere da sam za nekih 2 meseca izgubio 10ak kilograma i da bukvalno nista nisam mogao da jedem.Prestao da ucim a inace sam strebercina neopevana :D
Svaki dan bi me hvalale ove faze koje su kretale da bivaju sve ucestalije...
Ja to naravno nikako nisam povezivao sa citavom ovom pricom iako sam o svemu tome razmisljao neprestano vec sam bio ubedjen da nesto gadno nije u redu sa mnom,jer sam se ja fizicki zaista osecao uzasno,a inace nisam nikakav panicar...Bilo mi je toliko lose fizicki da mi je taxista u trenutku kad je doteralo cara do duvara pomogao da udjem u taxi i sproveo me do poliklinike...Otisao sam u polikliniku,tu me je primio hitno neki doktor mladi jer bukvalno nisam mogao da stojim na nogama koliko sam bio iscrpljen i iznuren...
Covek kad me je video onako belog kao avet mislim da ni njemu nije bilo dobro...
A to se sve inace desilo u nekih mesec i po, dva,pre toga je sve bilo ok,ili sam ja barem mislio da je ok...
Slusa covek srce,pluca...sve savrseno...inace sam pre toga bio kod lekara fazon pre 3 godine na sistematskom lol...cak mi ni knjizica nije bila overena ali su me pustili jer kapiram da sam licio na,pa da nisam licio ni na sta....
Lekar se zaista zalozio za mene jer je covek video da ja ne mogu da stojim na nogama...I on meni bromazepam i da ujutru idem da vadim krv i mokracu i napise da mi rezultati hitno stignu istog dana...
Uradim kako mi bi zapovedjeno,sve analize odlicne...Covek gleda one rezultate i nista mu nije jasno...I kao ne zna sta da radi sa mnom jer covek vidi da meni nije dobro ali da ne zna kome da me salje...I tu on pozove jos dve doktorke i oni krenu da sumnjaju na koksaki posto sam imao te simptome.... I ja tad kazem,ne znam dajte nekog koga god,moze i neki psihijatar,mozda sam ja psiho :D
No,posto mi knjizica nije overena ne moze da mi da nikakav uput nego moram prvo da regulisem to sa knjizicom,sto u mom slucaju nije jednostavna procedura jer ide preko caletove firme,pa porezi,ludila i ostalo a to je plus bio cetvrtak i do ponedeljka nista nije moglo...
Uglavnom,on meni prepise bromazepam,kao jednu pred spavanje i da dodjem cim overim knjizicu...
Popijem ja bromazepam prvo vece i vidim da se osecam bolje...Sutradan slicno,i u nedelju uhvatim sebe kako bukvalno jedva cekam da popijem pilule za lilule :)
Taj vikend sam se zatvorio u sobu i samo razmisljao o klasicnim nedoumicama koje se javljaju kod autovanja...strah od odbijanja,odbacivanja bla bla bla i ono kao u filmovima shvatis u jednom momentu da te savrseno boli kurac za sve one koji nece moci da me prihvate takvog kakav jesam i da je moje zdravlje na prvom mestu...
Sutradan sam dovukao najbolje prijatelje i bukvalno pet sati smo palamudili razne gluposti jer nikako nisam mogao da prevalim...Sest puta sam isao u wc i umivao se,dobro i jedan bromazepamcic sam cepnuo i skupio muda i rekao...
Ja ne znam kako da nazovem taj kamen,tu stencugu,planincugu koja je pala sa mene...Mislim da sam prvi put posle dva meseca udahnuo vazduh kako valja...
Nisu prihvatili to kako treba vec toliko dobro da me je bilo sramota sto im ranije nisam rekao. Osecao sam se kao najsrecniji covek sto ih imam.
Tu noc sam pojeo dve pljeskavice i setao puna 3 sata...
Dva dana posle toga sam igrao tenis,poceo da spremam ispit,i prepricavam seksualni zivot svojim prijateljima :D
Ja ne znam da li su se ljudima desavale tolike krize povodom (ne)autovanja,ali ovo je moj licni odgovor na to zasto mi je autovanje toliko vazno.
By Хуанита
Andrija87 napisao:
Uglavnom krenuli su problemi sa pritiskom,kratkim dahom,potpuna iscrpljenost,gusenjima,nervozom,bilo je tu i urgentnog,aritmije,preznojavanja, i sl... Stanje se samo pogorsavalo do te mere da sam za nekih 2 meseca izgubio 10ak kilograma i da bukvalno nista nisam mogao da jedem.
Slusa covek srce,pluca...sve savrseno...inace sam pre toga bio kod lekara fazon pre 3 godine na sistematskom lol...cak mi ni knjizica nije bila overena ali su me pustili jer kapiram da sam licio na,pa da nisam licio ni na sta....
Lekar se zaista zalozio za mene jer je covek video da ja ne mogu da stojim na nogama...I on meni bromazepam i da ujutru idem da vadim krv i mokracu i napise da mi rezultati hitno stignu istog dana...
Uradim kako mi bi zapovedjeno,sve analize odlicne...Covek gleda one rezultate i nista mu nije jasno...I kao ne zna sta da radi sa mnom jer covek vidi da meni nije dobro ali da ne zna kome da me salje...I tu on pozove jos dve doktorke i oni krenu da sumnjaju na koksaki posto sam imao te simptome....
Помислио би човек кад овако драматично причаш, да се не ради о аутовању, већ деловању влашке магије!

Slika
By Ckoby
Au, Andrija...

Desavale su se i meni takve stvari, kako reci ljudima, povlacenja u sebe, nabijanje pritiska, ali nikada nisam dosao u tu situaciju da dovedem sebe do takvog stadijuma.

Posle price sa najboljim prijateljem i citave drame oko svega toga, shvatio sam da ljudi nemaju potrebe da bilo sta znaju o tome i da zivim onako kako ja hocu. Jer, kao sto rece, zdravlje je najbitnije. :)
By Glasnik
Ckoby napisao: Posle price sa najboljim prijateljem i citave drame oko svega toga, shvatio sam da ljudi nemaju potrebe da bilo sta znaju o tome i da zivim onako kako ja hocu. Jer, kao sto rece, zdravlje je najbitnije. :)
:puzzle:

Pa, dečko, nije ovde pitanje da li ljudi imaju potrebe išta da znaju već da li ti imaš potrebe da živiš u skladu sa samim sobom bez foliranja i laganja sebe i svoje okoline. :shrug:
Korisnikov avatar
By Srklet
@andrija87: congartz! :zastava: to je dobar pocetak :D

ps
grozan nick, should really think about changing it, we live in the 21st century where web stuff matters, i ničiji nick ne bi trebao biti andrija87! mozes se nazvati po pjesmi ledi gage, anything, samo ne andrija 87! i'm telling you this 4 your own good. ;)
Korisnikov avatar
By speedygonsales
grozan nick, should really think about changing it, we live in the 21st century where web stuff matters, i ničiji nick ne bi trebao biti andrija87! mozes se nazvati po pjesmi ledi gage, anything, samo ne andrija 87! i'm telling you this 4 your own good. ;)
Хахахахаха... А што ти не узе Олива? :lol:
By Glasnik
Speedygonsales očigledno nije video Popeye-vu sliku u temi Moja fotka. :lol:
Korisnikov avatar
By HalfJack
::fy:: napisao:Zašto bi to morali da znaju?
Because. :konstruktivan:
By Hans
Glasnik napisao:Speedygonsales očigledno nije video Popeye-vu sliku u temi Moja fotka. :lol:
:roflmao:

:up:

Outovanje je važno upravo zbog lične slike o sebi i zbog nedovođenja sebe u situaciju koja može ugroziti zdravlje ukoliko čovek krene to da doživljava kao sopstveni neuspeh pred ljudima i okolinom, što je... :puzzle:
Znam koliko je meni bilo drugačije u mojoj okolini dok nisam rekao nekim bliskim ljudima.
Ipak, ostalo je još dosta toga i mislim da će i to uskoro doći na red.

@Andrija87 : Razumem te potpuno, ja sam pre tri godine imao pritisak 170/110 i shvatio sam da ne želim sebi glavu da punim glupostima i da se opterećujem reakcijama. Uostalom, biću Popeye na trenutak- bolje oni nego ja, zar ne? :)
Korisnikov avatar
By Misfit
Popeye napisao:@andrija87: congartz! :zastava: to je dobar pocetak :D

ps
fino si izbalansirao preteranu količinu pozitivne energije i odobravanja sa početka posta! :cool:
Korisnikov avatar
By speedygonsales
Glasnik napisao:Speedygonsales očigledno nije video Popeye-vu sliku u temi Moja fotka. :lol:
Видео сам ону једну где гура неки звучник... Сладак је, али не капирам да сам много одлутао од изјаве :D
By filipkum
Meni je autovanje vrlo bitno jer se ja osecam bolje i lagodnije kada znam da me ljudi prihvate onakvog kakav jesam. Jos uvek nisam spreman da kazem svima oko sebe da sam gej ali sve je veci broj ljudi kojima sam priznao. Najteze je bilo reci mom bratu ali on me je super prihvatio. Ostali kojima sam rekao su moji dobri prijatelji (njih petoro) i sa svima sam prosao lagano, znatno bolje nego sto sam ocekivao. Ocigledno je da me svi veoma vole i da im to uopstte nije bitno (svi su oni strejt). Dakle sada znaju sve osobe koje su mi bitne u zivotu, osim mog tate, a to jos uvek ne smem, ali valjda cu jednom prikupiti hrabrosti i njemu da kazem. Tek onda mogu da razmisljam o autovanju ostatku sveta, a to ce svakako morati da se desi jer nemam nameru da ceo zivot zivim u lazi.
By loreenche
Ne znam kako drugima, ali meni je outovanje pomoglo u dizanju samopouzdanja i lečenja vlastitih kompleksa niže vrednosti.

/bornthiswaymode off
By macedonianlesbian
Sada zelim se autovati moja prijateljica. I ovih dana razmisljam kakva bi bila njena reakcija, sta bi rekla, strah me je da ne me sutne ili razglasi na svi u skola (cura mi izgleda okej i da zna da cuva tajne ali nikad ne mozes biti siguran).

ovih dana nemam koncentracije za ucenje, znojim se, ruke mi se trese stalno, osecam se kao da padam u rupa (cak i kad sam budna a kad spijem se pogorsava) i ne znam sta cu. Valjda cu biti lakse kada se autovam.
Korisnikov avatar
By denbo
macedonianlesbian napisao:
ovih dana nemam koncentracije za ucenje, znojim se, ruke mi se trese stalno, osecam se kao da padam u rupa (cak i kad sam budna a kad spijem se pogorsava) i ne znam sta cu. Valjda cu biti lakse kada se autovam.
bice ti lakse, vjerum mi...potpuno te razumijem, jer sam i ja kroz isto to skoro prolazio...sad je vec sve puno bolje :cool: samo naprijed :up:
By macedonianlesbian
Autovala sam se i sad je lakse! Prihvatila me, liberalna je i sad smo blizi nego ranije.
Korisnikov avatar
By boo_radley
macedonianlesbian napisao:Autovala sam se i sad je lakse! Prihvatila me, liberalna je i sad smo blizi nego ranije.
Bravo! :klap:
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 23
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!